Bir anne bunu nasıl yapabilir ?

Eminim bu resmi gören başka insanlarda bizi sizin onları eleştirdiğiniz gibi eleştirecektir. Haksızmıyım?

Eklentiler

• $kundakkb2.webp
    20,2 KB · Görüntüleme: 51
bedende bakamıyorsa evde otursun diye yazan arkdaşalrı anlamıyorum.anne oldu diye gezmeye hakkı yokmu sanki.anne olmak demek kendini herşeyden soyutlayıp dünyayla ilişiği kesmek demekmi.hiç kimse hiç kimsenin anneliğini yargılayamaz.anlamıyorum sizi ya.tutki yaramaz durmayan bir çocuğunuz var.bakacak kimseniz yok eşiniz çalışıyor.alışverişe gitmelisiniz.bi şekilde işiniz çıktı.napıcaksınız.çocuk yaramaz diye onuda hiç çıkarmıcaksınız öylemi.bende bu dahada kötü.asıl özgürlük kısıtlamak budur.bizlerde nedense ilk gördüğümüz şeyleri kınar daha sonra kendimiz aynısını yaparız.bence çok normal bişey.bir arkadaşında dedği gibi onlar bizden sağlıkta olduğu gibi her alanda üstünler.heleki eminim psikolojilerini bile test ederek yapmışlardır.isteyen kullanır istemeyen kullanmaz.annelik bunlarla ölçülmez arkdaşlar kendinize gelin.tasma diyen arkdaşlar dikkat edinde daha sonra sizde kullanmayın bunlardan allah mecbur etmesin.

Eminim bu resmi gören başka insanlarda bizi sizin onları eleştirdiğiniz gibi eleştirecektir. Haksızmıyım?

çok haklısın aysuncum.bu da topikteki olaya benziyor.bizler böyle büyüdük.ama çocuklarımıza yapmıyoruz.herkez bilinçlendi bu konuda.bilmeyende var tabii.anlatmak istediğim şu.yaptıkça öğreniyoruz.büyük annelerimiz derki çocuğu kumdak yapıcaksınki bacakları vücudu düzgün olsun.bize ters geliyor şimdi bunlar.aynı tasma olayı gibi yani.bir süre sonra oda normal gelicek insanlara.işki insan kendini geliştirsin yeniliklere açık olsun.

bunun cocuga bakamamakla bi alakasi yok. bizde yegenime gezmeye gittigimizde kullaniyorduk. ilk baslarda ay tasma gibi falan dedik fakat cocugun elimizi birden birakip yola kacmasindansa, sokakta surekli oglum yapma oglum gitme ay bi dur falan diyip avazimiz ciktigi kadar bagiripta rezil ve sinir olmaktansa, yolda bir türlü yanimizdan yürümek istememesinden ve cocugu sürekli bebek arabasinda oturtmaktan cok daha mantikli geldi bunu kullanmak. zaten bi süre sonrada cocuk bu sekilde terbiye aldi ve simdi masallah yanimizdanda ayrilmiyor rahatca sokakta yürüyebiliyoruz. 3 yasinda olmasina ragmen bazen elini tutmamiza gerek bile kalmayabiliyor.
kusura bakmayin ama bende 3-4 yasindaki cocuklari haalaaaa bebek arabasinda oturtan anneleri anlamiyorum. yada cocugun elini pres yapicak sekilde tutup sürekli bagiranlari.

Canim ya, genelde cok yaramaz hic yerinde durmaz cocuklara yaptiklarini biliyorum ben.

Ben yapmam tabiki, ho$ degil bence cocuklara oyle yapmalari .

ben yaparım valla hiperaktif çocukları olanlar için çokkk idealll
bazı çocukları baş etmek imkansızz ama her anne çocuğum yaramaz diye yakınıyorlarr
bide bizim veleti görenler vaz geçiyorlar 4 yaşındaki çocuğa dktor saknleştiriic verdi baş etmek ne mümkün bitkisel şurupmuş biz vermedik ama baş etmekkk ne mümkünn
ne varmış resimde kadının 2 çocuğu var kaybolmasın diye rahat haraket edebilsin die yapmış bence ideal bişeyy

malum foseptik çukurlar açılır kapakları kapanmaz ve hiçbir uyarı ikaz engel koymayan bir milletiz

buna dünya ülkeleri arasında en çok bizim ihtiyacımız var ki hiç olmaz sa bebeklerimizi bu çukurlardan koruyalım
ben kınanacak birşey görmedim aksine çok koruma amaçlı

o bağlar türkiyedede satılıyor ve iki amaçla üretilip kullanılıyor birincisi yeni yürümeye başladıklarında düşmelerini engellemek ikincisi ise kaçırılmalarını yada kaybolmalarını engellemek son yıllarda o kadar çok çocuk kayboldu ve kaçırıldıki ve elinden tuttuğunda bile bir anda elinden çekip alınma olayları çok çok fazla o köpeklerle olan görüntülerde hoş görünmüyor olabilir ama çocukları korumaki çin sadece bu sorumlulukla da ilgisi yok bütün çocukları kaybolan yada kaçırılan ebeveynler sorumsuz mu yani

Bence her çocuk için gerekli bir alet üstelik o tasma değil.

Nitekim boyuna değil koltuk altlarından sırta geçirilip kilitleniyor ve göğüs kafesini kaplıyor.

Çok yakın bir tanıdığım bu aleti kullanıyor yeni yürümeye başlayan kızı için ve gözümün önünde kaç defa bebeği düşmekten kurtardı. İşlevsel bir alet yanii yerimseniben

tabi gerekli elinden tutunca oakdar özgürce haralket edemiyorlar
sırtlarından tutuyor hem rahat hareket eidyorlar hem kaybolmuyorlar ben biara çok aradım
bulamadımm valla nerde satıldığını bilsem hemen alırım

10 sene önce japonyaya gittiğimde ordaki ebeveynler kullanıyordu..
bana da çok aşırı abes gelmişti ama alışınca normal görünmeye başlamıştı...
heee, kendim kullanır mıydım_? aslaa!!!

çocuklar 4,5 yaşına kadar kendi bildiklerini okurlar. gelden gitten anlamazlar genelde..

bence çok kullanışlı birşey birçok arkadaşın dediği gibi.

kaybolma, düşme, istenilmeyen yerlere girme, inatlaşıpta sokakta yürümeme gibi dertlere son verir bu alet..

düşünenler iyi düşünmüş

köpeğe tasma takmak terbiyesizlikten değil,

köpeğin iyi kötü bilmemesi ve sadece komutlardan anladığı için, yolda kaçmasın, araba çarpmasın vs diye tasma takılır..yani bir nevi köpeğimizi koruma içgiüdüsüyle takılır tasma..

bu alette bir nevi bebekleri dışarda korumak için yapılmış birşey.

4-5 yaşına gelmiş olan çocuğu bebek arabasında oturtabileceğine inanan babayiğit öne çıksın-tatlicadiarzu-

çocuk düşe kalka büyür evet ama burası türkiye.sokaklar ağzı örtülmemiş foseptik çukurlarıyla,trafik magandalarla,sokaklar sapıklarla dolu. bu durumda çocuk düşe kalka büyür deyip bunda ısrar etmek ne derece mantıklıCADIARZU
sen ne kadar kollarsan kolla çocuk yapacağını gene yapıyor.bu aleti kullanan anneler daha sağlamcı oldukları için kullanıyor bence.çocuğa bakmayıp yan gelip yatmak için değil.sonuçta gözün gene çocukta olacak.sadece yetişemedğin yerde Allah'ın izniyle bu alet frenleyici olacak.
çok ağır ithamlar kullanılmış genel olarak ve çok büyük konuşulmuş.
asla asla demeyinyerimseniben

valla bence güzel bişi eğer demişsinizki elini tutsaydı tamam elini tuttu diyelim bi anlık elini bırakmak zorunda kaldığında fışt diye uçup yola atlayan ne bileyim kaçan çocuklar için gayet güzel çocuğunun canı yanacağına yada kaybolup başına iş geleceğine..benim 1 yaşındaki kızım bile bi anlık elini bıraktığımda fırlıyo nereye olursa merdivenlere yola yada yan komşuya böle sözden anlamayan bilinçsiz çocuklar için yapılmış bişi bence..

tabi tabi elinizi tutar cocugunuz tahminen 5dkk ondan sonra onu tutabilene askolsun benum yasadigim yerde herkez kullaniyor gayet rahat gunu gelince bende bir tane alicam,ben elinden tutarim ben dalmam diyenler merak ediyorum islek caddelerde semt pazarlarinda hic mi anlik dalginliginiz olmuyor sonradan ah ah vah vah demekle olmuyor heleki asla asla demeyin

Tasmayla ne alakası var... Bence aşırı yaramaz hiç laf dinlemeyen elini bırakmak isteyen çocuklar için çok iyi bende çok görüyorum.. Bana hiç anormal çocuğa kötülük yapılıyormuş gibi gelmiyor.

ben bir annede gormustum kendisi tekerlekli sandalyedeydi ve cocugunu ogle baglamisti ilk basta cok acayip geldi ama insan biraz dusununce oyle gelmiyor
birde benim kizim elinden tutturmaz kesinlikle kendi yuruycek hanimefendi tutunca basbas bagiriyor
boyle kalabalik bir sokakta yuruyoruz ikimiz bir anda yola firladi kizim gecen araba zor firen sikti o gunden beri hep yuregim azimda geziyorum inanin
kizim simdi biraz buyumeseydi kullanirdim bende galiba

diğer arkadaşların dediği gibi kullanıldığı yerlerde yadırganmıyor burda olsa çok yadırganırdı aslında iyide bir fikir bence bir anlık dalgınlıkla her şey olabiliyor ben memleketime gidicem ve ay sonu kırkpınar başlıyor tahmin bile edemessiniz ne kadar kalabalık oluyo o ara ve ben şimdiden tedirgin oluyorum yıllar önce kırkpınar zamanı bir çocuk kayıp oldu halada bulunamadı bu kalabalık zamanda hiç istemem gitmeyi ama denk geldi böyle oluncada herkesi deli ediyorum kırkbin tembihle allah herkesin yavrusunu korusun acısını yaşatmasın kimselere yaygın olarak kullanılsa kalabalık yerlerde kullanırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…