- 27 Nisan 2015
- 405
- 149
- 53
- Konu Sahibi dertlerderyabensandal
-
Akrabalık, dostluk başka; aşk, evlilik başka. Tanıdığınız tanınmaz olur, tanımadığınızı kırk yıl tanıyor gibi hissedersiniz.
Soruşturup durmayın artık bence içinizden geldiği gibi davranın. Varsa kötü huyu sizde farkedersiniz zaten.
Anneniz istemiyor mu nişanlınizi? İstemiyorsa gecerli bir sebebi var mı? Hem neden nişanlanmadan önce bir araştırma yapmamislar? Yani bilemedim doğru da olabilir sizin iyiliginiz (!) adina da bunu yapıyor olabilir. Annenizi zaten taniyorsunuz ne yapar ne yapmaz bilirsiniz ama burada onemli olan nisanlınizi gerçekten iyi tanıyor musunuz? Cevaplar sizde aslinda...
Bana anneniz yazıyor gibi geldi.
mesela diyor ki etrafa borcu varmış ondan alıp ona veriyormuş sürekli. şimdi ben bunu bilemem bana hiç böyle bir şey söylemedi yok zora düştüm borc aldım bilmem ne demedi yani. annem de hiç öyle biri değil benim gözümde ama acaba ben mi göremiyorum insan yakıştıramıyorBu denli kötü biriyse ve sevgililik yasadiysaniz az çok anlardin diye düşünüyorum. Annen sırf kendi istemediği için senaryo yazacak bir kadınsa ( ki bunu biliyor olman gerek ) bişey diyemem.
ben bunu nişanlıma mümkün değil anlatamam yanlış anlayıp anneme bilenecektir.Bence nişanliniza bu durumu uygun bir dille anlatın
Annenize de anlatacaginizi söyleyin bu şüpheyle yaşamaktansa iyidir.
haklısınız zamana ihtiyacım var sanırım. evlilik teklifine evet demiş bulundum o zaman aklımda da soru işaretleri yoktu zamanla oluştu üstüne de bunlar gelince gerildim. düğüne az zaman kala kimseyi kırmak istemem bitecekse bir an önce bitmeli diye düşünüyorum biraz tezcanlıyım.Tatlım bende benzer durumlar yaşadım. Nişanlıma ailem başından beri ısınamamıştı, çok zorluk çıkardılar, istemiyoruz dediler. Tanımadıkları için araştırdılar ama hep iyi şeyler duydular, sadece bir kişi çok ağır bi suçlama yaptı, o kişinin ismini vermediler bana da. Ailem asla olmaz dese de, ben ona güvendiğim icin taviz vermedim çünkü ismini bile söylemedikleri insana neden inanacaktım ki. Benimde akli melekelerim çalışıyor, eger suçlamalar gerçekse er geç ortaya çıkar diye düşündüm. Nişandan sonra da annem bana nişanı atmam icin baskı yaptı. Aynı senin annen gibi, çikolatasıydı, tepsisiydi bahane üretti ki annem asla öyle şeylere önem veren biri değildir. Sonradan anladım ki annem nişanlıma ısınamadıgı icin o ufak ayrıntılara takılmış. Ben şuan nişanı attım ama ne o suçlamaların gerçek olduğundan, nede ailemin baskısından dolayı. Demem o ki, zaman ver kendine ve kendin değerlendirerek karar ver, at veya atma demiyorum ama emin olmadan evlenme
Evlilik kararı kolay değil, hemen kestirip atılacak veya hemen verilecek bi karar değil o yüzden kimseyi kırmış veya bekletmiş olmuyorsun. Sonuçta bir ömür için adım atıyorsun, elbette zamana ihtiyacın olacak. Hakkında hayırlısı olsun ama anneni normalde tanıyorsan ve öyle biri değilse gerçekken söylediklerini yabana atma derim. 2 ay öncede bana aynı yorumları yapanlara anne diye herşeyi bilmiyorlar demiştim ama gerçekten anneler bazı şeyleri seziyor. Elbette altındı çikolataydı vs takılmadan, nihayetinde senin değerini onlar belirlemezhaklısınız zamana ihtiyacım var sanırım. evlilik teklifine evet demiş bulundum o zaman aklımda da soru işaretleri yoktu zamanla oluştu üstüne de bunlar gelince gerildim. düğüne az zaman kala kimseyi kırmak istemem bitecekse bir an önce bitmeli diye düşünüyorum biraz tezcanlıyım.
annemi ikna etmek için ağzından girdim burnundan çıktım. söz veriyorum ne adını soracağım ne de özel bir bilgi sen sadece beni görüştür konuşmak istiyorum dedim ikna olmadı. hatta belki nişanı atarım yani söyledikleri çok ciddi şeyler doğruysa bu iş olmaz bile dedim. daha da ne diyebilirim bilmiyorum fikriniz varsa denemeye açığım. annem ben 3 kere konuştum ilk ikisinde bir şey demedi sonra ben duygusal konuşunca anlattı dedi. madem bir şey demedi neden 3 kere arıyorsun o da ayrı bir şey.Nişana kadar anneniz sorun çıkarmadıysa, niye şimdi çıkarsın? Bizim toplumda nişan atılmasının olumsuz bir izlenim yarattığını düşünürsek ( benim değil, toplumumuzun) anneniz neden sizin nişan atmanıza sebep olmak istesin ki? Size isim söylememesi öğrendiği kişiyle arasında güvenin sarsılmamamsı ya da yakınlık derecesiyle ilgili olabilir. Niianlınızla bunu konuşursanız onunla annenizin arasında soğukluk olur ileride ve siz arada kalırsınız. Hem söylendiği gibi biriyse, o karakterde bir insan zaten bunları kabul etmez doğru olsa da. Annenizle konuşmanız, (karşı tarafa yansıtmayacağınzla ilgili güvence vererek), bilgileri aktaran kişinin doğru söylediğine emin olmanız gerektiğini söylemeniz, sonuç alana kadar ısrarcı olmanız daha yerinde olur kanaatimce
Nişanlınıza böyle bir dedikodu duydum diyin. Kimden duyduğunuzu söylemezsiniz.ben bunu nişanlıma mümkün değil anlatamam yanlış anlayıp anneme bilenecektir.
kızlar şu sıralar sık sık konu açıyorum ama dertler derya....
geçenlerde annem nişanda içine sinmeyen şeyler olunca nişanlımı biraz daha araştırmış kötü kötü şeyler duymuş bana anlattı demiştim. benim de aklım karıştı biraz şu an kendimi kötü hissediyorum çünkü sözüne güven olmaz borcuna sadik değil çirkefitr kimse bulaşmaz herkes korkar çok içer gibi akla gelebilecek hemen hemen her şeyi saydı.
neyse nişanlımda bugün diyor ki bize net bir tarih verin düğün salonu bakalım malum 1 sene önceden tutuluyor. daha önce kaba taslak konuşuldu düğün tarihi ama bu olaylar araya girince ben emin olamıyorum.
asıl sorun şu ki anneme dedim ki kimle konuştuysan bir de ben konuşayım soracaklarım var annem hemen bir telaş yaptı ne gerek var binbir rica ile benle konuştu falan dedi. ben de dedim ki ne adını sorucam ne kim olduğunu sadece konuşmak istiyorum onun söylediği bir şeyden bu nişan bozulsa bile söz veriyorum karşı tarafa farklı bir şey uydurucam diye. ama annem hala ne gerek var teyit mi edeceksin bana güvenmiyor musun asla olmaz diye kestiriyor.bana mantıklı bir neden söyle neden olmaz diyorum bir cevap yok hayır olmaz diyor.
şimdi ben annemin bana nişanı bozmak için yalan attığını düşünüyorum ama çok mu hain evladım?
nişanlımla da bugün biraz atıştık canım sıkkın zaten üstünede bu denk geldi.
siz olsanız ne düşünürsünüz nasıl yaklaşırsınız? bir anda nişan atmak istemiyorum sevgilimi seviyorum diğer yandan annemin sözde konuştuğu kişi haklıysa ve bana kendini yanlış tanıttıysa bu iş olmaz. iki arada kaldım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?