bir aylık evlilik ve yorgunluk

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
tabii ki kötürüm değil

zaten kıyafetini sağa sola atmasına da herkes laf etti o olmaz dendi

ama akşam geldiniz yorgun argın

eşiniz de akşama kadar oturmuş, yatmış biliyorsunuz

biraz nazlanmak eşinden bir çay içmek istemez misiniz

isteme üslubu çirkin olabilir ama bir çay koy, meyve getir dedi diye adam kadını hizmetçi olarak kullanıyor yorumları çok ağır

1 aylık evlilikte gün boyu evde ne yapılır

eskiden yemek yapıyordu şimdi benden bekliyor diyor konu sahibi

yani o annesinin evinde gibi akşama kadar yatsın eşi de işte çalışıp gelip yemek yapsın diyor

adaletli olur mu durum

klasik karikatür vardır ya eşitlik ve adalet

bu ev işi evlilikte iş bölümü de öyle

ev işlerini tam eşit bölüşürsek adil olmaz, hele de birisi dışarıda çalışıp birisi çalışmazken
Valla benim eşimden önce Bi erkek arkadaşım vardı çok iyi niyetli herseyi yaptım ama yaptıkça daha fazlasını istiyolar onu anladım. Görevin sanıyor Bi süre sonra erkekler. Şimdi kendimi yormam üzmem eşimin de benden beklentisi sıfıra yakın daha memnunum böyle

Benim eşim işten gelip koşmaya yada yurumeye gidelim diyor hava guzel olunca mesela. Bu durumda tabi ki full hizmet yapmiyorum ben ama ağir bir işten yorgun gelmiş adama da kalk meyveni al denmez evde oturup oturup. 🙄🙄🙄 Onu bir ayirmak lazim.
Kesinlikle katılıyorumm.. noktasına kadar.

Yemek bulasık değil zaten diğer mesajlarda da yazdım, kalk Bi meyve soy hadi Bi kahve yap Bi çay koy kıyafetimi yere attım, Bi toplayıver. Adam NASAda bile çalışsa bu kadarını yapmam. Kaldı ki ben çalışan Bi kadınım şantiyelerde de çalıştım ofiste de kimin ne kadar yorulduğunu çok iyi biliyorum kimse işe gitti diye kötürüm kalmıyo çayını doldurabilir meyvesini yiyebilir
Ya bosver anlatamazsın bunlara kadin=kole diye kodlamislar kafaya. Pasasi gelince kıyafetini yere atacak bak bak gel de delirme. İlkokul çocuğu yapmaz la bunu.

Ay güldüm affedin 😁 çok tatlısınız ya
Zamanla rayına oturur aslında insan kendi evinde daha çok iş yapmak istiyor siz de neden öyle oldu ki
10 senelik eşim hala akşamları meyveyi ben soyayım diye bekler soymasam o meyve dolapta bekler durur.
Söyleyin bu hafta çamaşırları makinaya atma sırası sende 😂

Dimi ya insan eşine is yapmaktan cekinmemeli başına kakmamali evde bos bos oturunca ne oluyo ki hic bisey. Ben su an bebek gibi bakiyorum esime diyorm bunların tadini cikar yarin obur gun bebe olursa zamanim olmaz boyle o zaman da ben acısını cikaririm:KK70:
Aynen aynen ama cokda alistirma sonra benimle ilgilenmiyo diye depresyona girmesin 😂
Ben hamileyken evdeydim yani dusun hamileyim yinefe esim sabah ise giderken sabah kalkip onu yolcu ederdim nasil olsa butun gun yatma vaktim oluyodu
Yemegi yapardim ama 4ay boyunca elimi supurgeye surdurmedi
Yani oyle kirlilerini falan cok oraya buraya atan biri degildir ama atarsada alirken icimden binbir laf soylemezdim
Yani bi hayat paylasiyoruz yeri geliyo o camasir asar yeri gelir ben, ben supuruyosam o silet yeri gelir yapmaz yani cokda kasmamak lazim bazi seyleri
Sen evde olan bir kadin olarak yapman gereken seyleri yaparsin baktin karsi tarafdan hic bi hayir yok calisiyo dersin. E bu adam hicmi izinli olmuyo yillik izin aldiginda hala biseye elini surmuyosa ozaman bozusmaya hakkin var evde kalan ev hanimi bacim🤣

sanki yıllardır kocama kahvaltı hazırlıyor ve yemek yapıyor gibi bir bıkkınlık var üzerimde. ufak işler gözümde büyüyor, gerçi bir iş yaptım mı 2-3 saat sürüyor. süpürme, mutfak tezgahını toplama, ocak silme, etraftaki dağınıklıkları toplama, toz alma..
bunun sebebi daha evlilikten önce yatağımdan çıkmamam, herşeyin hazır önüme gelmesi, hiç bir işe daha bu yaşa kadar bulaşmamış olmam.

eşimde biliyor bunu evlenmeden önce sana yardım edeceğim diyordu. sadece masadaki tabağı tezgaha koyuyor. bi de ilk bir iki gün yemek yaptı o kadar. sabahları her gün erkenden kalkıp kahvaltı hazırlamamı bekliyor. güzel yemek yapıyormuşum yeni öğrendim yaptıklarımın da güzel olduğunu görünce yemek bekliyor. kaç kez uyardım çıkardığı kıyafetleri yere atıyor ters bir şekilde. meyve istiyor dolapta var al yıka ye diyorum.

o da sabahtan akşama kadar çalışıyor ayakta olan bir iş hiç oturmuyor. ama o işte çalışırken kendi evi vardı ve kendine yemek yapıyordu mesela çamaşırlarını yıkıyodu. bu temel işlerini yapıyordu ama evi pisti pek temizlik yapmıyordu kıyafetleri yerdeydi, ayda yılda bir yaparmış.
"Bir aylık evlilik ve yorgunluk " başlığı görünce,normaldir diye geçirdim içimden🙈ay ben mi çok fesatım yoksa🤐neyse dur bide içeriğini okuyayım 🧐

Aynen aynen ama cokda alistirma sonra benimle ilgilenmiyo diye depresyona girmesin 😂
Ben hamileyken evdeydim yani dusun hamileyim yinefe esim sabah ise giderken sabah kalkip onu yolcu ederdim nasil olsa butun gun yatma vaktim oluyodu
Yemegi yapardim ama 4ay boyunca elimi supurgeye surdurmedi
Yani oyle kirlilerini falan cok oraya buraya atan biri degildir ama atarsada alirken icimden binbir laf soylemezdim
Yani bi hayat paylasiyoruz yeri geliyo o camasir asar yeri gelir ben, ben supuruyosam o silet yeri gelir yapmaz yani cokda kasmamak lazim bazi seyleri
Sen evde olan bir kadin olarak yapman gereken seyleri yaparsin baktin karsi tarafdan hic bi hayir yok calisiyo dersin. E bu adam hicmi izinli olmuyo yillik izin aldiginda hala biseye elini surmuyosa ozaman bozusmaya hakkin var evde kalan ev hanimi bacim🤣
Kesinlikle oyle :KK49:

benım cadı da evdeki yardımcıya güveniyor X teyzem yarın gelecek zaten diyor ,
hee o gelene kadar evi bok götürsün öylemi diyorum kapımı kapatırım görmezsin anne diyor birde :rapci:
Hahah 😂
Su bdvde birisi bu daginik kiz cocuklari konusu acsin diye bekliyorum
En gozde takipci ben olucam icimi dokecem valla
Sizde yine yardimci varmis bizde ben varim😂

Canım ben erkeklere hiç güvenmem genelde art niyet ararım ve haklı da çıkarım. Eşime de güvenmem belki sürekli yapsam şımarır,alışır.erkekler kadınlar gibi değil boşanma durumunda görüyoruz anne her zaman anne ama baba oyle değil. Senin evliliğine karsı özel Bi gözlem değil ben genelde böyle düşünüyorum
Kendi gorusunn canim haklilik payinda olabilir cunku Allah korusun ne erkekler var dengeyi kurmak onemli bnce iliskide

sanki yıllardır kocama kahvaltı hazırlıyor ve yemek yapıyor gibi bir bıkkınlık var üzerimde. ufak işler gözümde büyüyor, gerçi bir iş yaptım mı 2-3 saat sürüyor. süpürme, mutfak tezgahını toplama, ocak silme, etraftaki dağınıklıkları toplama, toz alma..
bunun sebebi daha evlilikten önce yatağımdan çıkmamam, herşeyin hazır önüme gelmesi, hiç bir işe daha bu yaşa kadar bulaşmamış olmam.

eşimde biliyor bunu evlenmeden önce sana yardım edeceğim diyordu. sadece masadaki tabağı tezgaha koyuyor. bi de ilk bir iki gün yemek yaptı o kadar. sabahları her gün erkenden kalkıp kahvaltı hazırlamamı bekliyor. güzel yemek yapıyormuşum yeni öğrendim yaptıklarımın da güzel olduğunu görünce yemek bekliyor. kaç kez uyardım çıkardığı kıyafetleri yere atıyor ters bir şekilde. meyve istiyor dolapta var al yıka ye diyorum.

o da sabahtan akşama kadar çalışıyor ayakta olan bir iş hiç oturmuyor. ama o işte çalışırken kendi evi vardı ve kendine yemek yapıyordu mesela çamaşırlarını yıkıyodu. bu temel işlerini yapıyordu ama evi pisti pek temizlik yapmıyordu kıyafetleri yerdeydi, ayda yılda bir yaparmış.
Ay yazık günah adama. Az yardımcı olsanız keşke. 10 saat ayakta çalışıp üstüne yemek yapmasını beklemek abartı bence.

Eşiniz yorucu işte çalışıyor siz evdeyseniz isleri sizin yapmanız daha uygun olur. Onun da arada yardım etmesi gerekir. Kadın erkek ikisi çalışıyorsa işler ortaklaşa yapılır. Şu an ben işe gidiyorum eşim evden çalışıyor temizliği o yapıyor. Bir de yemek yapsa çok iyi olacak ama yemekten anlamıyorum diyor.
Ev işleri büyük sorun maalesef. Evlilikte tartışma çıkan konulardan biri

O zaman sende bi işe gir çalış böylelikle akşam beraber yaparsınızher işi. Ben bunu anlamıyorum adam sabahtan akşama kadar işte çalışıyor sen akşam eve gelincede iş yapmasını bekliyorsun sen ne yapacaksın bütün gün evde ? Evde olunca zaten insan bişeyler yapıyor bütün gğn koltukta oturup televizyonmu izleyeceksin anlamadım ?

Nasıl alıştırırsan öyle gider valla ben tanıştığımda elinde viledayla gezen adam dediğin gibi sadece tabağını koymaya başladı ben herşeyi yapıyorum diye , baktım çok yoruluyorum dedim noluyor ya çamaşır işi sende söylüyorum yapana kadar yaptırıyorum yani zorlaysa zorla sende çayı koy hadi hayatım ay yetisemedim camasirlari asar misin hayatim diyorum halim yok diyorum söyle mutlaka yönlendir anacim bunlar bizim gibi programlı doğmuyor zorlicaksin alışına kadar🤣

O zaman sende bi işe gir çalış böylelikle akşam beraber yaparsınızher işi. Ben bunu anlamıyorum adam sabahtan akşama kadar işte çalışıyor sen akşam eve gelincede iş yapmasını bekliyorsun sen ne yapacaksın bütün gün evde ? Evde olunca zaten insan bişeyler yapıyor bütün gğn koltukta oturup televizyonmu izleyeceksin anlamadım ?
Sanirim konu sahibi yorumlarin uzerine ya evde ise koyuldu yada ise girdi 🙃

dark cidden sen hiç istemiyor musun ayağına meyve çay

bizim evde istenir de

bize elma yıka getir deriz

hadi çay yapsana derim

hatta geçen dedim ki alıştırdın bu akşam çay yok mu

mutfak orada dedi eşim olmaz dedim ben senin elinden içmek istiyorum

yani ben 20 yılda bunları istiyorsam yeni evli işten gelen adamın istemesi olağan geliyor bana
Ama bak iste ne guzel karsilikli istiyorsunuz.
Bazen o yapiyor bazen sen
Ama burada kendisi bir seyin ucundan tutmayan adam var. Calisiyorsa da insan yine bir meyveyi bir aksam sen yikar keser getirirsin,ertesi gun esinden istemeye yuzun olur. Senin anlattigin mutlu aile 🧿konu sahibininki korku filmi

Meyveye karşılık kek istemesi bence cok zekice olur.
Adam bir daha meyve istemez😂😂
Niye ayol ben meyve hazirlama suresinde kek de yapiyorum ayni is ;)
Meyveyi oyle 80li yillardaki gibi koltukta oturarak soyup bicagin ucuna takip vermicem ki adama. Guzelce soyup kesip birkac cesidi ayni tabaga koyacagim guzelce alevli meyve tadinda ;)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X