- 5 Ekim 2015
- 1.464
- 3.894
- 53
- Konu Sahibi imparatoricee
-
Zaten "kadınlar için en iyi meslek öğretmenlik, ohh yarım gün, Şubat tatili de var, yazında tatil var, kafa izinleri bol bol, daya sırtını devlete ohh" kafasından dolayı mesleğini sevmeyen, çocuk sevmeyen, öğretme yeteneğinden uzak, işi tamamen sunduğu olanaklar sebebiyle yapan koca bir öğretmen ordusu yetiştirdik...Sonra da eğitimin kalitesizliğinden dem vuruyoruz.
Konu sahibi kardeşim, meslek böyle seçilmez. Hayatta hiç mi hayalin olmadı?
valla benim 2 kardeşim de öğretmen, kendilerini toparlayıp yeni döneme hazırlanmaları için o bize uzun gelen tatil anca yetiyor, ikisi de çok stresli şartlarda ve yoğun çalışıyorlar.
biri tam gün, diğeri yarım gün evet ama o kalan yarım gününde de çocuklar için sürekli bir şeyler yapması gerekiyor. sadece öğretmenlik değil, bazen sosyal işler uzmanı gibi de takılması icap ediyor.
Mesleğini severek yapan öğretmenler için öğretmenlik hiç de kolay bir meslek değil aslında.
+1"Bir bayan için" lafını da hiç sevmem.
"Öğretmenlik... bir bayan için en güzel meslek" diyen cahillerin ağzına ıslak tuvalet terliği ile vurasım gelir
Kadının kendisini aşağılaması bu yaa..
Bir "bayan" için en güzel meslek, en zevk aldığı meslektir.
Ev işi de yapacam diye kendinizi bu kadar paralamayın. Erkeklerin yaptığı işleri siz de yapabilirsiniz. Kafanız çalışıyorsa.
Tabi ki tıp. Keşke ben de tıp okusaydım. Yönlendiren olmadı çok yüksek bir puan ve sıralamayla Boğaziçi siyaset bilimi ve ua ilişkilere girdim. Ayrıldım sonra ordan hukuk a geçtimTip ve dış hekimliği hariç en uygun meslek nedir ablalarim tercih yapacağım bu sene yardım eder misiniz
Ay hariç yazmışsın.Tip ve dış hekimliği hariç en uygun meslek nedir ablalarim tercih yapacağım bu sene yardım eder misiniz
Tamam bir kısmınız bayan/kadın ayrımını tane tane güzelce anlatmış. Onları takdir ediyorum da sırf bayan dedi diye çocuk yaştaki birini bu kadar ezmek çok gereksiz.
Ben feministim. 33 yaşındayım. Ve ben bu kelimeye bu kadar takılmıyorum şahsen. Ortaokul yıllarından beri kadın-erkek tartışmalarının içindeyimdir ve şunu söyleyebilirim ki bu bayan-kadın muhabbeti de yeni sayılabilecek bir geçmişe sahip. Hani son 5 yıldır bu kadar civcivli. Tamam önemseyelim. Uyaralım ama abartmayalım bi zahmet. Azıcık sempatik olmak kimseye zarar vermez.
Katılıyorum. Sonra mesleği sevmeyen, ama imkanları için katlanan bir sürü öğretmen oluyor.Isin ders verme boyutunun ,cocuk psikolojisi ve sevgisinin, sabrin,akademik bilginin bir onemi yok sanirim
Tatili olsun yarim gun olsun cocugunuzu emzirin yeterli tabii
Siz de haklisiniz ne diyelim,sistem utansin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?