Bir bebegim olsun istiyorum :(

Bende 19 yaşındayım. Ve şahsen bu yaşta hamile kaldığımı, doğum yaptığımı, bir bebeğin sorumluluğuna sahip olabileceğimi,annelik yapabileceğimi düşünemiyorum. Çünkü yaş daha 19. Hâla ergeniz! Daha kocan askere gitmemiş. Askere gidip gelmeden evlilik,babalık zaten saçma. Bikaç yıl en azından evliliğin tadını çıkarın bi daha bu huzurlu ve mutlu anları zor bulursunuz. Ha ayrıca çocuğu da annene güvenip yapacaksan, yani bakımında annenden yardım alacaksan hiç bu işe kalkışma.

Ev

Kendi ailemin evinde kalacağım tabikide
Bak 22 aylık kızım var. Her akşam babası eve gelince kapıya koşup mutluluk çığlıkları atıyor. Akşamları beraber oynuyor, yuvarlanıyorlar. Yazık değil mi ayrı büyüyecekler aylarca. Baba askerden gelince bir yabancı olacak. Çok mantıksız.

Ayrıca 22 yaşındayken örgün öğretim üniversite bitiyor. Kocan da çalışsa dersine biterdi şimdiye kadar.

Buradaki herkes ablan yaşında ve inan iyiliğini ister. 17 yaşında bir kızın hayali evlenmek değil iyi bir okul kazanıp kendi ayaklarının üzerinde durmak olmalı.

Bir büyüğüm olarak evet aslında çok doğru kkonusmalariniz var. Düşünü yziyorsunuz tabi bende saygıyla karşılıyorum sagolun

Bir büyüğüm olarak evet aslında çok doğru kkonusmalariniz var. Düşünü yziyorsunuz tabi bende saygıyla karşılıyorum sagolun
23 yaşındayım çok büyüyüğün sayılmam aslında
Kalbini kırdıysam kusura bakma kötü bi niyetle söylemedim.Bak okuyorsun dışarıdan da olsa onu bitir eşin askerlik yapsın.Sonra bebek düşün.
Bi ömür mutlu olursunuz dilerim

seni anliyorum var boyle kendini bilmezler benim bir arkadasim var belli sebeblerden cocugu olmuyor tedavi goruyorlar millete cenesimi kapatmak icin borcumuz var diyo beraber arkadasa gitmistik ordada bir teyze vardi onada aynisini dedi kadin israrla cocuk yapin soylede boylede deyip duruyo tekrar tekrar ayini seyi söyleyip duruyo

Cevabimi degistiriyorum kocan askere gitmeden sakin bebek dusunme bir anne olarak diyorum sana.

ayrıca çocuğu da annene güvenip yapacaksan, yani bakımında annenden yardım alacaksan hiç bu işe kalkışma. [/QUOTE]
Hayı

Evet yaşım büyük avukatım ve iyi ki adam gibi üniversite okumuşum diyorum 19 yaşında evlenip çocuk beklemek yerine. Dilim kırıcı olabilir ama gerçekler acıdır maalesef doğrular değişmiyor ve fakat ben size ne kadar anlatırsam anlatayım anlamayacaksınız o yüzden daha fazla denemiyorum. İnşallah birkaç sene sonra kocam beni aldatıyor bana kötü muamele ediyor şu kadar çocuğum var mesleğim yok diye gelen çaresiz müvekillerimden olmazsınız zira o zaman çok pişman olacaksınız, ki üniversite sadece para için değil gelişmek aydınlanmak için gerekli. O kişisel gelişimi de en değerli ve verimli bilgiye açık zamanlarınızı evde oturup yumurtlama günü takip ederek sağlayamazsınız.

Son düzenleme:
Öncelikle iyi veya kötü yorum yapan herkese teşekkür ederim. Biliyorum ki beni düşündüğünüz için söylüyorsunuz bunları. Ama sadece saygı bekliyorum. Dediğiniz gibi benim yaşım küçük ve siz büyüklerim olarak sizden akıl alıyorum. Ama kötü yorumlariniz inanın hiç hoş değil ve bana kucuksun diyorsunuz ama siz bir büyük gibi yorumlar yapmıyorsunuz. Herkesin hayatı yaşantısı farkı unnutmyin

Bir avukatsiniz ve benden buyuksunuz evet . Ama İnanın daha siZin ogrenemediginiz çok şey var.. :) yinede sağolun beni çok çoook düşündüğünüz için :)

Ve siz AVUKAT hanım asala bilemezsiniz avukat ta olsanız kocanizin sizi aldatil çocuklarinnizla kalacağını. Beni assagilmdan önce dusununn bunnlri.

Bir avukatsiniz ve benden buyuksunuz evet . Ama İnanın daha siZin ogrenemediginiz çok şey var.. :) yinede sağolun beni çok çoook düşündüğünüz için :)

Eminim öyledir sizden öğreneceğim çok şey vardır yumurtlama günleri hakkında pek fikir sahibi değilim mesela :) Rica ederim, bir şey değil :)

Ve son olarak AVUKAT hanım ben kucumaediginiz kız olarak yorumlariniz için yinede teşekkür ediyorum

Bebeğin olursa kendi hayatın biter. Yasin küçükken gez dolaş keyfine bak. İki çocuk annesi bir kadın olarak söylüyorum. Çocuk olunca hasta olursun dinlenemezsin kocanla bi sinemaya gidemezsin. Çocuk çok güzel birşey ama zamanında.

İnsanların cenesiyle nasıl uğraşıyorsunuz
Eğer insanların çenesiyle uğraşırsan kendini bulamazsın niye biliyor musun? Şimdi çocuğun olsa milletin dediği olacak değil mi ama kocan yokken o bebeğim sorumluluğu sana farklı bir yük olacak güzel olmayan bir yük bişeyleri şansa veya kadere zamana bırakmak çok zor henüz bunu bilmezsin sorumluluğun tadını bilmiyorsun lütfen aklını kullan zaman çok yapacak şeylerin de çok sevin birbirinizi eşinin bir sorumluluğu yapması gereken askerliği var lütfen söylenenleri düşün

Ve son olarak AVUKAT hanım ben kucumaediginiz kız olarak yorumlariniz için yinede teşekkür ediyorum

Rica ederim. Ben sizi değil seçiminizi küçümsedim, bu da şahsi görüşüm. Üslubum fazla kırıcı olduysa kusura bakmayın, bu arada tabii ki ben de aldatılabilirim ben aldatılmayı değil aldatılınca çaresiz olunmasını kabul edemiyorum, demek istediğim buydu. Bu seçiminizi de hiçbir zaman anlayamayacağım galiba ama herkesin seçimi kendinedir, yalnızca fikrimi söyledim, tekrar kırdıysam kusura bakmayın. İnşallah hakkınızda hayırlısı olur.

Umuyorum sizde bu kırıcı dilinizle asaagiyici tavirlariniizlaa bir koca bulmussunuzdur. Yada bulduysanizda dikkat edin bana dedikleriniz basinizza gelmesin. Sizinle konuşup moralimi bozzamayacagim iyi Akşamlar sizz devam edin amaa atın içinizdeki kötülükleri :)

Yaşında ilgili, eşinin askerliği ile ilgili söylenecekler söylenmiş ben farklı bi açısını göstereyim sana.

1) Çocuğun acelesi yok. Madem bu yaşta "sevdin de evlendin" evliliğin tadını çıkar. Eşini iyi tanı, gez toz, kendini geliştir, oku. Bi daha bu yaşta olmayacaksın çocukla herşey daha zor olacak.

2) Açıktan okuyormuşsun okulu bitir, meslek sahibi ol. Çalış kendi paranı kazan. Çocukla okumak zor olur, hiç çalışmadıysan işe başlaman zor olur.

3) Çocuk sadece karnını doyurup altını alacağın bişey değil. Çocuğunu bilinçli büyütmen gerek. Bunun için kendini geliştirmen lazım. Düşün şimdi çocuğa ne verebilirsin, kendi donanımını geliştirdiğinde neler verebilirsin. Sadece sevgi de yetmez ona haklarını, neyin doğru neyin yanlış olduğunu, kültürünü aşılaman lazım.

Ayrıca eşin askerliğini yapmadan düşünme sakın. Başkasına el açma hamile ya da kucağında bebek halinle.

Keşke herkes sizin gibi olumlu konuşsa. SiZ benim buyugumsunuz zaten fikir almak için konu actım çok sağolun

Benden sana abla tavsiyesi:
Sonradan vaktin olmayacak çünkü, açıktan ya da direkt oku, bir mesleğin olsun, calsimayacaksan çalışma. Sonra bebek düşün. Yarın bir gün başına bir şey gelirse çok pişman olursun. Bebekten önce kendini garantiye almaya bak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…