Bir Bebein gnl:(

• Konu Sahibi Konu Sahibi nursel22
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
N

nursel22

Ziyaretçi
bir bebeğin günlüğü okuyun (
bir bebegin günlügü

5 Ekim: Bugün var edildim. Buradayım. Varım. Müthiş bir duygu bu. Var
olduğumu henüz annem ve babam bilmiyor.

Bir elma çekirdeğinden bile küçüğüm. Ama ne de olsa, ben benim. Varım ya!
Bu bana yetiyor. Henüz bedenim belli belirsiz, yüzüm yok ama, varlığımı ve
benliğimi hissedebiliyorum. Bir kız olacağım ve baharda çiçekleri
seveceğim.

19 Ekim: Biraz büyüdüm. Kımıldamam mümkün değil. Annem henüz farkında değil
ama onun kanıyla besleniyorum. Kalbini dolaşıp gelen sımsıcak kan bana
geliyor. Beni sevecek bir kalbin kıpırtılarını şimdiden hissediyorum. Annem
beni çok sevecek. Annem için güzel bir sürpriz olacağım.

23 Ekim: Hiç göremediğim bir el ağzımı biçimlendirmeye başladı.
Dudaklarımda onun dokunuşunu hissediyorum. Bu "el"in dokunduğu yerler
dudağım damağım oluyor. Düşünün bir yıl sonra bu elin dokunduğu yerde
cümler açacak, güleceğim. Dudağımdan ve dilimden sözler dökülecek.
Herhalde önce "Anne!" diyeceğim. Anne duyuyor musun beni? Seninle
konuşacağım. Sana güleceğim. Kimilerine göre hâlâ daha var değilmişim...
Nasıl olur? Varım ve gülücükler sunacak dudaklarım da olmak üzere ya... Hem
sonra bir ekmek kırıntısı ne kadar küçük olursa olsun yine ekmektir. Öyle
değil mi anneciğim? Ah bir konuşabilsem!

27 Ekim: Bugün pek mutluyum. İçimde tatlı bir kıpırtı başladı. Artık bir
kalbim var. Kalbim atmaya başladı. Hayatım boyunca böyle atıp duracak.
Sevgilerle dolduracağım kalbimi. Tıpkı anneminki gibi... Annem bedeninde
iki kalbin birden atmaya başladığını bilseydi ne kadar sevinirdi! Duyuyor
musun anne?

2 Kasım: Her gün biraz daha büyüyorum. Kollarım ve bacaklarım da
biçimlenmeye başladı. Hele bir büyüsün kollarım bak nasıl kucaklayacağım
seni anneciğim. Şu ayaklarım da tamamlansın da, beraber çiçekli bahçemizde yürürüz. Belki birlikte okula gideriz.

12 Kasım: Ah evet... Bunlar, bunlar ne kadar sevimli ve küçük şeyler. Aman Allah'ım parmaklarım da çıkmaya başladı. Bunlarla çiçek toplayacağım, annemin elini tutacağım, kalem tutacağım. Belki de güzel bir şiir yazacağım. Anneciğim, orada mısın? Ellerimi ellerinin arasına koymak için sabırsızlanıyorum.

20 Kasım: Oh, nihayet.. Annem doktora gitti. Burada olduğumu öğrendi..
Yaşasın! Doktor teyze özel bir cihazla gördü beni. Ultrason diyorlarmış.
Resmimi bile çekti. Sevinmiyor musun anneciğim? Seneye kalmaz kollarının
arasında olacağım...

25 Kasım: Artık babam da burada olduğumu biliyor. Fakat henüz kız olduğumun
farkında değiller. Onlara sürpriz yapacağım..

10 Aralık: Bugün yüzüm tamamlandı. Artık iki güzel gözüm, bir küçük burnum,
dudaklarım ve yanağım var... Anneme benziyorum galiba...

13 Aralık: Artık çevreme bakabiliyorum. Etrafım çok karanlık ama olsun.
Yine de mutluyum. Yaşıyorum ve varım. Kısa bir süre sonra gün ışığını
görebileceğim, renkleri ve çiçekleri tanıyacağım. Rüyamda gördüm. Dünyada
gökkuşağı diye bir şey varmış.. Onu çok merak ediyorum.. Anneciğim,
babacığım sizin yüzünüzü de göreceğim. Tanışacağız.... Mutlu olacağız.
Gülüşeceğiz..

24 Aralık: Kulaklarım daha iyi duyuyor artık. Anneciğim, senin kalbinin
seslerini duyuyorum. Benim kalbimin atışlarını da sen duyabiliyor musun?
Hatta sesini bile tanıyabiliyorum. Sesin ne kadar tatlı... Hiç duymadığım
bir şey bu... Güzel ve sağlıklı bir kız olacağım. Kollarında uyuyacağım,
yüzüne bakacağım, o tatlı sesini dinleyeceğim. Benim için ninni de
söyleyecek misin anneciğim? Sen de beni özlüyorsundur mutlaka... Beni
koklayacaksın.. Çok seveceksin, değil mi?

28 Aralık: Anne burada bir şeyler oluyor. Doktor abla neden mutsuz bakıyor
böyle... Sen acı çekiyor gibisin. Kalp seslerin değişti... Sustun. Benimle
niye konuşmuyorsun anne? Anne... Anne... Anneciğim... Yüzümde soğuk bir şey hissediyorum. Anne, yüzümü parçalıyorlar... Anne bir şeyler yap... Anne... Kolumu çekiyorlar anne... Canım yanıyor anne... Anne... Ayaklarımı parçalıyor bu şey anne... Beni sana bağlayan damarı kopardılar anne... Anne kalbimi parçalıyorlar... Anneciğim... Anne... Anne... An... Ah!

Kürtajınız tamamlandı hanımefendi. Geçmiş olsun!

:gitme::gitme::gitme::gitme::gitme::gitme::gitme:

yasal kurtaj siniri 8 haftadir... demek ki bebekte bir gelisim bozuklugu varmis...

kurtaj olmak zorunda olan, tecavuze ugrayip istemeden hamile kalan, korundugu halde bir sekilde hamile kalan ve dogurmasi mumkun olmayan vs. kadinlar varken lutfen boyle ajitasyonlar yapmayalim...

Katılıyorum. :1closedeyes:

arkadaşlar ajitasyon demişler ama 8 haftalık bile olsa bebeğin sinir sistemi gelişmiştir ve acı çeker. eğer kürtajın nasıl yapıldığını seyrettiyseniz parçalanarak yapıldığını görürsünüz. ve birisi sizi parçalasa ne kadar acı çekeceğinizi düşünün siz bunu kendi çocuğunuza yapıyorsunuz

büyük konuşmamayım ama bencede çok yanlış kürtaj
ama mecbur olanlarıda unutmamak lazım keyiften kimsede çocuk aldırmazki aklı başında oaln biri

Allah kimseyi bunu yaşamak ve bir parçasına yaşatmak zorunda bırakmasın...

kendı canından kanından bı parca sızce hangı anne ısteyerek yapar kı kurtaj!..
hıc bı anne !..egerkı dogurupda bakamıycaksa en gzuelı kurtaj kusura bakmayın ama kurtaj gunah vs bunlara katılmıycam asıl gunah nedır bııyomusunuz o bebegı dogurmak herseyın bası tum egıtımlerın temelı ailede baslamıyomu!..
aile yoksa ortada nasıl dogursun nasıl sıcak bı yva versın cocuga annesı..
cocuga temellerı saglam bı ailede hayat vermezse gelecekde ne olcak ya tınercı ya gasp cı sokaklarda yasanan olaylara bakın sızce duzgun bı ailenın cocugu yaparmı bunları!..yapmaz..evet hayatta en agır seydır belkı bı kadının bebegını aldırması ama bebek ıcınde belkıde en ıyısıdır..

Kesinlikle ve Kesinlikle bunu alternativ korunma yöntemi gibi kullanan veya gören hemcinslerime tepkim cok büyük....Cocuk istemiyorsan korunacaksin...bu kadar basit.

Lakin mecbur kalanlarda var....hastalik yüzünden, cocugun engeli dogma ihtimali, tecavüz sonrasi vs. vs....

Bu kadinlar zaten yavrularini aldirmanin acisni yasiyorken, bu tür paylasimlari görmelerini okumalarini hic dogru bulmuyorum.....yaraya tuz basmak gibi birsey bu....

Allah doğacak her çocuğun rızkını ben veririm sakın açlık korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin diye emrediyor. her çocuk rızkıyla gelir ki bunu çok gördüm. normalde karnını zor doyuran ama çocuktan sonra işi açılıp ev alan insanlar tanıdım eğer insar çalışıyorsa çocuğa çok rahat bakar ama tembellik yapıp çalışmıyorsa suçu başka şeylere atmasın o zaman baştan önlemini alıp çocuk yapmasın.
benim babam çok küçük yaşta öldü ama annem hep çalışarak bize baktı ve okuttu bende ortaokuldan sonra hep çalışıp kendi harçlığımı çıkartırdım. yani insan çalıştımı fakirlik bahane benden çok fakirlik çeken olmasın.
hem herşey maddiyat mı o zaman neden zengin çoğunlukla zengin çocukları alkolik uyuşturcu bağımlısı veya ruhsal olarak sorunlu

katılıyorum ama şunuda ekleyeyim (ukalalık gibi olmasın sadece bilgilendirme amaçlı) yasal süre 9 hafta 6 gündür. yani 9+6

Son düzenleyen: Moderatör:

kürtaj iyi birşey değil bu ayrı bunu kenara koyalım.

Ama o görüntüler 8 haftalık bir bebeğe ait değildi. Neden derseniz 8-10 haftalık bebeğimi kalp durması sonucu kaybettim. (kalbinin tam durduğu tarih bilinmiyor) yaklaşık 2-2,5 aylık olur ki sadece 7 mm. idi (7 milimetre) yani öyle parça parça olacak birşey

Hafta hafta gebelik büyükliklerine bakarsanız yasal süre içindeki bebeklerin büyüklüklerini görürsünüz. Bunları niye yazdım , çünkü bebeğimi kaybetmiş bile olsam kürtaj değince mideme yumruk yemiş gibi oluyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu arada ben bebegin sinir sistemi yoktur acı çekmez vs. asla demek istemedim. Sadece böyle bebeğin ağzından yazılmış duygu sömürüsü yüklü bir yazının zaten kürtaj yaptırmak zorunda kalmış acı çekmiş bir insan varsa onun daha çok canını yakabileceğini düşündüm. Allah kimseye yaşatmasın.

doğrusunuz yasal sınır bunun için belirlenmiş zaten bu yasal sınır içerisindeki kürtajlarda zaten acı diye bir olay yok.

Evet kürtaj korunma yöntemi değildir ancak sizinde belirttiğiniz gibi bazı sebeplerden bebeğini aldırmak zorunda olanlarada hiç birşey denemez.

Bazen insanlar hadlerini aşıp katil vs diyorlar hiç hoş değil. Sadece kişi bilir ne yaşadığını

Kesinlikle size katılıyorum,kürtaj bir korunma yöntemi değildir, istemiyorsan tedbirini al,korunmanın kaç çeşit yolu var.
Zorunlu olarak aldıranların değil şüphesiz; ama bunu korunma yöntemi olarak görenlerin bu yazıdan çıkaracağı dersler olmalı. belki daha dikkatli olurlar.

kızlar bende kürtajı çok düşünmüş hatta dr dan randevu bile almıştım
çünkü bu yıl 1. sınıfa başlayacak bi oğlum ve henüz 19 aylık bi oğlum daha var farkında olmadan tekrar hamile kalmışım günlerce ağladım ve aldırmaya karar verdim

eşim dükkandan geldi ve aldırmak için hazırlandımmm

ama yapamadım şuanda 4.5 aylık hamileyim

gerçekten çok zoor rabbim kimseyi böyle bişiyle sınav yapmasın

kürtaj yaptıran bi çok kişi ne kadar pişman olduklarını söyler dururlar heralde böyle bi yazıyı okuyan bianne nakadar çok üzülmüştür

lütfen kıymayın yavrularınıza savaşın onların için ne zorluk varsada hayatınızda birlikte çözün

ben yalnızca cok uzuldumu belırtmek ıstıyorum.. :çok üzgünüm: oyuzden yorum yapamıycam.. :1no2: sadece bı hastalık dogurma rıskı anneyı rıske atacak sekıldekı gebelıklere zaten son verılıyor.. ama keyfı ıcın mınıcık yavrularına kıyanlarda cok fazla .. lmaz: yazmaya baslarsam duramam en ıyısı burda kesmek... :gitme:

Ben bu yazıya bu sitede, farklı farklı topiklerde en az yüz defa rastlamışımdır. Ve her rastladığımda da ''kardeşim şöyle topikler açmayın, burda hamile olanı var, çocuk sahibi olamayanı var, hamile kalıp, zaruretlerinden ötürü aldıranı var, hassas olanı var, olmayanı var'' diye de her zaman ikaz etmişimdir.. Ama yok, illaha ajitasyon yapılacak!

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…