Bir ben adam olamadım....

evet bu kendine acımanın tanımı zaten
hiçbir şey yapamadım-edemedim, beceriksizim vs

olmaz mı, her insanın zaten olmuştur. valla ben bu dünyada imrendiğim bir insanın bir kez olsun kendine kızdığına, kendine acıdığına şahit olmadım. ben de şöyle düzeldim, çalıştığım yer nispeten bunaltıcıydı. nasılsa iş bulacağım neden bulamayayım ki başka iş eğitimim yerinde vs diye düşündüm sonra iş buldum 5 ay sürdü bu süreç. sonra iş yerine girdim yıllardır araba almak istiyordum, 1 ay çalıştığım yerde kredi çektim, her banka da vermedi o iş yerine yeni girdiğim için yine bile çektim onu ödedim. bu süreçte herkes evleniyordu tabi, ben de yurtdışına çıktım gezdim ettim. spora yazıldım spora gittim ara ara, genelinde bakımlı oldum vs. Sonrasında 0 araba aldım, hala kullanıyorum onu.

Şimdi dönüp baktığımda tabi ki dönem dönem kendime acıdığım çook oluyordu ama buna kendimi kaptırmadığım ve çevreme de bunu yansıtmadığım için kendimle gurur duyuyorum. Bu çok güzel bir duygu.
Çocuk konusunda bilemezsin rabbim ne planlamış belki olcaktı engelli olcaktı ona bakamıycaktın eşinle aranı düzeltmeden çocuk dünyaya getirmek zaten hem sana hem bebeğine zarar.Evlat edinirsin belki o kadar çok çocuk varki aile özlemi çeken.Sağlığın yerine gelsin öbürleri zaten olur kızıyorum bende çok bunalıyorum neden evim yok diye sonra düşüyorum benim bir işim var alabilme ümidim var sağlığım yerimde kimseye muhtac değilim.Komşumuzun oğlu nişanlandı öneden nikah kıydılar kıza ev düzüşdü altın takı kıyafet hatta kızım çeyizini bile yaptılar gelin kaynana bildiğin anne kız çok mutlu duruyorlar düğünden önce terkedip gitti kız tek amacı babasından çeyiz parası almakmış borçları için yani herkes göründüğü gibi değil Allah sana herseyi yapma kudreti vermiş silkelen kendine değer verki insanlarda sana değer versin dua et kardeşim biz hayırlısı diye ettiğimiz dualarla şerri defediyoruz ve sabredince daha güzelini görceğin günler yakın azcık azim senin ailen var hep onları düşün
çok haklısın bizim için hayırlı olanı bilemeyiz elbette ama bazen düşünmeden edemiyoruz bazı şeyleri.
inançlı bi insanım ama artık ümidim o kadar az ki hayata dair dua etmeyi bile bırakmışım ben koptum aslında hayattan .....

• Üzgünüm
Reactions: 000
Dün annemle beraber bi akrabamızın düğününe katıldık kendimi o kadar kötü hissettiim ki anlatamam.uzun zamandır gorusmedigimiz akrabalar v.s vardı benimle yaşıt hatta benden küçük olanlar hayatlarını yoluna koymuş yanlarında çocukları altlarında arabaları hepsi kendince ilerleme kaydetmiş bir ben kalmışım olduğu yerde sayan hepsinin evliliği yolunda çocukları kucağında bense evliligimi bile yürütemedim olduğum yerde saymayı bırak sağlık yönünden geriye gittim çocuk sahibi olamadım insanlar doğru dürüst ne yapıyorsun diye bile soramıyorlar çünkü anlatacağım hiç bişeyim yok 34 yaşındayım çalışıyorum bunun dışında birşey yok hayatımda çok kötü ezik hissettim kendimi .dönüşte çocukken arkadaşlık ettiğim arkadaşım bizi eve bıraktı kıskanmak değil ama imrendim ben neden bir arpa boyu yol alamadım diye üzüldüm ayrıldığım eşim bu aralar arıyor geri deneyelim v.s diye geri dönsem ne olacakki çocuksuz sap gibi yaşamaya devam edeceğim çok üzgünüm şans mi kader mi diyorum dünden beri .herkesi aklımdan geçirdim bir ben kalmışım böyle ezik bir işe yaramayan ablam da hayatını yoluna koydu herseye sahip Allah zarar ziyan vermesin ama ben neden böyleyim. Evlendim sorunlar başladı doğru dürüst cinsellik yaşamadım çikolata kisti yüzünden anne olamadım ne kadinlığımdan bisey anladım ne insanligimdan tek şansım ailem Allah basimdan eksik etmesin geri kalan herşey kırık dökük ailemde sağlık sorunları ve maddi problemlerle boğuşuyor isyan etmiyorum ama artık rahat nefes almak ilerlemek istiyorum .cok Üzüldüm ve dertlesmek istedim sizlerle biliyorum bu dünyada herkesin sıkıntısı var ama ben hangi dalı tuttuysam elimde kaldı beddua mi aldım ne yaptim bilmiyorum kendimi uğursuz hissediyorum.herkesin acıyarak baktığı ezik olmak çok kötüymüş
Bir keresinde ben de senin kadar umutsuz hissettiğimde kitap okurken Mevlana'nın bir sözüyle karşılaşmış ve umut bulmuştum... Belki sana da umut olur
Mevlana der ki;
"Her şey üstüne gelip seni dayanamayacağın bir noktaya getirdiğinde sakın vazgeçme! İşte orası kaderin değişeceği noktadır."

:KK200:Kızlar yaa hepinizi seviyorum ne kadar tatlısınız Rabbim cümlenizi gönlünde ne varsa avucuna koysun özellikle konu sahibi arkadaşa kadın dayanışması insanlık buduryaa harikasınız.:KK36:

cok sağol artık hayata olan umudumu yitirdim iyiye giden hiç bisey yokki ayakta kalamıyorum

Hepimizin hayatında öyle zamanlar oluyor, sonra bakmışsın geçiyor.
Bir de bakmışsın ben neler atlattım, büyümüşüm diyorsun :)

sağloun.evililiğimde anne faktörü vardı hep üç kişi gibi hissettim kendimizi cinsellik yok gibi birşeydi açık açık paylaşamıyorum 3 gün mutluysam 4 gün mutsuzdum...

Bunlar işte hayat tecrübesi oluyor insana; hem ne istediğini daha iyi görmeni sağlıyor, hem de bundan sonrası için daha doğru adımlar atmana yardımcı oluyor, acı da olsa artık acı kısmına bakmayı bırakıp, ileriye bakman lazım.

Her evlilik dışarıdan bakıldığı gibi mükemmel de değil. Istırabını, çeşitli sebeplerle, mecburiyetlerle ve belki de sadece kendi korkaklığı yüzünden dindiremeyen kadınlar var. Senelerce evdeki höt söt erkeğe kul köle olan, "Beyimdir buna şükür" diye diye şu dünyadan gelip geçmiş ne insanlar...
Şanslısın ki rahatsız olduğun bir evliliği sürdürmek zorunda hissetmemiş, boşanmışsın.
Bunu safi bir yıkım olarak görmektense, bir kurtuluş, yeni bir başlangıç olarak görüp devam edeceksin.

Eski konularınıza baktım biraz. Eşinizle barışmayı ihtimaller arasından çıkarın lütfen. Çok bunalmışsınız yanlış adımlar atmayın.

• Beğen
:) ya belki kaba bir tabiir oldu ama öyle hissettim
Yok çünkü bende öyle hissediyorum.. bütün arkadaşlarım iyi kötü bişey sahibi oldu. Ama bende hiç bişey yok. Herkes eş çocuk başarı mı diyor ama insan kendinde olmayanı istiyor hep. Her nerde değilsem orda mutlu olacakmısım gibi geliyo. Evli değilim sanki evlenince mutlu olacam. Çocuğun olmaz çocuğun olunca mutlu olacakmissin gibi gelir. Yetinmeyi bilmiyoruz galiba

• Beğen
başarı degildir ama nasiptir nasip olmamışsa vardır bir hayır. Bak bende evliyim vb ama işim yok atanamadm koca eline bakıyorum çokta şeytme dışardan da herkesi mutlu.
Evet nasiptir atanmak da nasiptir aslında ben de evlenince atandım mesela o zaman nasip oldu
Ama konu sahibi ben değilim bu aralar da hep karışıyorum konu sahipleriyle

çok haklısın bizim için hayırlı olanı bilemeyiz elbette ama bazen düşünmeden edemiyoruz bazı şeyleri.
inançlı bi insanım ama artık ümidim o kadar az ki hayata dair dua etmeyi bile bırakmışım ben koptum aslında hayattan .....
Psiklojik yatdım alsan yada sosyal bir vakıfta gönüllü olsan bebek özlemim var diyosun git çocuk esirgemeye onlarla vakit geçir her iki tarafında dertleri unutulur gider bu dünya imtihan kardeşim 9 yaşında vefat etti annem o kadar uzun süre kendine gelemediki sonra plansız iki yaramaz kardeşim oldu çok şükür onlarla anacım uğrasırken güçlendi bende çok istiyorum evlat sahibi olmak düşük yaptım dünyam başıma yıkıldı doğru dürüst düşünemez oldum sonra dedimki rabbim kararladı hayatıma çeki düzen vermeliyimki 5 ayda çok değiştim maddi manevi kendimi süzgeçten geçirdim benim bu süreçte eşim vardı o çok kızdı senin inancından şüphe duyuyprum o lafları bile beni kendime getirdi belkidir hiç olmuycak napalım her çocuk kahkasında içim gidiyor ama zamanı değilmiş demekki.seninde şu anda bebeğin olduğunu düşün ayakların yere bascakki saglıklı birey olsun analar herseye dimdik ayakta karşılar sorunu çözer rabbim kadına ne güzel sıfatlar vermiş

Evet nasiptir atanmak da nasiptir aslında ben de evlenince atandım mesela o zaman nasip oldu
Ama konu sahibi ben değilim bu aralar da hep karışıyorum konu sahipleriyle
Yok tatlım karıştırmadım topluca yazdm. Maşallah sana darısı bize.

Allah aşkına lütfen önce şu konu başlığını değiştirir misin? Ne kadar cinsiyetçi bir deyim "adam olamamak".Bakış açını da yansıtıyor.Hadi sözcüklere takılmayalım dertlerine gelelim diyorum dert dert dediğin evet sana zor gelebilir , kaldıramıyor olabilirsin.Ancak diğer insanlarla kendini kıyasladıkça birçok insanın sahip olduğu dertlerin sana dağ görünür.

Ayrıca hayatı yoluna koymaktan kastettiğin ne? Evlenip çoluk çocuğa karışmak mı? Bakış açını değiştirirsen hayatın bize verilen bir hediye olduğunu anlarsın.

Bir işin var , sabahları kendin uyanıp kimseye muhtaç olmadan işine gidebiliyorsun.Dışım pırıl pırıl diyorsun , içini de pırıl pırıl yap.Nasıl ki dışımızı pırıl pırıl yapmak bizim elimizdeyse içimizi pırıl pırıl yapmak da bizim elimizde.Ne diyim Allah derdini dertle unutturmasın.
Sonunda biri duygularıma tercüman olmuş şu sitede 👏

evlenmekle hayatı yoluna koymak aynı şey değil ama eğer evlenmek istiyorsanız evlenin.kısmet işi ama çevrenizi genişletmeye bakın süreci hızlandırın yine olmazsa kısmet değilmiş dersiniz.artık çocuk sahibi olma yaşı ilerledi.imkansız diye birşey yok Allah nasip ederse olur.teyzem 42 yaşında ikinci çocuğunu 3 düşükten sonra tedaviyle yaptı.zorda olsa oldu çok şükür.

• Beğen
Bende evliyim disimdan arkadaslarim ne mutlu evli mutlu cocuklu diorlar ama bana sor sana bi kitaplik dertle gelirim herkesin eksigi var iste
Esinizle cocuk yuzundenmi ayrildiniz eger ileride cocuk sahibi olamama riskiniz yuksekse yasiniz cok ilerlemeden evlatlik alabilirsiniz hem evliligi hem anneligin tadini cikararsiniz benim uzerime dusmez sadece bir tavsiye
Karamsar olmayin lutfen

Peki dugun soyle olsaydi; kocasi tarafindan hirpalandigi belli olan falancanin kizi ve yaninda urkek bakisli cocugu, diger masada dunyalar tatlisi fiziksel engelli cocugu ile yorgun oldugu belli annesi, arka masalarda isten cikarilmis kocasi ve cocuklari ile babaevine siginmak zorunda kalan teyze kizi...Boyle hayatlar var, degil mi? Bu insanlar ne yapsin? Hayat yukari dogru cikan bir grafik degildir. Inisler cikislar, kayiplar kazanimlar. Hepsi ile bir hayat yasiyoruz. Yasiniz cogumuz icin kucuk. Hayirsiz esinizi cekmediginiz icin de size sadece cesur denir. Detaylari bilemem ama bu yazdiklarinizla ah aldiginizi dusunmeniz yersiz. Hayata karsi cok keskin sablonlariniz var. Caninizi acitan da bu. Esnek oldugunuz da her gun yeni bir gun olacak sizin icin. Cocuk kismina lafim yok. Ama cok istemeyin. Sonu husran olabiliyor. Insanin kendi kanindan cocugu ileride can dusmani olabilirken el dedigimiz candan ote dost olabiliyor. Olayi evlat edinmeye baglar, bu alternatifi dusunmediyseniz dusunmenizi oneririm.
hayatta her türlü acı var biliyorum sınanan yalnızca bende değilim ama son beş yıla baktığımda benim grafiğim hep aşağıya inmiş hiç iyi bişey yok iyi giden

• Üzgünüm
hayatta her türlü acı var biliyorum sınanan yalnızca bende değilim ama son beş yıla baktığımda benim grafiğim hep aşağıya inmiş hiç iyi bişey yok iyi giden
Yataga bagimli degilsiniz, mesela. Anliyorum dediklerinizi ama bu psikolojiyle dibe gidersiniz. Bu arada cocugum olsun cok istedim. O kadar tatli ama ozel tedavi isteyen evladim var. Olene kadar yasayacak bunlari ayrica. Onun icin bu psikolojiye yakanizi kaptirmayin. Sonu fena olur yoksa...

Back
X