evet bu kendine acımanın tanımı zaten
hiçbir şey yapamadım-edemedim, beceriksizim vs
olmaz mı, her insanın zaten olmuştur. valla ben bu dünyada imrendiğim bir insanın bir kez olsun kendine kızdığına, kendine acıdığına şahit olmadım. ben de şöyle düzeldim, çalıştığım yer nispeten bunaltıcıydı. nasılsa iş bulacağım neden bulamayayım ki başka iş eğitimim yerinde vs diye düşündüm sonra iş buldum 5 ay sürdü bu süreç. sonra iş yerine girdim yıllardır araba almak istiyordum, 1 ay çalıştığım yerde kredi çektim, her banka da vermedi o iş yerine yeni girdiğim için yine bile çektim onu ödedim. bu süreçte herkes evleniyordu tabi, ben de yurtdışına çıktım gezdim ettim. spora yazıldım spora gittim ara ara, genelinde bakımlı oldum vs. Sonrasında 0 araba aldım, hala kullanıyorum onu.
Şimdi dönüp baktığımda tabi ki dönem dönem kendime acıdığım çook oluyordu ama buna kendimi kaptırmadığım ve çevreme de bunu yansıtmadığım için kendimle gurur duyuyorum. Bu çok güzel bir duygu.
çok haklısın bizim için hayırlı olanı bilemeyiz elbette ama bazen düşünmeden edemiyoruz bazı şeyleri.Çocuk konusunda bilemezsin rabbim ne planlamış belki olcaktı engelli olcaktı ona bakamıycaktın eşinle aranı düzeltmeden çocuk dünyaya getirmek zaten hem sana hem bebeğine zarar.Evlat edinirsin belki o kadar çok çocuk varki aile özlemi çeken.Sağlığın yerine gelsin öbürleri zaten olur kızıyorum bende çok bunalıyorum neden evim yok diye sonra düşüyorum benim bir işim var alabilme ümidim var sağlığım yerimde kimseye muhtac değilim.Komşumuzun oğlu nişanlandı öneden nikah kıydılar kıza ev düzüşdü altın takı kıyafet hatta kızım çeyizini bile yaptılar gelin kaynana bildiğin anne kız çok mutlu duruyorlar düğünden önce terkedip gitti kız tek amacı babasından çeyiz parası almakmış borçları için yani herkes göründüğü gibi değil Allah sana herseyi yapma kudreti vermiş silkelen kendine değer verki insanlarda sana değer versin dua et kardeşim biz hayırlısı diye ettiğimiz dualarla şerri defediyoruz ve sabredince daha güzelini görceğin günler yakın azcık azim senin ailen var hep onları düşün
inançlı bi insanım ama artık ümidim o kadar az ki hayata dair dua etmeyi bile bırakmışım ben koptum aslında hayattan .....