Bir ben adam olamadım....

Her inişin bir çıkışı vardır üzülmeyin Allah kulunu bırakmaz Allah yürü ya kulum der güzel kapılar açar Bi bakmışsınız siz de mutlusunuz olmaz diye birşey yok Hayal bile edemeyeceğin kadar mutlu olursun

Yorumları okumadım, ama sanırım can sıkıcı şeyler yazılmış. Biz kendimiz dışında herkesin derdini küçümseriz. Çocuk sahibi olmayı, yuva kurma hayalini kezbanlık sayarız. Yok sayın geçin. Sizi biliyorum yıllardır. Çok naif birini canlandırırdım gözümde. Eş ve ölüm saati değişmez der büyükler. Bazen kadere bırakmak lazım böyle şeyleri. Haddim değil ama eski eşinizin size mutluluk getireceğini sanmıyorum. İnanın kaderimizde varsa o eş de gelir, o çocuk da doğar. Dışarıdan gördüğünüz mutlu diye düşündüğünüz insanların da ne dertleri var. Evladını, eşini kaybedenler, kendi canlarıyla sınananlar... Bunun için diyeceklerim herkesinkiyle benzer. Size tavsiye edebileceğim somut tek şey doktora gidin ve yumurta dondurma işleminin sizin için uygun olup olmadığını görüşün. Bunu ihmal etmeyin. Ben de defalarca aynı ameliyatları oldum. Şükür kötü hastalığımız yok değil mi. Anladığım kadarıyla o şüpheli zamanları da geçirmişsiniz. Lütfen kendinize acımasız olmayın, anı mutlu yaşamaya bakın, inanın hayat ilerledikçe eksikler artıyor, her anımız bir öncekinden eksik geçiyor. O yüzden kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın, herkes kendi yolunda çizgisinde bambaşka imtihanlar yaşıyor. Çok mutlu olursunuz İnş.

Üfff bu ne sığ bakış açısı ya.. Çocuksuz sap gibi ne? Çocuklu herkesin hayatı şahane mi? Eski sevgilim evli ve çocuğu var.. Ben de evliyim. Karısı sürekli mutlu aile tablosu fotolari paylasiyor adam benim prifilimden çıkmıyor ne hikaye koysam anında bakiyor şeytan diyor at karısına ama ben evliliğimde çok mutluyum musallat olmasınlar diye ses etmiyorum. Sizin o imrendiginiz evli mutlu cocuklu akrabalarinizdan birinin eşidir belki bu anlattığım adam nerden biliyorsunuz. Ben çalışmıyorum çocuğum da yok 5 yıllık evliyim ve çok mutluyum hayatimda eksik hiç bir şey yok. Bekar olsaydim da mutlu olurdum. Mutsuz olmak için herkesin sebebi vardır nerden baktığına bağlı.

Cok mutluysan eski sevgilinle neden hala sanalda da arkadassin.neden sen onu,o seni,sen onun esini takip ediyorsun?bunda bir gariplik yokmu...

Her parası olan mutlu değil
Her çocuğu olan mutlu değil
Her evli olan mutlu değil
Her işi olan mutlu değil
Her arabası olan mutlu değil
Her sağlığı yerinde olan mutlu değil
Her evi olan mutlu değil
Ve her mutlu görünen de mutlu değil.

Hayatı başkalarına göre yaşamamak pozitif bakmak elinde olanların aslında çok kıymetli olduğunu bilmek hala gidebileceğiniz bir kalabalık ortamın olması akli dengenizin yerinde olması insanı mutlu etmeye yeter , bugün işaret parmağınızın varlığını anlamazsınız ama o olmasa ahhh dersiniz sukredin başka insanların yapamadıklarını gördükçe halimize sukredin bu eziklik değil bu mücadeledir hayattaki bizi eyleyen şeyler . Polyanacilik da değil bu aslında olması gereken mutluluklarimizi şu çağ maskeliyor .. hastane odalarında ve koridorlarında hirslar inançlar kavgalar yok diye bı laf var ..

Her inişin bir çıkışı vardır üzülmeyin Allah kulunu bırakmaz Allah yürü ya kulum der güzel kapılar açar Bi bakmışsınız siz de mutlusunuz olmaz diye birşey yok Hayal bile edemeyeceğin kadar mutlu olursun
Çok sağolun inşallah ne diyeyim....

Konualrinizi bilmiyorum ama inşallah bir gün kucaginiz dolar :) benimde bir rahatsizligim vardı ve imkansıza yakın denilen bir durumdayken hamile olduğumu öğrendim .Ne hissettiginizi anlayabiliyorum o yüzden.

Evliliği bile yirutemedim vs diye düşünmeyin suç iki taraflıdır yani karşıda da vardır birşey yurumemistir ,doğru kişi değildir vs vs.

Çikolata kesitinin tedavisi var mı ne derece bilmiyorum umarım sağlığınıza kavuşursunuz 😍🙏

Benimde kardeşim Allah yolunu açık etsin maddi olarak ta ,iş olqrakta,beceri olarak ta benden 3-4 gömlek üstte suan .Kıskanmak vs değil ama.kendimi beceriksiz hissediyorum bazen ,yani abla olarak ben ona örnek değil ,o azmiyle ,başarısıyla bana örnek oldu diyorum kendime üzülüyorum .
O his üzücü haber evet ama.sanirim bulunduğumuz şartlardan memnun olacak şeyleri görmemiz lazım bende dahil ..

Çok.mutlu olun inşallah , Rabbim sifaniilzi da versin

Cok mutluysan eski sevgilinle neden hala sanalda da arkadassin.neden sen onu,o seni,sen onun esini takip ediyorsun?bunda bir gariplik yokmu...
Arkadaş değiliz heralde benim profilim açık isteyen girip bakabilir kimseden saklayacak bir şeyim yok

Dün annemle beraber bi akrabamızın düğününe katıldık kendimi o kadar kötü hissettiim ki anlatamam.uzun zamandır gorusmedigimiz akrabalar v.s vardı benimle yaşıt hatta benden küçük olanlar hayatlarını yoluna koymuş yanlarında çocukları altlarında arabaları hepsi kendince ilerleme kaydetmiş bir ben kalmışım olduğu yerde sayan hepsinin evliliği yolunda çocukları kucağında bense evliligimi bile yürütemedim olduğum yerde saymayı bırak sağlık yönünden geriye gittim çocuk sahibi olamadım insanlar doğru dürüst ne yapıyorsun diye bile soramıyorlar çünkü anlatacağım hiç bişeyim yok 34 yaşındayım çalışıyorum bunun dışında birşey yok hayatımda çok kötü ezik hissettim kendimi .dönüşte çocukken arkadaşlık ettiğim arkadaşım bizi eve bıraktı kıskanmak değil ama imrendim ben neden bir arpa boyu yol alamadım diye üzüldüm ayrıldığım eşim bu aralar arıyor geri deneyelim v.s diye geri dönsem ne olacakki çocuksuz sap gibi yaşamaya devam edeceğim çok üzgünüm şans mi kader mi diyorum dünden beri .herkesi aklımdan geçirdim bir ben kalmışım böyle ezik bir işe yaramayan ablam da hayatını yoluna koydu herseye sahip Allah zarar ziyan vermesin ama ben neden böyleyim. Evlendim sorunlar başladı doğru dürüst cinsellik yaşamadım çikolata kisti yüzünden anne olamadım ne kadinlığımdan bisey anladım ne insanligimdan tek şansım ailem Allah basimdan eksik etmesin geri kalan herşey kırık dökük ailemde sağlık sorunları ve maddi problemlerle boğuşuyor isyan etmiyorum ama artık rahat nefes almak ilerlemek istiyorum .cok Üzüldüm ve dertlesmek istedim sizlerle biliyorum bu dünyada herkesin sıkıntısı var ama ben hangi dalı tuttuysam elimde kaldı beddua mi aldım ne yaptim bilmiyorum kendimi uğursuz hissediyorum.herkesin acıyarak baktığı ezik olmak çok kötüymüş

Sizi çok iyi anlıyorum , bu aralar ben de böyle hissediyorum.

kesinlıkle anlamışsınız ne demeye çalıştığımı evililiği sürdürmekte değil mesele koca sahibi olmakta neye elimi attıysam kurudu olduramadım hiçbirseyi

Sizi anliyorum. Ama bu isler nasip isi. Ben babasiz buyudum cok zor gunler gecirdim. Erken yasta anne olmak istedim 21 imde hatali bir evlilik yaptim. 2 ayda bosandim. Cinsel sorunlar vardi kadinlgmi ben de hissedemedim.

7 yil gecti. O kadar uzuluyodumki anne olanlari gorunce. Sonra bakis acimi degistirdim. Sonucta bu Allah in takdiri. O ne derse o olur. Bizim oldurmamizla degilmis bazi seyler onu anladm. Ve hakkmzda en hayirlisi da buymus demekki ki Allah boyle nasip etmis. Simdi icim rahat eminim Allah hayirlisini nasip edecek yine.

Ben de cok basarisiz hissettim bir zamanlar. Ama hayata tutundum sukur. Tirnaklarimla kazidim, Allah cok yardim etti, nasip etti sukur isimi gucumu oturtturdum.

Kurslara gittim. 3. Universitemi bitirdim. Kimse benim o ayrilan kiz olduguma inanmiyor. Etrafa nese sactim durdum. Ama icten de neseliyim. Biraz uzulunce hemen kendimi mutlu edecek seyler yapiyorum.

Simdi mi? Evli cocuklu olanlar da bana özeniyor. Gezip tozuyorum. Yeteneklerimi gelistiriyorum

Bir de cocuk konusuna gelince. Ayni durumdan cocugu olmayan bir tanidigimiz var. Yillarca kocasiyla yasadi. Sonra adam baska bir kadin buldu pat diye bosadi gitti. Cocugu da olsa giderdi bizce kadinla mutlu degilmis. Ya bikac cocukla ortada kalmis olsaydi?

Her seyde bir hayir var velhasili. Canınızı hicbir sekilde sıkmayın. Dua edin. Olana sukur olmayana sabır gostericez. Gecici dünya zaten boğmayın kendinizi 😍

Elestirmeye gerek yok,bence de hepsi bir bütün iste.iyi bir ailede yetismek,Okumak,meslek sahibi olmak,vakti gelince iyi bir evlilik yapmak,cocuk sahibi olmak,saglikli olmak..Birinin olmamasi insani eksik hissettirir bu cok normal.Arkadas henuz 20 yasinda olup da ahlanip vahlanmiyor ki evlenmedim diye.evliligi bazisi istemeyebilir ama hayatini dolduran onun yerine koyabilecegi cok baska seyler vardir.Biraz empati yahu.

amin sağolun evliliği de tam manasıyla yaşayamadım zaten cinsellik v.s herbiri ayrı bir dertti

Zaten şu anki psikolojinizin sebebi de bu. Ben de adı evlilik olan ama hiç bir tatmin yaşamadığım bir evlilik yaşadım. Sizi anlıyorum. Ben çok sıkıntı yaşadım, araştırıyorum, en son şöyle bir şey okudum; bazı şeyleri elde etmek için çalışır çabalar elimizden geleni yaparmışız. Sonra bir durup çekilip, dinlenip yeni hayata kucak açarmışız. Siz de o dönemde olabilirsiniz. hak ettiğinize inanıyorsanız, sabırla bekleyin. Bu arada ben kendimi maneviyata verdim. İç huzurumu, kendi benliğimi geliştirme çabası içindeyim. Belki size de iyi gelir.

Bir yığın mevzuyu dert eden konularda sadece evliliğe, kocaya takılan insanlara hayret ediyorum.

Kadın diyor ki, herkes hayatında belli konularda ilerlemiş.
Maddi, manevi pek çok konuda böyle.

Ben kendime, hayatıma hiç bir şey katamayıp yerimde saydım sanki.

Benim de böyle hissettiğim zamanlar oluyor.
Seni çok iyi anlıyorum konu sahibi.
Benim de dışıma bak pırıl pırıl dersin, içimi hiç açmayalım. :)

Bir süredir gayet iyi hissediyorken bugün yine çok umutsuzum mesela..
İnişli, çıkışlı yaşayacağız bu hayatı..

Sağlık olsun, bu halimize çok şükür yine de..

Kusura bakmayin biraz ifsa gibi olacak ama kendisiyle hic alakasiz konulardaki yorumlarimdan etkilenip bana salaksın kezbansın defol diye mesaj atan birinin hayattaki basariyi koca ve dogurmak olarak görmesi bana cok degisik geliyor.

Cocuk olmuyor diye evliliginizi bitirdiyseniz çok yazık... hayattaki tek amacımız bu olmamalı. Çocuklarımızın başına allah korusun bisey gelirse biz de sap gibi mı olacağız yani? Yaşadığımız başka güzel olayların hicbir hükmü yok mu hayatımızda? Yapmayın allah aşkına..
Allaha şükür sağlığınız yerinde.
Ya daha büyük sağlık sorunları ile baş etseydiniz? Şükrederdiniz....
Hayatta yaşadığımız her olayın bir anlamı olmalı... Eş demek sadece hayattaki başarı ya da statü değildir.
Inşallah bir an önce toplarsınız.
Bir yardım da alabilirsiniz. Bence iyi gelecektir.

Kusura bakmayin biraz ifsa gibi olacak ama kendisiyle hic alakasiz konulardaki yorumlarimdan etkilenip bana salaksın kezbansın defol diye mesaj atan birinin hayattaki basariyi koca ve dogurmak olarak görmesi bana cok degisik geliyor.
Bu yorumu kime yazdınız anlamadim

Cocuk olmuyor diye evliliginizi bitirdiyseniz çok yazık... hayattaki tek amacımız bu olmamalı. Çocuklarımızın başına allah korusun bisey gelirse biz de sap gibi mı olacağız yani? Yaşadığımız başka güzel olayların hicbir hükmü yok mu hayatımızda? Yapmayın allah aşkına..
Allaha şükür sağlığınız yerinde.
Ya daha büyük sağlık sorunları ile baş etseydiniz? Şükrederdiniz....
Hayatta yaşadığımız her olayın bir anlamı olmalı... Eş demek sadece hayattaki başarı ya da statü değildir.
Inşallah bir an önce toplarsınız.
Bir yardım da alabilirsiniz. Bence iyi gelecektir.
Evlilik çocuk yüzünden bitmedi ama etken olmuştur elbette.yasadigim güzel olayların hükmü yok gibi bisey artık ayrıca güzel bisey yaşadığımda yok öylesine yaşıyorum işte

Bir yığın mevzuyu dert eden konularda sadece evliliğe, kocaya takılan insanlara hayret ediyorum.

Kadın diyor ki, herkes hayatında belli konularda ilerlemiş.
Maddi, manevi pek çok konuda böyle.

Ben kendime, hayatıma hiç bir şey katamayıp yerimde saydım sanki.

Benim de böyle hissettiğim zamanlar oluyor.
Seni çok iyi anlıyorum konu sahibi.
Benim de dışıma bak pırıl pırıl dersin, içimi hiç açmayalım. :)

Bir süredir gayet iyi hissediyorken bugün yine çok umutsuzum mesela..
İnişli, çıkışlı yaşayacağız bu hayatı..

Sağlık olsun, bu halimize çok şükür yine de..
Şükür diyelim ama Bazen insan dayanamayacak raddeye geliyor mesele koca meselesi değil sadece diyorum ya neyi tuttuysam elimde kalıyor

Yorumları okumadım, ama sanırım can sıkıcı şeyler yazılmış. Biz kendimiz dışında herkesin derdini küçümseriz. Çocuk sahibi olmayı, yuva kurma hayalini kezbanlık sayarız. Yok sayın geçin. Sizi biliyorum yıllardır. Çok naif birini canlandırırdım gözümde. Eş ve ölüm saati değişmez der büyükler. Bazen kadere bırakmak lazım böyle şeyleri. Haddim değil ama eski eşinizin size mutluluk getireceğini sanmıyorum. İnanın kaderimizde varsa o eş de gelir, o çocuk da doğar. Dışarıdan gördüğünüz mutlu diye düşündüğünüz insanların da ne dertleri var. Evladını, eşini kaybedenler, kendi canlarıyla sınananlar... Bunun için diyeceklerim herkesinkiyle benzer. Size tavsiye edebileceğim somut tek şey doktora gidin ve yumurta dondurma işleminin sizin için uygun olup olmadığını görüşün. Bunu ihmal etmeyin. Ben de defalarca aynı ameliyatları oldum. Şükür kötü hastalığımız yok değil mi. Anladığım kadarıyla o şüpheli zamanları da geçirmişsiniz. Lütfen kendinize acımasız olmayın, anı mutlu yaşamaya bakın, inanın hayat ilerledikçe eksikler artıyor, her anımız bir öncekinden eksik geçiyor. O yüzden kendinizi başkalarıyla kıyaslamayın, herkes kendi yolunda çizgisinde bambaşka imtihanlar yaşıyor. Çok mutlu olursunuz İnş.
konularımı hatırlarsanız o zamanlarda çok çektim bilirsiniz hep oldurmaya çalıştım. Aslında herşey birikim birazda şu anki yasadiklarimda geçmişin katkısı büyük

Back
X