Bir borç meselesi

DuyguUtcu

BarışTuna
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013
1.664
363
173
Merhaba hanımlar. Bundan 2 sene önce bi arkadaşıma 800 lira borç verdim ve ne zaman uygun olursa durumu o zaman ödeyebileceğini söyledim ve hatta ödemese bile olurdu çünkü benim için çok değerli birisiydi. Ödeyemezse ondan soğumamak İçin ödemese de olacağını söylemiştim. Borç verme nedenim de o dönem beklemediği bi ödemesi çıkmıştı ve çalışmıyordu. Son 1 senedir konuşmuyorduk arada bir kırgınlık vardı ama hiç yüz göz olmadık. Son 2 aydır inanılmaz elim sıkıştı bazı yatırımlar yaptık. Hiç tercih etmezdim ama dayanamadım eski arkadaşımı aradım ve 2 sene önce verdiğim parayı istedim ama direkt olarak 800 tl demedim 200 göndersen bile olur dedim. O da sağ olsun 1000 lira olarak gönderdi, 200 lira farkı almayacağımı söylediğimde kabul etmedi saatlerce bunu konuştuk. Bu parayı istediğim için kendimi hiç kötü hissetmiyorum ama 1 senedir çalışıyor veremeyeceği bir para değildi ve anında da gönderdi. Kendimi kötü hissetmeli miyim?
Edit:200 TL’yi gönderdim tekrar ve o da bana geri gönderdi iş iddiaya bindi. Bi gün misafirim olursa o zaman alacağını söyledi 200 lirayı. Ve ihtiyacım olmasa istemeyeceğimi bildiğini söyledi.

Yo neden hissedesiniz ki? İyiki önceden vermemiş bakın şu an sıkışıksınız ve o para baya işinize yaramıştır. Bu yönden bakın.

Hiç kötü bişey yoky İki yüzü bi fakire verin

Yo neden hissedesiniz ki? İyiki önceden vermemiş bakın şu an sıkışıksınız ve o para baya işinize yaramıştır. Bu yönden bakın.
Ya tabi ki çok işime yaradı... beni düşündüren ve üzen şey verirken bi daha geri istemem gibi konuşmuştuk olmaz öyle falan demişti o da...

Iyiki istemissin.Daha onceden istemeliydin .Istemesen vermeyecekmis demekki.Sasiyorum boyle insanlara.
Yani orası biraz öyle sonuçta borcu verdiğimde çalışmıyordu ama bi senedir iyi kazandığı bi işi var düşünmesi gerekirdi bana göre de. Biraz bozuldu ama sanırım +200ü buna bağlamalı mıyım?

Hiç kötü bişey yoky İki yüzü bi fakire verin

Valla şuan fakir olan Benim :)
Durumu uygunmuş vermiş ikiniz de iyi niyetlisiniz bir sorun yok bence

Geri almam diye düşünerek verdim o yüzden üzülüyorum. Onun düşünmesi gerekirdi. Annem hastanedeyken hiç sormadı biseye ihtiyacın var mı diye.. ama iyilikleri de çoktur.

Siz geri ödemene gerek yok diyince o da odememis. Şimdi de siz isteyince, kötü zamanda destek olan arkadasa vefa amaçlı fazladan göndermiş. Kotu hissedecek bir sey yok.

O dönem ödeyecek gücü kesinlikle olmadığı İçin öyle dediğimi biliyordu ama zaten 2 sene boyunca konusunu açmadım ama umarım benden nefret etmemiştir.

O dönem ödeyecek gücü kesinlikle olmadığı İçin öyle dediğimi biliyordu ama zaten 2 sene boyunca konusunu açmadım ama umarım benden nefret etmemiştir.

Boyle bir şey yaşasam, karsimdaki gerek yok bile dese ilk firsatta borcumu öderim. Ha ama oldu da odemedim, sonra karsimdaki arayip elim sıkışık derse de ben utanirim açıkçası 2 yildir nasil odemedim diye. O yuzden sizin kotu hissetmenizi gerektirecek bir sey yok bence.

Yani ben de ne olursa olsun elim açıldıktan sonra öderdim. Yine de bunu telefi etmeye çalıştı. Verdiğim borcu istemek beni hep utandırır.

Derdiniz ne anlamadım. Arkadaşınızdan ona verdiğiniz borcu istemişsiniz ve sıkışık olduğunuzu bildiği için fazladan yollamış. Ayrıca aranızdaki kırgınlığı gidermek için de gayet kibar bir şekilde yazmış. Bazen kendimize dert bulmak için özel çaba sarf ediyoruz gibi geliyor. Bütün dertleriniz bunun gibi kafaya bile takmayacak şeyler olur umarım :)

Öyle ama ben telefonda derdimi açar açmaz soğuk bi şekilde iban gönder dedi, mesaja dönünce ortam ısındı biraz. Bozulduğunu fark ettim. Sonuçta sakat değil ben öyle desem de şuan çalışıyo ödemesi gerekirdi ben demeden. O dönem durumu çok kötü diye öyle demiştim.

Siz onun işini görmüşsünüz, o da sizinkini.
Kötü hissetmenize gerek yok bence, yani ben olsam kötü hissetmezdim.

Boşverin dert edilecek bir durum göremiyorum.
Tamam ödemesende olur demişsiniz fakat o dönem ödeme imkanı yokmuş ödeyememiş sizde dile getirmemişsiniz ama işe başlayıp kendini toparladığı an siz istemeden ödemesi gerekiyordu zaten.
Olması gereken bu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…