Bir Boşanamama Konusu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konfor alanı demek içinde bulunduğun alıştığın düzen demek, konfor içermesi gerekmiyor. Düzeni bozmaktan çekiniyorsunuz= konfor alanınızı terketmiyorsunuz.
‘zaten ayrıyız, çocukların başında başka adam yok, cinselliğe d gerek yok, iyi kötü destek oluyor, karışmıyor,...’ daha ne varsa onlar konfor alanınız. Bunlardan uzaklaşmam efor istiyor, zorlayıcı geliyor, kestiremiyorsunuz, riskli buluyorsunuz.
İnsan alıştığı düzen onu köreltir, zincirlerinden kurtulmak sancılıdır ama insanı ilerletir.
Yo yo anladım.
Konfor alanı denince cesaret, düzen bozma, risk alma falan yanında geliyor.
Ben 2 yıl önce İstanbul'daki yüzme havuzlu evimi bırakıp sınır dağ köyüne gittim iki bebekle tek başıma. Hala da orada yaşıyor, çalışıyor ve çok mutluyum.
Bence biraz konfor alanımı terketmişimdir:KK53:

Olay sadece tatilden tatile çocukları getirdiğim adamın yanında boğulmak ve bir tek resmi imzanın kalması. Ondan bana maddi manevi bir destek yok yani ya da tek kalmak, taşınmak, boşanmış olmak inanın beni korkutmuyor. Sadece sindirilmişim, boşvermişim sanırım.

Yo yo anladım.
Konfor alanı denince cesaret, düzen bozma, risk alma falan yanında geliyor.
Ben 2 yıl önce İstanbul'daki yüzme havuzlu evimi bırakıp sınır dağ köyüne gittim iki bebekle tek başıma. Hala da orada yaşıyor, çalışıyor ve çok mutluyum.
Bence biraz konfor alanımı terketmişimdir:KK53:

Olay sadece tatilden tatile çocukları getirdiğim adamın yanında boğulmak ve bir tek resmi imzanın kalması. Ondan bana maddi manevi bir destek yok yani ya da tek kalmak, taşınmak, boşanmış olmak inanın beni korkutmuyor. Sadece sindirilmişim, boşvermişim sanırım.
Öylesine itici biri ki havuzlu villayla bile çekilmemiş. Huzur uzaktaysa kesin göbek bağını bitsin. Avukatlar bilir en azından danışın da önünüzü görürsünüz.

Bence hiç de çekişmeli olma sizin boşanma. Söyleyin 3 yıldır seks yok ayrı yaşıyoruz zaten diye. Ne çekişmesi olacak ki... Hayatta en güzel duygu sevmek sevilmek. Kendinize haksızlık etmeyin... Ayrıca insanin eşi öyle ya da böyle bir prestij de sağlıyor. Eşiniz anladım kadarıyla bu konuda oldukça negatif bir duruma sebebiyet veriyor... Allah hayırlısını versin...

Avukat parasi icin omzunda bu yuku omur boyu tasiyacak misin? Bu adam icin 15 000 vermeye degmez diyorsun da omrunu vermeye nasil kiyiyorsun? Bosanmak icin ondan onay almana gerek yok. Cekismeli baslat. Tazminatlarla falan avukat parasini cikarirsin eger sorun para ise. Parasi batsin bu adamla omur gecer mi? Yazik degil mi sana? Sizinki evlilik degil ki zaten. Kagit uzerinde bir evlilik gibi birsey. Paylasim yok, cinsellik yok. Zaten hayati tek basina yasiyormussun. Hic degilse su adamin yukunu bari at omzundan, donunu yikamaktan, yemegini yapmaktan...Su ruhunu bir rahatlat. Bu bile herseye deger.

Eğer gücünüz varsa tekrar aşık etmeyi deneseniz.
Mesela boşanmış biri gibi , güzel fotoğraflar paylaşıp nebileyim aradığında teli açmayıp,gitmeseniz bile arkadaşlarla dışardaydık gibi yapsanız uzun süre.belki içinde birşeyler hisseder falan bilemedim valla

Bu adama harcadığın bir dakika ya dahi günah günah.
Bu adamla insan on dakika yan yana kalamaz.
Cinsellik yok ise bu adamlar neden evlenir anlamıyorum.

Sizin yerinizde olsam çekişmeliye döndürücem der ise davayı, öyle güzel cinsellik olayını, yıkanması, kokmasını boşanma davasında kullanacağımı anlatırım ki bak o zaman gör nasıl tıpış tıpış boşanıyor.

Sakın bu adama daha fazla katlanma.

Merhaba Arkadaşlar,

10 yıllık evliyim, 3 ve 5 yaşlarında iki çocuğum var, devlette öğretmenim.

Eşimle cinsellik yok (En son 3,5 sene önce oldu, 3,5 senedir el ele dahi tutuşmadık. Gey değil beni aldatmıyor, balayında bile seks istemeyen birisi-tedaviyi de asla kabul etmedi-neyse konumuz bu değil)

Öfke ve sinir problemi var (Özellikle son 3 yıldır) Şiddet değil ama ses yükseltmesi, nerede nasıl konuşması gerektiğini bilmemesi gibi gibi.

Diş fırçalamaz, yıkanmaz, yere düşen kıyafetleri bile "temiz bu" diyerek yıkatmaz giyer, sürekli kokar, pis ve hımbıl bir görüntü içinde gayet mutlu yaşar.

Evde yardımcı değildir, çocukları tek başına zapt edemez, bir kez bile alt açıp yemek yedirmemiştir (çünkü "yapamaz"mış)

İnsancıl değildir, asla kitap okumaz ben kitap aldığımda "Aptal mısın bir kitaba 30 lira verilir mi?" şeklinde yaklaşır, sürekli beddua eder ,bela okur hep mızmızlanır şikayet eder. ("Allah bu kedinin (sokaktan geçen) belasını versin tüyleri geliyor, "Allah bu bilmemnereli olanların belasını versin, düğünleri hiç bitmiyor, "Allah bu sıcakların belasını versin" gibi gibi )

Neyse, olayı aşağı yukarı özetleyebildim sanırım.
Aramızda seks yok, muhabbet yok, sevgi, özlem, saygı yok zaten 1,5 yıldır ayrı şehirlerde yaşıyoruz.

Ama boşanamıyoruz.
Eşim çocuklar için bir arada olmamızı istiyor ve bir ömür böyle idare edebileceğini söyleyip boşanmıyor.

Bense eşimle, kalan 10-20-30 yılımı böyle harcamak istemiyorum. Elini tutmadığım, sürekli insanlar içinde utandırıldığım, bana bağırdığı, akan kokan bir insanla sırf çocukların başında bir baba dursun diye evli kalmak istemiyorum. Ki ben doğu görevindeyim ve 3
sene daha mecburen ayrı yaşayacağız. (Yani evli kalsak da ayrıyız)

Eşime bunları söylediğimde "sen başkasına aşıksın, tabii seks istersin, ne biçim annesin, elin sapıklarıyla evlenip çocukları riske atacaksın" diye bağırıp çağırıyor. İşin kadınlığını geçtim, bir ömür elimi tutan da olmasa, kediler tarafından yenerek ölen bir nine de olsam vallahi tövbe ettim erkeğe, olay bu değil, ben bu yükü omuzlarımdan atmak istiyorum.

Neyse kardeşlerim, 1,5 senelik ayrılıkta eşim ayda bir bize gelip 1-2 gün kalıyor, bense sömestr ve yaz tatillerinde ona gidip kalıyorum. Çocuklar da pedagojik olarak uyumlu ve anlayışlılar. (Annemizin okulu orada, okul varken oraya gidiyoruz tatil olunca buraya geliyoruz şeklinde düşünüyorlar)

Yani bir imza atsak düzenimizde gram değişim olmayacak. Eşyaları bile 1,5 yıl önce paylaşıp böldük. Sadece benim soyadım değişecek. Gene tatillerde geleceğim gene eşim istedikçe gelecek desem de adam istemiyor.

Bana "ne değişecek ki imza ile?" diyor.
Düşününce benim de basiretim bağlanıyor arkadaşlar.
Gerçekten ayrı evler, tatillerde buluşma, kazanılacak bir yasal hak yok , elde edeceğim. mal mülk yok, aşık olduğum ya da bir ilişki düşündüğüm aday adayı bile yok, e o zaman niye boşanıyorum diyorum.

Beni şöyle bir silkeleyip kendime getirir misiniz lütfen?

*Dava aç kurtul' lar çekişmeliye girecek , avukatı ıvırı en az 15 bin para. Bu adam için harcamak istemiyorum.

*Evlilik terapisi, başbaşa yemeğe çıkın'lar bizi kurtarmaz zaten kurtarılmak değil "huzur" ve biraz "destek", "gaz" bekliyorum sanırım.
Siz dalga mı geçiyorsunuz bizimle?? Size söylenecek 2 şey var zaten onu da konunuzun altına yazıp baştan reddetmşsiniz?? Boşuna zahmet edip uzun uzun da anlatmışsınız emeğinize yazık olmuş benimde tabi konunuzun okumakla ve bunu yazmakla geçen vaktime yazık oldu.. Şaka gibisiniz.. Boşanma olmaz adamla bi şekilde yeni bir düzen kurmak olmaz e ne desin millet size??? Zaten eşiniz orda değil ne güzel düzeniniz de varmış orda başka bir adamla kocanız mı değil mi belli olmayan adamı aldatın, aşkınızı yaşayın ne bilim cinsel ihtiyaçlarınızı karşılayın hayata geri dönün erkeklere bakış açınız değişsin falan mı??? Öğretmen olduğunuzu da söylemişsiniz çok üzgünüm.. Hayırlı geceler size umarım o 2 ihtimal dışında yapacak mantıklı bi karar alırsınız

Yahu saçımı başımı yolacağım. Bu tip konu sahiplerinin çoğunluğu öğretmen çıkıyor. Eğitim fakültesinde size formasyon yerine hayatınızı değmeyen erkekler için heba edin, çile çekin, kadınlığınızdan vaz geçin kursu mu veriyorlar.
Lütfen yazdığınız şeyleri başka üye yazmış gibi düşünün. Ne önerirdiniz?

Sırf “amacın nafakaysa” lafı için bile boşanılır o kadar diyeyim. Eşiniz iğrenç bir insan. Aklınıza gelebilecek her anlamda.

Amacı da aile birliği falan değil. Birlik mi var ortada? İki yıl sonra aynı eve geçseniz ne olacak ruhlarınız birbirinden köşe bucak kaçarken? Boşanınca çocuklarınız niye babasız kalsın ayrıca? Hem hayvan düşmanı, kitap düşmanı, pislik içinde berduş gibi yaşayan bir kımıl zararlısını örnek almalarından daha mı kötü? Hayvan düşmanı kitap düşmanı da bir örnek sadece. Eşiniz güzel olan her şeye düşman gibi görünüyor. Çocuklarınıza bu modeli mi layık görüyorsunuz?

Şu anki durumunuzdan dolayı sevmek, sevilmek, tutku, aşk, şehvet gibi kelimeler size çok uzak gelebilir ama yarın bir gün bunları istediğinizde kaçırdığınız trene üzülmeyecek misiniz?

Eşiniz size bayıldığından değil, bal gibi de başkasına gidersiniz diye korkuyor. Çünkü fark etmiyordu madem niye bu kadar diretiyor? İki yıl sonraki on yıl sonraki hayatını düşünüyor sadece. Sadece maddi olarak sorumluluğunu aldığı çocukları yanına gelecek onları sevecek, siz yanında olacaksınız e zaten siz onu Allah’a havale etmiş gibisiniz hiçbir beklentiniz yok. Dışardan övgüler gırla. Daha ne istesin bu adam?

benim yakindan tanimadigim ama ayni muhitte oturdugumuz icin arada bir gorustugum bir aile var,
cift 60larin basinda evlenmis, su an 5 yillik falan evliler sanirim,
ama gorsen o kadar mutlular ve ask dolular ki,

yani cok da sey etmeyeyim ama, birbirlerinin iclerine dusuyorlar diyeyim.

o yuzden neden olmasin ki, neden tovbe edesin ki erkeklere,
bir ihtimal mutlu bir evlilik sansin olur,
olmazsa da biriyle sansini denemek istediginde vicdanin kafan rahat olur.

İnsan hayata bir kere geliyor, arada sevgi yok, saygı yok, bağlılık yok. Tabii ki boşan demek kolay, illa evlenmek zorunda da elbet değilsiniz, ama istemediğiniz bir evliliği neden sürdüreceksiniz ? O evli olma ve toplumsal kabul görme olayını benimsemiş durumda, sizden manevi olarak yararlanıyor. Ayrılmak istediğinizden eminseniz gidin davayı açın, eğer sevginiz devam ediyorsa belki aile terapisti düşünebilirsiniz, ama evlilikten ziyade sanki eşinizde karakter sorunları var. Allah yardımcınız olsun, gönlünüze göre versin.

Adam gibi sümsük ve karaktersiz olsam, aksam koksam ona rağmen çocuk sahibi olma, evli olma lüksüm olsa, arada sırada da sex imkanım olsa ben de boşanmak istemezdim. Basiret bağlanması değil de siz arkadan bir itme gücü ve iyice karar verme bekliyorsunuz. Kafanızda bitmiş. Tek yapmanız gereken cırlamak, acayip bastırıp ya bunları bunları yaparsın, bir kendini dezenfekte edersin ya da si..n demek lazım. Bunu da ince ince oya gibi oyarak ve mümkünse ailesini ortaya koyarak çirkefleşmesinin önüne geçersiniz. Allah yardımcınız olsun.

Baştan böyle değildi tabii. Bu 10 yıllık bir süreç.
Ben tanıdığımda takım elbisesiyle işe giden, saçları jöleli, parfüm kullanan temiz birisiydi. (Cinsellik hakkında fikrim yoktu)

Kademeli bir şekilde kilo aldı (+30 kilo), yavaş yavaş kılığı kıyafeti, ruh hali bozulmaya başladı, o takım elbiseli adam evde gaz çıkaran beyaz donla dolaşan birisi oldu, kitap kurdu olmadığını biliyordum ama kitap okuyanı salak olarak gördüğünü bilmiyordum, hayvan beslemediğini biliyordum ama hayvanlara bela okuyan bir düşman olduğunu bilmiyordum gibi gibi benim de gözlemleyemediğim eksiklikler de oldu.
Anliyorum.
Bazen derler ya,taniyamadin mi,ne kadar taninir arkadaş.Daha gecen gun boyle bir konuda fikrini sordugumuz bir erkek,erkeklerden durustluk beklemeyin dedi.
"Ben eger X kisisini seviyorsam o da beni sevsin ve secsin istiyorsam neden olumsuz yanlarimi gostereyim ki,elbette elimden geldigi kadar olumlu ve duzgun gorunmeye calisacagim," diye devam etti.
Var oyle adamlar,horoz otse ona sover,ruzgar esse ona sover,her sey kotu,hersey olumsuz,ruhlari dunden ölmüs,bugune kalmis.
Her neyse ben oy kullaniyorum,bosanin👍

Baştan böyle değildi tabii. Bu 10 yıllık bir süreç.
Ben tanıdığımda takım elbisesiyle işe giden, saçları jöleli, parfüm kullanan temiz birisiydi. (Cinsellik hakkında fikrim yoktu)

Kademeli bir şekilde kilo aldı (+30 kilo), yavaş yavaş kılığı kıyafeti, ruh hali bozulmaya başladı, o takım elbiseli adam evde gaz çıkaran beyaz donla dolaşan birisi oldu, kitap kurdu olmadığını biliyordum ama kitap okuyanı salak olarak gördüğünü bilmiyordum, hayvan beslemediğini biliyordum ama hayvanlara bela okuyan bir düşman olduğunu bilmiyordum gibi gibi benim de gözlemleyemediğim eksiklikler de oldu.
Enteresan geldi bana. Palazada da çalıştığım için şunu diyebilirim ki pis olan orada da pistir. Kokar dişlerine önem vermez. Çok böyleleri. Eşiniz birden kilo almış ve salmişsa kendini bu cinsel problemlerinden dolayı bir çöküş yaşamış olabilir. Kendini değersiz hisseden insan hiç bir varlığa değer vermez. Kompleksi diline vurur. Acaba psikolojik yardımı baştan alsaydı degisirmiydi sorusu geldi aklima. Sizde tam aksi kendinize güvenlisiniz. Bu onu daha da ezmistir. On yıl aksiyon almadiginiza göre bir beklentiniz olmuş. Onu aklamaya çalışmıyorum hele size iftira atması affedilemez ama tedaviye ihtiyacı olan tedaviye direnir. Takati olmaz. Sizce hiç umut yok mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X