bir bu eksikti ..

Kagitadam

Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2018
184
183
18
merhaba arkadaşlar , önceki konumda eşimin ailesine olan verici tavrından az çok bahsetmiştim .
Allah nasip ederse eşim yakında emekli olacak , dün akşam eşimle yemek yerken bunun gelişmelerini konuşuyorduk , konu başında dediki '' ama sana kötü bir haberim var , emekli maaşına ilk sene dokunmayacağız abime vereceğim , durumunu toparlaması için( 70 bine yakın banka borcu var) '' yemek boğazıma düğümlendi , evin aylık kredisi çok yüksek biraz ödeyelim peşinat yapalım diyecek sanmıştım bunu dedi , son derece kararlı ve ciddi ..sussam olmaz konuşsam olmaz , kafasında kararını vermiş , belkide benim maaşım ben yıllarca çalıştım hak ettim , tasarrufu da bana ait diye düşünüyor , bilmiyorum ,belkide haklı .. artık ne düşüneceğimi bilmiyorum sadece kalbim çok kırıldı , aile olmadığımızı hissettim .

evet aile fertlerine gerektiğinde yardım edilmeli ama yıllarca çalışıp didinip hakettiğin tutarla değil..

buradan duyacak olsaydılar onlara diyeceğim şey abiler, erkek kardeşler gözünüzü seveyim kendi yanlışlarınızın ceremesini bir başka aileye çektirmeyin olurdu..

abisi rahatsızlığından dolayı 4-5 aydır çalışmıyor , emekli maaşı var, evleri kira ve 30yaşlarında bir oğulları var , oğlu iyi bir firmada üst düzey yönetici , geliri oldukça iyi , fakat eve bir katkısı yok , ne elektrik ne su parası ne kira . çok duyarsız bir evlat , başlarda babasının kredi borcu için ben hallederim dedi ama aylar geçtikçe unuttu bu sözünü ,, bu noktada eşim devreye girip emekli maaşını bir sene onlara vereceğini söyledi dün akşam . bende nasıl olduysa konuştum ''iyilikten maraz doğar dedim , sen çok vericisin dedim ,sen böyle davrandıkça o insanlara ellerini taşın altına koyma imkanını vermiyorsun ''ne de olsa Yusuf var diyorlar , ne olsa bize yetişir yardım eder '' bu tavrın evliliğini bizi etkileyecek farkında değilsin dedim .

emekli maaşını verecek 1 sene boyunca .

sanırım sizde çalışıyorsunuz ve eşiniz size bu konuda size çok güvenmiş maaşı olmasa da sizinki olduğundan bu şekilde bir karar almış ama tek taraflı alması hata bence size sormalıydı..Bende çalışan bir insanım size tavsiyem eksiklerin hepsini siz tamamlamaya çalışmayın bırakın eşinizde sorumluluklarını öğrensin.

öyle bir şey değil maalesef , abisini çok seviyor , babaları küçükken vefat etmiş tek kardeşi abisi , abisi de hızlı yaşamış alkol , sigara para biriktirmemiş hiç , har vurup harman savurmuş . hep orda burda yemeklerde içkilerde ,. hasta oldu sonunda . tedavi esnasında da calısamıyor , bankalarada 70 bine yakın borcu varmış , onun ödenebilmesi için maaşı bir sene vereceğim diyor eşim .

Siz çalışıyor musunuz? Eğer öyleyse güzel fikirmiş bende artık aileme yardım etmeyi düşünüyorum diyin.

Eşinizin ikinci evliliği olduğunu yazmışsınız. İlk eşinden niye boşanmış hiç araştırdınız mı?

kötü bir neden ne yazıkki , eşimi aldatmış .
bu yardım edeceği abisinin eşi bir gün laf arasında '' yusuf akrabalarına çok düşkün, çok eli açık , eski eşi bundan bunalmıştı , sürekli kavga ederlerdi bu yüzden demişti ''

Aldatma konusunun doğruluğuna emin olamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…