bir bu eksikti ..

benim anlayamadığım , eşimin tek başına böyle bir karar verebilmesi , bu kararı verebiliyorsa demekki benı eşi gibi görmüyor , yok sayıyor ya da önemsemiyor . benı üzen bu sağlıksız ilişki , iletişim .

biz neden evliyizki o zaman , yanlış anlamayın savunduğumdan değil ama öyle bayanlar varki eşleri ağızlarının içine bakıyor , benim gençlik avantajımda var , gururluyum tutumluyum , yemeği aşı temizliği çalışmama rağmen dört dörtlük yapıyorum ama eşim sanki gelir olarak üstün diye mi ne ? , ya da benden büyük benım aklım yokmuş gibi onun kararları etrafında dönüyor önemli maddi işlerimiz, mutfak alısverişi temizlik bir bu konularda sözüm geçiyor

Tutumlu olma. Çok klişe olacak ama çok verici olduğunuzda aynı derecede değer görmüyorsunuz. Mesela çocuk yap ücretsiz izne çık bakalım verebilecek mi paraları. El alem yiyeceğine sen ye. Gezin tozun. Tatil planı yap. Taktik değiştir. Aile olduğunuzu anlamasını bekleme sen göster. Erkeklere bazen dümdüz yaklaşacaksın. Anlamıyorlar.

evet bende mesaiye kalırsam 2400 gibi bir maaş alıyorum .

ama sonuçta hayat standardınız düşmeyecek mi

hem emekli olup hem çalışacak mı

cidden çok mantıksız geldi de bu dediği

yani şimdiye kadar neden vermemiş de emekli olunca veresi tutmuş

anladığım zaten sizin de ev kredisi vs borcunuz var yani

sizin evde de paralar musluktan akmıyor ki

kızmakta haklısınız ama biraz sakinleşince güzel güzel anlatın

kadınlara duygusal derler de erkekler daha duygusaldır o şimdi abim zor durumda duygusunda da yarınlarda sizler de zor durumda kalabilirsiniz gidişat kötü zaten

Kesinlikle kabul etmeyin
Bende böyle bir konu açmıştım eşimin abisinin işleri kötü gitti ve olduğumuz ile geri dönmüştü ve ağladı resmen eşime eşim cok merhametli 15 bin kredi çektik ve hepsini biz ödededik değdi mi asla değmedi biliyorlar mı asla bilmiyorlar o zaman yeni evliydim şimdiki aklım olsa kavga pahasına öyle bir şey yapmazdım
kayınvalidemin hali vakti yerinde ama daha önceden de kaynım böyle bir şey yaptığı için bildiği halde yardım etmedi kaynıma o da öyle bir kafa.
bende eşimde çalışıyoruz ama o kadar zorlandık ki.Bebeği bile öteledik kredi bitti sonra yaptık ben 2 yıl ücretsiz izin aldım kızımı büyüttüm ne kaynım ne ne eşi ne kaynanam kapımı açmadı ama bize ders oldu bu eşim cok pişman ona kredi çekip ödediği için ama aklı başına geldi tayinimizi aldık ve şuan başka bir ildeyiz ve gayet mutluyuz belki böyle bir şey yaşamamız gerekiyordu daha büyük borçlar olmaması için .
Eşinizde yaşayıp görecek yada siz ona örnekler verin böye bir hata yapmasın

Akrabalarına saçıyorsa tutumlu olmayın. Sizin yemediginizi onlar niye yesin yani. Artıyor ki fazla fazla veriyor. Aileye makul şartlarda esin rızası alınarak yardım edilir. Bir yıllık maaş ne? İstediğiniz kıyafeti, ayakkabıyı alın, istediğiniz yemeği pişirin aman bu sebze pahalı et söyle diye düşünmeden. Gerisini o düşünsün. Ben disimden tirnagimdan artıracağım da bütün para sorumsuz abinin geçmiş sefa borçlarına gidecek. Yiyiniz efenim pişman da olmayınız. Tabi göze sokarak değil. Buna dikkat. Nispet olsun diye yaparsanız inatlasir. :)

evet emeklı olduktan sonrada calısmaya devam edecek , ''farzedelimki bir 1 sene gec emeklı oldum o aylık hiç gelmedi '' diye düsünelim diyor . evet ev kredimiz var , araba kredimiz var. . bugüne kadarda yardım ediyordu , aylık mutfak alısverislerini yapıyor , para veriyor biliyorum bunları . ama emekli olunca düzenli bir maaş şeklinde verecek olması hoşuna gidiyor sanırım.. o değilde bunu abisi ve eşi biliyor sanırımkı , 2 gün önce hanımı mesaj atmış canım cicim hafta içi size geleceğiz oturmaya diye , şaşırdim, hiç aramaz sormaz normalde içim böyle hissederken ben nasıl bişey olmamış gibi güler yüz ilgi alaka göstereceğim geldiklerinde . off

anlıyorum sizi

eşiniz hata yapmış sizinle paylaşmamış şimdi de biraz esip gürlüyor benim param modunda

geçer bir süre sonra bu havası ama asıl sıkıntı gerçekten kadir kıymet bilecekler mi yoksa aman ne yaptın sanki mi diyecekler

Abisi zordaysa versin kendisi düşünsün sizin masraf larida bosverin beni sıkıştırma napiosan yap de

Siz ne yiyip içeceksiniz 1 yıl boyunca

Posta koyun ben yaptim valla ise yariyor.Vermeyecek o parayi abisi borc yaparken dusunseymis.Eger engel olmazsaniz daha ne paralar gider.Verici olmayin lutfen.

Ne demek konussam olmaz. Iyi misiniz siz ya? O para sadece esinizin degil. O iste calistiysa siz de evde onun islerini yaptiniz. Boyle konulari okudukca hayrete dusuyorum gercekten.

Bunun sonu gelmez,bu bir yıl iki de olur üç te olur...sen de maaşını kendine sakla o zaman...zaten abisi de abisinin oğlu da eşini iyi tanımış o yüzden gayet rahatlar

Onun maaşı onun tasarrufu öyle şey mi olur? Siz nesiniz o evde. Ne saçmalık allahım yarabbim. Bu erkekleri ıslah et.

Bunun sonu gelmez,bu bir yıl iki de olur üç te olur...sen de maaşını kendine sakla o zaman...zaten abisi de abisinin oğlu da eşini iyi tanımış o yüzden gayet rahatlar
bilmiyorum belkıde , fevri davranmak istemiyorum , kendi içimde ikileme düşüyorum , eşim mükemmel dünya iyisi ama ben kötü biriyim gibi bir hisse kapılmamak için buraya yazdım . fikirlerinizi almak istedim

Ne demek konussam olmaz. Iyi misiniz siz ya? O para sadece esinizin degil. O iste calistiysa siz de evde onun islerini yaptiniz. Boyle konulari okudukca hayrete dusuyorum gercekten.
bir senedir evliyiz , emekliliği benım olmadığım 19yılının karsılığı , belkıde hakkım yok , belkıde kendıne göre haklı düsünüyor , mantık evliliği gibi bakıyor belkıde .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…