Bir daha geç kalırsan gönderirim.. ! Ben bişe yapmadım ki..

Ecemmnazz90

Üye
Kayıtlı Üye
7 Kasım 2015
616
180
18
Daha bugün oldu. Her şey üst üste geliyor sanki..
5 aylık memurum yeni atandım. Aday memurluk sürecim var 7 ay sonra doluyor.
Neyse biz sabah 9.00 da iş başı yapıyoruz. İşe girdiğimden beri en fazla 40 45 dk geç kaldım. ( Evim çok uzak ve zaten dolmuş otobüs sık geçmiyor )
Neyse.. En fazla 9 40 ta oluyorum dairede.
Benim üstüm var abim yaşında artık battı galiba. ( Ben gerekli açıklamamı yapmama rağmen ) ( Bana biz 9.30 ü geçirmiyoruz filan dedi )
Neyse beni herkes çok sever başarılı titiz yaptığım her işte beğenilen taktir alan birisiyim.
Müdür filan da çok sever. Yani ciddi anlamda güzel gidiyordu işlerim. Şükürler olsun..
Haftada 2 sefer bu saatlerde geliyorum. Gidip hemen müdüre duyurmuş. Çağırdı beni sebebini sordu güzel bir şekilde açıklamamı yaptım tamam Dedi. Neyse 2 hafta sonra üstüm ( sabahtan beri ağlıyorum artık..) gitmiş yine söylemiş. Müdür akşam beni odasına çağırdı. Öncesinde işle ilgili konuştuk. Neyse 3 iş arkadaşım daha var.
İsmimle aynen şöyle : bak seni öncesinde de uyardım. Senin gitmeni istemiyorum burdan buna mecbur bırakma beni. Başarılısın iyisin ama geç kalman artık son nokta. Bir daha olursa seni gönderirim burdan. Çok kişiye rapor yazdım. Ben yüzüne bile bakamadım. Yutkundum gözlerim doldu.. Annenemi söylersin büyük saat mi alırsın uyandırması için bilmem Dedi.
Rencide oldum utandım ezildim cahil olabilirim.. Sabahta o üstüm elini masaya vurarak bir daha olmasın gidersin memuriyetin biter Dedi. Bu ne baskı ya
Çalıştığım yerde bir tane bayan yok. Tek benim..
Bunalıma girdim zaten.
Bilmiyorum. Artık o üst beni görmüyor bile kaaleye almıyor eziyor resmen. Eskiden iş verirdi ne biliyim şimdi hiç umrumdada değil zaten ama ben şöyle bir karar aldım. Kimseyle muhattap olmuycam artık ve sabah 08.30 da olucam. Eski ben yokum artık. Gülümsemek iyi niyet yok.
Sizce ne yapmalıyım ? Gerçekten evim uzak uyanma problemim var..
Ne yapmalıyım ? Nasıl davranmalıyım ? Müdür bana kıyamaz genelde ama öyle bir dolduruşa gelmiş ki.. Bana izin verir çık diye o böyle sert bakar bana.. Yaşıda büyük benden 35 yaşında bu ne hırs bilmiyorum bayanım sonuçta.. haksızım evet ama ne yapmalıyım ?

Son düzenleme:
Eviniz uzak olabilir tabi ama haklı değilsiniz.
Özel sektörde çalışsanız işe 40 dakika geç gitmeniz durumunda uyarı bile almadan işten çıkarılabilirdiniz veya onlar çağırmadan gidip kendiniz açıklama yapardınız.
Devlet memuru olmanın yazılı olmayan kurallarını uygulamaya erken başlamışsınız biraz.

sabah 8:30 da orda olabiliyosun madem niye haftanın üç günü o saatte gidip işi bu hale getiriyosun, yarım saat erken kalk, böyle zılgıtı yiyip rezil olmazsın
İş 9.00 da başlıyor bana dediki 9.30 a kadar gelebilirsin.
Bugünde bağırdı her gün 09.15 te gelip bana kendini göstereceksin diyo müdür değil öbürü. Ağzının ortasına vurasım geldi. Neyse.. haklısın

Ya ama bilerek yapmıyorum.. Neyse kırılgan bir insanım zaten..

İyi de memursunuz ve mesai. 9 da başlıyorsa o saatte orda olmak zorundasınız

Tavır çirkin olabilir ama nasıl yer orası

Hastanede 8 de mesai başlar Adliye'de 9 da hakim dahil herkes işin başındadır

Öğretmenler 5-10 dakika geç kalınca soruşturma açılıyor zira çocuk da geç kaldığında geç kağıdı vs alınıyor

Dersiniz ki kar yağdı geç kaldım anlarım kaza olur polis çevirir vs ama siz normal şartlar altında geç kalıyorsunuz ben amiriniz değilim iyiki

bi de bu artık gülümsemek yok, iyi niyet yok kafaları senin için hayra alamet olmaz söyliyim, bence sen erken gidip insanların gözüne gşrmeye çaış yeniden, kşmsenin senin iyiniyetine, gülümsemene ihtiyacı yok zaten, kimseyi cezalandırmış olmazsın yani

Bende 9 yıllık memurum 8.30 da iş başı yapıyoruz.taplasan 10 geçmemiştir geç gelmem ki oda 10 15 dk

üstlerin haklı 9.40 geç bi saat ve haftada üç kez çok fazla orda sizden başka çalışanlarda vat ve onlarada haksızlık

daha erken kalkın ve işinize vaktinde gidin

Tamam zaten öyle yapıcam artık ama çok ağladım bugün..

cok haksizsin ve gercek dunyaya hosgeldin o sana kiyar bu 1. uyanma sorununu hallet bu 2 ..kimse sen bayansin diye ah vah etmez bu 3.. 6 da is basi yapan var kardeşim. .gerekirse 6.30 da cik evden..yazik degil mi memuriyetini yakmaya deger mi..doldurus degil bence acik soyleyeyim ben 9 da ordayken baskasi haftanin 3 gunu 9.45 de geliyorsa ben de sikayet ederim..benimde uykum agir olabilir bu baglamaz kimseyi..uykun agirsa aksam 8 de yat..
uykunu al..disiplin iyidir

senelerce 3 vesait yaklaşık 2 saatten fazla süren köprü trafiği, dolmuş bekleme çileli yol gidip geldim, özel sektördeydim, bu tarz geç kalma 10 bileedin 15 dakkayı geçmezdi, eğerki anormal kar falan yağmadıysa, senin yaptığın ben uyanamıyorum, yolum uzak sızlaması biraz suistimale giriyo, sen farkında olmayabilirsin bunun ama başkaları farkediyo işte

Canim yani hangi iste olursan ol bu sekilde kimse kabul etmez. Cok calisma ile kapatabilecegin bir konu degil bu. Ben eski is yerimde yilda en fazla 3 belki 4 gec kalmisimdir ama yinede goz3 batarsin.erken gel ama gec kalma bunu prensip haline getir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…