Bir de obkejtif olarak siz bakın lütfen

Kesinlikle çözüm arıyorum ama nerden başlayıp ne yapacağımı bilmiyorum zaten konuyu bana bir yol gösterin diye açtım. Mesela kolaylaştırmak derken ne yapabilirim ?

Senin hazir olman yetmiyo iste:)) biz bi yere cikarken inan en az 1 saat once uyanmamiz gerekiyo.. bak en az diyorum. Benim hazirlanmam 10 dk max. Kiyafetlerimi hazir koyarim makyaj vs yapmiyom zaten. Kendimi hic sorun etmiyorum zaten genelde. Yeterki ev halki yesin icsin giyinsin hazir olsunlar. Ben zaten onlar tv bakarlar sabah 10 dk arada giyinirim. Hatta vakit varsa ortaligi toplayip yataklari vs duzenlerim. Bunlari ben cok mukemmelim drmek icin yazmiyorun sma cocuklu olnak planli olmayi gerektiriyor.

Sen yukarda anlatmissin ama esin biraz sorumsuz davraniyo bu ders konularinda.. sen ona sinirlenip yanlis bi yerde patlamissin hepsi bu aslinda:) girsin sinava sen hic karisma bakalim.. kaxanirsa kazansin madem kazanmazsada yallah pasa pasa gitsin calismaya.

Bana eşiniz işsiz olduğu için eziyormuşsun hissi uyandırdınız maalesef.
Bu konu aramızda konuşulmaz bile maaşım yatar yatmaz kira kredi fatura vs öder kendime çok az ayırır ve gerisini eşime yollarım ne yaptın da demem bilirim ki kötü bir şey yapmaz parayı belki sorumluluklar eşit dağılmadı bilemiyorum
Bu arada bir ara da eşimle sürekli benim çok para harcadığımı düşündüğüm için kavga ediyorduk geçen yıl benim ayakkabı almama izin vermemişti mesela ve o zaman çalışıyordu maddi konularda benim harcamalarımı gereksiz buluyor ve bir aldığım şeyi elli defa söylüyor

Kesinlikle çözüm arıyorum ama nerden başlayıp ne yapacağımı bilmiyorum zaten konuyu bana bir yol gösterin diye açtım. Mesela kolaylaştırmak derken ne yapabilirim ?
Ben de sizin gibi cabuk sinirlenen biriyim. Hatta çocukla birlikte sabir diye birşey kalmadı neredeyse. Eşimden çok çıkarırdım acısını. Ama bunu zamanla azalttım. Mesela akşam eve geldiğimizde telefonla mi oynamak istiyor, karışmıyorum. Ben ona karışmayınca o da benim isteklerimi daha kolayca yapıyor. Ya da o mesela evin sürekli derli toplu olmasını ister ama ben biraz dağınık biriyim. Ben buna gayret gösterdikçe o da bana daha çok yardım etmeye başladı. Yani o mutlu olunca benim de hayatım kolaylaşıyor aslida.
Siz de bırakın ne zaman istiyorsa konuşsun telefonda. Bir haftasonu dışarı çıkıp arkadaşlarıyla vakit geçirmesini teklif edin. Ama şu saatte dön falan demeden, sürekli arayıp rahatsız etmeden bırakın kafasını dağıtsın. Akşama sevdiği yemekleri hazırlayıp güleryüzle karşılayın. Çocukla bir gece o ilgileniyorsa bir gece siz ilgilenin. Aslında bu yazdıklarım biz kadınların eşlerinden bekledikleri şeyler. Bunlar yapılsa biz mutlu olurduk bence.

Plansızım kesinlikle bunh kabul ediyorum ve zamanımı boşa harcıyorum bu yüzden ben kızımı götürmem diye düşündüm o yüzden de geciktik aslında çünkü geçen hafta giderken kızımı uyku tulumu ve battaniyesiyle alıp çıkmıştım sonra onlar hemen geri dönmüştü bu defa eşim dönmeye değmez çocuğu da giydir deyince karıştı
Sorumsuz diyemiyorum tam olarak gece ders çalışıp geç yatıyor mesela ama bana göre çalışma tarzı yanlış ama kabul etmiyor haklısın kendi bilir

Diyorum zaten arada markete bile gitsen dışarı çık evdesin sürekli diye ve bugün çıkacak mesela öğrencisiyle görüşecek şu zaman gel de demem rahatsız etmem çıkınca. Sanırım daha az müdahale etmeliyim ve biraz daha fedakar olmalıyım

Iyide onun calisma sistemi budur belki.. ise yarayip yaramadiginida sinavi kazanip kazanamadigi zaman bakarsin. Hakli yanin olur. Sen evde olsan tek isin yemek bulasik mi olcakti mesela? Sende arada tv acacaktin nette gezincektin vs vs.

Boyle seylerin planini aksamdan istisare ederseniz daha az sknti yasarsiniz. Mesela sabah cocugu goturelim mi? Ya da beni sen birak ya da kendim giderim gibi. Ve aksamdan giderken giyeceginiz ic camasirina corabina kadar hazirlaki uyku sersemi bunlarla ugrasma birde. Nacizane benden yana tavsiyeler

Son düzenleme:
Anlıyorum haklı da olsanız daha sakin olmayı deneyin dediğim gibi eşiniz hassas bir dönemde ve böyle basit sebeplerle tartışmak ilişkinizi zedeler olmadı bir aile terapistine gidin yazık olur böyle önemsiz şeylerden yıpranırsanız.

Ev hanımıyım ve her işe yetişmem çok zor eşim de bazen söylenir sizin gibi derim hep ben senin yaptığın işi yapamam kabul ama bigün iki çocuğa bak evde iş yemek temizlik yapmana gerek yok akşama kadar çocuklara bak ilgilen yeter diyorum yok aman aman birinin çişi birinin dersi haklısın deyip kaçıyo sonunda

Eşin sınava hazırlandığı için evdeymiş sözde ama çalışabildiğini sanmıyorum adam haklı aslında

Konunuzun özeti bence bu cümle. Burada kocası işten gelince uyumak isteyen ve çocukla yeterince ilgilenmeyen üyelerin konularını çok okuduk ve babaları hep kınadık.
Çalışıyorsunuz, yoruluyorsunuz ve çok haklı sebepleriniz var. Ancak siz kendinizi evin para getireni, kocanızı da ev işlerinden sorumlu kişisi olarak belirlemişsiniz kafanızda istemsizce.

Onun şu an çalışmamasının yegane sebebi ders çalışabilmek. Ancak siz, ben çalışıyorum, eve para getiriyorum, e haliyle yoruluyorum, uyumak hakkım diye düşünüyorsunuz. Ona ders çalışma fırsatı vermiyorsunuzki. Bu adam bu sınavı nasıl kazanacak?
Bence biraz empati yapın. Burada çalışmasına rağmen akşam eve gelince bir de çocuk bakan, kocasından hiç yardım görmeyen üyelerin konularını okuyun. Ne hissettiklerini anlamaya çalışın. Eşinize saygınızı yitirmeye başladığınızı hissettim ben.

Evet, yine tamamen suçlusunuz.
Eşiniz evde çocuk bakımı ev işi vs derken cılkı çıkıyor ve emin olun sizin gördüğünüz an daha yeni oturur konuma gelmiştir.
Beyin yorgunluğunu geçtim, bedenen uzanmak tv izlemek ve her şeyi unutmak istemesi lüks mü?
Bu adam her işi yapacak, dinlenmeden ders mi çalışacak?
Gece uykusu bölünen o, evde ağır işçi olan o, çocuğa bakan o, sınava hazırlanan o.
Kusura bakmayın da, varlığınız yokluğunuzdan daha zordur herhalde.
Cinsiyet ayrımı yapmaksızın yazıyorum, siz günümüzdeki erkeklerin girdiği çalışıyor yoruluyorum bu eve para getiriyorum, sen de yatma boşuna iş yap tribine girmişsiniz.
Adam daha ne yapsın!
Benim kocamın da aylardır işi yok ve evde yardımcı olmak bir kenara dursun, her gün rahat rahat gezmek bir şey yapmamak için bakıcı tuttu çocuklarımıza.
Siz bu kafayla giderseniz, evliliğiniz biter ve kusurlu olan sizsiniz.

Eşin haklı
Evde durduğu için gözünde değerini mi kaybetti? İçten içe kızgınlık da duyuyor olabilirsin bi düşün

Yasiniz kac?
Cok kucuk ve hayat konusunda tecrubesiz gozukuyorsunuz
Kucuk cocugunuz var , bir an once olgunlasmaya bakin
Sinirinize hakim olmayi ogrenin
Plan ve program yapmayi ogrenin
Doktora gidip tahlil yaptirin ekstra vitamin alin
Ve bunlari bir an once yapin cocugunuz icin

Bu hatayi bende yapiyorum. Zamanlam çok kötü. Ve bende zor kabul ediyorum. Mesela bu konuda kizi saat 8de kaldirman lazimdi. Cocuk bu, uyandiğinda acikiyor. Saat 9'da yeni yatağindan çikmiş bebek ile nasil saat 9 bucukta randevuya yetişecektin? Bunun daha bez değistirmesi, kiyafet giyindirmesi var. Yani bu konuda cidden yanlişsin.

Bence sizde sorun müthiş bir iletişimsizlik. Geç olmadan iyi bir psikolog bulun beraber terapiye başlayin. Çözülmeyecek şeyler değil yaşadiklariniz. Umarim yuvaniz tekrar mutlu ve huzurlu olur.

Evlilik terapisi alın.
Etkili iletişim becerileri ve zaman yönetimi konusunda kendinizi geliştirin.
Planlı olun,bir yere gidecekseniz en az 1 saat önce kalkın.
Vitamin desteği alın ki sürekli uykunuz gelmesin.
Evin erkeği modundan çıkın,kocanızın karısı,çocuğunuzun annesi olduğunuzu unutmayın.

Aynı sınava ben de hazırlandım ama tabi herkesin çalışma tarzı farklı.
Evet akşamdan konuşmadık ondan da böyle oldu çünkü ben çocuğu götüreceğimizi hiç düşünmedim yine plansızlık işte maalesef

O kadar yıprandık ki en küçük şeylere tahammülümüz kalmadı gerçekten
Aslında bu ikinci olay sabah geç kaldık baktım çöpleri atmaya çalışıyor ben de güzelce dedim ki onu gelince yapsan olmaz mı geç kalıyoruz tamam dedi ilk olayı güzel bir şekilde sonlandırdım ama ikincinde beceremedim

Sanırım yazdıklarım yanlış anlaşıldı yani ben tüm ev işini eşime yıkmalı değilim temizlik de yapıyorum yemek de yapıyorum çamaşır da yıkıyorum yoksa rolleri tamamiyle değişmiş değiliz akşam da kızımla ilgilenmeye çalışıyorum elbette
Haklısın doğru dürüst çalışamıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…