Kesinlikle çözüm arıyorum ama nerden başlayıp ne yapacağımı bilmiyorum zaten konuyu bana bir yol gösterin diye açtım. Mesela kolaylaştırmak derken ne yapabilirim ?Bakın bu verdiğiniz cevapla sizin çözüm odaklı olmadığınızı düşünüyorum. O bunalıyor, siz daha çok bunaltiyorsunuz ve sonucu tabi ki sizden çıkarıyor acısını. Yani biraz hayatını kolaylaştırmaya çalışsanız ve daha sakin, daha az müdahaleci olsanız sorun kalmaz bence.
Ben kesinlikle onun çalışmamasını sorun etmedim bunu kendisi de der zaten
Kızımın belirli bir uyanma saati yok bazen onda uyanır bazen yedide çantası hazırdı zaten hep hazır da ben beni bırakıp eve geri geleceklerini düşündüm eşim tekrar git gel yapmayalım dedi o yüzden sütü krakeri falan hazır değildi zaten yedi buçukta uyandım kendim hazırdım
Bu konu aramızda konuşulmaz bile maaşım yatar yatmaz kira kredi fatura vs öder kendime çok az ayırır ve gerisini eşime yollarım ne yaptın da demem bilirim ki kötü bir şey yapmaz parayı belki sorumluluklar eşit dağılmadı bilemiyorumBana eşiniz işsiz olduğu için eziyormuşsun hissi uyandırdınız maalesef.
Ben de sizin gibi cabuk sinirlenen biriyim. Hatta çocukla birlikte sabir diye birşey kalmadı neredeyse. Eşimden çok çıkarırdım acısını. Ama bunu zamanla azalttım. Mesela akşam eve geldiğimizde telefonla mi oynamak istiyor, karışmıyorum. Ben ona karışmayınca o da benim isteklerimi daha kolayca yapıyor. Ya da o mesela evin sürekli derli toplu olmasını ister ama ben biraz dağınık biriyim. Ben buna gayret gösterdikçe o da bana daha çok yardım etmeye başladı. Yani o mutlu olunca benim de hayatım kolaylaşıyor aslida.Kesinlikle çözüm arıyorum ama nerden başlayıp ne yapacağımı bilmiyorum zaten konuyu bana bir yol gösterin diye açtım. Mesela kolaylaştırmak derken ne yapabilirim ?
Plansızım kesinlikle bunh kabul ediyorum ve zamanımı boşa harcıyorum bu yüzden ben kızımı götürmem diye düşündüm o yüzden de geciktik aslında çünkü geçen hafta giderken kızımı uyku tulumu ve battaniyesiyle alıp çıkmıştım sonra onlar hemen geri dönmüştü bu defa eşim dönmeye değmez çocuğu da giydir deyince karıştıSenin hazir olman yetmiyo iste:)) biz bi yere cikarken inan en az 1 saat once uyanmamiz gerekiyo.. bak en az diyorum. Benim hazirlanmam 10 dk max. Kiyafetlerimi hazir koyarim makyaj vs yapmiyom zaten. Kendimi hic sorun etmiyorum zaten genelde. Yeterki ev halki yesin icsin giyinsin hazir olsunlar. Ben zaten onlar tv bakarlar sabah 10 dk arada giyinirim. Hatta vakit varsa ortaligi toplayip yataklari vs duzenlerim. Bunlari ben cok mukemmelim drmek icin yazmiyorun sma cocuklu olnak planli olmayi gerektiriyor.
Sen yukarda anlatmissin ama esin biraz sorumsuz davraniyo bu ders konularinda.. sen ona sinirlenip yanlis bi yerde patlamissin hepsi bu aslinda:) girsin sinava sen hic karisma bakalim.. kaxanirsa kazansin madem kazanmazsada yallah pasa pasa gitsin calismaya.
Diyorum zaten arada markete bile gitsen dışarı çık evdesin sürekli diye ve bugün çıkacak mesela öğrencisiyle görüşecek şu zaman gel de demem rahatsız etmem çıkınca. Sanırım daha az müdahale etmeliyim ve biraz daha fedakar olmalıyımBen de sizin gibi cabuk sinirlenen biriyim. Hatta çocukla birlikte sabir diye birşey kalmadı neredeyse. Eşimden çok çıkarırdım acısını. Ama bunu zamanla azalttım. Mesela akşam eve geldiğimizde telefonla mi oynamak istiyor, karışmıyorum. Ben ona karışmayınca o da benim isteklerimi daha kolayca yapıyor. Ya da o mesela evin sürekli derli toplu olmasını ister ama ben biraz dağınık biriyim. Ben buna gayret gösterdikçe o da bana daha çok yardım etmeye başladı. Yani o mutlu olunca benim de hayatım kolaylaşıyor aslida.
Siz de bırakın ne zaman istiyorsa konuşsun telefonda. Bir haftasonu dışarı çıkıp arkadaşlarıyla vakit geçirmesini teklif edin. Ama şu saatte dön falan demeden, sürekli arayıp rahatsız etmeden bırakın kafasını dağıtsın. Akşama sevdiği yemekleri hazırlayıp güleryüzle karşılayın. Çocukla bir gece o ilgileniyorsa bir gece siz ilgilenin. Aslında bu yazdıklarım biz kadınların eşlerinden bekledikleri şeyler. Bunlar yapılsa biz mutlu olurduk bence.
Iyide onun calisma sistemi budur belki.. ise yarayip yaramadiginida sinavi kazanip kazanamadigi zaman bakarsin. Hakli yanin olur. Sen evde olsan tek isin yemek bulasik mi olcakti mesela? Sende arada tv acacaktin nette gezincektin vs vs.Plansızım kesinlikle bunh kabul ediyorum ve zamanımı boşa harcıyorum bu yüzden ben kızımı götürmem diye düşündüm o yüzden de geciktik aslında çünkü geçen hafta giderken kızımı uyku tulumu ve battaniyesiyle alıp çıkmıştım sonra onlar hemen geri dönmüştü bu defa eşim dönmeye değmez çocuğu da giydir deyince karıştı
Sorumsuz diyemiyorum tam olarak gece ders çalışıp geç yatıyor mesela ama bana göre çalışma tarzı yanlış ama kabul etmiyor haklısın kendi bilir
Anlıyorum haklı da olsanız daha sakin olmayı deneyin dediğim gibi eşiniz hassas bir dönemde ve böyle basit sebeplerle tartışmak ilişkinizi zedeler olmadı bir aile terapistine gidin yazık olur böyle önemsiz şeylerden yıpranırsanız.Evet fazlasıyla alıngan ve sınavdan dolayı da stresli kabul ediyorum.
Ya benim hatam hep çabuk sinirlenmek ve haklı bile olsam bundan dolayı haksız duruma düşmek . Gerçekten elle tutulur bir sorun yok benim üzüldüğüm de zaten hiçbir şey yokken bu hale gelmek oturup düzgünce derdimi anlatmayı da denedim ama kendini haksız bulmuyor dediği şey sen beni hiçbir zaman dinlemiyorsun
Ben çalışıyorum eşim bu yıl sınava hazırlandığı için çalışmıyor ve evde kızımıza bakıyor evde benden çok iş yapıyor kabul ediyorum gece çocuk uyanınca falan bakıyor ben de işten yorgun geliyorum uyumak istiyorum kendime gelemiyorum bir türlü bu defa ben çalışamıyorum diyor hep sen yoruluyorsun diyor sen sadece kendini düşünüyorsun diyor .
Evet, yine tamamen suçlusunuz.Tabi ki empati yapıyorum ve çocuk bakmak işten de yorucu kabul ediyorum ama benim işe gitmediğim bir gün eşim tv izliyorsa ders çalışmak yerine ve bunu söyleyince de benim dinlenmeye hakkım yok mu diyorsa da mı tamamen ben suçluyum
Ona diyorum ki akşamları ben evdeyken başka odada çalış tv varken anlaşılmaz bir yandan tv açık bir yandan ders çalışmaya çalışıyor
Ben kesinlikle onun çalışmamasını sorun etmedim bunu kendisi de der zaten
Kızımın belirli bir uyanma saati yok bazen onda uyanır bazen yedide çantası hazırdı zaten hep hazır da ben beni bırakıp eve geri geleceklerini düşündüm eşim tekrar git gel yapmayalım dedi o yüzden sütü krakeri falan hazır değildi zaten yedi buçukta uyandım kendim hazırdım
Aynı sınava ben de hazırlandım ama tabi herkesin çalışma tarzı farklı.Iyide onun calisma sistemi budur belki.. ise yarayip yaramadiginida sinavi kazanip kazanamadigi zaman bakarsin. Hakli yanin olur. Sen evde olsan tek isin yemek bulasik mi olcakti mesela? Sende arada tv acacaktin nette gezincektin vs vs.
Boyle seylerin planini aksamdan istisare ederseniz daha az sknti yasarsiniz. Mesela sabah cocugu goturelim mi? Ya da beni sen birak ya da kendim giderim gibi. Ve aksamdan giderken giyeceginiz ic camasirina corabina kadar hazirlaki uyku sersemi bunlarla ugrasma birde. Nacizane benden yana tavsiyeler
O kadar yıprandık ki en küçük şeylere tahammülümüz kalmadı gerçektenAnlıyorum haklı da olsanız daha sakin olmayı deneyin dediğim gibi eşiniz hassas bir dönemde ve böyle basit sebeplerle tartışmak ilişkinizi zedeler olmadı bir aile terapistine gidin yazık olur böyle önemsiz şeylerden yıpranırsanız.
Anma törenine ...eşinizi tersleyecek kadar acele nereye giiyordunuz merak ettim açıkcası.
Sanırım yazdıklarım yanlış anlaşıldı yani ben tüm ev işini eşime yıkmalı değilim temizlik de yapıyorum yemek de yapıyorum çamaşır da yıkıyorum yoksa rolleri tamamiyle değişmiş değiliz akşam da kızımla ilgilenmeye çalışıyorum elbetteEv hanımıyım ve her işe yetişmem çok zor eşim de bazen söylenir sizin gibi derim hep ben senin yaptığın işi yapamam kabul ama bigün iki çocuğa bak evde iş yemek temizlik yapmana gerek yok akşama kadar çocuklara bak ilgilen yeter diyorum yok aman aman birinin çişi birinin dersi haklısın deyip kaçıyo sonunda
Eşin sınava hazırlandığı için evdeymiş sözde ama çalışabildiğini sanmıyorum adam haklı aslında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?