Evet daha cok plan yspmaniz gerek ikinizinde. Erkekler bunu prk yapmiyo evde.. bizim evde ben yaparim bunu mesela.. cunku daha cok sorumluluk sahibi hissediyorum kendimi. Kadin olmamlada ilgisi var daha detayciyim kisiligimlede ilgi bi durum.Aynı sınava ben de hazırlandım ama tabi herkesin çalışma tarzı farklı.
Evet akşamdan konuşmadık ondan da böyle oldu çünkü ben çocuğu götüreceğimizi hiç düşünmedim yine plansızlık işte maalesef
Kızımı götürmeyecektik aslında daha doğrusu onlar beni bırakıp geri dönecekti ben öyle düşündüm eşim git gel değmez dedi apar topar giydirdim hazırladım falan orda vakit kaybı olduBu hatayi bende yapiyorum. Zamanlam çok kötü. Ve bende zor kabul ediyorum. Mesela bu konuda kizi saat 8de kaldirman lazimdi. Cocuk bu, uyandiğinda acikiyor. Saat 9'da yeni yatağindan çikmiş bebek ile nasil saat 9 bucukta randevuya yetişecektin? Bunun daha bez değistirmesi, kiyafet giyindirmesi var. Yani bu konuda cidden yanlişsin.
Bence sizde sorun müthiş bir iletişimsizlik. Geç olmadan iyi bir psikolog bulun beraber terapiye başlayin. Çözülmeyecek şeyler değil yaşadiklariniz. Umarim yuvaniz tekrar mutlu ve huzurlu olur.
Eşim iyi biridir çocuğa da çok güzel bakar hani öyle ki ölsem gözüm arkada kalmaz ama bazı konularda çok zıt düşüncelerimiz var mesela o benim onun düşüncesini yanlış bulmamı onu dinlememem olarak görüyor ya da bazı konularda çok net düşüncesi var değişmiyor ben de buna kızıyorum örnek vermek gerekirse kendi çatal kaşığınla çocuğa bir şey verme diyorum ne var bunda diyor bu kadar abartma diyor bu bana göre net yanlış bir bilgi ama ona göre önemsiz bir şeyEvet daha cok plan yspmaniz gerek ikinizinde. Erkekler bunu prk yapmiyo evde.. bizim evde ben yaparim bunu mesela.. cunku daha cok sorumluluk sahibi hissediyorum kendimi. Kadin olmamlada ilgisi var daha detayciyim kisiligimlede ilgi bi durum.
Valla esinin yaptigini yapmayan milyonlarca erkek var, sirf erkek oldugu icin kendini kadindan ustun goren evde hic bir ise elini surmeyen.. burda bi uye vardi onun kocasinada gicik oluyorum. Kadin calisiyo memur.. kocasi evde bise yapmiyo cicuklarinada ust katta oturan kv bakiyo. Koca calismiyo ayni zamanda. Olur musun oldurur musun bu durumda ? Her zaman beterin beteri vardir ama senin kocan o kadarda kotu biri degil gibi... asilmayacak sorunlar degil bunlar
Galiba öyle de o an gelince sakin kalamıyorumbana eşiniz haklı geldi.siz biraz daha anlayışlı olmalısınız, biraz daha fedakar olmalısınız.
Aslında tüm işler onun sorumluluğunda değil yani ben işten gelince eşime ne yemek yaptın demiyorum kendim ne yemek yapsam diyorum o yüzden bu iş konusunda yanlış anlaşıldımKonunuzun özeti bence bu cümle. Burada kocası işten gelince uyumak isteyen ve çocukla yeterince ilgilenmeyen üyelerin konularını çok okuduk ve babaları hep kınadık.
Çalışıyorsunuz, yoruluyorsunuz ve çok haklı sebepleriniz var. Ancak siz kendinizi evin para getireni, kocanızı da ev işlerinden sorumlu kişisi olarak belirlemişsiniz kafanızda istemsizce.
Onun şu an çalışmamasının yegane sebebi ders çalışabilmek. Ancak siz, ben çalışıyorum, eve para getiriyorum, e haliyle yoruluyorum, uyumak hakkım diye düşünüyorsunuz. Ona ders çalışma fırsatı vermiyorsunuzki. Bu adam bu sınavı nasıl kazanacak?
Bence biraz empati yapın. Burada çalışmasına rağmen akşam eve gelince bir de çocuk bakan, kocasından hiç yardım görmeyen üyelerin konularını okuyun. Ne hissettiklerini anlamaya çalışın. Eşinize saygınızı yitirmeye başladığınızı hissettim ben.
O da bana bağırdı tüm apartmanın içinde hafi burda ben öyle dediğim için bağırdı geçen hiç beni dinlemiyorsun dedi git ben arkasından saf gibi görüşürüz demekle yetindim etrafta birçok kişi vardı çünkü tanıdıkEsiniz hakli
Cekil cekil nedir yani insan evcil hayvanina bile boyle hitap etmez
Kapı önünde ve asansörde bağıran o aslında banaEşiniz haklı. Kendinize çekidüzen vermelisiniz.
Kibar şekilde, ses yükseltmeden konuşmayı deneyerek başlayabilirsiniz. Farkında değilsiniz belki ama bence eşinizi ezer aşağılar tavırlarınız var. Kapı önü kavganızdan böyle anladım.
Kapının önündeydi ve ben de kapının önünden çekilmesi için dedim daha çok vakit kaybetmeyelim diyeBence siz biraz farkında olmadan eşinizi ezmeye ve onun isteklerini, beklentilerini görmezden gelmeye başlamışsınız. Biraz ona erkek olduğunu (egemenlik anlamında değil) hatırlatın. Yani siz ona eş olun, kadın olun. Duygusal olarak onu görün. Çoğu kez biz kadınlar yakınırız bu durumdan ilgisiz beni görmüyor kadın olduğumu un6ttum vs. Bu sefer siz bunu yapmışsınız. Çekil çekil diye çocuk tersler gibi terslemeniz hele de sizi düşünerek teklifte bulunduğu bir şeye böyle tepki vermeniz bana yanlış geldi.
Yaptığı işlere müdahale etmeyin, ne güzel çöpleri atıyormuş bi şekilde size yardımcı oluyor hem çalışmayıp hem de evdeki hiçbir işe elini sürmeyebilirdi, gideceğiniz yere geç kalın ama eşinizle ilişkinizi bozmayın.O kadar yıprandık ki en küçük şeylere tahammülümüz kalmadı gerçekten
Aslında bu ikinci olay sabah geç kaldık baktım çöpleri atmaya çalışıyor ben de güzelce dedim ki onu gelince yapsan olmaz mı geç kalıyoruz tamam dedi ilk olayı güzel bir şekilde sonlandırdım ama ikincinde beceremedim
Bazen bağırmanıza gerek yok bir bakış, söyleyiş tarzı vs önemlidir.Kapı önünde ve asansörde bağıran o aslında bana
Ben sesimi yükseltmedim ama söyleyiş tarzım sinirliydi
En azindan hatani biliyorsun daha dikkatli olursun burda bizlerin tecrubelerinide okudun en azindan.Eşim iyi biridir çocuğa da çok güzel bakar hani öyle ki ölsem gözüm arkada kalmaz ama bazı konularda çok zıt düşüncelerimiz var mesela o benim onun düşüncesini yanlış bulmamı onu dinlememem olarak görüyor ya da bazı konularda çok net düşüncesi var değişmiyor ben de buna kızıyorum örnek vermek gerekirse kendi çatal kaşığınla çocuğa bir şey verme diyorum ne var bunda diyor bu kadar abartma diyor bu bana göre net yanlış bir bilgi ama ona göre önemsiz bir şey
Allah o üyenin yardımcısı olsun kocası tam bir sorumsuzmuş
Ben plansızım ya da yaptığım plana pek uymam ama böyle saatli yerlere giderken daha dikkatli olmam gerek bunu anladım
Her zaman yardımcı olur bana çalışsa da çalışmasa da ama geç kalırken bunu yapmak zamansız geliyor bana bilemedimYaptığı işlere müdahale etmeyin, ne güzel çöpleri atıyormuş bi şekilde size yardımcı oluyor hem çalışmayıp hem de evdeki hiçbir işe elini sürmeyebilirdi, gideceğiniz yere geç kalın ama eşinizle ilişkinizi bozmayın.
Kapının önündeydi ve ben de kapının önünden çekilmesi için dedim daha çok vakit kaybetmeyelim diye
Nasıl yapacağım bilmiyorum söylediklerinizi işte
Yani duygularımı hissettirmiyorum sanırım
Bu sadece tek bir olay ve konu bugün ben suçlu olabilirim tabi ki özür de dilerim sorun değil ama sorunu kökten çözemiyorumBazen bağırmanıza gerek yok bir bakış, söyleyiş tarzı vs önemlidir.
Ben buradan anladım çekil çekil sözcüklerindeki kibiri.
Özür dileyin bence.
Adamin soyledigi seyler uzerinde hic dusundunuz mu?O da bana bağırdı tüm apartmanın içinde hafi burda ben öyle dediğim için bağırdı geçen hiç beni dinlemiyorsun dedi git ben arkasından saf gibi görüşürüz demekle yetindim etrafta birçok kişi vardı çünkü tanıdık
İlk evlendiğimizde ben de sınav için evdeydim o çalışıyordu iş yerinde sıkıntıları vardı ben tamam dedim bazı şeylere tabi ki o zaman ama sanki aynı anlayış ondan bana gelmiyor gibi bilemiyorumBiraz onun söz sahibi olmasına fırsat verin zaten çalışmadığı için kendini biraz ezik hissediyordur, geçen sene ben de sınav için evdeydim ve eşime karşı eziktim ne talan söliyim. Sanki tüm yük onun üstünde gibiydi. Duygusal yönden derken de onun ruhunu okşayacak sözler söyleyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?