Bir de obkejtif olarak siz bakın lütfen

Eşiniz çok haklı işsiz olmak çok zor birde üstüne azarlanmak ilgisiz kalmak çok daha kötü

Eşiniz haklı bence hem anlattığınıza göre gerçekten iyi biri tabi siz eşinizi daha iyi tanırsınız biraz esnek olmaya çalışın.

Söyledikleriniz çok acımasız gerçekten ben hatalı olduğum yerleri kabul de ediyorum yoksa hiçbir şey yapmayıp ben çalışıyorum bir de evde yapamam tavrında değilim
Eşimle uyuşmayan düşüncelerimiz var ama bu bazen tartışmaya dönüyor

İlk evlendiğimizde ben de sınav için evdeydim o çalışıyordu iş yerinde sıkıntıları vardı ben tamam dedim bazı şeylere tabi ki o zaman ama sanki aynı anlayış ondan bana gelmiyor gibi bilemiyorum

Sizin eşinizden yana başka sıkıntılarınız var gibi çünkü hep onu suçlayıcı ya da kendi yaptıklarınızı haklı görür gibi cevap veriyorsunuz. Yaptıklarınızda haklı değilsiniz bunu bilin önce, bunları perde arkasını bilmeden söylüyorum. Çünkü ben de kv ile çok sorun yaşadım şimdi mesafem var davranışlarım eskiye göre çok farklı. Yani kadnı beni bu hale getirdi. Sizde geçmişe dayalı bir problem olmadıysa eğer yuvanızı sarın, eşinizi duyun kulak verin, görün onu. Eşiniz gerçekten sizden bunu bekliyor bence.

Eşiniz çok haklı işsiz olmak çok zor birde üstüne azarlanmak ilgisiz kalmak çok daha kötü
Ama eşimin de bana karşı hoş olmayan tavırları var mesela diyor ki bunu atma neden diyorum atma işte ee niye diyorum her şeyiöğrenmesen olmaz mı diyor.
Yanına oturuyorum konuşmak için bir şeyler anlatıyorum dinlemiyor tek ilgisiz kalan eşim mi sizce ?

Niye acimasiz olsun ki,objektif gozle degerlendirdim sadece. Eve gelip uyumak istiyorum demissiniz. Esinizin cumlelerini de siz yazmissiniz,ben sadece yorumladim. Bence oncelikle siz esinize karsi olan davranislarinizi bir gozden gecirin,daha kapidan cikmadan kavga kiyamet olan bir evde cocuk yetistirmek cok yanlis. 6 ay sonra cocugunuz kuzenine arkadasina veya sizden birine bas bas bagirdiginda cok pisman olursunuz. O sizi ornek aliyor yapmayin. Esinizi karsiniza alip birbirinizden beklentinizi konusun sakince.

Aksine ben hatalı olduğum yerleri kabul ediyorum ederim de eşim etmez ama çoğu zaman ben onun bu katı düşüncelerine de kızıyorım.
Yoksa onu suçlayıp haklı olmaya çalışmıyorum
Aslında ilk evlendiğimizde ailesinin sürekli çağırmasından problem yaşıyorduk bu beni yıprattı ben eşimin memleketine gitmiştim ders çalışıyordum kimsem yoktu her hafta gidiyordum evlerine sınavım geçti ahır yapacağız dediler eşim işten çıkınca hafta sonu kahvaltı bile yapmadan üç dört hafta oraya gitti
Sonra eşim işsiz kaldı bu onu çok yıprattı şimdi de yine işsiz ve ders çalışması gerek psikolojisi tamamen bozıldu tabi benim de biriken çok şey var o yüzden de tahammülsüzlük eşim bağırıyor ama farkında değil mesela bu bana ulaşamadığı için değil farkına varmıyor sürekli emir cümlesi kürüyor bundan rahatsız olduğumu söylüyorum ben kötü bir şey demiyorum diyor ve yine yapıyor

İşte ilgilenin birbirinizle çok geç olmadan haklı haksız boşver mutlu olun işte

Defalarca konuşmaya çalıştığımda da yine tartışmaya döndü olay ben hatalı olsam kabul etsem de eşim hatalı olduğunu kabul etmez asla
Çocuk için haklısınız çok kötü bunh da söyledim çocuğun yanında tartışmayalım diye

Onun stresini de anla lütfen evladınız için kazanması gerek geleceğiniz için v3 bu onun üzerinde bi baskı ona destek olup rahatlamasını sağlayın
İkinizde stresli ve gerginsiniz gereksiz yere birbirinizi kırıp yıpratmayın hallolur herşey inan dert sayılmaz bu

Onunla konuşurken de sakin ve olumlu yaklaşın çok zor bi sınava hazırlanıyosun gerginsin anlıyorum sana destek olmak istiyorum gibi ılımlı yaklaşın destek olun mesela ders için sessiz bi oda hazırlayın bazen çocuğunuzla dolaşmaya çıkın eşiniz rahatça çalışsın

Yani kesin yanlış olduğu bilinen şeylerin yapılması sinir bozucu oluyor işte.
Biraz daha ılımlı olmaya çalışacağım teşekkürler

Tartismaya donmesinin sebebi de yine ikinizsiniz iste. Sakince konusmayi ogrenmeniz lazim. Usluplara ve davranislara,tavirlara dikkat etmeniz lazim karsilikli. Evlilikte asla tek tarafli olmuyor hata. Mutlaka ikinizin de payi vardir olmamasi imkansiz. Bunlar icin terapiler de var esli olarak ona da gidebilirsiniz.

Evet onu anlıyorum mesela diyor ki işe yaramaz gibi hissediyorum ben hayır diyorum öyle değilsin
Çok gereksiz yere kırılıyoruz gerçekten

Benim sorunum çabuk sinirleniyor olmak zaten bu bana sadece evlilikte değil her şeyde hata yaptırıyor ben eşimin terapi kabul edeceğini sanmıyorum

Esin hakli

Kapida.ne diye aglamaya basladin hemen ?
Ne oldu ki sanki?

Olaylari o boyuta sen getiriyorsun gibi geldi bana

Esinin de hatalari vardir kabul
Ama cogu senden kaynakli gibi geldi bana kusurabakma

Evet onu anlıyorum mesela diyor ki işe yaramaz gibi hissediyorum ben hayır diyorum öyle değilsin
Çok gereksiz yere kırılıyoruz gerçekten
Dediğim gibi çok stresli şuan halledemeyeceğiniz bişey değil ki bi erkek için ağır bi durum o evde otursun eşi çalışsın yeterince onur kırıcı bi erkek için
Sadece ona söyleyin birbirinile bi problem olduğunda kavga etmeden kırmadan alınmadan söyleyelim birbirimizi dinleyelim gibi bu benim kvnin taktiği.hani hangi taraf sinirliyse diğeri alttan alsın der karşılık vermeden dinlesin gibi haklı yoksa o kpyi çoktan boşardı

Kiz sonuçta kalkacak öyle pijama ile aç aç arabayami binecekti? Yazik tabiki, üstelik hava soğuk. Yani bak halen kabul etmiyorsun, saat 9da yolda olman gerekirken evdeydin. Burda hem senin zaman yönetiminde sorun var, hem eşin ile iletişimin ile.

Yani 1 gün öncesi konuşulmasi lazim ve anlaşilmasi lazim, kim çocuğu uyandiriyor, git gel oluncakmi? Yemek götürülecekmi?

Bizde ayni iletişim hatalari yapiyoruz ve psikologtan randevu aldim. Sende randevu al, eşini dinleme. Bu şekilde devam ederseniz dahada yipranirsiniz ve toparlamaniz daha zor olur. Boşanma sadece büyük olaylarda olmuyor, böyle kücük olaylar göl gibi olunca, saygi sevgi bitincede oluyor. Önleminizi alin. Psikolog ikinizede yardimci olacak.

Benim sorunum çabuk sinirleniyor olmak zaten bu bana sadece evlilikte değil her şeyde hata yaptırıyor ben eşimin terapi kabul edeceğini sanmıyorum
Cabuk sinirlenme luksumuz yok valla cogul konusuyorum yani esiniz olsa cabuk sinirlenen ona da aynisini soylerim. Iki kisilik hatta cocugu da sayarsak uc kisilik hayat yasiyoruz. Ona gore davranmamiz gerekiyor.

Elbette tamamen siz suçlusunuz diyemem. Detaylar ne şekilde elbette bilmiyorum anlattığınız ilk konuyu okuyunca eşiniz haklı görünüyor. Belki ders çalışması için motive olmaya ihtiyacı vardır. Şahsen ben 7/24 çocuğumla ilgilendikten sonra ilk fırsatta "yaymak" isterim. Boş boş yatayım, tv izleyim falan ne bileyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…