Bir derdim var kk

hemmam

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2016
2.451
827
123
Kızlar 5 yıllık evliyim.
Ilk evlendigimiz sene tamamen acemilik ve esiminkot kafaligindan ayni paraya daha guzel evler alabilecekken .
Eski kenar mahalli küçük kullanissiz bir ev aldik.

Şimdiki sartlar malum satip kredi cekmek imkansiz.
Ama bu evde de mutlu degilim kutu gibi.

Sayliga cikarsak kiraya mi gecsek.simdi odedigimiz kredi orani aylik faizi çok iyi simdiki ile kiyaslanamaz.
Evi satsam iki kati para verip kiraya mi gecsem
Yoksa bu ev kalsin kiraya mi gitsem.
Kiralamayi dusundugum ev ile benim ev arasinda cok fark var kirasini karsilamaz.

Kafam allak bullak

İki taraf da poklu değnek :( ne diyeceğimi bilemedim

Devam ama az kaldi ve bu sekilde de satiliga cikabiliyoruz
yani bu soruya cevap verebilmek için çekilen kredi miktarını, yeni ev için gereken miktarı, evin kaça satılacağını vs bilmek lazım.

eğer lira %70 filan karşılıyorsa burayı kiraya verip kiraya çıkmak mantıklı olabilir. tabi kredi bitince.

yani bu soruya cevap verebilmek için çekilen kredi miktarını, yeni ev için gereken miktarı, evin kaça satılacağını vs bilmek lazım.

eğer lira %70 filan karşılıyorsa burayı kiraya verip kiraya çıkmak mantıklı olabilir. tabi kredi bitince.

Benim saf esimi kaziklamislar zararina saticaz 5 sene once bize simdiki fiyata satmislar

6 yıl önce ev aldık. Fiyatı da faizi de çok iyi denk gelmişti. Bizim evimiz de küçük ama çok kullanışsız değil..
Şu anda sat daha büyük ev için tekrar kredi çek deseler yerimden kıpırdamam..
Faizlerin yüzde elli düşmesi bile kurtarmaz o derece uçuk rakamlar..

Kiralar da çok uçuk. Bence arayışa girmeyin. Taşınmak da bir ton masraf..

Bilmiyorum exper geldimi o zamn hatirlamiyorum.Evden bu kadar nefret ediyo olusumun bir sebebide bu kaziklnmayi hazm edememek
exper gelmeden banka kredi vermez ki. bence abartıyorsunuz biraz. 100bin liralık evi 500bine almamışsınızdır.

Benim saf esimi kaziklamislar zararina saticaz 5 sene once bize simdiki fiyata satmislar

Kredi için eksper gelip değer biçmedi mi?
Onu da mı ayarlamışlar?

Mesela biz 110 bin istemiştik, eksper 100 bin uygun görmüştü..

exper gelmeden banka kredi vermez ki. bence abartıyorsunuz biraz. 100bin liralık evi 500bine almamışsınızdır.

Abartmiyorum.Hatirlamiyorum o sureci ne safmisiz geldiyse fark etmemizazimdi inanin bilmiyorum mesele o dwgil satsam satmasam mi gecti dusunup sinirleeimi bozamam

Takas yapan müteahhitler var birikiminiz falan varsa üstünü tamamlarsınız ,öyle bişeyde düşünebilirsiniz

Biraz daha sabret tamamen ödeyin. Sonra satın. O parayı .... evim diye bir şey var mutlaka duymuşsunuzdur. Peşinat niyetine verin o parayı sonra istediğiniz yerden alırsınız Allah'ın izniyle. Biz de sizinle aynı durumdayız. O yüzden sabrediyoruz. Çünkü kirayla ev sahibi ile uğraşmak da zor.

Bu arada kentsel dönüşüm ihtimali var mı? Varsa sakın satmayın zaten.

Malkero şu anda evi satıp üstüne kredi çekmeniz mantıklı olmaz, en akılcı hareket evi elinizde tutup kiraya çıkmak olur, bir arkadaşımız takas demiş galiba ama takas yapınca üstüne ödeyeceğiniz parayı bankadan kredi çekerek ödeyecekseniz yine siz zararlı çıkarsınız, takasta zaten her halükarda karlı bir yöntem değil çünkü atıyorum bugün evinizin değeri 150 bin liraysa, takasta o değerden sayılmaz, en fazla ederi 100 bin lira derler, ki takasla alacak kişi sizin evin üstünden para kazansın.

Şu sıra emlak piyasası durgun, krediyle ev almakta, eldeki mevcut evi satmakta zarar etmenize neden olur, bir de ev metrekare birim fiyatı artışta olan ve yatırımcıların tercih ettiği bir bölgede değilse sattığınıza pişman olursunuz, ben olsam satmam beklerim gerekirse o ara kiraya çıkarım, piyasa canlandığında duruma bakarım.

bende ev arayanlardanım
ama krediler almış başını gitmiş
elimde biraz para var başka türlü değerlendiremem de

ankara da evler uçmuş
rabbim evsiz herkesi ev sahibi etsin
kiracılık çok zor

Valla sevmiyorum demekle olmuyor o isler.Kredi oduyorsunuz hala.Ekonominiz yetmeyecek.Suan gittikce kotuye gidiyor her sey biran once borclari odemeye bakin.

Ev elinizde kalsin mutlaka.Eger cok cok istiyorsaniz kiraya cikin ama zaten tutunamayacaksiniz geri evinize doneceksiniz muhtemelen.

Allah yardımcımız olsun.
Bizim durumumuz da şu an çok karışık. 2015 yılında projeden eve girdik. Daha temel bile atılmamıştı. Kasım 2016 da bitmiş olması gerekiyordu. Ekim 2016 da müteahhitimiz tutuklandı. 1,5 yıl içeride kaldı, bu süreçte inşaat durdu. Müteahhit tutuklanınca ödeme yapmama kararı aldı tüm hak sahipleri. Müteahhit çıktığında da o süreçte ödeme yapılmadığı için dairenin kalan fiyatını güncel fiyat üzerinden hesapladı ve 45.000 tl fazla fiyat istedi. Onu da kabul etmek zorunda kaldık mecburen. 4 gün önce faizler 1,28 iken kredi çekelim dedik ama henüz asansör ve merdiven korkulukları yapılmadığı için konut kredisi çıkmaz dedi bankadaki müşteri temsilcisi. Şimdi faiz oranı 1,45 oldu.
Ben de o kadar kızgınım ki. Vaktinde çalışıp bitirselerdi hem faizler düşükken kredi çekmiş olacaktık, hem 2,5 yıldır boş yere kira ödüyor olmayacaktık. Bizim dairenin normalde teslim edilmesi gereken zamanda faizler 0,98 e kadar düşmüştü.
Şimdiki aklım olsa kesinlikle görmeden ev almazdım,hiç bir müteahhite de güvenmezdim. Bin pişman oldum. Resmen paramızla rezil olduk.

Back
X