Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ikiside aynı şey canımKredi isine ulkemizin su anki durumu nedeniyle bulasma. Yakinda cooook daha kotu gunler biZi bekliyor. Devlet memurunun bile garantisi yok. Ama sunu eklemeden gecemeyecegim; faiz haramsa kredi cekince sen faiz yemis olmazsin. Parani bankada isletmek gunah gibi dusunulebilir ama kredi cekince faizi yiyen banka. Yani sanane. Sanki koskoca devlet kredi cekmezmis gibi?!?
Burada bilmediginiz konuda yorum yapmayin faiz vermekte, almakta haramdir. Cok biliyor gibi yazmayinKredi isine ulkemizin su anki durumu nedeniyle bulasma. Yakinda cooook daha kotu gunler biZi bekliyor. Devlet memurunun bile garantisi yok. Ama sunu eklemeden gecemeyecegim; faiz haramsa kredi cekince sen faiz yemis olmazsin. Parani bankada isletmek gunah gibi dusunulebilir ama kredi cekince faizi yiyen banka. Yani sanane. Sanki koskoca devlet kredi cekmezmis gibi?!?
Ücretli misiniz kadrolu mu?Bende eşimde öğretmenz malum maaşlarımız düşük.
Bir şey sormak istiyorum, adı faiz olmayıp katılım payı vb olunca faiz mantığından çıkıyor mu yani?
Katilim payi da faizle ayni oluyor bankalar yuzunden . Soyleki esas olan risktir. Yani faizde risk yoktur sürekli kazanirsiniz, yasak olan budur. Katilim payi ise paranizin calistirilip hem kara hem de zarara ortak edilmenizdir..bu faizle ayni degildir ama bankalar bunu boyle yapmiyor..cunku katılım payi diyorlar ama hic zarar etmiyor yatirilan para ne hikmetse. Size faizi baska ad altinda vermis oluyorlar. Ama gercekten kara ve zarara da ortaksa paraniz faiz değildir buBen de anlamıyorum onu islami banka faizsiz banka ne bi kere, söğüt gölgesi mi orası neyden para kazanıyorlar diğer bankalar faiz diyo bunlar katılım payı, ayşeye fatma diyince ayşe ayselikten çıkmıyo ama
hadi katılım payı diyelim adına, neye katıldın neye emek harcadın da getirisi oldu, faize emeksiz kazanç diye günah diyolarda katılım payı denince emek nerde oluyo
Öğretmen kiziyim ve adayiyim, ogretmen maasi hele de iki kisi ogretmense ulke sartlarina gore gayet iyi bence ama yapilan meslek yorucu ve yipratici oldugu icin meslekle oranlarsak az. Cunku ruhsal yorgunlugu coook fazla.Ücretli misiniz kadrolu mu?
ücretli öğretmenseniz diyeceğim hiç bir şey yok.
ancak kadrolu iseniz benden daha iyi bilirsiniz ki öğretmen maaşları 2binden az değil. ikinizde öğretmenseniz eve 4binden az geliyor olamaz. herkesin hesabı kendine ancak maaşlarımız düşük demeyin, türkiye şartlarını göz önünde bulundurun. çalışma saatleri olarak öğretmenlerin iki katı çalışıp yarısı kadar maaş alan, karı koca çalışmasına rağmen eve 2bin güç bela sokanlar var.
3 yıldır atanmaya çalışıyorum. dah dün sormuştum şubatta atanan arkadaşıma aldığı maaşı 2227 imiş. ben ücretli öğretmenlik yaparken eşimle ikimizin maaşı toplam o kadarı bulmuyordu... sadece bunu belirtmek istedim. bir öğretmen olarak öğretmen maaşının düşük olduğunu düşünmüyorum.
bu da bir nevi kumar olur o halde... faiz haramından korkarak bunu tercih etmekte ben bir mantık göremiyorumSoyleki esas olan risktir. Yani faizde risk yoktur sürekli kazanirsiniz, yasak olan budur. Katilim payi ise paranizin calistirilip hem kara hem de zarara ortak edilmenizdir..
Katilim payi da faizle ayni oluyor bankalar yuzunden . Soyleki esas olan risktir. Yani faizde risk yoktur sürekli kazanirsiniz, yasak olan budur. Katilim payi ise paranizin calistirilip hem kara hem de zarara ortak edilmenizdir..bu faizle ayni degildir ama bankalar bunu boyle yapmiyor..cunku katılım payi diyorlar ama hic zarar etmiyor yatirilan para ne hikmetse. Size faizi baska ad altinda vermis oluyorlar. Ama gercekten kara ve zarara da ortaksa paraniz faiz değildir bu
Ticarettir. Ama malum bankalar...
o konuda hem fikirim. her zaman zihnini kullanan bedenini kullanana göre daha fazla kazanır, kazanmalıdır da... ama her yerde öğretmen maaşları düşük denilmesine karşıyım. bana tuhaf geliyor.düşük olan asgari ücretttir.Öğretmen kiziyim ve adayiyim, ogretmen maasi hele de iki kisi ogretmense ulke sartlarina gore gayet iyi bence ama yapilan meslek yorucu ve yipratici oldugu icin meslekle oranlarsak az. Cunku ruhsal yorgunlugu coook fazla.
Tabi ki tabiki ben yapilan isle orantiliyinca diyorum az diye yoksa bu ulkede aylik iki bucuk milyar az para olamazo konuda hem fikirim. her zaman zihnini kullanan bedenini kullanana göre daha fazla kazanır, kazanmalıdır da... ama her yerde öğretmen maaşları düşük denilmesine karşıyım. bana tuhaf geliyor.düşük olan asgari ücretttir.
Yok ben sadece katilim payi ile faiz arasindaki olan farki ama bankalarin uygulamadigi sistemi soyledim. Yoksa herkes istediğini yapsin canim. Haklisiniz kim yuz miluar borç alip yuzyirmi olarak odemek ister kiriske edecek kadar param yokta zaten neyse...
bide kimse bayıla bayıla kredi cekmiyo ki, bi arkadaşın annesi evlerden ırak kanserdi acil ameliyat olacaktı 50 bin liraya patladı bu ameliyat onlara, 50 bin onlarda yok ha diyince çıkarıp verecek es dost akraba da yok mecbur kredi çekti
ben de aynen senin gibi düşünüyorum faiz istemiyorum, ev sahiplerinin tavırlarını görünce bi de ev ararken ortada kalma riskini görünce ki kiralık ev bulmak çok zor ben de en azından 5 yıl sonra taksitli bi yere bi adım atayım istiyorum bu süreyi nasıl değerlendirebilirim onu düşünüyorum. evli değilim devlette öğretmenim maaşım tatillerde memur maaşı diğer zamanda haftada 15 dersin sonrasına ek ders ücreti 8 tl ydi son bildiğim yani resmi tatillerde falan yok değişiyor. iç Anadolu olabilir haklısın
zaten genel de karı koca öğretmenler oldukları için eve 4 bin falan giriyor peki adamın karısı çalışmasa ne yapacakÜcretli misiniz kadrolu mu?
ücretli öğretmenseniz diyeceğim hiç bir şey yok.
ancak kadrolu iseniz benden daha iyi bilirsiniz ki öğretmen maaşları 2binden az değil. ikinizde öğretmenseniz eve 4binden az geliyor olamaz. herkesin hesabı kendine ancak maaşlarımız düşük demeyin, türkiye şartlarını göz önünde bulundurun. çalışma saatleri olarak öğretmenlerin iki katı çalışıp yarısı kadar maaş alan, karı koca çalışmasına rağmen eve 2bin güç bela sokanlar var.
3 yıldır atanmaya çalışıyorum. dah dün sormuştum şubatta atanan arkadaşıma aldığı maaşı 2227 imiş. ben ücretli öğretmenlik yaparken eşimle ikimizin maaşı toplam o kadarı bulmuyordu... sadece bunu belirtmek istedim. bir öğretmen olarak öğretmen maaşının düşük olduğunu düşünmüyorum.
Sen yine İstanbul dasın ev alamıyorsun.. Biz İstanbul a yakın Anadolu şehrinde yaşıyoruz.. Bu sene büyükşehir oldu.. Ev fiyatları İstanbul la yarışıyor.. Birde evlerin yerini görseniz, merkeze uzak ve dibinde köy var.. Zemini kötü, yakınından fay hattı geçiyor.. Nereden baksan elinde kalıyor.. Ev fiyatları ülke genelinde çok çok yüksek..
Seçimlerden sonra ev fiyatlarının düşeceği, faizlerin artacağı söyleniyor.. Ne olur bilemiyorum.. Bizde kiradayız, ev sahibi olmak istiyoruz ama olamıyoruz.. Ev fiyatları çok yüksek, banka faizleri gözümüzü korkutuyor.. Bu ülke de kendimizi güvende dahi hissedemiyorum.. Koskoca Amerika da emlak krizi yaşanmış, Türkiye dede yaşanır diye düşünüyorum.. Ama ne zaman yaşanır bilemem..
Bence birikim yapmaya başla.. İstanbul da hangi semte yaşıyorsun bilemiyorum ama.. 1+1 ev sana rahatlıkla yeter.. Daha uygun fiyatlı bir eve geçebilirsin.. Paranı da faiz istemiyorsan, altın döviz olarak biriktirebilirsin..
Toki hakkında yanlış biliyorsunuz sanırım söylemek istedim. .içinde oturma zorunluluğu devamli değil 2 sene. .satmak için de..biz alt gelir grubuna girdik kura da çıkarsa tabii. .Başka türlü ev sahibi olmak imkansız
eminevim hakkında ben hep iyi şeyler duydum faizsiz bankacılıkları da düşünebilirsin :)
ben de 1 oda olsun istedim fiyatı düşük olur diye ama buralarda 2+1 den başlıyor, kiralık ev bulmak o kadar zor ki ev yok resmen yani burada mesela bi ev tadilat yapıyor camları boş ya hemen ev sahipleri yazı asıyor "kiralık değil" diye çok talep var ev yok, olduğu an tutuluyor veya aşırı pahalı ama şu anki evim öncekine göre uygun, altın döviz konusunda haklısın
iki seneyse iyi zaten anahtar teslimini üç yılda yapıyorlarmış
faizsiz bankaların da kar payları çok fazlaydı aylık çok ödeme oluyor, eminevim'i düşünebilirim
cevaplarınız için teşekkür ederim:)