• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nasıl ev alabilirim

Burada bilmediginiz konuda yorum yapmayin faiz vermekte, almakta haramdir. Cok biliyor gibi yazmayin
İsteyen fai yer istemeyen yemez ona sözüm yok. Ama haram olan seye helal diye fetva veremezsiniz burada.
Kimse faiz vermez se alan da olamaz, mantik budur. Faize para verirseniz alan da bulunur o faizi. Hayir kizdigim nokta acikca ispat olmasina ragmen bilmeden yorum yapmaniz
Ozgur bir ortamda canim ne isterse soylerim. Sen bana hatalisin demeyi biliyorsun ama ;)

kredilere fazladan o kadar para ödemeyi ben de istemiyorum zaten o kadar durumum da yok. faizi vermek de almak da haram diye biliyorum hatta bu bankalardaki vadesiz hesaba bile koymayın deniyor sonuçta o parayı yine o şekilde işletecekler ve çarkları dönecek diye
Biraz insanlari akilli olmaya davet edelim arkadasim seninle. Millet cosmus kredi faiz haram diyede o donemde paradan para kazanan kimlerdi ve tabiki ne sartlar altindaydi. Gunumuzde yolu bankaya su veya bu sekilde dusmeyen dusmeyecek adam yok. O yuzden kredi cekeceksende bence dert etme. Ama etrafima bakiyorum genc yasta ev alanlar hep yuksek pesinat odeyip oyle vadeyle geri odeme yapiyor

Burada bilmediginiz konuda yorum yapmayin faiz vermekte, almakta haramdir. Cok biliyor gibi yazmayin
İsteyen fai yer istemeyen yemez ona sözüm yok. Ama haram olan seye helal diye fetva veremezsiniz burada.
Kimse faiz vermez se alan da olamaz, mantik budur. Faize para verirseniz alan da bulunur o faizi. Hayir kizdigim nokta acikca ispat olmasina ragmen bilmeden yorum yapmaniz

http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=2997

İspatlar da o siteden bu siteye, şu vaazdan bu vaaza değişiyor sanırım.
Kısaca diyor ki ev nafakadan sayıldığı için kredi çekilebilir ama araba gibi keyfi, zevk için bir şeyler alacaksan işte o olmaz.

Son düzenleme:
Ozgur bir ortamda canim ne isterse soylerim. Sen bana hatalisin demeyi biliyorsun ama :KK66:
Ozgur bir ortam evet ama bunlar hassas konular ve yanlis bilgilendirme yapmamak lazim. Burada bunlari konusmamiz da hata aslinda ama konu bir sekilde gelmis oraya. Bende gorunce yazmak istedim. Bu baska konundegil ki sana gore oyledir bana gore boyledir diyemeyiz. İfadeler acik ve net bassettiginiz konuda. Bir kac dogru yok yani. :KK51:

Asgari ücretin düşük

http://www.dinimizislam.com/detay.asp?Aid=2997

İspatlar da o siteden bu siteye, şu vaazdan bu vaaza değişiyor sanırım.
Kısaca diyor ki ev nafakadan sayıldığı için kredi çekilebilir ama araba gibi keyfi, zevk için bir şeyler alacaksan işte o olmaz.
Bakin ispat için siteye bakmak dogru olmaz ama direkt sahih hadis var Müslim rivayetli. Ve orada faiz alana da verene se lanet olsun deniliyor. Araba da ona kalirsa binektir, luks değildir. Ev konusunda da barinma ihtiyacinizi hicbir sekilde gideremiyorsaniz (hicbir sekilde kiralik ev ve ya kalacak yer bulamiyorsaaniz) bir eve oturmak icin tek care kredi ise o zaman izin verilir. Günümüzde bircok kiralik ev mevcut. O yuzden bu sart bir çok yerde gecerli olmaz. Tekrar söylüyorum krwdi cekip çekmemek konusunda kimseye ne cek denir ne cekme denir ben herkesin fikrine saygi duyuyorum bu konuda, kimse buna uymak zorunda değil. Ama olmayan seylerin varmis gibi gosterilmesi bence kabul edilemez.

Yanlia anlasilmasin kizlar ben kredi cekin yada çekmeyin diye birşey asla soylemedim herkese saygim var hatta k.babam cekmek istedi buraya konu actim verirler mi acaba diye emeklilik icin.
Sadece bildiğim bir doğruyu, yanlis anlasilan birseyi paylastim.

herkese meraba,
son zamanlarda kafama taktığım konu beni strese sokan hatta hasta eden işimde çalışıp kalıcı bir şey elde edememe hissi. ben de birikim yapmaya tasarruflu bi hayat sürmeye karar verdim ama İstanbul gibi yerde kiralar ateş pahası maaşın yarısı faturalarla kiraya gidiyor kötü yerlerde oturmamızı ailem istemiyor güvenli olmaz diye o konuda haklılar ama ben de haklıyım üstelik ev sahiplerinin tavırları da hiç hoş değil hem dünyanın parasını verdim hem de paramla rezil oldum evde keyiflerine göre inşaat bile yaptılar sen mecbursun kiracısın dediler bide üstüne ben sinirli konuşunca her yerde dedikodumu yaptılar bunları geçtim artık ama bundan sonrası için ben de akıllıca davranmak istiyorum yani harcamalarıma çok dikkat etmek, faturaları azaltmaya çalışmak vs. bu konuda ne yapabilirim diye düşünüyorum bi de ev konusu var bu şekilde pek birikim yapamadım şimdiye kadar, ev sahiplerim hep kredilerle evlerini alıyorlar yani bir nevi kredilerini ben ödüyorum onlar ev sahibi oluyor ama kendim için kredi çekmeyi istemiyorum faizli kredi çekmeden ev sahibi olmak istiyorum en azından beş on yıl sonra tabi taksitler 10-15 yıl sürebilir ama çok kararsızım toki yüksek peşinatlarına da az peşinat çok taksitlerine de şu anda gücüm yetmez bi zaman sonra onu mu düşünsem diyorum bi de internette eminevim diye bi sisteme rastladım ama korkuyorum da, başka şirketler için haberlere çıkıp şirket ev paramızı aldı kaçtı diye haber olan insanları izledikçe bi de birisi yazmış ilk bana sıra gelirse ödeyeceğimiz paraya ek 30000 diğer alanlara kira yardımı yapacakmışım bunun faizden ne farkı var diye şirkete işlem parası da var 5-10 bin mi ne kadar bilmiyorum, kafam allak bullak böyle ömür geçmez diyorum emekliliği beklesem bile emekli parasıyla ev alınmaz pek birikim de yapamadım faizsiz bankanın hiç getirisi olmuyor faize bulaşmak da istemiyorum ölmez de yaşarsam emekli halimle kira ödüycem siz ne önerirsiniz?
Keşkeeeeeeeeeee bende çok istiyorum fakat çare bulamadım kredi çekmeden ev sahibi olmak çok zor

konu yön değiştirdi ben de şaşırdım:KK58:

"Toki hakkında yanlış biliyorsunuz sanırım söylemek istedim. .içinde oturma zorunluluğu devamli değil 2 sene. .satmak için de..biz alt gelir grubuna girdik kura da çıkarsa tabii. .Başka türlü ev sahibi olmak imkansız"

şimdi tekrar baktım oturma koşulu yazan kısımda
alt gelir gurubundan ev alanlar borcu bitene kadar ya kendi ya çocukları ya eşi ikamet etmek zorundadır diyor borç da 15 yılda bitiyor

Bu arada konu ile ilgili düşüncemi de belirteyim. Ben de öğretmenim ve güç bela başımızı sokacak bir ev bulabildik, zaten alabileceğiniz kredi miktarı da maaşınıza göre olduğu için 350 binlik evleri alamazsınız misal. Para biriktirerek de ev sahibi olunmuyor, geçen sene 150 bin olan evler bile şu an 210 bin olmuş. Siz biriktirene kadar sürekli artacak ve hep yerinizde sayacaksınız. İstanbul kenar semtlerden uygun fiyatlılara bakın, muhakkak 5 sene içinde değerlenir zaten. İstanbul'da bir avuç toprak bile değerlio_O Biz de ev alırken araştırdık ama faizsiz sisteme ben rastlamadım, adında yok ama tadı faiz hiç bir farkı yok. En azından bankalar daha güvenilir geldi bana.

Ozgur bir ortam evet ama bunlar hassas konular ve yanlis bilgilendirme yapmamak lazim. Burada bunlari konusmamiz da hata aslinda ama konu bir sekilde gelmis oraya. Bende gorunce yazmak istedim. Bu baska konundegil ki sana gore oyledir bana gore boyledir diyemeyiz. İfadeler acik ve net bassettiginiz konuda. Bir kac dogru yok yani. :KK51:
Yine dayatma yine dayatma. Neyse her koyun kendi bacagindan asilir diyerek iyi aksamlar dilerim...sen o zaman kredi cekme kredi karti kullanma hic bir bankayla gorusme. Ama gorusenede biz karisamayiz...

ben de 1 oda olsun istedim fiyatı düşük olur diye ama buralarda 2+1 den başlıyor, kiralık ev bulmak o kadar zor ki ev yok resmen yani burada mesela bi ev tadilat yapıyor camları boş ya hemen ev sahipleri yazı asıyor "kiralık değil" diye çok talep var ev yok, olduğu an tutuluyor veya aşırı pahalı ama şu anki evim öncekine göre uygun, altın döviz konusunda haklısın
İstanbul da hangi semte oturuyorsunuz bilemiyorum ama bir çok yeni projelerde 1+1 evler var.. Araştırma yapman gerekecek... Anladığım kadarı ile de pek bir birikiminiz de yok.. Bence acele etmeyin derim.. Yani bekarsın ileride kısmet olursa evlenirsin.. O zaman eşinle birlikte alırsınız. İlla yatırım istiyorsan arsa al kendine.. Arsa hiçbir zaman değer kaybetmez..

İstanbul da hangi semte oturuyorsunuz bilemiyorum ama bir çok yeni projelerde 1+1 evler var.. Araştırma yapman gerekecek... Anladığım kadarı ile de pek bir birikiminiz de yok.. Bence acele etmeyin derim.. Yani bekarsın ileride kısmet olursa evlenirsin.. O zaman eşinle birlikte alırsınız. İlla yatırım istiyorsan arsa al kendine.. Arsa hiçbir zaman değer kaybetmez..
esenlerde oturuyorum 1+1 lüks sitelerde var onlar normal 2+ ları geçiyor evet acele etmiycem arsa da iyi fikir yani daha sonrası için

Öğretmen maaşı konusunda 1-2 kelam etmek istiyorum. Şu an bir öğretmen maaşı 1000-1100 dolar civarı, istanbulda ortalama yeni bir daire 120 bin dolar. Lüks daireler, yada kadıköy gibi semtlere girmiyorum bile.
Yani 120 öğretmen maaşına denk geliyor, ymeeyip içmeyip insanın 10 yıl çalışması lazım bir daire alması için.
Anca karı-koca çalışan bir öğretmen alabilir daire, ve kısarak.
Öğretmen maaşlarına dil uzatılmasını anlamıyorum aldıkları para garanti ama çok çok komik bir miktar.
Istanbulda bir ailenin rahat yaşayıp, kısmadan ev sahibi olması için en az 15 bin lira girmesi lazım ay.

Yine dayatma yine dayatma. Neyse her koyun kendi bacagindan asilir diyerek iyi aksamlar dilerim...sen o zaman kredi cekme kredi karti kullanma hic bir bankayla gorusme. Ama gorusenede biz karisamayiz...
Dayatma neresinde ki bunun. Dini bir konuda genelde uc bes dogru yoktur .Ben anlatamadim sanirim. Ben ne yazmisim oraya okumadiniz mi. Ben kredi karti kullanmiyorum zaten, gun gelir kredi de cekerim cekmem demedim ki. Anlatmak istediğim farkliydi. Sonuçta namaz kilmak da farz ama kilmiyorum, kilmadigim icin bana gore kilinmasa da olur demiyorum ama. Kilmak emredilmistir ama ben kilmiyorum diyorum örneğin. Kimse dinin kurallarina uymak zorunda degil ki bunu belirttim zaten mesajlarimin tamamini okursaniz. Sadece yanlis bilgilendie olmasin diye yazdim kalkmis dayatma diyorsunuz neyse size de iyi geceler. :KK54:

Dayatma neresinde ki bunun. Dini bir konuda genelde uc bes dogru yoktur .Ben anlatamadim sanirim. Ben ne yazmisim oraya okumadiniz mi. Ben kredi karti kullanmiyorum zaten, gun gelir kredi de cekerim cekmem demedim ki. Anlatmak istediğim farkliydi. Sonuçta namaz kilmak da farz ama kilmiyorum, kilmadigim icin bana gore kilinmasa da olur demiyorum ama. Kilmak emredilmistir ama ben kilmiyorum diyorum örneğin. Kimse dinin kurallarina uymak zorunda degil ki bunu belirttim zaten mesajlarimin tamamini okursaniz. Sadece yanlis bilgilendie olmasin diye yazdim kalkmis dayatma diyorsunuz neyse size de iyi geceler. :KK54:
Dayatma benim verdigim cevabi inatla kendi dediginize cevirmedir ki yapiliyor ama neyse ikili diyalog genel munakasaya gidiyorsa tarzim degil. Dinle ilgilide hic hic girmiyorum...

Back
X