herkese meraba,
son zamanlarda kafama taktığım konu beni strese sokan hatta hasta eden işimde çalışıp kalıcı bir şey elde edememe hissi. ben de birikim yapmaya tasarruflu bi hayat sürmeye karar verdim ama İstanbul gibi yerde kiralar ateş pahası maaşın yarısı faturalarla kiraya gidiyor kötü yerlerde oturmamızı ailem istemiyor güvenli olmaz diye o konuda haklılar ama ben de haklıyım üstelik ev sahiplerinin tavırları da hiç hoş değil hem dünyanın parasını verdim hem de paramla rezil oldum evde keyiflerine göre inşaat bile yaptılar sen mecbursun kiracısın dediler bide üstüne ben sinirli konuşunca her yerde dedikodumu yaptılar bunları geçtim artık ama bundan sonrası için ben de akıllıca davranmak istiyorum yani harcamalarıma çok dikkat etmek, faturaları azaltmaya çalışmak vs. bu konuda ne yapabilirim diye düşünüyorum bi de ev konusu var bu şekilde pek birikim yapamadım şimdiye kadar, ev sahiplerim hep kredilerle evlerini alıyorlar yani bir nevi kredilerini ben ödüyorum onlar ev sahibi oluyor ama kendim için kredi çekmeyi istemiyorum faizli kredi çekmeden ev sahibi olmak istiyorum en azından beş on yıl sonra tabi taksitler 10-15 yıl sürebilir ama çok kararsızım toki yüksek peşinatlarına da az peşinat çok taksitlerine de şu anda gücüm yetmez bi zaman sonra onu mu düşünsem diyorum bi de internette eminevim diye bi sisteme rastladım ama korkuyorum da, başka şirketler için haberlere çıkıp şirket ev paramızı aldı kaçtı diye haber olan insanları izledikçe bi de birisi yazmış ilk bana sıra gelirse ödeyeceğimiz paraya ek 30000 diğer alanlara kira yardımı yapacakmışım bunun faizden ne farkı var diye şirkete işlem parası da var 5-10 bin mi ne kadar bilmiyorum, kafam allak bullak böyle ömür geçmez diyorum emekliliği beklesem bile emekli parasıyla ev alınmaz pek birikim de yapamadım faizsiz bankanın hiç getirisi olmuyor faize bulaşmak da istemiyorum ölmez de yaşarsam emekli halimle kira ödüycem siz ne önerirsiniz?