• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nasıl ev alabilirim

Toki düşünür müsünüz bilmem, eşim bekarken başvurdu 3+1 bir ev aldık şimdi içinde kiracı var.
Biz de başka yerde kiradayız kiramızı karşılıyor.
Aylık ödemeleri de zorlamıyor 1200 tl civarı bir şey. Üçte birini ödedik bile.
Ev güzel bir yerde, bitince satıp başka bir yerden ev alacağız inş.

Bankaya faiz ya da senin tabirinle fazla para ödemek istemiyorum diyorsun da birikim yaparak bir ev parası biriktirebileceksen hiç durma bence.

Biz iki sene önce faizlerin en düşüğü gördüğü zamanda aldık. Allah kısmet etti çok şükür.
Banka kredisi dışında başka türlü bizim şartlarımızda mümkün değildi. Şu anda semtimizdeki kiralarla bizim taksitlerimiz arasında çok az fark var.
Hiç bir şeyin garantisi yok ama borç da olsa bir nebze de olsun içim rahat. Kiraya para vermek ve bir de ev sahibi kaprisi çekmek çok zor.

Şu anda faiz oranları çok yüksek zaten. Ama ben şu şartlarda özellikle İstanbul gibi şehirde ev sahibi olmak için başka yol var mı bilmiyorum.

Toki düşünür müsünüz bilmem, eşim bekarken başvurdu 3+1 bir ev aldık şimdi içinde kiracı var.
Biz de başka yerde kiradayız kiramızı karşılıyor.
Aylık ödemeleri de zorlamıyor 1200 tl civarı bir şey. Üçte birini ödedik bile.
Ev güzel bir yerde, bitince satıp başka bir yerden ev alacağız inş.

toki'ye şu anda gücüm yetmiyor alt gelir gurubuna yetiyor o da taksitine, peşinatına değil onda da 15 yıl mı ömür boyu mu ne kendin ya da ailenin oturma zorunluluğu varmış şartlarında öyle yazıyordu ilerde neler olur bilmem orada oturamayabilirim kiraya da veremeyeceksem bana ne faydası olacak diye düşündüm o yüzden birkaç yıl bekleyeyim diyorum yenileri yapılır ben de bu süreyi nasıl değerlendireyim diye düşünüyorum

toki'ye şu anda gücüm yetmiyor alt gelir gurubuna yetiyor o da taksitine, peşinatına değil onda da 15 yıl mı ömür boyu mu ne kendin ya da ailenin oturma zorunluluğu varmış şartlarında öyle yazıyordu ilerde neler olur bilmem orada oturamayabilirim kiraya da veremeyeceksem bana ne faydası olacak diye düşündüm o yüzden birkaç yıl bekleyeyim diyorum yenileri yapılır ben de bu süreyi nasıl değerlendireyim diye düşünüyorum

Şimdiden peşinat biriktirmeye başlayın
5 yıl sonrasını planlıyorsunuz altın hesabı açtırıp her ay maaşınızın bir kısmını ayırın.
Toki de olsa kredi de çekseniz peşinat lazım olacak size
Ama şu var kredi çekmeden ev sahibi olmak maalesef bizler gibi maaşlı çalışan insanlar için imkansız gibi bir şey.
Toki çıkmasaydı biz de biriktirip kredi çekecektik. Kredi olayına hiç sıcak bakmasam da.
Dediğiniz gibi parası olan kredi çekip daireler alıyor kredisini de bize ödetiyor milleti ev sahibi ediyoruz işte...

Kredi çekmeden , halihazırda kira ödüyorken almanız çok zor maalesef.
İçinde oturabileceğiniz bir evi ancak kira öder gibi kredilendirseniz ev sahibi olabilirsiniz. Kendi bünyesinde taksit yapan inşaat firmalarını araşırabilirsiniz birde tabi yine peşinatınız olmalı.

O bankalar da insanların hassasiyetlerini kullanıp faizden daha yüksek katılım payları alıyorlar.

o katılım payları beni de düşündürdü

Şimdiden peşinat biriktirmeye başlayın
5 yıl sonrasını planlıyorsunuz altın hesabı açtırıp her ay maaşınızın bir kısmını ayırın.
Toki de olsa kredi de çekseniz peşinat lazım olacak size
Ama şu var kredi çekmeden ev sahibi olmak maalesef bizler gibi maaşlı çalışan insanlar için imkansız gibi bir şey.
Toki çıkmasaydı biz de biriktirip kredi çekecektik. Kredi olayına hiç sıcak bakmasam da.
Dediğiniz gibi parası olan kredi çekip daireler alıyor kredisini de bize ödetiyor milleti ev sahibi ediyoruz işte...

haklısınız en iyisi altın hesabı sanırım peşinat için

Kredi çekmeden , halihazırda kira ödüyorken almanız çok zor maalesef.
İçinde oturabileceğiniz bir evi ancak kira öder gibi kredilendirseniz ev sahibi olabilirsiniz. Kendi bünyesinde taksit yapan inşaat firmalarını araşırabilirsiniz birde tabi yine peşinatınız olmalı.

kendisi taksit yapan firmalar batabiliyor, dolandırabiliyor, evet her halükarda iyi peşinat şart ben birikim yapmanın yollarını araştırayım

bu devirde evler ateş pahası hem kirası hem satılığı
İstanbul da özellikle inanılmaz rakamlar söyleniyor
yine site içinde olsa ama başka semtten düşünemez misin
sanırım tek yaşıyorsun
işin özel de mi garanti de misin yani

bu devirde evler ateş pahası hem kirası hem satılığı
İstanbul da özellikle inanılmaz rakamlar söyleniyor
yine site içinde olsa ama başka semtten düşünemez misin
sanırım tek yaşıyorsun
işin özel de mi garanti de misin yani

site parasıyla çok pahalıya geliyor gidiş geliş zor aynı paraya gelir diye düşündüm şimdi zaten daha uygun bi eve geçtim ama önceki yıllarda çok ödedim, memurum

site parasıyla çok pahalıya geliyor gidiş geliş zor aynı paraya gelir diye düşündüm şimdi zaten daha uygun bi eve geçtim ama önceki yıllarda çok ödedim, memurum
memursanız daha iyi durum bende ilk sene kira ödedim allah için ev sahibim iyiydi ama beş sene kesin burdayım diye kira paralarını düşünüp ev almaya giriştim bana ailem yardım etti
ama maalesef işin içine banka kredisi giriyor faizi ödüyorum şimdilik evi satsam hiç kazancım yok ama kira parası cebime kar kalıyor bir tek bir de evin senin olması işte
ödediğin para zoruna gitmiyor biraz
başka bir şey soracağım her zaman kesinlikle İstanbul mu düşünüyorsunuz
tayin çıkma durumu vs. olmaz size değil mi

memursanız daha iyi durum bende ilk sene kira ödedim allah için ev sahibim iyiydi ama beş sene kesin burdayım diye kira paralarını düşünüp ev almaya giriştim bana ailem yardım etti
ama maalesef işin içine banka kredisi giriyor faizi ödüyorum şimdilik evi satsam hiç kazancım yok ama kira parası cebime kar kalıyor bir tek bir de evin senin olması işte
ödediğin para zoruna gitmiyor biraz
başka bir şey soracağım her zaman kesinlikle İstanbul mu düşünüyorsunuz
tayin çıkma durumu vs. olmaz size değil mi

İstanbul şart değil ama yaşamın zor olduğu şehirler de beni daha çok strese sokar heralde güzel sakin bi yer olsa birkaç sene sonraki atamalarda isteyebilirim sanırım tabi tayin çıkar mı onu bilmiyorum

İstanbul şart değil ama yaşamın zor olduğu şehirler de beni daha çok strese sokar heralde güzel sakin bi yer olsa birkaç sene sonraki atamalarda isteyebilirim sanırım tabi tayin çıkar mı onu bilmiyorum
evlenme vs. gibi durumları da hesaba katmak lazım adam İstanbul da oturmazsa başka yere taşınırsanız istanbulda ki evin kredisini ödemek zorunda kalabilirsiniz
kusura bakmayın akıl vermiyorum ev almak iyi bir şey ama her açıdan düşünmenin yararı var

evlenme vs. gibi durumları da hesaba katmak lazım adam İstanbul da oturmazsa başka yere taşınırsanız istanbulda ki evin kredisini ödemek zorunda kalabilirsiniz
kusura bakmayın akıl vermiyorum ev almak iyi bir şey ama her açıdan düşünmenin yararı var

haklısın canım onu da düşünüyorum ilerde ne olacağı belli olmaz evlilik falan olmayabilir de, ben de her açıdan düşünmeye çalışıyorum

Sen yine İstanbul dasın ev alamıyorsun.. Biz İstanbul a yakın Anadolu şehrinde yaşıyoruz.. Bu sene büyükşehir oldu.. Ev fiyatları İstanbul la yarışıyor.. Birde evlerin yerini görseniz, merkeze uzak ve dibinde köy var.. Zemini kötü, yakınından fay hattı geçiyor.. Nereden baksan elinde kalıyor.. Ev fiyatları ülke genelinde çok çok yüksek..
Seçimlerden sonra ev fiyatlarının düşeceği, faizlerin artacağı söyleniyor.. Ne olur bilemiyorum.. Bizde kiradayız, ev sahibi olmak istiyoruz ama olamıyoruz.. Ev fiyatları çok yüksek, banka faizleri gözümüzü korkutuyor.. Bu ülke de kendimizi güvende dahi hissedemiyorum.. Koskoca Amerika da emlak krizi yaşanmış, Türkiye dede yaşanır diye düşünüyorum.. Ama ne zaman yaşanır bilemem..
Bence birikim yapmaya başla.. İstanbul da hangi semte yaşıyorsun bilemiyorum ama.. 1+1 ev sana rahatlıkla yeter.. Daha uygun fiyatlı bir eve geçebilirsin.. Paranı da faiz istemiyorsan, altın döviz olarak biriktirebilirsin..

Sen yine İstanbul dasın ev alamıyorsun.. Biz İstanbul a yakın Anadolu şehrinde yaşıyoruz.. Bu sene büyükşehir oldu.. Ev fiyatları İstanbul la yarışıyor.. Birde evlerin yerini görseniz, merkeze uzak ve dibinde köy var.. Zemini kötü, yakınından fay hattı geçiyor.. Nereden baksan elinde kalıyor.. Ev fiyatları ülke genelinde çok çok yüksek..
Seçimlerden sonra ev fiyatlarının düşeceği, faizlerin artacağı söyleniyor.. Ne olur bilemiyorum.. Bizde kiradayız, ev sahibi olmak istiyoruz ama olamıyoruz.. Ev fiyatları çok yüksek, banka faizleri gözümüzü korkutuyor.. Bu ülke de kendimizi güvende dahi hissedemiyorum.. Koskoca Amerika da emlak krizi yaşanmış, Türkiye dede yaşanır diye düşünüyorum.. Ama ne zaman yaşanır bilemem..
Bence birikim yapmaya başla.. İstanbul da hangi semte yaşıyorsun bilemiyorum ama.. 1+1 ev sana rahatlıkla yeter.. Daha uygun fiyatlı bir eve geçebilirsin.. Paranı da faiz istemiyorsan, altın döviz olarak biriktirebilirsin..

Balıkesir falan mı bu şehir :)

Kredi isine ulkemizin su anki durumu nedeniyle bulasma. Yakinda cooook daha kotu gunler biZi bekliyor. Devlet memurunun bile garantisi yok. Ama sunu eklemeden gecemeyecegim; faiz haramsa kredi cekince sen faiz yemis olmazsin. Parani bankada isletmek gunah gibi dusunulebilir ama kredi cekince faizi yiyen banka. Yani sanane. Sanki koskoca devlet kredi cekmezmis gibi?!?
Arkadasım sana katılıyorum.bunları söyleyen insanlar kredi kartıda kullanmıyor sanki?

Amerika da faizler o kadar düşük ki şu an yok gibi bişey. Ben öyle biliyorum yani. Burda ise ev pahalı faizler yüksek. Maaşımıza elli lira zam geliyor kiramıza yüz. Her sene biraz daha eksiye düşüyor maaş. Yaşam standardı da düşüyor. Bir de her yerden mantargibi evler bitiyor ama yine de fiyatlar düşmüyor. Anlamıyorum Ben hiç ya

Toki hakkında yanlış biliyorsunuz sanırım söylemek istedim. .içinde oturma zorunluluğu devamli değil 2 sene. .satmak için de..biz alt gelir grubuna girdik kura da çıkarsa tabii. .Başka türlü ev sahibi olmak imkansız

Back
X