bir derdim var yardım

gerçekten kendimi ifade edemiyorum ben galiba sizin çocuklarınız yok galiba ne demek istediğimi anlayamacak kadar acizz ve gaddarsınız.
Hayır canım aciz de değilim gaddar da değilim. Tekrar ediyorum evlenirken kocanın durumunu biliyor muydun?EVET... Çocuk yaparken maddi durumunuz hakkında bilgin var mıydı? EVET... Yani bu tamamen sizin sorununuz. Ha canları ister, içlerinden gelir, torunumdur, gelinimdir, oğlumdur der yardım ederler, ona kimsenin itirazı yok. Ama sizin istemeniz ayıp. Sonuç olarak aç değil, açıkta değilsiniz. Sokakta yaşamıyorsunuz. Eğer durumunuz öyle olsaydı, Allah göstermesin eviniz yansaydı, eşiniz çok hasta olsaydı çalışamasaydı, çocuklarınız açlıktan kırılıyor olsaydı anlardım sizi ve o zaman kayınvalidenizi ayıplardım. Bu arada sizin anne ve baba olarak göreviniz çoluğunuza çocuğunuza hazır bir ev bırakıp rahat yaşamalarını sağlamak değil, sizin anne ve baba olarak göreviniz onlara iyi bir eğitim vermek, kendi hayatlarını idame ettirebilecek yeterlilikte çocuklar yetiştirmek... Bilmem anlatabildim mi?

ben çalışmıyorum çalışanların tuzu kuru tabi
çalışmadığın için kayınvalidenlerin size destek olmasını mı bekliyorsun.
ah be canım çalışmayı ne sanıyorsun ki sen.
ayrıca sen de çalışabilir ve tuzu kurular arasına katılabilirsin.
hayat basit olsa keşke o kadar.
çocuklarının geleceğini sen ve eşin inşa edeceksiniz elinizden ne geliyorsa.
bunun için eşinin ailesinden destek beklemek niye.
ben olsam yapardım diyorsun.gönlü işidir bu.kimi yarım lokmasını paylaşır yeri gelir.
kimi de bir lira bağışlamaz servetinden.
zorla yaptırılmaz ki.biz bu konuda uyarmaya çalışıyoruz seni.
ailelerin kendi bileceği iştir.
sen ileride elinde ne var ise ver evlatlarına kim mani olur ki buna.
ama eşinin ailesinden zorla maddi destek almaya çalışmak ta hoş değil.

Kendimi bir an sizin yerinize koyup düşündüm de, ı ıh düşünemedim çok utandım. Üstelik evdeyim evlenince istifa ettim çalışmıyorum ama yinede tuzum kuru çok şükür. Biraz şükür etmek gerek.

hayır sizin yaptığınız çok çirkin bir şey .Bir isteğiniz varsa eşinizden isteyin neden onlardan istiyorsunuz da eşinizi küçük düşürüyorsunuz .Oğlunuz becerip alamadı dercesine .Yazık değil mi adama

Canım yanlış yoldasın... Bak biz evimizdeki her şeyi kendimiz aldık. Nişanlımın annesi bir şeyler almak istedikçe yalvara yakara engel oldum. Ha keza kendi anneme de aynı şekilde. Bütün eşyalarımız son model değil... Hepsi çok lüks değil.. İkimiz ne yapabilirsek onu yaptık işte. Ama hepsini kendi emeğimizle yaptık o yüzden çok değerliler. Buraya yazılanlar sana acımasızca geliyor ama hepsi doğru. Bazı arkadaşlar sinirle anlatmak istediklerini belki kırıcı bir dille anlatmışlar ama doğruyu söylemişler yaptığın ayıp. Sen çoluğuna çocuğuna rahat bir yaşam hazırlamak istiyorsun ama sen düşün karar ver, çocukların seni sürekli babaannelerinden para dilenen, hep bunu sorun yapan, kadının bileziklerini bile sayan, bir ev için gururunu ayaklar altına alan bir kadın olarak mı hatırlasın yoksa gururlu, azla yetinmeyi bilen, az olsun benim olsun diyen güçlü bir kadın olarak mı hatırlasın? O çocukları sen yetiştireceksin. Zaten iyi yetiştirirsen, Allah da izin verirse büyüdüklerinde kendi evlerine kendileri sahip olurlar sen de gururlanırsın. Ama bu yaptığın yanlış.

Al benden de o kadar canım ,kimseye de eyvallahımız yok

Çocuklarıma ben yardım ederdim diyorsunuz ya. Ben bunun devamını anlatayım. Şimdi kvye yaptığınızı çocuğunuza da yaparsınız. "Çocuğum bana pazar parası gönder. Şu taksidimi öde. Bana telefon al. Baban araba alacak yardım et. Borcumuz var kredi çek."Bir de çocuklar evliyse vay hallerine. Evde huzurları kalmaz. Forumda bir sürü örneği var işte.

Geleceğin süper kv si

Aynen öyle :) :) :) :)
istemeye alışan insan vermez vermez vermez verme özelliği olan istemez istemez istemez .
Bu kadar basit.

Aynen ya, yetiştirip kocaman adam ediyorlar, evlendiriyorlar...evledikten 12 yıl sonra bile para istemek, kadının bileziğinde gözü kalmak da ne oluyor? Yetişkin bir insan, nasıl başka bir insandan para isteyebilir ki? Aç kalmadıkça ben kendi annemden bile isteyemem, KP -KV'den düşünemiyorum bile...

Evlenirken onlara güvenerek mi evlendiniz? Ev alırken onlara mı güvendiniz? Çocuğunuzu doğururken gene onların oda yapacağına güvenerek mi yaptınız? Tüm bu sorulara cevabınız hayırsa haksızsınız. Kimse size yardım etmek zorunda değil. Bence eşinizi daha fazla sıkboğaz etmeyin bu tutumunuzla.

O zaman kusura bakmayın ama yerinizden kalkıp hareket etmeye başlayın.Başkasının parası ile birşeyler yapılmaz.Sonuçta eşinizin nefesi de bir yere kadar.Adamcağız ne yapsın elinden gelen bu.Ama her nedense anlamamak istiyorsunuz ve yalnızca olsun istiyorsunuz lakin hiçbir çabanız yok.

Ayrıca ne bekliyordunuz.Burada herkesin '' aayyyyy!!! ne kötü kaynanan kayınvalide diyip eşinizi de kötülemelerini mi '' istiyordunuz / bekliyordunuz.Afedersiniz ama insanlar sizin dert olarak gördüğünüz şeylerden daha fazlası ile dertli.

O insanlar kendilerinden kısarak, değil bilezik alamalrı kuyumcu dükkanı bile açsalar bu sizi hiç ama hiç ilgilendirmez.Sonuçta geliriniz kısıtlı ise bunun nedeni şükürsüzlüğünüz olmasın sakın.Kimsede bahane aramayın.

Yaparım ederim demek kolay ama öyle diyenlerin birçoğu yapmıyor.Sadece laf ve kusura bakmayın lafla peynir gemisi yürümüyor.

çocuklarım için her şeyi yaparım dediği,kaynanasından oda istemek oluyor galiba.çocuklar evlenirkende mi kaynanadan para isteyecek ki,durumlar malum.üstelik çocuklar daha büyüdükçe masraflar gani gani artacak.bir eşin çalışmasıyla birikim yapılamayacak haliyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…