- Konu Sahibi tontikicileklerim
-
Hayır canım aciz de değilim gaddar da değilim. Tekrar ediyorum evlenirken kocanın durumunu biliyor muydun?EVET... Çocuk yaparken maddi durumunuz hakkında bilgin var mıydı? EVET... Yani bu tamamen sizin sorununuz. Ha canları ister, içlerinden gelir, torunumdur, gelinimdir, oğlumdur der yardım ederler, ona kimsenin itirazı yok. Ama sizin istemeniz ayıp. Sonuç olarak aç değil, açıkta değilsiniz. Sokakta yaşamıyorsunuz. Eğer durumunuz öyle olsaydı, Allah göstermesin eviniz yansaydı, eşiniz çok hasta olsaydı çalışamasaydı, çocuklarınız açlıktan kırılıyor olsaydı anlardım sizi ve o zaman kayınvalidenizi ayıplardım. Bu arada sizin anne ve baba olarak göreviniz çoluğunuza çocuğunuza hazır bir ev bırakıp rahat yaşamalarını sağlamak değil, sizin anne ve baba olarak göreviniz onlara iyi bir eğitim vermek, kendi hayatlarını idame ettirebilecek yeterlilikte çocuklar yetiştirmek... Bilmem anlatabildim mi?gerçekten kendimi ifade edemiyorum ben galiba sizin çocuklarınız yok galiba ne demek istediğimi anlayamacak kadar acizz ve gaddarsınız.
çalışmadığın için kayınvalidenlerin size destek olmasını mı bekliyorsun.ben çalışmıyorum çalışanların tuzu kuru tabi
çok kötü ithamlarda bulunuyorsunuz bende çok gururlu ve çocuklarım için herşeyi yapabilecek bir kadınım çok çirkinleşti artık yorumlar.derdimi anlatıp rahatlayım derken anlamsız bir savunmaya geçtim
ben çalışmıyorum çalışanların tuzu kuru tabi
Sorma... 18 yaşımdan beri hem okuyup hem çalışıyorum üstelik ailemin de durumu iyiydi. Okula başladığımda hem deneyimim olsun hem kendimi geliştireyim diye işe de girdim. Sırf hayatta tek başıma durmayı öğrenebilmek için. O gün bugündür de çalışıyorum zaten. Her ihtiyacımı kendim karşıladım. Evlendim evlenirken de ne benim ailemden ne eşimin ailesinden ufak tefek manevi değeri olan hediyeler dışında tek kuruş harcama yapılmadı çünkü biz öyle istedik. Bugüne kadar bakıp büyütmüşler bir de onunla mı uğraşsınlar. Evlendim şimdi hem ev işleriyle uğraşıyorum hem yine dışarıda çalışıyorum :) Ama tuzumuz kuru rahatız
Çocuklarıma ben yardım ederdim diyorsunuz ya. Ben bunun devamını anlatayım. Şimdi kvye yaptığınızı çocuğunuza da yaparsınız. "Çocuğum bana pazar parası gönder. Şu taksidimi öde. Bana telefon al. Baban araba alacak yardım et. Borcumuz var kredi çek."Bir de çocuklar evliyse vay hallerine. Evde huzurları kalmaz. Forumda bir sürü örneği var işte.
Çocuklarıma ben yardım ederdim diyorsunuz ya. Ben bunun devamını anlatayım. Şimdi kvye yaptığınızı çocuğunuza da yaparsınız. "Çocuğum bana pazar parası gönder. Şu taksidimi öde. Bana telefon al. Baban araba alacak yardım et. Borcumuz var kredi çek."Bir de çocuklar evliyse vay hallerine. Evde huzurları kalmaz. Forumda bir sürü örneği var işte.
Aynen ya, yetiştirip kocaman adam ediyorlar, evlendiriyorlar...evledikten 12 yıl sonra bile para istemek, kadının bileziğinde gözü kalmak da ne oluyor? Yetişkin bir insan, nasıl başka bir insandan para isteyebilir ki? Aç kalmadıkça ben kendi annemden bile isteyemem, KP -KV'den düşünemiyorum bile...o zaman sen kendi çocuklarına yaparsın ama k.validenden sürekli para istemen çok çirkin.. siz evlisiniz, eşinle yap ne yapıyorsan, yetişmiyorsa sen de çalış.. kadın bilezik alırken size sormayacak herhalde, evlatlarını büyütmüşler bırakın da kendileri için yaşasınlar birazda..
eşin anneci tiplerden ..
cnm benim üzülme,mesafeli ol saygını yitirme ..
çok kötü ithamlarda bulunuyorsunuz bende çok gururlu ve çocuklarım için herşeyi yapabilecek bir kadınım çok gururlu ve çok çirkinleşti artık yorumlar.derdimi anlatıp rahatlayım derken anlamsız bir savunmaya geçtim
ailesinden para istemediği için mi,karısıyla bir olup ailesine laf söylemediği için mi annecinoldu kuzum
ailesinden para istemediği için mi,karısıyla bir olup ailesine laf söylemediği için mi anneci
çocuklarım için her şeyi yaparım dediği,kaynanasından oda istemek oluyor galiba.çocuklar evlenirkende mi kaynanadan para isteyecek ki,durumlar malum.üstelik çocuklar daha büyüdükçe masraflar gani gani artacak.bir eşin çalışmasıyla birikim yapılamayacak haliyleO zaman kusura bakmayın ama yerinizden kalkıp hareket etmeye başlayın.Başkasının parası ile birşeyler yapılmaz.Sonuçta eşinizin nefesi de bir yere kadar.Adamcağız ne yapsın elinden gelen bu.Ama her nedense anlamamak istiyorsunuz ve yalnızca olsun istiyorsunuz lakin hiçbir çabanız yok.
Ayrıca ne bekliyordunuz.Burada herkesin '' aayyyyy!!! ne kötü kaynanan kayınvalide diyip eşinizi de kötülemelerini mi '' istiyordunuz / bekliyordunuz.Afedersiniz ama insanlar sizin dert olarak gördüğünüz şeylerden daha fazlası ile dertli.
O insanlar kendilerinden kısarak, değil bilezik alamalrı kuyumcu dükkanı bile açsalar bu sizi hiç ama hiç ilgilendirmez.Sonuçta geliriniz kısıtlı ise bunun nedeni şükürsüzlüğünüz olmasın sakın.Kimsede bahane aramayın.
Yaparım ederim demek kolay ama öyle diyenlerin birçoğu yapmıyor.Sadece laf ve kusura bakmayın lafla peynir gemisi yürümüyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?