• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir derdim var yardım

tontikicileklerim

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2014
15
0
1
eşim hep ailesini haklı buluyor her konuda asla beni haklı bulmuyor ve ailesi hakkında konuşturmuyor.o kadar bunalıyorum ki eşimden başka kime anlatabilirim ki onlar hakkındaki rahatsızlığımı.mesela evlenirken bize yardım etmediler 3 kuruş parayla evlendik zar zor ne zorluklar çektik.ev aldık 12 yıl sonra yine yardım etmediler ben para isteyince hep yok diyolar.1 yıl dil döktükten sonra kızıma oda aldılar ve aldırdığım için ben suçlu bulundum hatta alacakları gün yan çizmeye başladılar.eşim tarafından suçlu bulundum üstelik.sonra aldırdığım için bin pişman oldum eşek gibi kendi ödeseydi.geçen düğünde kv kolunda bilezikleri görünce şok oldum eşime dedim ki hem para yok diyolar hem bileziklerine bak annenin dedim gözünmü var dedi ve ben yine ŞOK Allahım ne oluyor böyle dedim.olsun yapsın diyo.ben dedim ki yapsın ona bi lafım yok ama neden yok diyolar ve neden ev alırken bize yardım etmediler o da yapmak zorunda değiller dedi.yani ben kötüyüm kötü gelinim herşeyde gözüm var.eşimin gözünde bu böyle.çok üzülüyorum.sanki kendimi ifade edemiyorum.onlar bana herşey söylüyolar evime geldiklerinde ben misafir onlar ev sahibi gibi.bunu hazmedemiyorum.ben ne sıkıntılar çektim ne fedakarlıklarda bulundum.ihtiyaçlarımı hep erteledim hala daha erteliyorum.hak etmiyorum.eşimin bunları görmemesi ve benim yanımda olmayışına çok üzülüyorum.sizce ben haksızmıyım.onlar evime geldiğinde nasıl davranmalıyım.

Siz onlara para veriyormusunuz, destek cikiyormusunuz? Cevap hayirsa birakin hic bisey istemeyin, kendiniz yapin kafaniz rahat olsun, hem kac yillik evlisiniz artik ayri bi ailesiniz neden size para versinler ki? Evinize geldiklerindede tavrinizla sizin eviniz oldugunu belli edin, yeri geldimi lafinizi (saygili) esirgemeyin...:ssz:

Eşine değil de yok mu bir sırdaşın ona bahsetsen? Eşin belli ki sorunların önünü kesmek için böyle sert tepkiler veriyor.

bizim elimizde olsa eşim kesin verirdi.destek çıkacak bir durumları yok.13 yıllık evliyiz para vermek zorunda değiller tabi ama ev alırken yardım anlamında yapabilirlerdi.benim çocuklarım ev alsa veya evlendiklerinde onlara sonuna kadar yardım ederim siz etmezmiydiniz?

Onlar size muhtaç olmasında birakin size yardim rtmesinler. Bazilari bugün yapar yarinda yaptiklarina insani bin pişman ederler. Esinize de ailesini şikayet etmeyin. Aileler konusunda o kendi ailesi için istediğini söyler ama siz ayni şeyi soylediginizde gurur yapar. Ben buna çok dikkat ediyorum. Asla eşime ailesini kotulemem hatta o kiDiginda ben onu sakinleştirmeye ailesini savunmaya gecerim.

Ev alırken size yardımda bulunmak zorunda değiller
kızınızın odasını da keşke kendiniz alsaydınız onlara aldırmasaydınız.
eşinizin tavrı çirkin ama dediği bir nevi doğru
size ne annesinin babasının paralarından. tabş sizden para istemedikleri müddetçe.
evinize geldiklerinde kontrolü onlara bırakmayın orası sizin eviniz.
10 küsur yıllık evlisiniz sanırım, artık eşinizi de ailesini de iyi tanıyosunuzdur. nabza göre şerbeti verin gitsin.

Eşinizin tavrını çok takdir ettim. Sizin ailesi hakkında söylediklerinize böyle tepki veriyorsa ailesinin de sizin için söylediklerine aynı şekilde tepki veriyor demektir.
Kimseden maddi açıdan bir beklentiniz olmamalı. beraber çalışıp biriktirip ne alacağınıza beraber karar vermelisiniz. Hem bu şekilde kimseye minnet etmemiş olursunuz.

3 kuruşla zar zor evlendik diyorum siz ne diyosunuz ben evlatlarıma aynı sıkıntıyı yaşatmam
Ben de o şekilde ama bir gün bile bize niye yardım etmediniz demedim ki kendim de çalışıyorum sadece kocamın çalıştığı değil...
Bunları düşünerek sadece kendinizi yorarasınız boşverin...

eşinin ailesinden neden maddi olarak destek bekliyorsun ki.
onlar mı çok zengin veya siz mi çok dardasınız.
aileler içlerinden geiyorsa zaten yapacakları yardımın fazlasını yaparlar.istetmezler bile.
ama zorla istemek pek doğru değil bence.
çocuğunun odasını filan da aldırmasaydın keşke zorla.
sen kendi evlatlarına yardım edecek bir anne olabilirsin ama her aile böyle değil.
bu da zorlama ile yaptırılacak birşey değil.

o zaman sen kendi çocuklarına yaparsın ama k.validenden sürekli para istemen çok çirkin.. siz evlisiniz, eşinle yap ne yapıyorsan, yetişmiyorsa sen de çalış.. kadın bilezik alırken size sormayacak herhalde, evlatlarını büyütmüşler bırakın da kendileri için yaşasınlar birazda..

3 kuruşla zar zor evlendik diyorum siz ne diyosunuz ben evlatlarıma aynı sıkıntıyı yaşatmam

Eşler birşey söylettirmez cnm genelde.
Evinde geçiminde maddi sıkıntın varsa bunları kaynanana acı acı söylemen ve lafı inadına inadına bu konuya getirmeni öneririm.
İçin soğur. Derdini kaynanaya postala.
Hatta olmayanı da uydur :)

eşim hep ailesini haklı buluyor her konuda asla beni haklı bulmuyor ve ailesi hakkında konuşturmuyor.o kadar bunalıyorum ki eşimden başka kime anlatabilirim ki onlar hakkındaki rahatsızlığımı.mesela evlenirken bize yardım etmediler 3 kuruş parayla evlendik zar zor ne zorluklar çektik.ev aldık 12 yıl sonra yine yardım etmediler ben para isteyince hep yok diyolar.1 yıl dil döktükten sonra kızıma oda aldılar ve aldırdığım için ben suçlu bulundum hatta alacakları gün yan çizmeye başladılar.eşim tarafından suçlu bulundum üstelik.sonra aldırdığım için bin pişman oldum eşek gibi kendi ödeseydi.geçen düğünde kv kolunda bilezikleri görünce şok oldum eşime dedim ki hem para yok diyolar hem bileziklerine bak annenin dedim gözünmü var dedi ve ben yine ŞOK Allahım ne oluyor böyle dedim.olsun yapsın diyo.ben dedim ki yapsın ona bi lafım yok ama neden yok diyolar ve neden ev alırken bize yardım etmediler o da yapmak zorunda değiller dedi.yani ben kötüyüm kötü gelinim herşeyde gözüm var.eşimin gözünde bu böyle.çok üzülüyorum.sanki kendimi ifade edemiyorum.onlar bana herşey söylüyolar evime geldiklerinde ben misafir onlar ev sahibi gibi.bunu hazmedemiyorum.ben ne sıkıntılar çektim ne fedakarlıklarda bulundum.ihtiyaçlarımı hep erteledim hala daha erteliyorum.hak etmiyorum.eşimin bunları görmemesi ve benim yanımda olmayışına çok üzülüyorum.sizce ben haksızmıyım.onlar evime geldiğinde nasıl davranmalıyım.

Eşinizin ailesi sizi evlatlık mı aldı? Şu yazdıklarınızı okurken ben utandım siz yaparken ne hissettiniz acaba çok merak ediyorum. Evlilik iki kişinin aile birliğinin temelini oluşturmasıdır. Sonra çocuklarınız olur ve siz onlara bakarsınız. Yani evlilik başka evli bir çifte yamanmak değildir. Evi siz alıyorsunuz onlar niye yardım etsin? Çocuk sizin çocuğunuz, nasıl zorla takım aldırabilirsiniz? Bilezikler kayınvalidenize ait, sizin paranızla almamış, kendi paralarıyla almışlar size ne? Eşiniz çok ama çok haklı. Ben olsam daha sert tepkiler bile verebilirdim. Yaptığınız tek kelimeyle ayıp. Gerçekten kötü gelinsiniz ve her şeyde gözünüz var. Sadece sizin olanla yetinmeyi bilmiyorsunuz.

eğer gönüllerinden gelerek yardım etmeyeceklerse zoraki olacaksa tabiki etmesinler.
zaten sizin de onlar vermedikçe böyle bir beklentinizin olmaması lazım.
yani bu yaşa getirmişler artık onlarında rahat etme zamanı.
onlara bişey olursa yine onların malı size kalacak.
eşiniz istemezken siz de beklenti içine girmeyin hakkınız yok bence.

Back
X