• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir derdim var yardım

Eşler birşey söylettirmez cnm genelde.
Evinde geçiminde maddi sıkıntın varsa bunları kaynanana acı acı söylemen ve lafı inadına inadına bu konuya getirmeni öneririm.
İçin soğur. Derdini kaynanaya postala.
Hatta olmayanı da uydur :)

yuh artıkkk yok yani hayretler içerisindeyim
zihniyetler yanlış bana göre
evlenmişsin bir ailesin sen eşin ve çocuklarından oluşan çekirdek aile
senin yediğin içtiğin giydiğin gezdiğin masrafların evin barkın eşyan sadece sana aittir sorumluluğu mesuliyeti herşeyi
evde boş oturmaktan vazgeçin çalışın arkadaşlar evinize ailenizin geçimine yardımcı olun gerekiyorsa ama ağlanmayın acındırmayın kendinizi
kimseye el açmayın boyun eğmeyin

çok kötü ithamlarda bulunuyorsunuz bende çok gururlu ve çocuklarım için herşeyi yapabilecek bir kadınım çok çirkinleşti artık yorumlar.derdimi anlatıp rahatlayım derken anlamsız bir savunmaya geçtim

sen derdini anlattın belki ama zihniyetini değiştirmelisn bence
kendini geliştir
çocuklar yalnızca senin ve eşinin onların bakımı size ait belli bir yaşa ve kritere gelene kadar
gururlu kadınım diyorsunuz ama ben sizde gururun g harfini bile göremedim
kayınvalidenizin bileziklerinde gözü olan haset biri olarak görüntü verdiniz
kimse size bakmakla yükümlü değil eşiniz bile
ekmek aslanın ağzında
bakınız etrafınıza kadını erkeği yok insanlar arı gibi çalışıyor
kimin elinden ne iş geliyorsa
devir zor hayat zor kolaylaştırmak ve belli standartlarda yaşamak için çalışıyoruz
tuzumuz kuru
arı gibi çalışıp paşa gibi yaşıyoruz
tavsiye ederim

Tek kelime ile haksızsınız...
Kadın size para vermek zorunda mı bu yaşa getirmiş çoçuklarını daha ne bekliyorsunuz...
Kadının parasının ortagımısınız ister bilezik alır ister yer gezer... Kocam hasta çalışamıyor desen haklısın diyeceğim...
Oda takımı felan istemeniz yanlış ayrıca bizde toruna oda takımı beşik gibi şeyleri kızın annesi alır . kadının içinden gelseydi alırdı...(bizim komşu vardı gelini sevmeyince torunada içim ısınmıyor derdi aklıma geldi birden sizdekide öyle bir durum olabilir)
Bileziklerin de gözü var gibi algınlanmışsın konuşmalarında eşin sakin bile karşılamış... Oglu yardım beklemedik den sonra sizin şaka yollu dillendirmeniz bile yanlış.. Ayrıca bir yaşdan sonra artık çoçuklar yardım etmeli para verecek kişi kv degil eşiniz bence ömrü boyunca kadın bakmak zorunda mı kocaman adam olmuş....
Evime geldiklerinde evin sahibi gibi davranıyorlar demişsiniz böyle demenize çok üzüldüm insan oglunun evindede rahat edemiyecek mi... Eminim ev almanız da yardım etselerdi o zamanda bir ev aldılar kendinin gibi davranıyor, çıkmıyor ,iyiki bir ev aldılar gibi dillendirirdiniz...İnş kv elden ayakdan kesilmez üzülürüm kadına...
Nerden bakarsam bakıyım konunuza davranışınız yanlış...Yok aglayarak okuyorum felan yazmışsını arkadaşlar çok üzere gidilecek birşey yazmamış dogru olanı yazmışlar bu kadar insan sizi aglatmak için hemfikir mi oldu agız birliğimi etti çok saçma... Siz gerçegi görmemek için kılıf uyduruyorsunuz bu kadar insan yanlış sizin fikriniz doğru...
Bir sene kv bir oda takımı için dil dökeceğinize bir sene siz çalışıp alsaydınız çoçugunuza istediğiniz oda takımını sizinde tuzunuz kuru olurdu...
Yok beddua etmiyorum sizinde başınıza versin demenizi de çok kınadım...

bizim elimizde olsa eşim kesin verirdi.destek çıkacak bir durumları yok.13 yıllık evliyiz para vermek zorunda değiller tabi ama ev alırken yardım anlamında yapabilirlerdi.benim çocuklarım ev alsa veya evlendiklerinde onlara sonuna kadar yardım ederim siz etmezmiydiniz?

Hayır etmem. Herkes başının çaresine bakacak. Evladımı okuttuysam, büyüttüysem, evlendirdiysem...

Sizden istemesinler de verdikleri şurada dursun.

Bize de eşimin ailesi kuruş yardım da bulunmadı, aksine isterlerdi.

bu nedir ya,
çift evlenecek, düğün borcu ev borcu,
çocuk olacak 20 yıla yakın çocuk okutulacak, bakılacak,
çocuk evlendirilcek, yine anne-baba bir ton para bayılacak,
gelinleri bir de üstüne para bekleyecek..
böyle saçma şey mi olur, bu insanlar ne zaman kendileri için yaşayacak..
eğer yetişkinseniz, eliniz ayağınız tutuyorsa birilerinden dilenmeyin...
ne kadar ayıp bir şey.. bir de üste çıkmaya çalışıyorsunuz

Çalışan bir kadın olsaydınız, eşinizle birlikte çocuklarınızın HAYATİ masraflarını karşılamakta zorlansaydınız ve böyle bir konu açsaydınız, hak verirdik.

Neden hak verirdik? Çünkü siz çocuklarınızın yeme,içme,giyinme,barınma,sağlık,eğitim ve güvenlik olmak üzere 7 temel ihtiyacını karşılayamazken, kv ve kp'inizin destek olması gerekir, tabi onların durumu da müsaitse.

Fakat şu şartlar altında mecbur değiller hanımefendi.

Hatayı baştan yapmışsınız. Bir kadın olarak eşinizin alması gereken ARABANIZI, kendi babanıza aldırmışsınız. Ben utanırdım. Zor günde sizin kardeşinize yardım etmeniz gibi destek olmak başka, araba aldırmak başkadır.

Girin bi işe çalışın. Tuzunuz kuru olsun. Ek iş yapayım da eve biraz daha fazla para getireyim diye günlerdir düşünüp duruyorum. Sizin kadar tuzum kuru olsaydı keşke.

NOT: İlkokul 4e kadar kardeşimle kanepede uyuduk. Allah'a şükür ikimizde sağlıklıyız. Alamıyorsanız, alabildiklerinize şükredip, onlarla idare edeceksiniz.

eşim hep ailesini haklı buluyor her konuda asla beni haklı bulmuyor ve ailesi hakkında konuşturmuyor.o kadar bunalıyorum ki eşimden başka kime anlatabilirim ki onlar hakkındaki rahatsızlığımı.mesela evlenirken bize yardım etmediler 3 kuruş parayla evlendik zar zor ne zorluklar çektik.ev aldık 12 yıl sonra yine yardım etmediler ben para isteyince hep yok diyolar.1 yıl dil döktükten sonra kızıma oda aldılar ve aldırdığım için ben suçlu bulundum hatta alacakları gün yan çizmeye başladılar.eşim tarafından suçlu bulundum üstelik.sonra aldırdığım için bin pişman oldum eşek gibi kendi ödeseydi.geçen düğünde kv kolunda bilezikleri görünce şok oldum eşime dedim ki hem para yok diyolar hem bileziklerine bak annenin dedim gözünmü var dedi ve ben yine ŞOK Allahım ne oluyor böyle dedim.olsun yapsın diyo.ben dedim ki yapsın ona bi lafım yok ama neden yok diyolar ve neden ev alırken bize yardım etmediler o da yapmak zorunda değiller dedi.yani ben kötüyüm kötü gelinim herşeyde gözüm var.eşimin gözünde bu böyle.çok üzülüyorum.sanki kendimi ifade edemiyorum.onlar bana herşey söylüyolar evime geldiklerinde ben misafir onlar ev sahibi gibi.bunu hazmedemiyorum.ben ne sıkıntılar çektim ne fedakarlıklarda bulundum.ihtiyaçlarımı hep erteledim hala daha erteliyorum.hak etmiyorum.eşimin bunları görmemesi ve benim yanımda olmayışına çok üzülüyorum.sizce ben haksızmıyım.onlar evime geldiğinde nasıl davranmalıyım.[/aradaki dengeyi sağlayabilecek tek kişi eşindir bu durumu yıllardır yaşayan biri olarak söylüyorum o denge sağlanmassa her zaman haksız olan yine sen olacaksın canım yardım meselesi ise o ap ayrı ben yıllardır bir iğne dahi istemedimm

Düğününde neredeyse hiç bir şey yapılmayan bir gelin olarak diyorumki kesinlikle haksızsın.. Anlamıyorum!! Neden düğün, bileZik, ev, çocuğun eşyası, araba kv kp alacak.. Ben böyle düşünen insanları anlamıorum.. İste iste sonra bize karışıo de.. Ben ve kocam zaten bir aileyiz.. Çocuklarımız bizim.. Eğer kendi eşyalarımı alamıyacaksam evlenmeye kalkmam. Eğer çocuğuma eşya alamıyacaksam çocuk yapmam.. Kv kp kocama bakmış büyütmüş annem babamda bana.. Bundan sonrası bizi ilgilendirir.. Açıkçası evimde ekmek çorba yerim ama asla kv kp den bişi istemem.. Utanırım ya

Back
X