bir derdim var yorumlarınza ihtiyacım var.

eşiniz bekar gibi; arkadaşlarıyla takılmak istediğinde, özgürlüğünü özlediğinde bilerek tartışma çıkarıp küsüyor olabilir mi?

erkekler evlendikten sonra aynı oluyo sanırım ilk evlendiğimizde benimkinin de küsme huyu vardı

3-4 gün aynı masada yemek yiyip aynı yatakta yatıp konuşmayan tiplerdik :)

ama eğer haksız olduğumu düşünüyosam 1 kere sadece neden kızdığını anlamaya çalışırdım sırnaşırdım
he hala devam ediyosa ondan daha pis inatlaşırdım konuşmazdım

üstüne gitmek çözüm değil bu sefer alışıyorlar sürekli yapıyorlar bunu
o yüzden üstüne düşmeden hiç yokmuş gibi davranmak en güzeli
bir yapar iki yapar üçüncüde bu işlerin böyle gitmeyeceğini anlar
benimki anladı şimdi şükürler olsun ki ne kadar tartışsakta
1 saat sonra barışıyoruz

Biraz kindar demek

peki sem nasıl yaklaşıyorsun öyle durumlarda?

Önceleri hep ben yanaşır, arayı düzeltmek için güzel mesajlar yazar,akşam geldiğinde yemeyeceğini bile bile yemek yapar,sırnaşırdım.Ama artık bende onun gibi hiç konuşmuyorum.O beni evde hiçe sayıyor ben de aynısın ona yapmaya başladım.

Aynen katılıyorum sana,kendilerini dünyanın efendisi zannediyorlar.İlk eşimden aldatıldığım için boşanmıştım.O da tuhaftı,hiç parası olmaz evin her ihtiyacını ben karşılardım neredeyse.Ondan boşandım, şimdiki eşim beni ne kadar farklı olduğuna inandırdığı için evlenmiştim.Yoksa yeniden evlenme niyetim hiç yoktu.Bunda da bu küs,tavır muhabbeti çıldırttı beni.Bende aksine hiç küskünlük ve kindar tavırlar sergileyemem.o konuşmadığı zamanlarda konuşmamak için kendimi zor tutuyorum ama bu defa başaracağım

eşiniz bekar gibi; arkadaşlarıyla takılmak istediğinde, özgürlüğünü özlediğinde bilerek tartışma çıkarıp küsüyor olabilir mi?

Yok aslında çok özgürlük peşinde değildir, iyi olduğumuz zamanlarda herşeyi benimle yapmaya çalışır.Tartışma sonrası bu hale dönüşür sanki tanıdığım adam yerine bambaşka bir karakter gelmiş gibi.

Bir arkadaşımda da benzer sorun vardı o da yıllar geçtikçe düzeltebileceğini düşünerek hep evliliğine emek verdi,ama şimdi çok daha kötü durumdalar.Zannederim insanlar 7.de neyse 70.de gerçekten aynı oluyorlar.

kimi insana göre evlilikte 1 haftaya varan küslükler normal değil..
kimine görede normal..

ben "normal" olduğunu düşünenlerdenim..yani olmasa çabuk bitse,hemen tatlıya bağlansa daha iyi tabi ama sonuçta birazda kişilikler giriyo işin içine öyle değil mi?insanları değiştirmek zordur,bi laf vardır 7'sinde neyse 70'inde odur diye o hesap..

bide şu açıdan bakmak lazım ki, karşındaki insanın neye kırılıp küseceğini onun için nelerin önemli ve kayda değer olduğunu bilmek gerek..belki karşılıklı anlayışla fedakarlıkla aşılabilir bi konu olur bu durum..

Al bir tane de bende var, bugün 4.gün, sebep hiç

İnsanı çıldırtırlar ama değişmezler, ya huyunu kabul edeceksin ya da çekmeyeceksin

Küslük insanı ne kadar yıpratıyor, insanı nasıl uzaklaştırıyor, sevgiyi nasıl törpülüyor bir bilseler ah ....

kendımdenpay bıcerek soyluyorum 2,5 senelık evlıyım
ılk zamanlar kumandayı vermedı dıye cıkan kavgalardan 10gun küs kalmışlıgımız oluyordu
ama zamanla alısıyosun küsmüyorsun
daha dogrusuu huylarınızı çözüp nelerden tartışabılcegnızı bılıyosun
haaa birdeee 10gunluk küslükten sonra gecelerrrr gecelerrr oy oy oy :) anlayın

Fsiksel olarakda yaklaşmaya calişdinmi hiç?
Eşim dil dökse bende dank etmiyor, ama tutsa, kimildayamiyorumda, biraz üzülmüş kedi gibi yapar ve ben hemen barışarım.

Sen iki Yolu'da denemişsen, iki yoldada burnunun dikine gidiyorsa,
onun zayıf noktasından vuracaksın, birde piskolejik baskı yapıyor, bunuda kulanip suçlaya bilirsin..

ya katlanacak ne değişdigine göreceksin yada ondan 10 kat daha kötü olacaksın

eğer bunu alışkanlık halıne getırmışse de dememkı senın uzuldgnu bılıyor nasılsa gelıcem barışıcaz dıyor sakıııınn tavız verme
bırak o konusmuyosa sen hıckonuşma
o umursamıyosa sen dahda umursama
yuvada ıdarecı olmak herzaman ıse yaramıyor...

eşlerin aynı evin içinde 3-4 gün küs kalması güzel bir durum değil elbette. üstünden bir uyku süresi geçince her şeyin normale dönmesi taraftarıyım. tabi olayların içeriği ciddi konuları içermediği sürece. erkeğe de bu şekilde kapris yapmak hiç yakışmıyor gerçekten. ben bu tarz erkeklerin anneleri tarafından evlenene kadar el bebek gül bebek büyütüldüğünü düşünüyorum..

Bazi davranis bicimleri düzeltilebilir( değsitirilebilir), bazı davranış biçimleri mizaçtir.
Küsme davranisi( iletisimin kesilmesi) genellikle kaygili kisiler tarafindan ortaya konur.

Diger bir nedense ciftlerin tartismalari bir yaris olarak gormesidir;
Yolu görünce yarışa baslayan ciftler, yolun aslında varılmak istenen noktaya bir araç olduğunu keşfetmeleri önemli. Yani tartısmalardan beslenmeyi beninsemeli.

Küsmeler sonrası özveride devamlı ve tek taraflı özveride bulunan karşı tarafta; bir süre sonra kendisinin değer görmediğini hissetmesi, tek taraflı suclu gösterilmekten bunalma, barısmak icin tek taraflı iletisim kurmanin getirdiği duygusal cokme hisedebilir. Bu durumda çiftler arasında daha büyük sorunlara yol açar.

Sorunlar karşisinda zaman zaman eşler fedakarlik yapmali ama bu tek tarafli olmamalidir. Bu da zaman zaman duygu patlamalarina ndn olur.

canım çok zor bi durum evet anlayabiliyorum olayların içinde bende çok bulundum ama eğer ki seviyorsan ve baska bi sorununuz yoksa bunun dışında.. ayrıca ösür dilediğinde yumusayıp seninle barışıorsa idare ediceksin. çünkü bu tipler böyle. yani akrabam çok şeyler denedi özür dilemedi nebiliyim hasta rolü yaptı ağladı etti :) yook işlemio içi gidio sevioo ama genede gururundan taviz vermio ondan bekliO. ah ahh zor yorucu bi durum ama dediğim gibi sorun sadece buysa idare et artık kendini alştrırsan zaten seninde zoruna gitmes bu adamda böyle dersin . bizimkiler öyle yaptı artık ve enazından sorun en aza indi. itişme yok. tabi bazen çok kırılırsa özür dilemiO bi akraba aracılığyla felan mmsafr gelince barışıolar işte oda denk gelşrse:)

Siz aslında barismaya çalisarak az once bahsettiğim yarıs durumunu ve yanlis iletisim seklini farkında olmadan besliyorsunuz.

Önemli olan tartısmalarda "ben" ve "sen" terimlerindense "bizi" kullanıp.

Tartismanizin bittigi an, konu burada kapanmistir. Tarisma burada bitmistir diyerek hayatiniza dvam etmek. Sanki o normalmis gibi davranisini gormemek.
Ekstra bir çaba sarfetmeden, özür dilemeden( tabi dilenmesi gerekmiyorsa)
Rutininize devam etmeyi deneyin tepkisiz kalamayacak ve kusme konusunda yalniz hissedicektir.

bugüne kadar hep sen alttan almışsın bundan sonra kendini geri çek barışmaya çalışma birde böyle dene bakalım tepkisi ne olacak.off çocuk gibi erkek milleti nazlanıyorlar resmen

aynı benim kocamda böyle son taktiğim o eve gelince hiç bi şey olmamış gibi hoşgeldin canım deyip güleryüzle karşılıyorum sonra hep neşeli davranıyorum ama ona değil kendime o yokmuş gibi yapıyorum ben sinir olcama o sinir olsun istiyorum iyi oluyo

biraz rahat bırakın , sadece ona değer verdiğinizi gösterin .

en kötü anınızda gözlerine bakın seni seviyorum deyin sadece sarılın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…