• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bir derdim var..!

Kendi kendilerini en acısı ise hem eşlerini hemde yuvalarını huzursuz ediyorlar. Sonra vay bu adamlar neden evden kaçıyor, ben olsam bende kaçarım...

Huzur kaçırmaya değse bir nebze ama değen bir durum yok bana göre ortada. Yazık.

İşin kötüsü o evde yaşayan eş ve çocuk da bu durumu kanıksayıp normal gibi görmeleri.

Düşünsene çocuk konuşulanları anlıyor ve şahit oluyor. 'Sen sokakta bir bayana ne koşulda olursa olsun yardım edemezsin yoksa böyle pişman olursun' mantığı çocuğun bilinçaltına yerleşiyor. Ve onun bir daha silemiyorsun o beyinden. Kız veya erkek hiç farketmez. Merhametin cinsiyeti olmaz.

Huzur kaçırmaya değse bir nebze ama değen bir durum yok bana göre ortada. Yazık.

İşin kötüsü o evde yaşayan eş ve çocuk da bu durumu kanıksayıp normal gibi görmeleri.

Düşünsene çocuk konuşulanları anlıyor ve şahit oluyor. 'Sen sokakta bir bayana ne koşulda olursa olsun yardım edemezsin yoksa böyle pişman olursun' mantığı çocuğun bilinçaltına yerleşiyor. Ve onun bir daha silemiyorsun o beyinden. Kız veya erkek hiç farketmez. Merhametin cinsiyeti olmaz.

Bu KK kadınları kıskançlık ne yapacağını, ne diyeceğini şaşırdı zaten artık. Kocaları elden gidecek derdine düşünce, evde ki çocuğun psikolojisini düşünen yok.

Kızlar hemen anlatmak istiyorum,çok doluyum.Bugün anneme gittim ,kahvaltıdan sonra eşimle beraber çıktık,ben otobüse bindim esim ' fatura yatırıp biraz gezip eve gelirim sonrada ise giderim' dedi.
Saat altı gibi ben annemden çıktım otobüsten indim eve girmeme beş dakika kala eşim arayıp nerede olduğumu sordu 'yakınım geliyorum 'dedim,tlf kapattım,bi baktım bizim üst sokaktaki komşunun gelin inin eline posetleri verip hemen köşeyi dondu eşim,tam goremedim yüzünü gömleğini gördüm emin olmak için eve hızla gidip üstünü çıkarmadan gömleğini gormek istedim.Bu sırada ben tam bahsettiğim bir üst sokağın kosesindeyim ,bu bayan gülerek geldi ;'merhaba tanidin mi 'dedi ,'hayır cikaramadim 'dedim ,'ben filancanin gelini su evde oturuyorum 'dedi ve gülerek sen de benim gibi çok kilo almissin 'dedi ,ben ne olduğunu anlamaya calirisken ters baktım sanırım ters bakinca gitti .
Hemen yukarı çıktım eşime baktım gömleği çıkarmış,napiyorsun sen deyip açtım ağzımı yumdum gözümü,bagriscagris:-( eşimin aciklamasi;'ben tam tlf kapattım ,kaldırımdan kadın düşer gibi oldu,mahsuru yoksa yardım edim poşetler ağır galiba dedim,yok olmaz dedi,bende ya boş çıkıyorum zaten dedim oda verdi,sonra ben sizi tanıyorum ışte sen şunun oglusun,eşinide taniyorum,bende filan kisinin geliniyim 'demiş,güya!koseye gelince poşetleri vermiş beyefendi beni hiiic gormemis bile!!
Kadın düştümu dedim yok ,kucaginda yanında çocuk mu vardı yok,hamilemiydi yok,dustu de kramp falan girdi yuruyemedimi yok,ee niye taşıdın poşetleri ,düşer gibi oldu bende Allah rızası için yardım ettim,dedi.
Cokmu tepki gösterdim ,naptim napicam bilemedim.
(Semt pazarı vardı bugun mahallemizde,kadının bir cocugu var ve 21yasinda sanırım, birkaç kişidende akıllı saf diye duymuştum, yani deli değil ama nerde nekonusacagini bilmiyor gibi ,tam cozemedim tanımam zaten komsulardan duydum)

Bence yardim etmesinde sorun yok da kadın sizi tanıdı madem niye eşinizin yardım ettiğini soylemedi. Ben olsam hemen derdim. Eşinizle de karşılaştım az evvel, Sağolsun yardımcı oldu derdim.

Kocamın evden gitme korkusu değil bu,kocamın benden gizlenmesi!
Sen şunu yapmadin da ben seni aldattim deme lüksü yok ,çünkü afedersiniz ama yatakta da ev isimde de mutfakta da başka arayış içine girme lüksü yok çünkü açığım yok.Çalışmadığım için evde ortak iş anlayışımız yok ev de asla iş buyurmam ,,kendisine iş bırakmam,eve gelmeden sofra hazirdir,her konuda hiçbir şekilde açığım yok abartı olmasın ama dortdortluk kadınım,beni aldatma aciklamasi sadece başka birine aşık olması olur,başka türlu bir bahanesi ya da aciklamasi olamaz. Ben okadinin evine de giderim merhaba komşum dün konusamadik diyerek konuyu acar lafı alırım ağzından ama cocugu var yapmam emin olmadan.Beni aldatti demiyorum kadın kötü niyetli demiyorum ,eşim orda durup bana ,su bayanın posetlerini taşıdım birinden duymadan benden duy diyecekti çünkü oda biliyor küçük şehir küçük ve dedikoducu mahalle.Arkamdan vaybe neslihan bile aldatılmış dedirtmek koyar bana,eşimin gitmesi değil,çünkü bütün mahalle bilir eşime sevgimi saygi mi hurmetimi,bazıları yapma bu kadar erkek sonuçta der,bazıları bravo aferin der.Güven demissiniz sizler eşinize yuzde yuz guveniyormusunuz gerçekten ,evetse vallahi bravo ,ben guvenmem eşime yuzdeyuz,şeytan bu !
Evliliğimizin ilk aylarında eski kız arkadasina face ten banamutlaka ulaş diye bir mesaj atmış ,bozuntuya vermedim yüzyüze konuşalım dedim evde basbasayken neti açtım face girdim mesaj yok silinmiş, ben bu mevzudan sonra kılı kırk yararim.Ne güzel yardım etmis
yardım etmesi değil mevzu kaçar gibi eve girip alelacele üstünü değiştirmesi,yetmis yaşındaki babana yardım et insanlık görevin se eğer yaşlı adam sonuçta.
Çocuga gelince ,ben yukarı çıkarken babaannene bak oğlum dedim cocugu kv koyup oyle girdim evime,çocuk gelince sustuk çocuk tekrar gitti ben devam ettim çocuk tekrar gelince de dusa girip yattım oğlum birşeye şahit olmadı yani.
Galiba kendime yediremiyirum..

Anladığım kadarıyla konu sahibinin düşünce tarzına göre dört dörtlük olmayan kadın aldatılmalıdır. Ben yanmışım o zaman. Çalışmıyorum şu an, bazen canım istemez yemek yapmam, dışardan söyleriz, bazen ev kirlenir elim gitmez, kalk birlikte yapalım derim. Çamaşırı ben yıkarım eşim asar. Bulaşık makinesini ben doldururum eşim boşaltır. Yatağa genelde o benden önce gider, ben geç yatarım. Bu durumlarda beni aldatırsa sen de yemek yapmadın ama deme lüksü varmış demekki. Peki o zaman ben de haklısın kocacığım der geçerim.

Ya da benim acilen eşimi terketmem lazım. Tanımadığı bayanlara yol verir, kapı açar. Yardım gerekiyorsa yardım eder. Hatta geçen gün şirketten bir hatunun arabasını sanayiye götürdü. Kesin ilişkileri var, yoksa bir adam başka bir kadının arabasını neden sanayiye götürsün. Almanya ve yunanistandan misafirleri geldi çoğu bayan. Bütün hafta onlarla ilgilendi. Yemeğe bara gidildi, efes meryemana falan gezildi. Kesin onlardan biriyle de yatmıştır. Ben dava açmaya gidiyorum hemen.

Ben de geçen gün ablamı almak için durakta durdum. Bir adam beni de şuraya bırakırmısınız geç kaldım diye rica etti. Aldım arabaya. Biri dul biri evli iki genç kadın ve ne olduğu bilinmeyen genç bir adam aynı arabada. Aman allahııımmm.. Ben de aldatmış olabilirim eşimi, hatta grup yapmış olabiliriz.

Bizim evlilik takla atmış haberimiz yok.

Evet konu sahibi nessiciğim eşime % 100 güveniyorum. Aldatmak karakter meselesidir bunu biliyorum. Kendime de %100 güveniyorum bu arada. Bu işin yüzdesi de nasıl oluyorsa. Eşimin nezaketi, kibarlığı beni sadece gururlandırır. Asla kıskançlık krizine sokmaz. Bu benim eşim derim, benim seçtiğim adam. Duyarlı, hassas, olgun. O da korkmaz benden, kıskanacağımdan, kavgadan falan. O yüzden her şeyi anlatır açık açık. Normal olan bu. Sizinki hastalıklı bir amormallik.

Masumca yardim etti diyelim neden kaciyor.bekleseydi esini ucu yuruseydi.
Valla ben sirf bu kacmadan suphelenirim.birde gidip ustunu degistiriyor.
Kucuk bir yer diyorsunuz dedikoducu mahalle herkes birbirini tanir.
Posetler tasinirken yanyana yurumusler ve sohbet etmislerdir.
Arkadasim ben sende hic art niyet gormedim.
Bende olsam ayni seyleri hissederdim.

Masumca yardim etti diyelim neden kaciyor.bekleseydi esini ucu yuruseydi.
Valla ben sirf bu kacmadan suphelenirim.birde gidip ustunu degistiriyor.
Kucuk bir yer diyorsunuz dedikoducu mahalle herkes birbirini tanir.
Posetler tasinirken yanyana yurumusler ve sohbet etmislerdir.
Arkadasim ben sende hic art niyet gormedim.
Bende olsam ayni seyleri hissederdim.

Yorumlara baksana arkadasim,kendim suçlu ciktim,niye yardım etti demiyorumki niye gizledi,eşim yada kadın açıklama yapmaması tuaf değilmi?Kadın ya sağolsun abide yardım etti diyebilirdi kilom ne alaka?veya eşim koşturup yukarı cikacagina dur orda bir dakika ya hepsi su yanından geçen bayana yardım ettim de.
Saol anlayışın için buarada

Anladığım kadarıyla konu sahibinin düşünce tarzına göre dört dörtlük olmayan kadın aldatılmalıdır. Ben yanmışım o zaman. Çalışmıyorum şu an, bazen canım istemez yemek yapmam, dışardan söyleriz, bazen ev kirlenir elim gitmez, kalk birlikte yapalım derim. Çamaşırı ben yıkarım eşim asar. Bulaşık makinesini ben doldururum eşim boşaltır. Yatağa genelde o benden önce gider, ben geç yatarım. Bu durumlarda beni aldatırsa sen de yemek yapmadın ama deme lüksü varmış demekki. Peki o zaman ben de haklısın kocacığım der geçerim.

Ya da benim acilen eşimi terketmem lazım. Tanımadığı bayanlara yol verir, kapı açar. Yardım gerekiyorsa yardım eder. Hatta geçen gün şirketten bir hatunun arabasını sanayiye götürdü. Kesin ilişkileri var, yoksa bir adam başka bir kadının arabasını neden sanayiye götürsün. Almanya ve yunanistandan misafirleri geldi çoğu bayan. Bütün hafta onlarla ilgilendi. Yemeğe bara gidildi, efes meryemana falan gezildi. Kesin onlardan biriyle de yatmıştır. Ben dava açmaya gidiyorum hemen.

Ben de geçen gün ablamı almak için durakta durdum. Bir adam beni de şuraya bırakırmısınız geç kaldım diye rica etti. Aldım arabaya. Biri dul biri evli iki genç kadın ve ne olduğu bilinmeyen genç bir adam aynı arabada. Aman allahııımmm.. Ben de aldatmış olabilirim eşimi, hatta grup yapmış olabiliriz.

Bizim evlilik takla atmış haberimiz yok.

Evet konu sahibi nessiciğim eşime % 100 güveniyorum. Aldatmak karakter meselesidir bunu biliyorum. Kendime de %100 güveniyorum bu arada. Bu işin yüzdesi de nasıl oluyorsa. Eşimin nezaketi, kibarlığı beni sadece gururlandırır. Asla kıskançlık krizine sokmaz. Bu benim eşim derim, benim seçtiğim adam. Duyarlı, hassas, olgun. O da korkmaz benden, kıskanacağımdan, kavgadan falan. O yüzden her şeyi anlatır açık açık. Normal olan bu. Sizinki hastalıklı bir amormallik.

Evet benimki hastalıklı bir anormallik durum,dediğin gibi karakter meselesi.Ne güzel eşinin yardım etmesi ,benin eşim su içtiği bardağı bile makineye koymaz degil ki çamaşır asacak.Hastalık haric mümkün değil yardım etmez.

Arkadaşım Peki sizce ne olmuş olabilir..Kafanızdaki kurguyu merak ettim...Gömlek değştirmesi falan neye yordunuz gerçekten merak ettim.Yani gördüğünüz olayın perde arkasını nasıl doldurdunuz.

Normalde aynı dakikalarda sokaktaysak eğer hemen yukarı çıkmaz bile,çünkü biliyor birkaç dakika içinde ben gelicem ,beni görür cocugu alır birşey istiyorsa bakkala götürür,veya kucağına alır yukarı çıkar.
Ben kv falan tanımam ,bu bayanın evlerinin karşısında eşimin amcası oturuyor,onun gelini laf arasında ,bizim su komşunun gelinide diyerek bi laf anlattı ordan biliyorum sadece ,yani sohbetimiz hiç yok,kilomdan niye bahsetti ki,ha birde ben uzun olduğum için kilom var ama onun kadar belli değil,kısa boylu olduğu için basenleri falan belli bayanin ,ilk defa konuşuyor benimle 'merhaba ben su evde oturuyorum , abide yardım etti'gibi bi cümle söylemesi gerekmezmi?

Aynen öyle eğer bayan öyle bir cümle kullanmış olsaydı siz de işkillenmezdiniz belki de eşinizin iyi niyetini farklı yorumladı olamaz mı ?

Kocamın evden gitme korkusu değil bu,kocamın benden gizlenmesi!
Sen şunu yapmadin da ben seni aldattim deme lüksü yok ,çünkü afedersiniz ama yatakta da ev isimde de mutfakta da başka arayış içine girme lüksü yok çünkü açığım yok.Çalışmadığım için evde ortak iş anlayışımız yok ev de asla iş buyurmam ,,kendisine iş bırakmam,eve gelmeden sofra hazirdir,her konuda hiçbir şekilde açığım yok abartı olmasın ama dortdortluk kadınım,beni aldatma aciklamasi sadece başka birine aşık olması olur,başka türlu bir bahanesi ya da aciklamasi olamaz. Ben okadinin evine de giderim merhaba komşum dün konusamadik diyerek konuyu acar lafı alırım ağzından ama cocugu var yapmam emin olmadan.Beni aldatti demiyorum kadın kötü niyetli demiyorum ,eşim orda durup bana ,su bayanın posetlerini taşıdım birinden duymadan benden duy diyecekti çünkü oda biliyor küçük şehir küçük ve dedikoducu mahalle.Arkamdan vaybe neslihan bile aldatılmış dedirtmek koyar bana,eşimin gitmesi değil,çünkü bütün mahalle bilir eşime sevgimi saygi mi hurmetimi,bazıları yapma bu kadar erkek sonuçta der,bazıları bravo aferin der.Güven demissiniz sizler eşinize yuzde yuz guveniyormusunuz gerçekten ,evetse vallahi bravo ,ben guvenmem eşime yuzdeyuz,şeytan bu !
Evliliğimizin ilk aylarında eski kız arkadasina face ten banamutlaka ulaş diye bir mesaj atmış ,bozuntuya vermedim yüzyüze konuşalım dedim evde basbasayken neti açtım face girdim mesaj yok silinmiş, ben bu mevzudan sonra kılı kırk yararim.Ne güzel yardım etmis
yardım etmesi değil mevzu kaçar gibi eve girip alelacele üstünü değiştirmesi,yetmis yaşındaki babana yardım et insanlık görevin se eğer yaşlı adam sonuçta.
Çocuga gelince ,ben yukarı çıkarken babaannene bak oğlum dedim cocugu kv koyup oyle girdim evime,çocuk gelince sustuk çocuk tekrar gitti ben devam ettim çocuk tekrar gelince de dusa girip yattım oğlum birşeye şahit olmadı yani.
Galiba kendime yediremiyirum..

Evet yediremiyorsunuz çünkü eşinizin niye atıldıği belli olmayan bir mesajı var. Biz olaya yorum yazarken bunu bilmiyoruz sizin yazdığınız kadarını biliyoruz.

Ben dört dörtlük değilim. Çalıştığım için eşimden yardım beklerim ve talep ederim o zaman benim aldatılma riskim var öyle mi? Eşime de güveniyorum. Yüzde yüz mü bilemem çünkü aynı şirkette çalışıp 24 saat birarada olduğumuz halde benim içime şüphe düşürmedi. Gittiği yerleri de bilirim ve beni aldatır mı diye düşünmem.
Aldatılmak kadının eksiklerinden kaynaklanmaz erkeğin karaktersizliğidir.

Eşinizi geçmişte ki olayı yüzünden mimlemişsiniz o yüzden bu kadar basit bir olayı abarttığınızı düşünüyorum. Evliliğinizin ilk aylarınızda eski kız arkadaşa niye mesaj atıldığını kesinleştirmeden o olayı kapatmayacaktınız. Hazmedememeniz de çok normal. Mesaj silinse bile sırf meraktan da olsa sormalıydın. Şimdi bu yüzden mahalle ne der diye kafanızda senaryolar yazmanız.

Çocuğunuzu bu olayda sakınmanız dikkatli davranmanız çok güzel takdir ettim. ama en ufak olayda dahi kavgaya tutuşmanız enine boyuna düşünmeden kesin yargılarla hır gür çıkarmanız aynı evde yaşayan herkesi etkiler ve bir gün mutlaka şahit olur. Bir de bu açıdan düşünün.

Atın kafanızdan kötü düşünceleri.

aynen aynen. bir türlü gömlekle bu olayın arasındaki bağı kuramadım. açıklayabilirmisiniz acaba konu sahibi.

Köşeyi dönerken gördüğü adamın kocası olduğundan emin değilmiş,gömleğini görmüş ama,kadının poşetlerini taşıyanın kocası olduğundan emin olmak için de eve dönünce adamın gömleğe bakmış.Yani gömlekten kimlik tespiti yapmış konu sahibi:34:

Son düzenleme:
Köşeyi dönerken gördüğü adamın kocası olduğundan emin değilmiş,gömleğini görmüş ama,kadının poşetlerini taşıyanın kocası olduğundan emin olmak için de eve dönünce adamın gömleğe bakmış.Yani gömlekten kimlik tespiti yapmış konu sahibi:34:

hımm, sağol canım. ama eve gelince gömleği değiştirip değiştirmeyeceğine baktım değiştirmiş falan yazmış da konu sahibi. o kısmı da anlayamadım ben. değiştirse nolur değiştirmese nolur :26: yani gömleği değiştirip değiştirmemesi neyi ispatlar

Son düzenleme:
Arkadaslar,bayan gayet sağlıklı,yaninda çocuk yok,hamile değil ,dusmemis düşer gibi olmus,zayıf çelimsiz de değil gayette kilolu,saf derken ki amacım ben daha önce hiç konuşmadım,komsulardan duydum öyle akli meleke falan değil,yani ben anlam veremedim,ilk defa konuşuyor benimle sende kilo almışsın demek ne alaka?
'ya merhaba abide yardım etti sağolsun 'demek dururken ,sende kilo almışsın dedigi ne anlam veremedim ,nedenir buna deli desem değil,akıllı ise niye böyle konuştu?
Ha birde bayanda benim gibi kv ve kp ile altli ustlu oturuyor,kocası kp gitsin canım getiremiyorsa,ben bi akıl verin dedim destek fikir ne bilim biseyler söyleyin ama niye olumsuz yaklaşıyorsunuz ki,bende hamile oldum ,cocugumla alışverişe gittim,yolda giderken okadar sert giderimki cesaret bile edemzler sormaya ya,sorarsada teşekkür eder ceviririm ama benim nazik kocam ya boş çıkıyorum ışte demiş ,off offf var bu ışte birsey.Niye hemen gömleğini çıkardın dedim ya çıkardım tişört 'umu giyiyorum ışte dedi ,niye kaçar gibi hemen çıktın dedim seni görmedim bile dedi.
Bizim evin bir üst sokağında oturuyorlar ve ikimizinde evi tam köşe,madem yardım etti,kp tanıyormus peki o zaman kadının evine kadar gösterseydi kapıdan verseydi posetleri birileri gorursede slm verip aciklasaydi ,o zamanda daha mi saçma olurdu bilemedimki ya

Canım bu kilo mevzusu bizim milletin birbirini uzun bir aradan sonra gördükten sonra yaptıkları ilk geyiktir.Kiminin fikri bile olmaz.Ben Türkiye'de yüzlerce kez böyle bir şey duymuşumdur uzun bir aradan sonra gördüğüm kişilerden.''Aaa Milenacığım görmeyeli kilo almışsın;ama iyi olmuş böyle yüzüne renk gelmiş.'',''Aaa zayıfladın mı bakiyim sen.''Yani bu tip diaoglar çok yaygındır bizim ülkede.Kimi insan gerçekten kastetmez bile,sadece konuşmak için,muhabbet konusu bulamadıkları için yapar bunu.Ben canınızı sıkmayın derim.Bu arada bence olumsuz değil,pozitif yaklaşıyoruz,gerçekten.Bu arada insanların size yardım etmemesi onların hatası bana kalırsa,daha önce bana yardım eden de oldu,yer veren de,ben de başkalarına da yardım ettim.Bence Türkiye'de bu her şeye cinsel mana yükleme huyumuz insan ilişkilerini mahvetti.Eşiniz güzel bir şey yapmış bence canınızı sıkmayın.Yani bu kadarcık bir şeyden başka anlam çıkarmak yanlış,varsa da başka şeylerin olmasını beklersiniz.Sizin bundan öncesinde adama karşı güven eksikliğiniz mi vardı?

Son düzenleme:
hımm, sağol canım. ama eve gelince gömleği değiştirip değiştirmeyeceğine baktım değiştirmiş falan yazmış da konu sahibi. o kısmı da anlayamadım ben. değiştirse nolur değiştirmese nolur :26: yani gömleği değiştirip değiştirmemesi neyi ispatlar

Yani konu sahibi şundan şüpheleniyor:Adam karısının kendisini gördüğününü görüyor,sonra hemen hızlıca köşeyi dönüp eve gelip gömleği değiştiriyor ki karısı onu o gömlekle görmesin,o poşetleri taşıyan adam olduğunu anlamasın.Oysaki ben adamın böyle bir şey hesap ediceğinden şüpheliyim,zaten karısı kirli sepetinde görür gömleği ama konu sahibinin düşüncesi yukarıda dediğim gibi.

Son düzenleme:

Alt tarafı poşet taşımasına yardım etmiş bunda ne var,bir insana yardım etmek için illa hamile,yaşlı yada hasta mı olması gerek o zaman hiç kimseye yardım etmeyelim sen gençsin kendi işini kendin gör diyelim.Zaman zaman benim çevremde de oluyor böyle yardım edenler o zaman art niyet mi arıyalım adı üstünde yardım.Hatta daha dün babam akşam işten gelirken bir komşumuzda market alışverişi yapmış geliyordu kadının poşetleri ağır babamda bahçede kadını görünce yardım etti asansöre kadar beraber taşıdılar ben ve annemde balkondaydık ikimizde gördük hatta annem bana eğer baban o komşuya yardım etmeseydi o zaman kızardım dedi.

Son düzenleme:
Ya allah askina siz mi bu kadar kör olcak kadar iyi niyetlisiniz yoksa benmi cok kötüyüm. Adam karisini ariyor kadin eve yakinim diyor ve karisini beklemeden aceleyle eve gidip gomlegini değiştiriyor. Diğer kadinda belli ki sokakta lafa tutmaya çalışmış. Bugune kadar konusmadigi bi kadının nedense o anda mi muhabbet edeceği tuttu? Hadi diyelim oyle bu muhabbette "sende kilo almissin benim gibi" diyerek mukayese etmek neden? Insan yeni taniscagi birine Neden boyle bisi desin. Kadin icin saf demekle akli sorununda ne ilgisi var o tarafıda anlamis degilim. Bence iyi niyetli dusunulmemesi gereken konu.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Back
X