Bir derdim var

Peki sizce ne yapmam lazım? Ya da ne yapabilirim? İnanın bilmiyorum ne yapmam gerektiğini

Aile adaletsiz davranıyor, o konuda haklısınız.

Ama sizi ilgilendirmez yine de.Bunun derdine düşüp kendi ailenizi de katmayın işin içine, alakanız yok.

Siz şunu düşünün. Sevgiliniz ailesine, erkek kardeşine dahi ses çıkaramayan, pasif bir erkek ama herşeyi size anlatıp sizi dolduran bir karakter.
Siz bu insanla evlenmekte kararlı mısınız, evi de yok üstelik?
Siz bunlara odaklanın.

sevgilin buna tepki göstermekte haklıdır. ama yok ben aileme nasıl söyleceğim endişesi çok saçma. senin ailene ne adamın evinden barkından.

Peki sizce ne yapmam lazım? Ya da ne yapabilirim? İnanın bilmiyorum ne yapmam gerektiğini

Sen bu aşamada bir şey yapamazsın..
Sevgilinin tepki göstermesi gerekir.
Anladığım kadarıyla o da bunu yapamıyor
gelip sana söyleniyor..
Bu da karakter meselesi..
Ben olsaydım, bende evlenmek üzereyim
kimin önce,kimin sonra evlendiğinin bir önemi var mı.
Adaletli olmalısınız diye tavrımı koyardım.

Ne zaman bu olay seni bağlar biliyor musun..
Evlenirsiniz
Ailenin bir takım ihtiyaçları olur..
Yardım isterler..
O zaman dersin kii
Evinizi kime hibe ettiyseniz, kimi rahat ettiriyorsanız
ona gidin..

Onun için sana diyoruz ki, şu aşamada yaparlarsa yapsınlar
yapmazlar ise yapmasınlar..
Sen canını sıkma..
Gerekirse kirada oturun ama kimseye minnet hissetmeyin.
Kafanız rahat olsun.

Yukarıda arkadaş çok güzel değinmiş, bu sorulara odaklayın kendinizi. Gerekirse bu dediklerimizi onunla paylaşın ileride yaşayabileceğiniz sıkıntıları anlatın. İyice tanıyıp, emin olmadan ciddi adım atmayın.

Çok güzel söylemişsiniz haklısınız da. Ama biz bu konuların dışında cok iyi anlaşıyoruz. Çok efendi herseyi sorun etmeyen bir erkek. Öyle ki benim ciddi kronik bir rahatsızlığım var onda bile benimle mr a giriyor bekliyor yanımda Olduğunu hissettiriyor. Hastalığıma bağlı olarak stres yapmamam üzülmemen lazım. Ben sinirlensem bile o bana dur diyor. Şimdi bu artıların yanında aile meselesini ciddiye almak istemiyorum. Ama diğer taraftan da ben yapım gereği haksızlığa tahammül etmem söylerim. Söyledikleriniz doğru iyi değil bu aşamada fikirlerimi çok söylemem. Biz eğitimli insanlarız yaşım da geçiyor bilemiyorum. Konuşsam değişir mi yarın öbür gün benim hakkımı da yedirtir mi cocuğum olsa da sessiz mi kalır inanın bir fikrim yok. Beni ilgilendirmiyor aile işleri tabi ki daha ilginç şeyler de var. Kafam çok karışık

Tabii sadece bu huyuna göre değerlendirmeyin ama gözardı da etmeyin. Hakkını araması ve arayamadığı noktada da sizi doldurup dahil etmemesi için konuşarak başlayabilirsiniz. Çok geçmiş olsun bu arada.

Tabii sadece bu huyuna göre değerlendirmeyin ama gözardı da etmeyin. Hakkını araması ve arayamadığı noktada da sizi doldurup dahil etmemesi için konuşarak başlayabilirsiniz. Çok geçmiş olsun bu arada.
Teşekkür ederim. Çok sağolun gerçekten

nedir ki o ilginç şeyler?

Ben şimdi şu ''yaşım geçiyor'a takıldım. Bizim ailede iki bekar kız var, biz bu kızları ilk isteyene/istediklerine verseydik, hadi onlara vermedik, ikinci istediklerine verseydik, bugün ikisi de mutsuzdu. Bunu biz de söylüyoruz, kendileri de söylüyorlar. Eger insandan beklendiği gibi gelişiyorsanız, kendinize yıllar içinde bir şeyler katıyorsanız, yirmili yaşların başındaki tercihlerinizle 30'lu yaşların başındaki tercihlerinizin farklılaşır, bu da sağlıklı bir evlilik için mühimdir. Ben o yüzden bu yaşım geçiyor endişesini anlamsız buluyorum. Eğer mesele çocuk sahibi olmaksa, çevremde ilk çocuğunu 30-40 bandında kucağına alan bir dolu insan var, tıp da artık bu konuda kadınlara çok yardımcı. Ama siz, yaşım geçiyor endişesiyle, sevgilinizde gördüğünüz bazı huylara, ileride aranızda sıkıntı doğuracağı bariz bazı karakter özelliklerine gözünüzü kapatmayı tercih ederseniz, ileride pişman olabilirsiniz. Bu ev ve kardeşin nişanlısı meselesi sayesinde, sevgilinizle ilgili ortaya çıkan şeyler, ciddi ciddi üstünde düşünülmesi gereken şeyler. Konuşarak, - o da belki- insanların bazı davranışlarına dikkat etmelerini sağlayabilsiniz, ama huylarını asla değiştiremezsiniz. Taşıma suyla değirmen dönmez.

yani şu durumda pekte haksız değil ama konu sahibi, 1 ev var adam kime isterse ona verir denilmiş ama çocuklar arasında haksızlığa yol açar bu, ya kimseyi oturtmayacak kiraya verip kendi alacak yada çocuklar arasında paylaştıracak ben olsam öyle yapardım.

Teşekkür ederim anladığınız için. Adaletsizliğe adaletsizlik diyebildiğiniz için tebrik ederim
Hiç de adaletsizlik değil. Biz gerçekleri söylüyoruz. Sevgilinin kaç kuruşu var o evin alınmasında da adaletsizlik olsun.Kendi tasarrufu ister yakar ister yıkar,istediğine verir. Adamın kendi malı. Çok paracısınız bu hesapları yapacağınıza, ailesi size ev vermezse yine de evlenecek misiniz ona cevap verin

Eee nişanlın hakkını yedirtiyor.
Ailesine ses edemeyip sana dert yanıyor
Problemini kendi çözemeyip seni fişekliyor
Ben bu çocuğun karakterini pek beğenmedim açıkçası

Bir sebep bulup daha erken siz evlenin o zaman.

İnsanlar öyleyapıyor bu zamanda saçmalayan da sizsiniz. Bu nasıl bir uslüptur ya. Seviyeniz belli oldu gerek bile yok

Farzedelim ki aile sadece küçük kardeşe verecek evi. Böyle adaletsiz bir durum oldu. Yapabileceğiniz bir şey var mı? Bunun için tartışmak size yakışır mı? Bu konunun muhatabı sevgiliniz. O bu adaletsizliği önleyemiyorsa bir bardak soğuk su. Tabi buna göre siz de ailesi ile mesafeli olma yolunu seçebilirsiniz. Aileniz nerede oturacağınızı sorarsa da bütün kirada oturan çiftler ne cevap veriyorsa siz de bu cevabı verebilirsiniz.

İnsanlar öyleyapıyor bu zamanda saçmalayan da sizsiniz. Bu nasıl bir uslüptur ya. Seviyeniz belli oldu gerek bile yok
Evet adam ev için evleniyor demek çok seviyeli bir tavır çünkü.Bu zamanda insanlar öyle yapıyor derken?Ben farklı bir zamanda mıyım ya da 26 yaş çok yaşlı da gençleri mi anlamıyorum?Zamanla ilgisi yok senin gibi insanlar her zaman vardı olmaya da devam edecek.Sevgilimin ailesi oğullarına ev verecekte ben bunun konusunu yapacağım.Ne münasebet ne haddime yahu kendi aile işleri.Hele ki maddi meseleler hiç ilgilenmem hiç hoş olmayan konular.

Senin gibi tanımadığı insanlara saçmalama sen diyerek konuşan insanlar da olmaya devam edecek :) okumadan yazdığjnız nasıl belli oluyor. Okumadan yorum yazmayın her gördüğünüze.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…