Bir derdim var

Sedace

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2017
42
6
41
Kızlar selam anlatacağım şey belki size garip gelebilir ama inanın ne yapacağımı bilmiyorum. Yaklaşık 1.5 yıldır bir sevgilim var. Evlenmeyi düşünüyoruz yalnız şu an nişan arefesinde olan bir erkek kardeşi var ve onun evlenmesini beklemeden evlenemeyiz. ailenin bir tane evi var bir de kendi oturdukları ancak aile yakın zamanda evleneceği için o evlerini kardeşine verecek. Benim için sorun değil çalışırım kazanırız alırız biz de bir ev ama bana dokunan ben olayın veya olmayayayım benim sevgilimin hakkının yeniyor olması. Onu da bırakın ben aileme bu konuyu açtığımda nerde oturacaksınız diyecekler ve ailenin böyle bir düşüncesizlik yapması ailemin gözünde hoş bir izlenim bırakmayabilir. Şimdi diyeceksiniz ki senin ailen destek olsun ama mesele o da değil şu an evlenen kardeşi sırf o evi kapmak için ilk tanıştığı kızla evleniyor ve aile de demiyor ki abin de evlenecek. Ne yapsam bilemiyorum yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:
sevgilinizin hakkı yenmiyor, adamlar bir şekilde o evlere sahip olmuşlar, ister çocuklarına verirler, ister satarlar, ister bağışlarlar, bunun için ne size ne ailenize hesap vermek zorunda değiller ki.
eğer aileniz nerde oturacağınızı sorun edip ille ev sahibi bir damat adayı istiyorlarsa öylesini bulun.
 
Abim var önce o evlensin demiyor demişsin o evde sen otursan haksızlık olmayacak mıydı peki :KK70:

Ailen bu kadar takacaksa evi olan birini bul madem.Millet evini kime vereceğini de size soracaktı ne haksızlığı yahu sana mı düştü bunun tasası
 
Of of resmen o ev size dert olmuş yahu. O ev sanki hiç yokmuşçasına düşünün. Ailenizin de laf söylemeye hakkı yok. Bir ev kolay alınmıyor, sadece erkek aileleri çocuklarına ev yapacak değiller, sizinkilerin laf edebilmesi için size de bir ev yapmış olmaları gerekmez mi?
 
Yok abisinin olmayacaktı biz o evi satıp destek olup uygun fiyatlı iki ev sahibi olacaktık onun dediği de bu ama fırsat verilmedi diyor. Bana düşmedi tasası tabi ki ben onun söylediği şekilde aktarıyorum zaten size. Adaletsizlik var ortada. Aile iki oğlu olduğunu biliyor birine o evi yapıp diğerini kaderine terkediyor. Sizin aileniz de böyle davransa onun gibi düşünürdünüz emin olun. Şimdi burdan bana hakaret edilecek birşey yol fettan kelimesini de aynen iade ediyorum sahibine kişi kendinden bilir işi diyorum.
 
İki oğlu var evet ve istediğine de verir daha evlenmeden sizi neden gerdi bu iş ben onu anlamadım hem sizin aileniz siz bahsetmeseniz nereden bilecek bir evlero daha olup diğer oğullarına verdiklerini demek ki söylemeyi planlıyorsunuz. Anne babanın evinde malında mülkünde gözünüz neden olur ki kazanın alın evinizi bu kadar basit!
 
Evlenmek uzere olan 2 evladim olsa
O evi ilk evlenene hibe etmezdim.
Satar yarisini birine, yarisini digerine bolerdim.
Ustu icin
Girsinler krediye 2 side alsin evlerini diye
Dusunurdum.
Aile bu acidan adaletsiz.

Ama bunun uzerinde sizin soz hakkiniz yok.
Neden adaletsizler diye dahi soramazsin.
 
Kızlar selam anlatacağım şey belki size garip gelebilir ama inanın ne yapacağımı bilmiyorum. Yaklaşık 1.5 yıldır bir sevgilim var. Evlenmeyi düşünüyoruz yalnız şu an nişan arefesinde olan bir erkek kardeşi var ve onun evlenmesini beklemeden evlenemeyiz. ailenin bir tane evi var bir de kendi oturdukları ancak aile yakın zamanda evleneceği için o evlerini kardeşine verecek. Benim için sorun değil çalışırım kazanırız alırız biz de bir ev ama bana dokunan ben olayın veya olmayayayım benim sevgilimilin hakkının yeniyor olması. Onu da bırakın ben aileme bu konuyu açtığımda nerde oturacaksınız diyecekler ve ailenin böyle bir düşüncesizlik yapması ailemin gözünde hoş bir izlenim bırakmayabilir. Şimdi diyeceksiniz ki senin ailen destek olsun ama mesele o da değil şu an evlenen kardeşi sırf o evi kapmak için ilk tanıştığı kızla evleniyor ve aile de demiyor ki anin de evlenecek. Ne yapsam bilemiyorum yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkür ederim.

aile ne konuda düşüncesizlik yapıyo? bir ev daha mı alsınlar? kardeş mi evlenmesin?
 
iki oğlum var . burdan aldığım ders ikisinede ev almamak.herkes çalışsın kendi alsın madem..
sonra biri cikar abine aldi sana almadilar üvey evlat mısın ? der.durduk yere çocuğum abisine bize düşman olur.
herşeyin hayırlısı..
konu sahibi sizene??
 
Evlenmek uzere olan 2 evladim olsa
O evi ilk evlenene hibe etmezdim.
Satar yarisini birine, yarisini digerine bolerdim.
Ustu icin
Girsinler krediye 2 side alsin evlerini diye
Dusunurdum.
Aile bu acidan adaletsiz.

Ama bunun uzerinde sizin soz hakkiniz yok.
Neden adaletsizler diye dahi soramazsin.
Aynen bundan bahsediyorum ve tüm bunları o söylediği için söylüyorum.
 
Sende onlardan önce git evlen evi kapmak için :KK70: hey Allahım ya :deli: Ben de ilk evlendim bize de ev verdi kp im bizim hakkımızda da öyle düşünüldüğüne eminim ama o kadar süre çıktıktan sonra bi zahmet bize verilsin :KK14:
Yoksa kocam evi kapmak için mi evlendi benle bak şüpheye düştüm şimdi :KK70:
 
Aynen bundan bahsediyorum ve tüm bunları o söylediği için söylüyorum.

Tamam seni anliyorum
Ama mesela ailem de bu durumu hos karsilamaz falan diyorsun.
Aileni ilgilendirmez ki bu?
Niye ilk oglunuza ev aldiniz 2. Ye almiyorsunuz deseniz
Canimiz oyle istiyor bile deme haklari var :)
Simdi onemli olan
Sen bu adamla ev alinsa da alinmasa da
Evlenmek istiyormusun?
Ev yoksa olmaz diye dusunecekmisin..
Oyleyse yapman gereken yol vermek.
Yooo ben yinede evlenicem ama
Bu adaletsizligi hazmedemiyorum diyorsan
Yine de karismayacaksin.
Herkesin yaptigi kendine.
Kapatacaksin kapini keyfine bakacaksin..
Ona gore deger biceceksin.
Bu kadar basit canim.
 
Onu da bırakın ben aileme bu konuyu açtığımda nerde oturacaksınız diyecekler.

Evden çok ne var her yerde kiralık daireler mevcut, illa ki evlenmeden ev almak mı gerekiyor?
Öyle bir şart olsaydı hiç kimse evlenemezdi.
Ev babanın istediği kişiye verir, sizin bu dert edinmeniz çok yanlış, bırakın sevgiliniz düşünsün babam ayrım mı yapıyor diye.
Ayrıca kardeşi ev için ilk tanıştığı kız ile evleniyor demeniz cidden komik..
 
X