Bir "dert" de benden...

Wurstria

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2015
14.178
25.553
598
Herkese iyi geceler. Hayatımda probleme dönüşmesinden nefret ettiğim fakat ne yazık ki görünen göre probleme dönüşmüş bir durum var ve aklıma siz geldiniz. Bana en iyi tavsiyeleri sizin verebileceğinizi düşünüyorum sonuçta bugün burada 1. yılımı doldurdum. :) Şimdi ben üniversite son sınıf öğrencisiyim ve kyk yurdunda kalıyorum, odalar 4 kişilik. Öncelikle şunu belirteyim bu bir oda arkadaşı konusudur. :) Güldüğüme de bakmayın gerçekten üzülüyorum artık ciddi ciddi. Hayatımda düşünmem, çözüm bulmam gereken onca şey varken bir de bununla uğraşmak beni çok yoruyor o yüzden artık minimum uğraş vermek istiyorum. Bilenler bilir, kyk yurtlarında dilekçe vererek aynı odada kalmak istediğiniz arkadaşlarınızla kalabiliyorsunuz. Şu anki oda arkadaşlarımdan birisi benim birinci sınıftan beri aynı odada olduğum, çok iyi anlaştığım bir insan, X olsun ismi. Ben ve X geçen sene biriyle tanıştık yurttan, onun da ismi Y olsun. Daha doğrusu Y bize kendisi geldi, bizimle aynı odaya çıkmak istediğini söylemişti, kendisini bize çok iyi tanıttığı için biz de güvendik ve üçümüz birlikte bazı konular üzerinde anlaşarak dilekçe verdik. Özetlemek gerekirse Y, bu sene aynı odaya çıktığımızdan beri anlaştığımız konuların hepsinde sorun çıkarıyor, uzun lafın kısası her konuda yan çizmeye başladı. Biz üçümüz geçen sene oturup "kesinlikle odadakiler uyurken gürültü yapılmasın, hepimiz saygılı olalım, dikkatli olalım" hususunda anlaşmamıza rağmen Y biz odada uyurken sabahları falan çok gürültü yapıyor. Kapıyı gürültüyle açıp kapatıyor, dolabının kapağını gürültüyle açıp kapatıyor falan, sabah o bizden önce uyanmışsa muhakkak onun gürültüsüne uyanıyoruz. En büyük sorunumuz gürültü anlayacağınız. Y, odanın içinde topuklu terliklerle geziyor diyeyim siz anlayın durumu. Biz bu kızı karşımıza aldık konuştuk, güzelce uyardık, tamam dedi ama dikkatsiz davranmaya devam etti. Ben 2 kere kavga ettim ki bir tanesi çok kötüydü, üstüne yürüdüm, bildiğiniz saldırdım yani, korkudan titremesine rağmen o kavgadan sonra sadece 2 hafta hareketlerine dikkat edip özen gösterdi, sonra tekrar eskiye döndü. Ben ve arkadaşım X şu an bir çözüm arıyoruz. Gelmişiz son seneye ve biz anlaşarak çıktığımız insanla sorun yaşıyoruz. Konuşmakla anlamadı, kavgayla anlamadı. Bu arada o biz uyurken gürültü yapmasına, dikkatsiz olmasına rağmen biz o uyurken ona saygı gösterip ses yapmamaya özen gösteriyoruz. Bazen kendisi gelip gündüz vakti uyuyor herkesin ayakta olduğu saatlerde ama biz yine de saygısızlık olmasın diye hareketlerimize dikkat ediyoruz. Kendisinin uykusu çok hafif ve en ufak bir seste uyanıp oflayıp pofluyor.

Biliyorsunuz ki bu dönem bitmek üzere, önümüzde bir de ikinci dönem var. Bu arkadaş güzellikle konuşmaktan anlamadı, kavgadan gürültüden de anlamadı. Biz tekrar kavga etmek istemiyoruz çünkü yıpranan biz oluyoruz. Güzellikle uyarınca da anlamayacağını düşünüyoruz. Şimdi arkadaşım diyor ki kısasa kısas yapsak, o uyurken biz gürültü falan yapsak belki rahatsız olur ve bizim nasıl rahatsız olduğumuzu anlar, hareketlerine belki dikkat eder. Ben de işi inada bindirip kısasa kısas yapmaktan nefret eden bir insanım, karşımdaki kişi çok kötü bile olsa ben vicdanen rahatsız oluyorum bile bile rahatsız etmeye çalışınca. Ama arkadaşım belki hatasını anlar falan diyor. Bu arkadaşın hareketlerini düzeltmesini çok istiyorum ama size şöyle söyleyeyim: karşımızdaki insan hareketleri ve düşünceleriyle sanki bizden 5 yaş küçük gibi geliyor bana. Onu çocuksu buluyorum açıkçası. Size sormak istiyorum, siz olsanız ne yapardınız? Tekrar ediyorum; kavgadan ve konuşmaktan anlamıyor bu arkadaş o yüzden ben boşuna nefes ve sinir tüketmek istemiyorum kendi adıma. Oda değiştirme imkanımız yok onu da belirteyim. Sizce kısasa kısas mı yapalım arkadaşımın dediği gibi veya kısasa kısas yapmayalım, o bize saygı göstermese de biz ona saygı gösterelim ve onun rahatsız edici hareketlerini görmezden gelelim. Tabi ben bu arkadaşa çok kızgınım o ayrı konu. Kısasa kısas yapıp inada bindirince de bu defa kendim daha çok sinirleniyorum. Önümüzdeki günler finallerimiz başlayacak bu arada. Ne yapalım? Uzun oldu kusura bakmayın, sorunuz olursa cevaplarım.

Yeni bir dilekçe verip kızı gönderemez misiniz?

Insan olan tek seferde anlar.. Bu kadar uyarmaya hala devam ediyorsa kafada var bence bi sorun. Dilekce verip ayni odada kalinabiliyorsa ayni sekilde odadan attirmak icin dilekce yokmu? kusura bakma yurt disinda yasadigim icin pek bilgim yok yani..

Hım biletek yaptığını sanmıyorum
Öyle hara güre bi tarzı var demekki.
1 dönem idare edin dicem uykuda önemli ya.
Belki bi hafta o uyurken rahatsız edip sonra nasıl oluyomus anla diye yaptık diyin belki insan olmaya başlar

Insan olan tek seferde anlar.. Bu kadar uyarmaya hala devam ediyorsa kafada var bence bi sorun. Dilekce verip ayni odada kalinabiliyorsa ayni sekilde odadan attirmak icin dilekce yokmu? kusura bakma yurt disinda yasadigim icin pek bilgim yok yani..
Kız kendi isteğiyle gitmediği ve suç teşkil edecek birşey yapmadığı sürece bu dediğiniz imkansız, bizdeki idarenin bize oda konularında dediği tek şey "kendi aranızda halledin" oluyor.

W Wurstria seninle forumda az çok konuştuk, ikimizinde problemi aynı ben de odadakilerden şikayetçiyim, ben dikkatli oldukça onlar da dikkat eder oldular, ama sizinkisi laftan anlamıyor gibi, kısasa kısas yapsanız o da inada bindirecek 3. dünya savaşı çıkacak gibi duruyor, biraz vurdumduymaz biri sanırım, inadınıza yapmıyor bence, bir kez daha iyilikle konuşsanız..

Kısasa kısas yapın. Olmadı dövün.
Dövecektim, ciddi ciddi kendimi kaybettim, elimden bir kaza çıkacaktı ki arkadaşım araya girdi, engel oldu. Yoksa gerçekten dövecektim, başımı da yakacaktım. Zaten geçen seneki oda arkadaşlarından dayak yemiş bir insan.

Kız kendi isteğiyle gitmediği ve suç teşkil edecek birşey yapmadığı sürece bu dediğiniz imkansız, bizdeki idarenin bize oda konularında dediği tek şey "kendi aranızda halledin" oluyor.

Demek suc islemeli oylemiiiii :) icimde ki seytan beni fena halde durtuyor desemmmm?

Kısassa kısas yapmayın ama hiç bir istediğini de yapmayın. Mesela şunu uzatırmışım dedi. Kendin al deyin. Ters davranın hatasını anlasın.

Kısassa kısas yapmayın ama hiç bir istediğini de yapmayın. Mesela şunu uzatırmışım dedi. Kendin al deyin. Ters davranın hatasını anlasın.
İlk kavgamızdan beri ben kesinlikle muhatap olmuyorum. Kaç metrekarelik bir oda ki, konuşmadan nasıl duruyorsun diyebilirsiniz ama ben duruyorum çünkü o kadar soğudum ki kendisinden... En son da kavga etmek, kendisini dövmek için muhatap oldum onda da bağırdım çağırdım yani. Benim iyi yüzümü kaybettiğini kendisi de çok iyi biliyor ama arkadaşım ara sıra sohbet ediyor onunla, o biraz yumuşak yüzlü kalıyor yani ve bu kız ondan yüz buluyor. Ben kesinlikle tersim mesela, o öyle değil. Arkadaşım onunla hiç kavga etmedi, hep yatıştıran taraf oldu falan.

kısasa kısas ne demek, onu uyutmam ki ben.. gece tam kafasını yastığa koyduğu an başlarım sese, sabahın ilk ışıklarıyla da devam ederim :) ikiye karşı tek sonuçta, onu öyle bir rahatsız edin ki kaçsın.. eşyalarının yerlerini değiştirin, yanlışlıkla üzerlerine su falan dökün mesela ay ben çok fenayım yaw

kesinlikle odadakiler uyurken gürültü yapılmasın, hepimiz saygılı olalım, dikkatli olalım

Zaten bunun konusulmasina bile gerek olmadan beraber yasadigini bilerek dikkat etmeli insan. Konusulmasina bile gerek yok da karsinizdaki anlayisli mantikli bir insan degil.

Bizim odada da vardı oyle bir kiz. Diger 5 kisi arada kibarca uyarırdik (daha dogrusu ben uyaramazdim bile) ama hic tartismadik. biz utandik tartismaya arkadaş sonuçta diye o utanmadi aynen devam etti. sabahin korunde ilk o kalkardi baya erkenden ve cok gürültü yapardi. Yan odadan bir arkadasi vardi. Onu da cagirir sabah sabah konuşup gulusurlerdi. Aklima gelince bile sinir oldum :) sizinki gibi terlikleriyle pat pat ses cikarir, dolap kapagini carpardi. Bu insanlar zevk mi alıyorlar acaba birilerini rahatsız etmekten. Bilerek de yapıyordu. Arkadaşına sessizce söylerken duydum çünkü, bak nasil gürültü yapip rahatsiz edeceğim bunlari derken. Biz ise yine de dikkat ederdik.

Bence kissasa kissas yapin. Bunlar hicbirseyden anlamiyorlar. Bunu yapmazsaniz onun gürültüsu ile yine siz sinir olacaksiniz çünkü. Bari o da rahatsız olsun. Ben yapamadim siz yapin dermişim :)) Once onunla gercekten yapamadiginizi oda degistirmesinin daha iyi olacagini soyleyin isterseniz.

Bu benim de aklıma gelen birşey. Yalnız şöyle bir sıkıntı var, ben zevk alarak kimseyle inatlaşamıyorum. Ona inat yapayım derken kendim daha da sinirleniyorum. İyiliğimi kaybedip kötü birine dönüşüyorum o zaman. Kısasa kısas konusunda kararsızım işte. Açıkçası ben bilerek yaptığını düşünüyorum çünkü son kavgadan sonra 2 hafta kadar çok dikkat etti hareketlerine, tam düzeliyor derken tekrar aynı saygısızlığa, paldır küldürlüğüne devam etti. Ve açıkçası ben onunla aynı dili konuşmadığımızı düşünüyorum. Bu kız hayatı boyunca herhalde hiç yokluk görmemiş, daima ailesi her istediğini yapmış falan... Empati kuramıyor, hatasını kabul edip düzeltme yoluna gitmiyor insan gibi. Ne ilginçtir ki kendisi uyurken odada çıt çıksa uyanıyor ama bizim onun gürültüsüne uyanmamız onun kafasına girmiyor.

O ses çıkardı ve siz uyandınız. Direk kalkıp "Sessiz olur musun!" deyin. Sert ve kesin.
Senden korkar muhtemelen Wurstria.

Akıllanmıyorsa, iki haftada bir korkutun öyle.
Anladığı dilden konuşmak lazım.

Ben kisasa kisas derim.
Iyilikten maraz dogar.
Hatta bir gece nobet tutun.
Bir sen bir arkdasin, ses yapin tam yataginin dibinde.
Tum gece uyuyamasin.
Sorarsada " topladik cikardik butun gurultulerini, esittir bu etti)

Herhalde zevk alıyorlar ama ben alamıyorum işte o zevki. Benim tersim sinirim çok pis, benim dolabımın kapağını çarptı ki açıkçası ben onun hareketlerinin altında yatan bazı duygular olduğunu düşünüyorum, bunu arkadaşıma da söyledim... O sinirle ben bi patlama yaşadım ve arkadaşım araya girmese kan çıkacaktı, o derece. Ben ki yurt hayatım boyunca nelere sabretmiş insanım, ilk kez ciddi ciddi birine saldırdım. Odadan kovdum, tehditler ettim, bas bas bağırdım, arkadaşım engel oldu da dövemedim yani. O kadar sinirlendim ki kesici aletlerin (bıçakların) bulunduğu tarafa yöneldim, arkadaşım zaptetti. Ama şunu çok net anladım ki kızın kafasına birşey girmiyor. Merak ettim peki siz neden yapmadınız? :)

Sanirim en iyisi butun uyarilara ragmen kendisine ceki duzen vermedigini, bu yuzden artik baska bir odaya gecmesi gerektigini ona soylemek... yani acik acik konusup kendine git baska bir oda bul demek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…