Bir "dert" de benden...

Ben hic boyle bir ortamda bulunmadim ama onceki oturdugum evde komsumun aksamlari tv sesini sonuna kadar acmalarina, gece supurge calistirmalarina vs. sinir oluyordum. Ev sahibine sikayet edip o da onlari uyardiginda "rahatsiz olacak ne var ki" cevabini veriyordu. Sonradan farkettim, esim ve ben evde o kadar dikkatliydik ki alt komsumuzun rahatsiz olacagi hicbirsey olmamis. Dolayisiyla baskasinin gurultusunden neden rahatsiz olunur gercekten bir fikri yok.

Bir gun yine dandik tvlerinin sesini actiklarinda kolonlari yere yatirdik ve Haggard listemizi calmaya basladik. Daha ilk sarki bitmeden sesini kistilar ama ben durmadim tabii ki. Sikayette edemez cunku gurultunun bir sikayet konusu olmadigini savunan da kendileri. Sonra gece saat 2 falan. Yeni yattilar. Ama aksilik yerleri supurmeyi unutmusum meger. Aldim supurgeyi elime butun evi uzun uzun supurdum. Saka gibi ama sonra daha dikkatli oldular. Bir iki kere daha aliskanliktan tv sesi actilar ama arkadan hemen ses sistemini acinca aninda kapattilar.

Normalde herseyin medeni cerceve icerisinde cozulmesinden yanayim. Ama inanin bazi insanlarin boyutlari bile farkli. Siz dusunceli oldukca o kendi havasinda hareket etmeye devam edecektir. Kisasa kisas iyidir, kisiye empati asilar.

Ah benim aklımdan ne fenalıklar geçiyor da vicdanım engel oluyor işte, ben çünkü bunu kafaya takarsam huzur namına bişey kalmaz, ben yüzüne de söyledim, bak kızım dedim böyle devam edersen seni bu odada uyutmam, oturtmam, yaşatmam dedim ama kafası kalın olduğu için belki de, girmiyor. Kısasa kısası ben yapmasam bile arkadaşım yapacak muhtemelen.

O ses çıkardı ve siz uyandınız. Direk kalkıp "Sessiz olur musun!" deyin. Sert ve kesin.
Senden korkar muhtemelen Wurstria.

Akıllanmıyorsa, iki haftada bir korkutun öyle.
Anladığı dilden konuşmak lazım.
Kavga ettim, üstüne saldırdım, dövecektim ki arkadaşım engel oldu. Yoksa ciddi ciddi başımı yakıyordum. Atarlardı yurttan. O kavgadan sonra 2 hafta dikkat etti ama şimdi aynı tas aynı hamam. Bir kavga daha etsem bu kez kavga alışkanlık yapacak, bi anlam ifade etmeyecek. Anladığı dil bu da değil işte, sorun orada. Anladığı dilin ne olduğunu çözemedik. Sinirlerimi de daha fazla yıpratmak istemiyorum çünkü yaşıtım olmasına rağmen ben onun zeka yaşının küçük olduğunu düşünüyorum.

valla kisasa kisas yapicaksin mecbur bu tipler anca bu dilden anlar. benim odamda da ayni bu tip bir kiz vardi kizda ne uyku biraktim ne huzur ama oda da herkes ayni tavri takindi arkasina bakmadan kacti vallae ne demisler dinsizin hakkindan imansiz gelir diye

Sanirim en iyisi butun uyarilara ragmen kendisine ceki duzen vermedigini, bu yuzden artik baska bir odaya gecmesi gerektigini ona soylemek... yani acik acik konusup kendine git baska bir oda bul demek...
Bu gidişle onu dememiz de yakındır. Arkadaşım da bi garip. Diyorum ki bak bu kız senden yüz buluyor, madem kızdan rahatsızsın o zaman dışla, hiç konuşma, muhatap olma falan diyorum. Tavrını koy diyorum belki kendine çeki düzen verir. Çünkü bu kızın dışlanma korkusu var. Benim yaptığım gibi yap diyorum, 1 saat sonra onu kızla şakalaşırken buluyorum.

Önümüzdeki hafta finallerimiz başlayacak ve kendisi 3 saat ders çalışıp 1 saat kafayı vurup yatan tiplerden. :) Aklıma çok kötü şeyler geliyor da karar veremiyorum.

Tükürseniz yarabbi şükür diyecek bir kızmış..Peki diper kızlar ses yapmıyor mu?Ben de yurtta kaldım.Bazıları çok hassas olurdu.Biz de onların hassaslığından rahatsız olurduk.

Kız kendi isteğiyle gitmediği sürece bu dediğiniz imkansız, bizdeki idarenin bize oda konularında dediği tek şey "kendi aranızda halledin" oluyor.
Butun yurtlar boyle kendi aranizda cozun diyor isin en can sikan yanida bu zaten

Eger biraz daha ayni odayi paylasirsaniz bu kizin hareketleri sana giderek batmaya baslayacak, o zamanda o odada onunla kalmak sana zulm gelecek. Sanirim konusma vakti gelmis baska bir odaya gecmesi konusunda. Diger arkadasin icin bir sey diyemeyecegim cunku insanlarin kiminle konusup konusmamalari hakkindaki kararlari kendilerine ait olmali. Sen sadece odayi birakmasi icin konusabilirsin.
Az bir donemin kalmis. Eger onunde uzun zaman olsa idi eve cik diyecektim ama yarim donem icin degmez.

W Wurstria cok cekingendim o zamanlar hayatta yapamazdim :) simdi de cekingenim ama o zamanlar gibi degil tabi. Simdi olsa tartisabilirim en azindan :) diğerleri de yine tartışmak istemediler cekinmeseler de. Bir de ilk yilimizdi bizim. 2. yil bile olsa herkes tepki gosterirdi kesin. sınav zamanları arkadaşa kalmaya giderdim rahat edemezsem diye.

Aman zarar vermeye kadar gitmesin sizin basınız yanacak ona birsey olmaz yine. Sadece onun davrandığı gibi davranin bir sure bence yine anlamazsa yapacak birşey de kalmiyor görmezlikten gelirsiniz artık. Az kaldı zaten. Arkadaşıniz da biraz daha tepkili olsaymis iyi olurmus. Onun rahatligi da vardır kizda.

Tükürseniz yarabbi şükür diyecek bir kızmış..Peki diper kızlar ses yapmıyor mu?Ben de yurtta kaldım.Bazıları çok hassas olurdu.Biz de onların hassaslığından rahatsız olurduk.
Ondan hariç zaten ben varım, benim arkadaşım var bir de rasgele gelen bir kız var, o birinci sınıf. Biz üçümüz dördüncü sınıfız, hepimiz tecrübeliyiz aslında. Gürültü yapan bi o var. Rasgele gelen kızın uykusu çok ağır olduğu için bizimle aynı sorunu yaşamıyor ama onunki gerçekten çok ağır o yüzden onu geçiyorum direkt. Ben ve arkadaşım rahatsız oluyoruz. Ve bize gürültü yapan insanın uykusu çok hafif, biz mümkün olduğunca sessiz bile olsak o mutlaka uyanıyor ve yatağında dönüp duruyor, oflayıp pofluyor falan.

Ben arkadaşıma durduk yere onları söylemiyorum zaten. Bişey oluyor mesela ve gelip bana söylüyor işte Y şunu yaptı rahatsız oldum, biz bu sorunu nasıl çözeriz falan diyor, ben de diyorum ki bence senden yüz buluyor. Yüz bulmaması için de muhatap olmayacaksın o zaman, bence yüz bulma sorunu böyle çözülür diyorum. Kararı zaten kendisine ait, dışlayalım diyen kendisi ama öte yandan şakalaşan da kendisi, anlamış değilim....

Konuştuğunuzda ne dedi?Kendinin bunu anlaması lazım ozaman.Niye anlamıyor kendi yaşadığı şeyi ilginç.
"Dikkat etmeyeceksen biz de kendimizi salacaz haberin olsun senin uykun bizden hafif "deyin bakalım..

Ben arkadaşıma durduk yere onları söylemiyorum zaten. Bişey oluyor mesela ve gelip bana söylüyor işte Y şunu yaptı rahatsız oldum, biz bu sorunu nasıl çözeriz falan diyor, ben de diyorum ki bence senden yüz buluyor. Yüz bulmaması için de muhatap olmayacaksın o zaman, bence yüz bulma sorunu böyle çözülür diyorum. Kararı zaten kendisine ait, dışlayalım diyen kendisi ama öte yandan şakalaşan da kendisi, anlamış değilim....

Dislansa aslinda kendiliginden gidebilir.

İşte benim de arkadaşımla alakalı sinir olduğum şeylerden birisi de bu. Bana "bu kızı dışlayalım" deyip de şakalaşmak nedir... Arkadaşım da biraz tepkili olsa belki kız davranışlarına dikkat eder. Ben zaten aramın bozuk olduğu insanla muhatap olmam aynen şu an yaptığım gibi. İşte bir yanım diyor ki kısasa kısas yap, bir yanım da boşver çocukla çocuk olma, yaptığı her şeyi görmezden gel nasıl olsa suratına dahi bakmıyorsun, adam yerine koymuyorsun diyor. Ben zaten yapamam öyle bugün afedersin ağzına s*çıp ertesi gün "naber, napıyosun?" muhabbetlerine giremem.

Bunu dene olmazsa kavga çıkarıp dışlamayı deneyin( ilk iş arkadaşın dediği gibi başka odaya geçmesi için konuşmak...)

Dislansa aslinda kendiliginden gidebilir.
Açıkça söyledim arkadaşıma, ben onunla kavga ettim ve tavrım çok sert, o bana asla yaklaşamaz, yaklaşamıyor da ama sen biraz daha yumuşak kalıyorsun, onunla sohbet ediyorsun, onunla şakalaşıyorsun falan o bundan yüz buluyor dedim. Karşımızda gerçekten normal bir insan yok ve arkadaşım da bunu kabul ediyor. Benim tavrım gibi sen de tavır koyarsan belki hatasını anlar diyorum. Birkaç gündür arkadaşım da çok sinir olmuş durumda ve hiç konuşmuyor o da. Kız dışlanmaktan çok korkuyor zaten. Gerçekten dışlanırsa odadan gitmese bile belki hareketlerini düzeltir. Benim arkadaşıma verdiğim tavsiye bu yani yoksa şunu yap bunu yap demiyorum.

Arkadasinla konuşup ikimiz de yuz vermesek daha iyi olur deseniz nasıl olur acaba. Ya da arkadaşınız onunla konuşup boyle devam edersen ben de muhattap olmayacagim artik seninle desin. Çünkü arkadaşınız bi yandan kissasa kissas deyip bi yandan muhabbete devam etse o da bir işe yaramaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…