Bir Doktor Bir Sigara Bir Şikayet Vakası

Bu sağlık ocağındaki doktorlar acayip lakayt ve bir tuhaflat bence de çok iyi yapmissiniz. Ben de olsam bimere şikayet ederim bu rahatlığı nereden buluyorlar anlayamıyorum.

teşekkürler herkese.

doktorları anlamaya çalışıyorum yoğun çalışıyorlar 2 dakikada bir hasta bakmaya mecbur bırakılıyorlar ama bu şekilde rahat davranan da çok doktor olduğunu düşünüyorum.sesimizi çıkarmazsak başımıza daha da kötüsü gelebilir.

Sigara icen doktor mu olur ya. Komiklige bakar misiniz? Gel de boylesine muayene ol. Ele verir talkımı kendi yutar salkımı.

Herseyi dönüp dolaştırıp diyasete getiren guruhu sizede selam olsu
Siyaset bunun neresinde? Sira beklemiyoruz diyenler hep sira bekliyorlar, ucretsiz diyenler eczanelerde odeme yapiyorlar ve eczaciya faturayi kesiyorlar hanimefendi, siyasi bir sey yazmadim,yazmayi da dusunmuyorum

Siz tepkinizi belli ederek dogru yapmissiniz. Kimse bosa beklemek zorunda degil,hepimizin vakti kiymetli. Ayrica hastasiniz ki oradasiniz. Bir an once isinin bitmesi onemli herkesin. 9.30da neyin molasi yani?

İyi yapmışsın sanırım ben olsam birazda yüz yüze söylerdim. Önceliğin sigara olmamasını bir ürü hasta beklediğimizi.

1. Şikayetiniz sonucu sadece sözlü olarak uyarilmistir doktor. Emin olun. Uyarı cezası verilmemistir yani.

2. Sistemin çivisinin çıktığı doğru. Berbat bir saglik sistemi var. Ozellerde de muayene olabileceksiniz diye halkın ağzına bir parmak bal çalındı. Oysa gerçek şu; sağlık sistemi paralı oldu..eskiye göre sağlık için halkın cebinden çıkan para artti.

3. Doktorlar da sigara icebilir. Bunu da kimse yargilayamaz. Bilimsel olarak bildiği bir şeyi kendi bedeni üzerinde neden uygulamadigi sorgulanamaz. O sadece size verdigi sigara danismanligindan sorumludur.

4. Veznedarlik gibi bir iş değil doktorluk. Kafası rahat olmali, sigara icmemisse icmeli, yeterli zamanı olmalı ki rahatca hastaya baksın. Iyi baksin. Full konsantre olsun. Her gelen hasta başkadır.

5. Neden o asm'de o kadar bekleyen hasta var ve neden tek doktor var bu sorgulanmali..cevabi yine saglik sistemi. Finlandiya saglik sisteminde aile hekimlerinin kapısının önünde kuyruk yok.

6. Memurların mola hakkı vardır ve bu yasalarla duzenlemistir.

İyi yapmışsın sanırım ben olsam birazda yüz yüze söylerdim. Önceliğin sigara olmamasını bir ürü hasta beklediğimizi.

aslında onu da düşündüm ancak bahçeye çıkınca başka bir personelle koyu bir muhabbet içinde olduğunu görünce vaz geçtim.

bir de eşim yanımdaydı biraz da sinirli bir yapısı vardır baktım olay çıkaracak onun için de orada sessiz kaldım.

Bahcede sigara içmek yasak mi gercekten? bunu bilmiyordum.
Evet doktor kesinlikle yanlis davranmis, ancak ben olaya bimer sikayeti uzerinden yaklasacagim. su bimer icat oldu mertlik bozuldu lafina katiliyorum malesef. ben olsam doktoru oncelikle kendim uyarirdim, eger anlamiyorsa ustlerine sikayet ederdim. bazen bizleri de bimere yaziyorlar, inanin hiç farkinda olmadigimiz seylerle ilgili, hatta bazen öyle basit mevzular oluyor ki konusularak çözülebilecek... bu hem devletin evrak isini arttirip sistemi oyalamak oluyor, hem bimer sikayetleri en ust duzey amirlere iletiliyor ve durduk yere insanlara bunu koz olarak kullanan kötü niyetli amirler de var ne yazik ki, hem de milletce bireysel olarak sorun çözme becerimizi kaybedip ispiyonlama kültürüne dogru evriliyoruz.
Size kesinlikle katılıyorum ve hak veriyorum, yalnizca okuyacak diger kisilere de ulasmasi açısından su bimer olayını bir yazayim dedim. nacizane tavsiyem once bireylerin çözüm yollarini tuketmeleri, çözümlenmeyen mevzularda bimere basvurmalari.

Doktorun kendi sağlığına dikkat edip etmemesi sadece doktoru ilgilendirir, işi sağlık diye her şeye dört dörtlük uymak zorunda değildir. İsterse sigara da içer, alkol de alır, sağlıksız da beslenir, bu onu kötü bir doktor yapmaz, "ne biçim doktor" yapmaz, bu konuda yorum yapmak kimsenin haddi değildir.
Her neyse, her meslekte olduğu gibi doktorlar arasında da işini düzgün yapan ve yapmayan insanlar olacaktır. İnsanlık dışı davranışlara-hareketlere başvurmadan ilgili yerlere sizin yaptığınız gibi iletmek en doğrusu. Teşekkür ediyorum ve tebrik ediyorum.

Devlet hastanesini çok çok nadir kullanırız. Allah kimseyi hastanelere düşürmesin.

Dün oğlumu sadece kontrol için götürdüm randevulu olarak. Hastane yakın, yeni açıldı iyidir falan diye.

Allahım o nasıl bi muayene şekli. Doktor kapının kilidini açıyor, içeri kedi gibi bir kaç kişi dalıyor. Randevu falan hak getire. Eşime dedim gidelim hep gittiğimiz hastaneye bu nasıl muamele böyle. Dokypr çok iyi bekleyin falan dediler. Neyse biz bi saat bekleyince bari biz de kapı açılınca girelim dedik :)

girdik ki ne görelim içeri ana baba günü gibi. Doktorun başında rahat 12 kişi. Herkes bir birinin hastalığını dinliyor.

Aynı ilkokulda öğretmwnin başına toplanan ilkokul çocukları gibi :)
Birinin mesanesinde taş varmış iç bu ilacı çişini yap(o daha kaba söylüyor)
sen al bu ilacı bilmem nerene sür.
Ürolojideyiz düşünün.
Derken çok yaşlı bi amca varmış fark etmedim bile içerde. Kalp krizi geçirdi. Doktor mavi kod falan diye telefın etti gelip aldılar amcayı acile.
Ultrasyona gönderdi kayıt yaptıracağız herkes çıkmış gitmiş. Eşim aradı taradı bi kadın buldu o da sinirlendi nasıl bana haber vermeden çıkarlar diye :-D

Canımız feda olsun bu düzensizliğe

mola hakkı muayeneden 30 dk sonra bir sürü hasta beklerken mi olmalı bu mu hak?

tek doktor yoktu 5 doktor vardı ve bizim aile hekimi izinli olduğu için onun hastalarını şikayet ettiğim doktora yönlendiriyorlardı sadece.

sigara içmesi beni ilgilendirmiyor sadece orada olması gereken saatte sigara içmesi ve bunu bahçede yapması rahatsız etti.

mola saati belirliyse bunu geldiği zaman kullanmalı,onun hakları benim haklarımı gasp edemez.

2 yıl önce bacağımı yaraladım , önce aile hekimine gittim dikiş atılması lazım mı diye adam bana atmasakta olur kendi kendine iyileşir dedi.

Hastaneye gittim 6 dikiş attılar. Aile hekimlerinin bilgisinden şüpheliyim ben.

Yoğunlar tamam,kolay bir meslekte değil kesinlikle,şahsen sınavsız alsalar gitmezdim o derece zor görünüyor gözüme ama daha geleli kaç dakika olmuş ki mola veriyor. Birde oradaki insan kalabalığınıda görüyor,2-3 hasta daha alsaydı sonra verseydi molasinı.
Bende bizim aile hekimi yokken gitmiştim bir kez ,numarada almış bulundum,bir baktım sıra geldi,adamın suratı beş karış,yüzüme dahi bakmadı,ters ters ne vardı dedi,ben x hanıma gelirim dedim çıktım çok hastaydım ve yorgundum,onunla tartışacak gücü kendimde bulamadım,bir sonraki gün kendi aile hekimimle hallettim işimi. Yakın zamanda ilaç yazdırmak için gittim,bizim aile hekimini beklerken,bu ters adam yaşlı insanlara yine ters davranıyordu,sesi odanın dışından geliyordu,öyle yüksek tondan konuşuyor yani adam bağırır tarzda ama sorsan bağırmıyor,içerdeki insanlara üzüldüm,girip içeri ne bağırıyorsun diyecektim o derece sinir oldum,neyseki çıktılar,benimde sıram geldide işimi halledip çıktım.Umarım bir daha denk gelmem.
İnanın yoğun değil,maksimum iki hasta daha olur bekleyen,öyle hınca hınç bir kalabalığa hiç denk gelmedim ben bu bahsettiğim yerde ama adama ne oluyorsa kabalığından,suratsızlığından yanına yaklaşılmıyor ,iyiki benim aile hekimim değil diyorum zira olsaydı kesin değişiklik talep ederdim.Bol bol şikayet ederdim,sanki babasının hayrına yapıyor.
Siz doğrusunu yapmışsınız.

şikayet etmekte haklısınız. keşke o an resminide çekip onuda ekleseydiniz.

arkadaşlar lütfen doktorlara yada sağlık çalışanlarına ilişkin şiddet içeren mesajlara çok karşıyım.

eğer çözüm kavga etmek olsaydı gidip şikayet etmezdim zaten.

ayrıca ben doktorlar mola vermesin demedim insan olan herkes bir nefes almayı hak eder dinlenmeyi hak eder saati o saat olmamalıydı dedim.

bu arada şu anda yoğun bir zaman dilimindeyim bütün mesajlara dönemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…