Bir Doktor Bir Sigara Bir Şikayet Vakası

ilişki mi yaşıyorsun kısmına kadarı zaten rutin sorular canım. 15-49 izlem deniyor. bütün kadınlara yapılıyor. evli misin , çocuk var mı düşük kürtaj var mı, meme muayenesi yapıyor musun, kullandığın başka ilaç var mı, sigara içiyor musun vs vs... ilişki mi yaşıyorsun kısmı şahsi merakı olmuş demek. ama belki adet düzensizliği için mi kullanıyorsun yoksa korunma amaçlı mı diye sormuş olabilir.. bilemedim..

Kafasına göre mola veremez, hele ki daha mesaisine doğru dürüst başlamamışken. İyi yapmışsınız şikayet etmekle, görevini düzgün yapmayan her görevli ilgili yerlere şikayet edilmelidir.

yine her doktor konusunda olduğu gibi bir doktorun hatasıyla hepsinin üstü çizilmiş, hepsi genellenmiş , bilgileri sorgulanmış , sigara içen doktor mu olur denmiş o da yetmemiş şiddeti hakediyorlar gibi aşmış yorumlar yapılmış! yazık...

evet konuda bahsi geçen doktor hatalı ve zaten şikayet de yerinde olmuş ama genellemelerin hiçbirine katılmıyorum..

bu kadar doktorfobik bir topluluk daha olamaz ya çekememezlik mi bu ki acaba

Nasıl bir eğitimden geçtiklerini ne büyük bir sorumlulukla stres altında yaşadıklarını bilseler bu kadar saçma sapan konusabilirler mi bilemiyorum..

Doktor sigara icebilir ne var bunda? hatta oldukça da yaygındır doktorlar arasnda sigara. (Espri icin o sigara mevzusunu yazanları tenzih ediyorum).

o burun kıvırdıkları asm'de çalışabilmek icin mezun olmak gerekiyor. mezun olabilen doktorlar da bilgisiz degildirler. Uzmanlık tercih etmek istememislerdir, onlara hitab eden bir uzmanlik bölümü yoktur vs vs..

Bir de şiddetseverler var.. isimizi halletmeyi geciktiren bir banka memurunu da devlet memurunu da dersi ögrenmemis öğrencinin ogretmenini de insaati biraz gec tamamlayan firmanin elemanlarini da dövelim o halde.

Allah düşünme yetisini kaybetmemis insanlarla karşılaştırsın.

Oğlum doğduktan sonra ameliyatlı halimle, sağlık ocağına muayeneye götürdüğümde doktor bilgilerini danışma gibi kontrol ederek,hemşireye yolladı,üstelik prematüre ve ben ne kadar endişeliyim yüzümden okunuyor.....Bende aradım Bimer i şikayetimi ilettim,aynı gün döndüler,doktoru aklıyorlar(!)ne baş çevresi ne kilo,ne boy,ne sarılık testi(sınırdaydı),sadece topuk kanı aldı yolladılar;neymiş doktorun kendi ebesi yokmuş?
Bu şikayetten sonra ebe alınmış işe hele şükür,telefon açıp çağırdılar,geçen gün de aşısı için ulaşamayınca doktorla kapıya kadar gelmişler.....hakkınızı aramalısınız elbette,gelişmişlik için şart çünkü....

yorumları için herkese teşekkür ederim.

ben doğruyu yaptığımı düşünürken burada aldığım bir çok yorum da bunu destekledi.

işini iyi yapanlara saygım var herkes gibi ama böyle bir doktora da saygı duyamayacağım malesef.

konum kapatılabilir yoksa tartışma çıkacak gibi görünüyor.

Çok iyi yapmışsın işini doğru yapmayan , gec gelen, anlamsiz mola veren doktor, öğretmen kim olursa olsun şikayet etmelisin.
Ben de öğretmenim ama geç girenlere ben de sinir oluyorum.

sizin gibileri gördükçe mesleğimden soğudum.

benim gibi hasta tribi çekeceğine çalışmayan ne kadar doktor var bilseniz.

bu kafayla sıra da beklersiniz, 2 dakikada da muayene olur çıkarsınız.

şiddeti hak eden varmışmış tehdite bak.

doktorsuz kalın inş.

bende aile hekimimden oldukça memnunum, gayet ilgili bir doktordur
ancak sağlık ocağında bulunan başka bir erkek doktor var ki iyi ki benim doktorum değil diyorum
ne zaman sağlık ocağına gitsem bu doktorun odasında süslü püslü ilaç mümessili kadınlar oluyor,
kadınlar mesken tutmuş odayı, dışarda bekleyen hastalar kimsenin umrunda değil
annemlerde bu sağlık ocağına bağlılar ve kendi doktorları olmadığı birgün bahsettiğim bu doktora yönlendirmişler
annem kalp hastası, tabi bekle bekle içeri hasta almıyor, çünkü yine içerde ilaç mümesslili kadınlar var
annemler içeri girip muayene ne zaman başlayacak derken doktor sinirlenip annemlerin üstüne yürüyor ve annem bypass olmuş bir kadın
annem ve kız kardeşim neye uğradığını şaşırıyor, tabi ki şikayet ettiler ve ben iyide bizimde hakkımızı arayacağımız BİMER gibi bir yer var diyorum
doktorlarımızın genelini tenzih ediyorum ancak böyleleri de bizi doktorlardan soğuttu
sizde bize hak verin lütfen,

Doktorsuz kalın inşallah? Bir doktordan bunu duymak çok üzücü. Bugüne kadar özele de pek çok yere de muayene oldum, kadın doktorların çoğu asabiydi erkek doktorlar ilgiliydi o da genç kız olduğumdan (!). Doğru düzgün hastasıyla ilgilenenler çoğunlukla özel hastanede çalışan uzmanlar, profesörlerdi. Ve evet şiddete mesleğim itibariyle çok karşı olsam da, şiddeti hak eden, işini berbat yapan, meslek etiğinden bi haber bir sürü çalışan olduğunu gözlerimle gördüm. Bu çalışanların arasına memur, sekreter, tezgahtar, avukat ve doktora kadar birçok meslek grubundan insan sokabilirim. Doktorların arasında hem mesleki yeterliliği hem de hastaya saygısı olanlar fazlasıyla az olduğu için az önceki grubun içine giren doktorlar göze batıyor.

Her eleştiri neden çekememezlik oluyor? Doktorluğu aratmayacak bir mesleğe sahibim gram çekememezliğim yok fakat hem mesleki yeterliliği hem de hastaya saygısı olan o kadar az doktorla karşılaştım ki. Maalesef bu ikisinin en az bir arada bulunduğu meslek gruplarından bir tanesi doktorluk.

Çok iyi yapmışsınız. Ben de bu tarz durumları hep alp 184e şikayet ediyorum. Uyarıldı diye dönüş geldi birkaç kez. Dikkat etmeye başladı bizim sağlık ocağındakiler biraz.

Haklisiniz,sikayetiniz de gayet yerinde
Civisi cikmis olan bir sistem var gozumuzun onunde. Bir sey de yazamiyorum her seye banliyorlar. Ucretsiz muayene oluyoruz sira beklemiyoruz artik diyen guruha selam olsun benden
banlanmak deyince ilk sıralardayım heralde :)))

Siz hangi vasıfla doktorlarin mesleki yeterliliğini sorgulayabiliyorsunuz?

Bu doktorlar bankada sırasını alsın beklerken bankacı kafasına göre sigara molası versin hemde mesai Yen'i başlamışken bakalım tepkisi ne olur ??sabırla onun sigara içmesini bekler mi?
Hepimiz biliyoruz ki devlet kurumunda mesai saati genelde 9 da başlar ! Moladan önce yerinden ayrılması üstelikte onca insan beklerken doğru değil kim olsa tepki gösterir konu sahibinin tepkisi de çok yerinde ve doğru !!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…