Bir elti ve doğum günü meselesi

Burda herkes ne kadar anlayışlı. Siz birini öğlen doğumgününe davet etseniz o size müsait olup olmadığınızı sorma nazekatinde dahi bulunmadan ben akşam geleceğim dese gıcık olmaz misiniz? Kaldı ki müsait olup olmadığını sormak bile yersiz. Bu tür organizasyonlar yorucu olur insan akşam dinlenmek ister. Müsait değilsen gelemiyorum kusura bakma başka zaman dersin. Akşam geleceğiz nedir yahu. Bence cok haklisiniz. Ama ne yapılır bilemedim. Yani gelme demek gerginlik yaratabilir bilir sanki. Kendisinin düşünmesi gerekir akşam gelmemesi gerektiğini. Belki planım var diyebilirsiniz. Ya da gelsede bir hazirlik yapmazsınız kalanları yerler. Ben ikinciyi yapardım sanırım

Ben de yaptım aynı yorumu.
Doğum günü mesele değil gelmezse gelmesin ama akşama geleceğim emrivakisi çok sinir bozucu.
Kalabalıkla uğraşacak kadın zaten elti keyfine 24 saat misafir mi ağırlasın?
Ben çocuğuma doğum günü yaparken eltimi davet ettiğimde ısrarla ben gelmeyi çok istiyorum o hafta bilmem nereye gideceğim, lütfen öbür hafta yap diye tutturdu, o hafta müsait değilim dediğimde lütfen falan diyerek bana cevap vermeden kapadı telefonu.
Gayet severim ben kendisini ama bu kadarı çok saçma. Ne münasebet yani, çok istiyorsan o yere gitme bana gel. Misafir kim olursa olsun (annem babam da dahil) ev sahibini zora sokacak hareketler yapmamalı

Yok ya online davetiye bu. O kadar da değil

Kayınvalidem aramış kaynimi. Demiş gündüz gelmiyorsaniz akşam da bir hediye vermeye gelmeyin. Başka zaman gelir hediyenizi de verirsiniz demiş ama kaynım oğlumu çok sever yegenimi gorcem demiş.
Bilemiyorum ne olacak. Benim annem isteyen istediği zaman gelsin de diyor. Kayinvalideme de öyle dedim karismayalim diye. Neyse artık. Akşam gelsinler gündüzden ayırırim birşeyler.

Ben de hep kuzenleriyle iyi olsunlar istiyorum ama evet haklısınız buna bozulmamaliydim belki ama bozuldum işte.
Ben hak verdim size, zaten çalışan insansınız yoruluyorsunuz 30 kere mi misafir ağırlayacaksınız, öğlen herkesle beraber aradan çıksınlar işte bende sinir olurdum.

Hiç ayırma, kısmetlerine ne kalırsa artık. Madem bu kadar gelmek istiyorlar gelsinler ne diyeceksin, inatlaşmaya gerek yok, kaç kez söylenilmiş.

Kadın senin gözüne battığı için yaptığı en ufak şey de sinir oluyorsun biraz umursamaz olmanı tavsiye ederim çünkü senin umursadığını anlayıp damarına damarına basarsa huzursuzluk artar hiç gereği yok

Doğum gününde görüşeceksin zaten eltinle
Bir de kayınvalideler geldi diye akşam yemeğine niye çağırıyorsun ki?

Kayınvalidesini tez vakitte görmek istiyorsa
Evine davet etsin eltin.

Boşuna iş çıkarmışsın kendine bence.

Doğum günü ne zamansa, davetli de o zaman gelir.
He amca çalışıyordur
Akşam işten çıkınca da o ziyaret etmek ister anlarım.
Ama özel özel akşama gelmek istemek
Yük olmaktan başka birşey değil.

Gündüz gelen misafirin yorgunluğunun üstüne
Bir de haberli akşam misafirin olmuş nur topu gibi.

Akşama dışarda olabiliriz yalnız bilgin olsun deseydin sen de :)

e gunduzden hazır bırsuru pasta olacak evde
sızı yabancı gormemıs ısı varmıs bellı kı aksama gelırım demıs
aynı sey basıma gelse gunduz hep bırlıkte olalım dememe ragmen ben aksam gelıcem esımle dese ısı var demek kı dıye dusunur buyrun derım . hıc gelmeyedebılırdı ıcıne sınmemıs gonlunuzu kırmak ıstememıs geldıgınde bır cay pasta verıceksınız altı ustu

kendı kendınızı doldurmayın bence

evladınızın da dogum gunu kutlu olsun saglıkla sıhhatle yasasın

Biz aksama yokuz..de
Birsey uydur.

Haklısın bence kendi planını kendi çizmiş ve size emirvaki yapıyor. 'aksam geleceğiz " ne demek. Belki ben seni akşam istemiyorum ? Bişey uydurun gelmesin.

Yok aslında alıngan biri değilimdir. Yine gelmesin uymuyorsa uymuyor desin. İnsanı adam yerine koyup düzgün cevap verilmez mi
Ben bu tip plân program hususunda çok hassasımdır. Eger gündüz davet ettim ve müsait değilse akşam geleceğim diyorsa, akşam müsait olmadığımı söyleyip başka bir gün buyurmasını söylerdim. Sizde öyle yapın. Hem sabah hem akşam misafir ağırlamak zorunda değilsiniz.

Seni cokkkk iyi anlıyorum,böyleleri öyle canım .Benim eltiden kizimin mevlüdünde kaldida kaldı gitmedi.Maksat akşam yemekte hazırlatmak.Kendi kızının mevlüdünde ise daha biz oradayken odaları süpürmeye başladı.Ha saat daha dörttü,düşünün artık.Accik estirikli benimkide

akşam gelme ısrarı saçma geldi. müsait değiliz deyin bence kendisine. ama onun dışında bana taktığınız şeyler saçma geldi. süt taşar demesinde vs bişey yok.
Canım oradaki maksati ne biliyor musun yapmayı beceremiyorsun veya iş bilmiyorsun anlamında.Bir nevi kendince eleştiri yapmak.Ahhh ahhhh küçüklüğümden beri babannemden kinaye sanatını çok iyi öğrendim.Kendisi bu konuda master yapmişliği vardir

Çok haklısınız bence eltiniz yabancı olmaz aileden olur eşleriniz kardeş sonuçta yani benim için o derece yakındır.benim eltim yakınımda olsa doğumgünü yapsa ben işlerimi ona göre planlardım kadın gelmek istememiş ama boşverin takmayın

ozaman akşam müsait değilim demek bukadar mı zor.... abartmayın konuyu lütfen

cocuk doğum günümü günmü yapcan belli değil yok teyze yok elti...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…