Bir elti ve doğum günü meselesi

Eltin meraklı sadece başka da abartılacak bir şey yok.
Biz de arkadaşlarla kocalarımızı çekiştirirken senin kocan iyi yine benimki böyle yapıyor, benimkini boşver seninki bir şey demiyormuş bak ne güzel deriz bunda bir şey yok.
Akşam da ayrıca hazırlık yapmana gerek yok, akşam kaç kişi geleceklerse o kadarını baştan ayır koy dolaba. Pastadan da ayırırsın oldu bitti. Evi baştan aşağı pırıl pırıl yapmana gerek yok zaten biliyorlar kutlama yaptığınızı.
Ayıp olmuş ama gelmesinler demek belliki kocası ben de gelmek istiyorum dedi.

Yani ? Anlamadım ben sorunu. Siz doğum günü partinizi yapın gelen gelir gelmeyen keyfi bilir. Siz de onların partisine gitmezsiniz çağırırsa. Yani cidden dert değil.

yani gunduz cok yorucu gececek, sizi de baska gun agirlayayim o zaman diyin bence.

Gündüz çalışıyor mu kendisi ya da eşi

Yani çocuklar da var partiye neden gelmiyor

Bana böyle dese partiye neden gelmiyorsun parti ikide derim

Akşam geleceğiz diyene parti gündüz demek yerine neden akşam geleceğini sorsaydınız keşke

Birşey demiyor. Kadınların işleri bunlar ben anlamam diyor. Ama eşim gıcık olsa da dile getiren biri değildir

eşiniz akıllı size prim vermek istemiyor
biz kadınlar birşeye sinir olunca hemen kendi ailemizde olsa söyleniyoruz anlatıyoruz
onlar kendi ailelerinden olunca laf vermemek için kızsada söylemiyorlar

Dedim parti iki de diye ama ona rağmen akşam geleceğiz biz dedi. Ben de anlamlandıramadim. Oysa çocuklar birlikte eglenecekti.
Eltimden ziyade ablasını çok severim. Onu da çağırmıştım. Eltim gelmiyor diye o da gelmez muhtemelen. Eltimin annesi de eşimin teyzesi oluyor onu da davet edecektim. Eltim gelmeyeceğim deyince onu da aramadım artık

akşam gelme ısrarı saçma geldi. müsait değiliz deyin bence kendisine. ama onun dışında bana taktığınız şeyler saçma geldi. süt taşar demesinde vs bişey yok.

yanlış düşünüyorsunuz
sizi ya da çocuğunuzu önemsemese ben gelemiyorum der ve hiç gelmezdi
demek ki öğlen işi var ve gelemeyecek o yüzden akşam gelmek istemiş
ayrıca niye ayrı hazırlık yapıyorsunuz ki öğlen yapılan ikramlardan verirsiniz olur biter
benim kızımın doğumgününe çok yakın arkadaşım işi olduğu için katılamayacağını 2 gün önce geleceğini söylemişti o zaman farklı hazırlık yapmak zorunda kalmıştım sizde böyle bişe de yok ki

Gündüz gelmeyeceklerse akşam da gelmesinler demeniz hiç olmamış, kayınvalideniz buna nasıl hak verdi anlamadım, insanlar illa sizin istediğiniz şekilde davranmak zorunda değil, onlar için size gelme vakti akşam daha uygunsa öyle tercih etmişlerdir, siz eltinizi sevmediğiniz için büyütmüşsünüz durumu.

Doğum günü davetiyesi mi?
Ay ben çok sıradan bi insanmışım onu anladım.
Yanlış anlamayın , davetiye bastırmanızdan sizin gösteriş seven biri oldugunuz hissine kapıldım.
Tavrınız böyleyse eltiniz hoşlanmıyor olabilir.
Herkesin içinde size cevap veremeyeceği için ,ayrı yalnız gelmeyi tercih etmiş olabilir.
İstemiyorsanız söylersiniz zaten gelmezler.
Yanılıyor olabilirim tabiki hislerimde , davetiyede basılabilir bu herkesin kendi tercihi.sadece abarttığınızı düşünüyorum konuyu.

Ben size hak verdim konu sahibi arkadaşım, öğlenki partiden sonra akşam Elti/kayın/ yeğen hiç ağırlayamam valla. Geliyorlarsa vaktinde gelsinler yoksa müsait olunca gelsinler.

Misafir gidince hem insan Pert oluyo hemde bir sürü iş oluyor, o iş öyle öğleden kalanlarla ağırlarsın ne var bundayla bitmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…