Bir elti ve doğum günü meselesi

Konu sahibi ben sizi haklı buldum. Gündüz gelemeyecek olabilirler bunu anlarım işleri vardır ama insan düşünür bu kadın zaten gündüz yorulacak misafir ağırlayacak aynı günün akşamı gidilmez.

Doğum gününe katılamayacaksa bugün mü geldi hediyesini getirebilir kusura bakmayın biz gündüz gelemeyeceğiz o yüzden hediyesini şimdiden getirdim diyebilirdi. Veya başka bir gün geldiğinde getirirdi. Amaç hediye değil zaten çocuğun mutlu gününde bir arada olmak.

hay ağzına sağlık . sinir oldum. siz doğum gününe davet edin o akşama gelsin. plana uymuyorsa gelmesin arkadaş. haklısın arkadaşım. başka konuları bilemem kim ne dedi de aranızda soğuk vs. ama bu konuda haklısın. kv aradımı peki sonuç ne olsu merak ettim.

eltiler hep kötü, hiç iyi elti yok, eltisi olan her kadın da aynı zamanda bir elti, o zaman iyi olan kim? Tavuk mu yumurtadan, yumurta mı tavuktan misali bir konu

kızlar alemsiniz
şimdi bende size yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum . oğlumun yılsonu partisi okulunda oldu. yer çok büyük değildi ve ben rahatsızdım. herneyse... kayınvalidemi aradım , gayet anlaşılır bir şekilde açıklama yaptım. hastaydık ben ve bebeğim. son anda belli oldu gideceğim taksi ila gidiyorum senide alayım birlikte gidelim dedim. evet dedi... sonra aradı emrivaki yaptı kızınıda davet ediyormuyum diye sordu ?
davet etsem onu ayrıca ararım değilmi?
hayır anne yer çok küçük , dedim. ve oda ben gelmiyorum dedi. birsürü bahane uydurdu her zamanki gibi. sizce otomatikmi yüklendi bu numuneler bana?

kızı doğum günü yapar davet etmez vs hiç önemli değil. aileden başkaları davet edildiği halde. keyfi bilir değilmi?
ama kv torunu için zahmet edip gelmedi. üstelik ilk konuşurken tamam hemen hazırlanıyorum dedi...
elti konularına girmiyorum bile...
zira çok kalabalık bir aile 5 elti 2 görümce var...

Oyyy 5 elti Allah kolaylık versin

Elçilik çok tuhaf bir akrabalık ilişkisi bana göre. Hem hayatının içinde çok yakın bir yerlerde duruyor hemde kayın tarafının en uzak kişisi. Ne bileyim hem çok uzak hemde çok yakın. Yorucu ve sinir bozucu. Ortak bir kayınvalide veya kayknbaba. Her durumda eşit müdahale edilmesi gerekirken şartlar kimi nereye savurursa orada olan büyükler. Ve eşit olamama durumu sonucu surekli yapılan kıyaslamalar. Bende zorlaniyorum. Ve kendimle sürekli mücadele içindeyim. Basit bir insan olmamak için cabaliyorum. Bu tarz ilişkileri basitleştirmenin tek yolu kaliteli bir insan olmak. Hayatı ve insanları bambaşka değerlendirmek. Bazen yapıyorum bazen yapamıyorum. Genelde görmezden geliyorum. İşin en önemli noktası şu: bir çok şeye kızıyorum, takiliyorum, bazen görmek bile istemiyorum ama böyle düşündüğüm bir tek anda dahi evet ben haklıyım diye kendime gaz vermiyorum. Bu kadar küçük ve basit şeylere takılmak bu tarz ilişkiler kurmak duygusal olarak olgunlasmamanin göstergesidir. Başka açıklaması yok. İnsancıl değiliz ve bu sebeple bizden olmayanı sevmeyi affetmeyi hataları görmezden gelmeyi beceremiyoruz. Kendi kardeşlerimizin olmayacak simarikliklarini affediyoruz gözümüze bile görünmüyor ama kanimizdan olmayanı kabullenemiyoruz. Yarisiyoruz. Yaristiriyoruz. Böylece kaprisli, sıkıntılı, patolojik ilişkiler kuruyor kendimizi iyi hissetmek içinde sığ bakış açıları geliştiriyoruz. Bende yapamıyorum ama farkındayım ve cabaliyorum...

Aksam yorgun olurum siz baska gun gelin o zaman de. Neden demedin ki

Eltide pek bir sorun yok da siz fazla takmışsınız gibi. Milletçe hatamız her akrabalık ilişkisine bir isim vermek olmuş. Herkesin sıfatı olunca çok önemli bir bağ varmış gibi oluyor. Elti kimdir yani? Eşinizin erkek kardeşinin karısı. Bu kadar kafaya takıp her lafına bilenmeye ne gerek var ki...

Müsait olup olmadığınızı sormadan direkt "akşam geleceğiz" demesi nezaketsizlik ama kendince nedenleri var demek ki. Belki işi var, belki eşiyle gelmek istedi, belki hediye alacak zamanı olmadı gündüz hediye alıp akşam gelecek. Belki de parası yok, bir yerden para bekliyordu ve onunla hediye alacak ya da almaya gücünün yettiği şey herkesin içinde vermek istemeyeceği bir şey. Dünya kadar nedeni olabilir. Nedeni sadece çocuğunuzu önemsememesi de olabilir, önemsemek zorunda da değil.
Takmayın, bırakın herkes ne yaparsa yapsın.
Akşam gelmelerini istemiyorsanız işiniz olduğunu söyleyip "başka zaman" diyebilirdiniz. Kayınvalideyi araya sokmanız iyi olmamış. Kadın size bu zamana kadar kötü bir şey hissetmediyse bile bu saatten sonra hissedeceğine emin olabilirsiniz.

Akşam gelsinler öğlenden kalanları ikram edersin hiç niye glemedin diye de önemsiyormuş gibi davranma bilerek yapıyor sizin eğlenceniz onun derdi oluyor çünkü

Gunduz davet varsa gunduz gelinir. Aksam belki baska isiniz var belki dinleneceksiniz kendi kendine zaman belirliyor. O zaman musaot oldugum bir zaman gelir kutlarsiniz demek varda iste..

Bence haklısın. Davet gündüzse gündüzdür, iş varsa mazeret bildirilinir, gelinmez. Herkese uyan saate ayrı davet mi verilecek?

Ben de sinir olurum davet ettiğin vakit gelmeyip şu gün şu saat diyenlere sor bakalım kadın o gün uygun mu diye
Zaten gündüz kadın dünya misafir ağırlayacak bir de akşam niye yemekli misafire uğraşsın

Bu kadar güzel anlatılabilir ancak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…