Ne diyeyim o zaman akşam da ayrı hazırlık mi yapayim onun gönlüne göre. Sinir oluyorum ya. Gelmezse gelmesin. Ama desin ki gelemeyeceğim baska planim var. "Biz akşam geleceğiz" diyor. Ben onu akşam için çağırmadim ki. Akşam ne alaka yani.
eltiler hep kötü, hiç iyi elti yok, eltisi olan her kadın da aynı zamanda bir elti, o zaman iyi olan kim? Tavuk mu yumurtadan, yumurta mı tavuktan misali bir konu
Oyyy 5 eltikızlar alemsiniz
şimdi bende size yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum . oğlumun yılsonu partisi okulunda oldu. yer çok büyük değildi ve ben rahatsızdım. herneyse... kayınvalidemi aradım , gayet anlaşılır bir şekilde açıklama yaptım. hastaydık ben ve bebeğim. son anda belli oldu gideceğim taksi ila gidiyorum senide alayım birlikte gidelim dedim. evet dedi... sonra aradı emrivaki yaptı kızınıda davet ediyormuyum diye sordu ?
davet etsem onu ayrıca ararım değilmi?
hayır anne yer çok küçük , dedim. ve oda ben gelmiyorum dedi. birsürü bahane uydurdu her zamanki gibi. sizce otomatikmi yüklendi bu numuneler bana?
kızı doğum günü yapar davet etmez vs hiç önemli değil. aileden başkaları davet edildiği halde. keyfi bilir değilmi?
ama kv torunu için zahmet edip gelmedi. üstelik ilk konuşurken tamam hemen hazırlanıyorum dedi...
elti konularına girmiyorum bile...
zira çok kalabalık bir aile 5 elti 2 görümce var...
Aksam yorgun olurum siz baska gun gelin o zaman de. Neden demedin kiNe diyeyim o zaman akşam da ayrı hazırlık mi yapayim onun gönlüne göre. Sinir oluyorum ya. Gelmezse gelmesin. Ama desin ki gelemeyeceğim baska planim var. "Biz akşam geleceğiz" diyor. Ben onu akşam için çağırmadim ki. Akşam ne alaka yani.
Ben de sinir olurum davet ettiğin vakit gelmeyip şu gün şu saat diyenlere sor bakalım kadın o gün uygun mu diyeSorunu çok anlamadım.
Ama ben gündüz misafir davet ettiysem gündüz gelsin isterim, gelemeyecekse gelmesin.
Bir de akşama ayrıca misafir ağırlamak çok saçma ve yorucu.
Ev sahibi nasıl istiyorsa davetli ona uymalı. Ben de olsam sinir olurdum
Elçilik çok tuhaf bir akrabalık ilişkisi bana göre. Hem hayatının içinde çok yakın bir yerlerde duruyor hemde kayın tarafının en uzak kişisi. Ne bileyim hem çok uzak hemde çok yakın. Yorucu ve sinir bozucu. Ortak bir kayınvalide veya kayknbaba. Her durumda eşit müdahale edilmesi gerekirken şartlar kimi nereye savurursa orada olan büyükler. Ve eşit olamama durumu sonucu surekli yapılan kıyaslamalar. Bende zorlaniyorum. Ve kendimle sürekli mücadele içindeyim. Basit bir insan olmamak için cabaliyorum. Bu tarz ilişkileri basitleştirmenin tek yolu kaliteli bir insan olmak. Hayatı ve insanları bambaşka değerlendirmek. Bazen yapıyorum bazen yapamıyorum. Genelde görmezden geliyorum. İşin en önemli noktası şu: bir çok şeye kızıyorum, takiliyorum, bazen görmek bile istemiyorum ama böyle düşündüğüm bir tek anda dahi evet ben haklıyım diye kendime gaz vermiyorum. Bu kadar küçük ve basit şeylere takılmak bu tarz ilişkiler kurmak duygusal olarak olgunlasmamanin göstergesidir. Başka açıklaması yok. İnsancıl değiliz ve bu sebeple bizden olmayanı sevmeyi affetmeyi hataları görmezden gelmeyi beceremiyoruz. Kendi kardeşlerimizin olmayacak simarikliklarini affediyoruz gözümüze bile görünmüyor ama kanimizdan olmayanı kabullenemiyoruz. Yarisiyoruz. Yaristiriyoruz. Böylece kaprisli, sıkıntılı, patolojik ilişkiler kuruyor kendimizi iyi hissetmek içinde sığ bakış açıları geliştiriyoruz. Bende yapamıyorum ama farkındayım ve cabaliyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?