cevabı okumadım ama
siz tokatı yapıştırmak istediyseniz
elmayra ile ben ne yapardık düşünmek bile istemiyorum
Pilavdan, papazdan v.s söz etmiş o adam. Kısacası kadın dediğin erkeğini kürkçü dükkanında beklemeli olmuş o kişinin cevabı.
Elmayra'yı karıştırma svdsvd, şiddet yeni bir boyut kazanır birden. :)) Komik şiddet katagorisini üstlenir.
Aklımdan çıkmıyor cümleleri, bir gün uygulayacağım, sebebim olacak.
Feministliğim tutuyor böyle konularda, hızımı alamıyorum.
Erkekler aldatınca, kadınların namusunda bir zedelenme olmuyor mu ?
Elinin kirini !!! yuvasına bulaştırdıklarında o kadın bunu nasıl hazmedebiliyorsa kadının elinin kirinide erkek hazmetsin.
Kadın bir erkekle, erkek bir kadınla aldatıyor.. Bunu idrak etmek lazım.
Bu benim değil toplumun görüşü.
Daha doğrusu erkek görüşü...
Ben erkekte de kadında da aldatmayı kabul edemeyen bir insanım.
Aldatılan kaç kadın ayrılıyor soruyorum sana 1sen?
Erkeklerle bu konu hakkında pek çok defa konuşmuşumdur.
Mesela, eski erkek arkadaşım 1 defa rüyasında evli olduğumuzu benim onu aldattığımı görmüş.
Bana bunu anlattığında o kadar kötü olmuştu ki...
Nasıl bitti rüya dedim.
Öldürdüm seni dedi.
Benim için namus davası demişti.
Bu arada eski erkek arkadaşım beni başka bir kadınla aldattı...
Kendisine adam diyerek-ten.
Bu benim değil toplumun görüşü.
Daha doğrusu erkek görüşü...
Ben erkekte de kadında da aldatmayı kabul edemeyen bir insanım.
Aldatılan kaç kadın ayrılıyor soruyorum sana 1sen?
Erkeklerle bu konu hakkında pek çok defa konuşmuşumdur.
Mesela, eski erkek arkadaşım 1 defa rüyasında evli olduğumuzu benim onu aldattığımı görmüş.
Bana bunu anlattığında o kadar kötü olmuştu ki...
Nasıl bitti rüya dedim.
Öldürdüm seni dedi.
Benim için namus davası demişti.
Bu arada eski erkek arkadaşım beni başka bir kadınla aldattı...
Kendisine adam diyerek-ten.
Toplumun görüşü bu dur doğrudur Hayyal
Ama o görüşü bizim gibi insanlar değiştirecek
Ortama uymayıp, ortamı eğitmeye gayret edeceğiz
Hak ne ise odur, toplum haksızlığa alıştı diye bizde alışırsak ne olur
Biliyorum biraz ütopik geliyor kulağa ama en azından kendi hayatımızı böyle yaşabiliriz
Namus hem kadın için hem erkek için
namusun gördüğü hasar sevgi adına ya da başka bir sebeple affedilebiliyorsa; hem kadın için hem erkek için affedilebilir
Ve ben affetmek büyüklüğün şanındandır lafına inananlardanım.
Aldatmayı affetmek zor, şahsım adına hep söylerim bahanesi yoktur, ayrılık gerektirir ama madem af var, işte o zaman çifte standarta karşıyım
Yaradan bile affediciyken tabii ki biz kullara affetmek küçük bir şey kalır.
Affedebilirim belki ama onunla hayatıma devam etmek?
...
Bilemiyorum Allah büyük konuşturmasın ama kaldırabileceğim bir şey değil.
Ama ne yazık ki, büyük konuşmak istemem ama aldatan yani başka gözlere bakan göz, başka bedene dokunan beden, başkasına aşkım sevdiğim diyen insanın benim yanımda işi olamaz...
Tiksinirim çünkü.
Sinek küçük ama mide bulandırır derler...
Bir bardak süte sinek düştüğünde bile içebiliyor musunuz? Kaldırıp döküyorsunuz değil mi?
Sevgi denen şey hemen bitmiyor ama güven denen şey yıkıldı mı tekrar geri geldiğine inanmıyorum maalesef...
Bir ilişkide aşktan çok güven ve saygının hakim olduğuna inanırım.
O 2 si bitmişse ancak sevginin enkazı kalmıştır.
İlişkilerde aldatma konusunda hem fikiriz, aldatacağına ayrılmalı insan.
Aldatıyorsa zaten bir şeyler bitmiştir ama bu benim ilişkim için geçerlidir, bazen düşünürüm kendi yüreğimi, affedecek kadar eğitemedim diye ama elimde değil. Aldatma aşamasına gelmiş bir ilişkinin bittiğine inandığımdan bu tavır.
Konuyu toplumsal olarak düşünerek yazdım
Çünkü eşini affeden bir çok insan var, sadece bu affın iki cins içinde geçerli olmasıdır doğru olan diyorum.
Erkek için küçük hata, kadın için katli vaciptir konusuna inanmıyorum.
Adam da karısını aldatıyor olabilir mi acaba ? :26: Günahını almak istemem ama aklıma öyle geldi ilk tabi başka sebepler de olabilir.
Yaradan bile affediciyken tabii ki biz kullara affetmek küçük bir şey kalır.
Affedebilirim belki ama onunla hayatıma devam etmek?
...
Onunla hayatına devam edemiyorsan affedemediğini gösterir..Hayatına devam eden insanlar bile affedemez.
Sadece şans adı altında o an yaşamlarının gereğini yaparlar..
.....
Zinanın affı yok, kul hakkının affı yok.Kalp kırmanın affı yok.
Kul affetse, helal etse bile sadece o hak silinir, diğer günah devam eder..
Yaradanın affediciliği sonsuzken azabı ve adaletide sonsuzdur.
Nasıl ki hukuksal olarak şikayetinizi geri alsanız bile kamu davası devam ediyorsa bu da o hesap.
....
Toplumda değişmeyen bir çok durumu, o toplumdan bir kişi bile değiştirmek için çabalasa, çocuklarına ve çevresine bunu anlatsa toplum değişiyor denilebilecek kadar önemli bir ilerleme olur bu.
''Kız alma, aslan oğlum, sus kızım, namuslu kızım, erkektir yapar, erkeğin yakışıklısı olmaz, yuvayı dişi kuş kurar, erkeğin kiri, çocukların için, kocam masum o kadın ayarttı,
her erkek yapar, erkek yaparsa neysede kadının ki asla ! v.s cümleleri değişmedikçe adım atmak çok güç olur.
Bunları biz değiştireceğiz.. Ölene kadar devamlı söylersek en azından bir kaç kişinin beynine kazınır.
Onunla hayatına devam edemiyorsan affedemediğini gösterir..Hayatına devam eden insanlar bile affedemez.
Sadece şans adı altında o an yaşamlarının gereğini yaparlar..
.....
Zinanın affı yok, kul hakkının affı yok.Kalp kırmanın affı yok.
Kul affetse, helal etse bile sadece o hak silinir, diğer günah devam eder..
Yaradanın affediciliği sonsuzken azabı ve adaletide sonsuzdur.
Nasıl ki hukuksal olarak şikayetinizi geri alsanız bile kamu davası devam ediyorsa bu da o hesap.
....
Toplumda değişmeyen bir çok durumu, o toplumdan bir kişi bile değiştirmek için çabalasa, çocuklarına ve çevresine bunu anlatsa toplum değişiyor denilebilecek kadar önemli bir ilerleme olur bu.
''Kız alma, aslan oğlum, sus kızım, namuslu kızım, erkektir yapar, erkeğin yakışıklısı olmaz, yuvayı dişi kuş kurar, erkeğin kiri, çocukların için, kocam masum o kadın ayarttı,
her erkek yapar, erkek yaparsa neysede kadının ki asla ! v.s cümleleri değişmedikçe adım atmak çok güç olur.
Bunları biz değiştireceğiz.. Ölene kadar devamlı söylersek en azından bir kaç kişinin beynine kazınır.
ben de böyle birini tanıyorum, aldatıldığını düşünüp boşanmayan bi erkek. şu nedenle boşanmıyor: adamın 2. eşi. ilk eşinden ayrıldı 2.sinden de ayrılırsa insanlar yadırgar diye düşünüyor. 2 kızı var, annelerinden nefret ediyolardı, ama ergenliğe geçtikçe ona özendiler, kadın babalarından soğuttu. öncekinden de çocuğu var. ayrılmak zor geliyo. tabi sizin durum farklıdır da, örnek vermek istedim., olabiliyor yani kendince sebepleri vardır.. ama elinde sonunda ayrılırlar gibi.
Umarım 1sen...
İnşallah diyebiliyorum sadece.
21. yy da hala namus kavramı 'kızlık zarıyla' ölçülürken ve biz bunu her ne kadar haykırsak da bağırsak da değişmeyen bir dünyada bunun olmasını diliyorum bir gün.
Umarım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?