bir erkek güzel bulmadığı bir kızla neden evlilik düşünür?

Canım bak hiçbi kadın dünyanın en güzel kadını değil, ben nişanlıyım ama benim nişanlım bana dünyanın en yakışıklısı gibi görünüyor annem e sordum baban da bana öyle görünüyor dedi. Bir insan sevene kadar ona güzel ya da çirkin die yorumda bulunabiliriz...ama sevdikten sonra onun bize çirkin görünme ihtimali yok.çünkü sevgi zaten başkalarının onda göremediği güzelliği (ruh ve fiziki) senin görmendedir. Ne demek güzel olduğunu mu sanıyordun gibi bir cümle sarfetmek ya...Ben erkeiğime dünyanın en güzel kadını gibi görünmüyorsam ona seksi gelmiyorsam, bakınca yüzüme huzur bulmuyorsa güzel bulmuyorsa benle neden beraber.Kimi erkekler canım, evlenip hayatını düzene sokmak, bir cinsel hayat edinmek, işte yemeğinin hazır olması, çocuk sahibi olmak gibi sebeplerden dolayı evlenirler sevmeye ihtiyaç duymaz, onun ihtiyacı sadece geçinilebilen bir kadındır. Uyumlu falan filan işte.Karşındaki adam seni güzel bulmuyorsa sevgisinde eksiklik olduğunu düşünüyorum ben siz ilişkinizde temel bir sorunu halledememişken sakın evlilik düşünme! Sen kendini seviyorsundur eminim bu yüzden seni güzel bulmayan bir adamın sözde sevgisine muhtaç değilsin.Mesele güzel olup olmamak değil karşındakinin sana olan bakış açısıdır. Arzulamak herşeydir tatlım bir insanın sevgisini arzulamak+bedenini arzulama+ruhu arzulamak+huzurunu arzulamak+ondan saygı görmeyi arzulamak=sevgidir, aşktır.Oturup düşün gerçekten bu bir problem nasır gibi ya bi an canın cok acıyacak ama dayanıp kesip atacaksın, yada bir omür boyu içten sızlayan nasırlı bir yürekle ömrüne devam edeceksin. Mantığın bir ilişkiyi yüreğinle beraber kabullenmiyorsa asla devam etme ben tecrübe ettim..Sonra canın çok yanar.

Son düzenleme:
dış görünüşünden önce kafasındaki diğer profillere uyduğun için senden ayrılmıyor
ve kendince seni evlenilecek kız olarak görüyor ve bir kenarda tutuyor seni.
bu arada senin özgüvenini kırıyorki ona bağımlı ol diye,
yani havaya girip onu terk etme diye.
sen hiç üzme kendini,eminim çok güzel olduğunu söyleyen bir sürü kişi olmuştur.
özgüvenini kırmasına izin verme,gerekirse uzun süre görüşme burnu sürtülsün.
böyle tipleri ıslak sopayla döveceksin

ben sana bişe anlatayım canm benimde aynen bana böyle diyen birisi vardı. güzelsin de süper deilsin baska zamanda kızınca yok çirkin yok bişi saçma sapan laflar derdi ama bunun onun sadece beni kıskanması ve kötü hissettirmesi için yaptgını biliodum hem beğenmiosun hem neden dibin düşüo peşidmen ayrılmıosun ki demi işte yalancı erkekler ego tatmin etmek için bayıldıklarını bile yüzüne demezler şimdide dünya güzeliyim hahahaha ya allaha şükür gözüm var görüyorum insanların bana nasıl hayran baktığınıda biliorum o lafı kaale almak salaklık olur canım anladın değil mi. neden belli

kızlar baya ilgilenen olmuş sağolun. çok dengesiz davranışları oluyor bazen, daha iki hafta önce ben seni hak etmiyorum diyen de kendisiydi iki haftadır bu lafları eden de o. az önce konuştuk içimdekileri döktüm bir bir. ben senin kendini diğer kızlarla (eski kız arkadaşları) kıyaslamana kızdım, telefonumu da kapatmadım şarjı bitti diyor. bana biraz kıvırma çabalarında gibi geldi konuşunca. söylediği şu:

"ben genel olarak söylemiştim onu hani ben brad pitt değilim sen de angelina jolie değilsin anlamındaydı yoksa sen ben seni güzel bulmasaydım niye sevgilim diyeyim sana. güzel bulmayan birisi karşısındakini bu kadar ister mi? benim için dış güzellik önemli değil diyorum ama anlamıyosun ben sevdiğim insanla birlikteyim, senin içinin güzelliği bırak senin yüzüne yansımayı benimkine bile yansıyor, seni görünce huzur buluyorum yüzüm gülüyor anla ordan işte. kendini kıyasladığın insanlara bak ayrıca. bir sivilce bile çıksa yüzdeki izi güzelliği bozmaya yetiyor, çok güzel değilsin dedim ama güzel olsan ne olacak onlar da bozulmuyo mu bi süre sonra. hem daha güzelini bulsan aklın ona kayacak evlenince benden soğuyacaksın ne demek? yapacak olan adam şimdi de bakar başkasına, hem ben baksam kaç yazar o baktığım senin kadar mutlu edebilecek mi beni sanki. ben bunların farkındayım. bazen düşünüyorum bu kız bende ne buldu diye kendime verecek bi cevabım bile yok. sana sorunca sen bile bilmiyosun nedenini yanında huzurluyum mutluyum diyosun. soğumak söz konusuysa sen de seni benden daha çok mutlu eden birisini bulduğunda benden soğursan ne olacak diye düşünüyo muyum ben? ikisi aynı şey o yüzden bana çok saçma geliyo bu fikirler. ben o konu nerden açıldı şu an onu bile hatırlamıyorum, dile getiriş şeklim yanlışsa da bi daha dikkat ederim. zaten yanında artık bin defa düşünüp konuşacağım."

insan nasıl genel olarak dile getirir güzellik anlayışını, dile getirdiğin şey zaten senin düşüncendir bu konuda genellik olmaz dedim, sen anlamıyosun ki beni diyo. konuşmak istemedim bir süre sonra kapattım. kafam da hala karışık emin olmadan evlenmek falan yok dedim, üzüldü ama yapacak bir şey yok. hala meseleyi güzel olup olmama takıntısı sanıyor, anlayamadı gitti.

Son düzenleme:

"yani demem o ki insan güzel olmayan biriyle evlenebilir ama
güzel bulmadığı biriyle evlenmemeli"
ne güzel söylemişsin benim de tam olarak ona anlatmak istediğim bu ama anlamıyor. zaten güzel buluyorum diyor ama akşamki mesajlardan da hiç öyle anlaşılmıyor. gerçekten öyle bi düşüncesi yoksa evlenmeyelim zaten, o evlilik istesek de yürüyemez ki.

seni haketmiyorum diyen adam kesinlikle arkandan kızacağın üzüleceğin işler karıştıryo demektir bitanem erkekler vijdan azabıyla böyle konuşur seni üzmek istemem ama

Benimkide bana güzel değilsin ama çirkinde değilsin normalsin diyor.sonra ama seninle evlendiğim için çok mutluyum diyor.
Dengesiz odunum benim. Bana beni neden sevdiğini söylemiyorsun diyorum erkek adam öyle her zaman söylemez diyor gerçektende arada sırada aniden söylüyor çok mutlu oluyorum.

insanlar çeşit çeşit tabi ama bence bunu kasıtlı olarak yapıyor olabilir. kendi egolarını tatmin etmek için. seni küçümseyerek ilişkide söz söyleyen taraf olmanın bir yolu bu. bu onun genel karakteri de olabilir. bu konuda üzüldüğünü belli etmek yerine son derece kendinden emin beğenilen bir insan olduğunu söyleyeceksin. önce sen emin olacaksın bundan. hatta biraz kendini beğenmiş tavırlar takınırsan işe yarar diye düşünüyorum.

senin ki içinin güzelliği dışına vurmuş modunda hala :)

O yine gönül yapan cinstenmiş:)

Aklımda iki seçenek var aslında hepten salıp çirkinlik dediğin böyle olur sana müstehak diyeceğim ya da kendime daha çok bakıp ettiği lafı yedireceğim. Ama esas yapmak istediğim bir şey var o da biraz piskopatça:) kadınların güzelliği hakkında yerli yersiz kendinde yorum yapma hakkı bulan her erkeğin bacağına yapıştıracaksın ağdayı çekivereceksin o acıdan sonra bak bi daha ağızlarını açabiliyorlar mı:) ki bacak en az acıyan yerdir yine insaflı düşündüm:)

seni haketmiyorum diyen adam kesinlikle arkandan kızacağın üzüleceğin işler karıştıryo demektir bitanem erkekler vijdan azabıyla böyle konuşur seni üzmek istemem ama

O kadar kötü mü gerçekten? Güven kıracak bi davranışını görmedim bu öküzlükleri dışında şimdilik ama

keşke yapıcı eleştirilerde bulunsaydı.seni seviyorum seni beğeniyorum ki evlenmek istiyorum ama keşke giyimine dikkat etsen keşke biraz kilo alsan/versen ya da bakımlı olsan gibi.sana hiçbir açıklama yapmadan güzel değilsin diyince çok kaba anlamsız olmuş.güzel değilsen seninle neden birlikte güzelsen bunu neden dile getirmiyor.böyle davranmasının nedenini açıklamamış.etrafındaki herkes sana güzel diyorsa bir tek nişanlın demiyorsa sorun ondadır.özgüvenini yıkmaya çalışıyor kendi kompeksinden yapıyor olabilir.ama güzel kardeşim bunlara değer mi.evlilik telaşında bir de bu düşüncelerle mi uğraşacaksın.sorun nişanlında.daha ne istediğine karar verememiş.duygularını bilmiyor.yargıları acımasız.kaba.
bu konunun seninle ilgisi yok ama bir erkek beğenmediği bir kızla neden evlenir düşüncesinin en temel iki sebebi var.
birincisi kızın epeyce zengin olması.ya ailesinden evler arabalar getirmesi ya da beş on milyar maaş alması.
ikinci sebep erkeğin artık evlenmeliyim yaşım 30 u geçti kaygısı taşıması ve aşka göre değil mantığına göre mantık evliliği yapması.

ya herşey açık değilmi sen kendindemisin neyine kafan karışıyo anlamadım küs kalırsan kal sana değer veren adam böyle şeyler söylermi hiç ukala kendini beğenmişin teki bide sen bununla evlilik düşünüyosun hayret yani haddini bildir sende birz

bence önemli olan güzel olup olmamakta değil karşınızdaki kişinin size değer verip vermemesinde... ne tipsiz kadınlar var eşleri deli divane aşık.. ama sorun o ki insan değer vermediğini güzel görmez.. bir tekmeyi vursanız iki günde dünyanın en güzeli olursunuz.. kaybedebilme korkusu yok derim ben

Ne çok zenginim ne de 30yaşını geçtik daha 22 yaşındayız. Konuştum geçen gn yanıma çağırıp azıcık şıkıştırdım derdi çok zayıf olmamlaymış. Her seferinde çok zayıfsın biraz kilo alsan diyorum ama 9aydır bi kilo bile oynamadın. Eğer bu şekilde konuşursam ısrarcı olur sürekli dile getirirsem sen de bana güzel görünmek azıcık fazla yer kilo alırsın diye düşünüyodum dedi, biraz da senden kaynaklanıyo sen de beni beğendiğini dile getiren bişey söylemedin acaba bu kız beni yakışıklı bulmuyo mu diye düşünüyodum bak şimdi ben böyle yapınca döküldün dedi. Çok da dile getirmediğimi ben de fark ettim ama kırıcı bi laf da söylemedim bu şekilde dedim haklısın sonuna kadar ben öküzlük ettim o konuda dedi. Normallik sınırlarını zorluyoruz sanırım, ilişkiye bak.

çok basit erkeklerde iyi hisstemek istiyor , kendilerine iyi hissettiren kadınlar onlar için çok önemli . Güzellik bu noktada genel geçer bir kural değil .

Ama bence sevgilin bilerek yapıyor senin canını acıtmak istiyor . İnan acıtmasa bu kadar kıymetli olmaz . Malesef dürtü bu şekilde . Tamamıyle mükemmel olsa yada sen ona tam manasıyla sahip olsan kıymetsizleşecek oda bunun farkında ve malesef bu yüzden kalbini bilerek kırıyor .

İnan hiçbirşey anlamadım

seni saf bulmuş atıp tutuyor :) komik gerçekten ama çoğu erkek böyle seni kendinden üstün tutmaya,senin özgüvenini yerlebir etmeye çalışıyor. Aşağılık kompleksi var adamda.

Klasik erkek taktiğidir bu. Senin kendine güvenini azaltarak, kendisine bağlamak istiyor. yani " bak kızım sen çirkinsin ve bu çirkinlikle ancak benim gibisini bulursun. bulacağın en iyisi benim." tamamen YALAN !!!

sen ne kadar bozduluğunu da belli etsen de bu değişmeyecek. sakın kıskandırmaya çalışma. ilişkinin boyutu daha farklı yönlere varabilir. soğukkanlılıkla çok fazla tepki vermeden gülüp geç. bu saatten snra yapacağın şey yapacağın hareketlerdir. ben kendimi biliyorum sen rahat ol buna verilecek en güzel cevap

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…