Kadınlardaki bu tavrı ben anlayamıyorum zaten.Canım sözüm sana değil edanurlu.Sadece genelleme yapıyorum.Ama pek çok kadında bu var.Kocam çalışıp bana bakmak zorunda mantığı.Eğer o kazanıp sana bakmak zorundaysa sen de onun hertürlü temizliğini yemeğini bakımını bir yerde hizmetçiliğini yapmak zorundasın.Ve hiç şikayet etmemelisin.Hatta hatta eve geldiğinde de ayaklarını falan yıkamak lazım.Adam o kadar yoruldu sırf sana bakmak için çalıştı akşama kadar.Kadınların bir kısmı niye böyle düşünüyor anlamak aslında zor değil.Çünkü evişi temizlik yemek vs. kolay işler.Asıl zor olan kendi başına bir birey olarak ayakta kalabilmek.Pek çok kadın işin kolayına kaçıyor.Böyle kadınların zaten başlarına gelen şeylerde hiç üzülmüyorum.Kimlere sırtlarını yaslamayı marifet sayıyorlarsa yine ona baksınlar.İmkansızlıklar nedeniyle kocalarına muhtaç olanlar bu sözlerimin dışında tabi ki.
Daha rahat ezebilmek ve sizi kendisine bağımlı hale koymak için getirmek için...
:))) benım eşimde tam tersi, nışanlıyken başlamişti, şu kursa gıt, şunu yap vs diiye... yuzme, tezhıp, keman, ebru kurslarına ısrarla gıtmemı sagladı.. :)))
şimdide üniversite oku dıyor.. ve bu sene ikimizde sınava gırecegız... bana sureklı "benden bagımsız bır kazancın olsun. ilerde belkı lazım olur dıye benım bır meslek ve iş sahıbı olmam için ısrarcı davranıyor.. :)))
böyle düşünen zıhnıyetı kınıyorum... mısal "babam".. senı okutupta kocana para kazanmanı mı saglayacagım dıye okutmadı.. masraf dıye hıç bır şeye göndermedı..( her aklıma geldıgınde kızıyorum...
herkesin yorumu nu okudum çok saolun kızlar değerli yorumlarınız için.bugun uyduruk bişi için mesaj attı sırf konuşmak için ama ben pek yüz vermedim.o fikrinden vazgeçene kadar dönmeyecem.sizler çok haklısınız.sırf kendine bağlayabilmek için çalışmamı istemmiyo yok emeklilik pirmini yatırırım yok sen istemeden aylık harçlığını veririm falan fistan kandıracağını sandı ama yanıldı bakalım zaman ne gösterecek bugün daha iyiyim.yorumalrınız bana çok iyi geldi hepinizin yüreğine ve eline sağlık....
ya sen çocukmusunda haçlık verecek.. senın haçlık zamanın geçeli yıllar olmuş.. evinin, çocugunun ihtıyacı olacak.. onları verdıgı haçlıkla mı alacaksın.. baglamak için senı 200 tl lık prımle kandırmayı düşünuyor.. 2 ay yatırmadı sanırım yanıyor emeklilik.. ee sonra ne olucak..???
bence hiç yüz verme..sakın ha.. insanın başına ne gelecegı bellı degil.. kımse gelecegın garantısını veremez
çok haklısınız yok yüz vermedim vermemde burnu sürtsün:)
ama bir ortayolu olamaz mı bunun onuda kaybetmek istemiyorum tek sıkıntımız bu bizim çünkü
Allah allah şimdi ille de "çalışan gelin", hatta "memur gelin" hatta ve hatta "3 ay tatili olan öğretmen gelin" diye tutturan kaynanalar var piyasada, ben muhafazakar çevremden bile artık böyle talepler duyup sinirlenmeye başlamıştım.
Sırf anneler değil erkekler de yüklerini hafifletecek hanımlar arıyor çünkü bu zamanda geçim zor, aslında zor değil de herkes daha rahat yaşam peşinde.
Eskiden millet senelerce birikim yapıp ancak ev sahibi olurmuş, ya da memurlar sigortalılar ev için emeklilik ikramiyesini beklerlermiş ama şimdi öyle bir şey yok, evlenince kredi çekip borç altına giriliyor tek kişinin ödemesi zor oldumu haliyle kızdan da bekleniliyor.
Seninki biraz antikaymış sanırım, bence pes etme ama orta yolu bulmaya çalış.Elbette senin de bazı şeylerden fedakarlık etmen gerekebilir ille de onunla evlenmek istiyorsan.Ama bence çocuk olduktan sonra ya senin fikrin değişecek(çocuğuna bakma isteğinden ötürü) ya da onun (masrafın artmasından ötürü).
çok haklısınız yok yüz vermedim vermemde burnu sürtsün:)
ama bir ortayolu olamaz mı bunun onuda kaybetmek istemiyorum tek sıkıntımız bu bizim çünkü
sen bu adama dönersin sonrada buraya konu açarsın, tarihe not düşüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?