• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir eş ailesi konusunda benden!

Yerinizde olsam telefonda birilerini davet etmesine şahit olduğum an" anne siz gidin görüşmek istiyorsanız,ben müsait değilim bugün "derdim.
Hala diyebilirsiniz,çekinmeyin. 4-5 gün diye gelip uzun uzun kalıyorlar birde,bunu görmezden gelip tolere edebilirsiniz belki ama herkesi çağırıp durmak olmaz ki.
Benimde kayınvalidemin bir arkadaşı var,uzakta oturuyor. Ben nişanlıyken hep gelip görümcem de, kayınvalidemde kalırdı koca kış, eşimi de sever. Ben biraz yüz versem eminim 1 ayda bana gelirdi. Tabi ki misafir başımın tacı ama böyle zorunlulukmuş gibi olunca,davetsiz ,sorgusuz sualsiz zırt pırt gelinip gidilince ben hazzetmiyorum. En başında herkesin olduğu bir ortamda demiştim herkesin kendi evi,kendi düzeni rahat edemem ben kimsenin evinde diye,mesaj alındı bence. Hiçte çağırmadım bu teyzeyi gel bizde de kal diye. Ben açık açık söyleyince de kendisi diyemedi sana geliyim diye öyle kaldı.
Kayınvalidem gelir kalır, annemi alırım arada kalır asla gözüme batmaz,rahatsız olmam ama mesela bize yakın oturan arkadaşları var kayınvalidemin,görüşmek isterse ya dışarda bir yerde buluşur,ya gider arkadaşının evine. Bana sende gel ısrarı yapmaz,evime davet etmeye ısrar etmez. Bende ona karışmam.
Olması gerekende bu. Benim akranım değil bu insanlar. Görüsmek,evimde misafir etmek zorunda değilim. İsteyen gidip görüşebilir pekala.
Sizde söyleyin açık açık. Daha gitmeden eylülde gelmenin planı yapılıyor. Yatak odası mevzularınıza kadar konuşabiliyorlar,bence duracakları yeri bilmiyorlar. Eşiniz söylemiyorsa siz söyleyin,müsait değilim,işim var bana sormadan çağırmayın vb şekilde. Evdeki erzakla ilgili laf ettiğinde ,yada şuna verelim vs dediğinde,"fazla değil bunlar bize ancak yeter ama oldu ki kaldı,arttı merak etmeyin ben bir ihtiyaç sahibine veririm ,siz kafanızı yormayın bunlara"diyip susturun.

Yerinizde olsam telefonda birilerini davet etmesine şahit olduğum an" anne siz gidin görüşmek istiyorsanız,ben müsait değilim bugün "derdim.
Hala diyebilirsiniz,çekinmeyin. 4-5 gün diye gelip uzun uzun kalıyorlar birde,bunu görmezden gelip tolere edebilirsiniz belki ama herkesi çağırıp durmak olmaz ki.
Benimde kayınvalidemin bir arkadaşı var,uzakta oturuyor. Ben nişanlıyken hep gelip görümcem de, kayınvalidemde kalırdı koca kış, eşimi de sever. Ben biraz yüz versem eminim 1 ayda bana gelirdi. Tabi ki misafir başımın tacı ama böyle zorunlulukmuş gibi olunca,davetsiz ,sorgusuz sualsiz zırt pırt gelinip gidilince ben hazzetmiyorum. En başında herkesin olduğu bir ortamda demiştim herkesin kendi evi,kendi düzeni rahat edemem ben kimsenin evinde diye,mesaj alındı bence. Hiçte çağırmadım bu teyzeyi gel bizde de kal diye. Ben açık açık söyleyince de kendisi diyemedi sana geliyim diye öyle kaldı.
Kayınvalidem gelir kalır, annemi alırım arada kalır asla gözüme batmaz,rahatsız olmam ama mesela bize yakın oturan arkadaşları var kayınvalidemin,görüşmek isterse ya dışarda bir yerde buluşur,ya gider arkadaşının evine. Bana sende gel ısrarı yapmaz,evime davet etmeye ısrar etmez. Bende ona karışmam.
Olması gerekende bu. Benim akranım değil bu insanlar. Görüsmek,evimde misafir etmek zorunda değilim. İsteyen gidip görüşebilir pekala.
Sizde söyleyin açık açık. Daha gitmeden eylülde gelmenin planı yapılıyor. Yatak odası mevzularınıza kadar konuşabiliyorlar,bence duracakları yeri bilmiyorlar. Eşiniz söylemiyorsa siz söyleyin,müsait değilim,işim var bana sormadan çağırmayın vb şekilde. Evdeki erzakla ilgili laf ettiğinde ,yada şuna verelim vs dediğinde,"fazla değil bunlar bize ancak yeter ama oldu ki kaldı,arttı merak etmeyin ben bir ihtiyaç sahibine veririm ,siz kafanızı yormayın bunlara"diyip susturun.
Evlendiğimizden beri ilk kez geldiler dediklerinizi not aliyorum
Birde evde eltim var onlarla alt üst oturuyorlar
İlk zamanlar sürekli onu övuyolardi
Simdi ben laf söylersem beni kötü olarak görecekler kaygisi olustu.
İstanbulu çok seviyoruz diyolar samsundan geldiler yaslari 66 60 bu yastaki insan istanbulu neden sever ki
Bütün arkadaşlarına eylul de gelcez diyolar
Ben belki hamile kalma plani yapabilirim zorlu bir süreç olabilir acaba böyle düşünmüyorlarmı ?:KK12:

Merhabalar bir kayınvalide konusunda benden,eşimle temmuz ayinda evlendik iki aileden uzaktayiz.
Kayınvalidem ve kayınpederim 4 5 günlüğüne gelcez dediler,bende onlar geliyor diye özendim herseyi temizledim vs.
Neyse geldiler geldikleri ilk günün aksami kayınvalidem burda iki yeğeni var onlari yemege cagirdi 10 kisiler
Sonra hep evdeydik asla disari cikmadilar yagmur yagiyor üşüyoruz dediler
Mutfakta bana yardımcı oluyor
Sonra kayınvalidemin ablasi da ogluna gelmis
Kayınvalidem benden izin almadan buraya cagirmis suan evimde 3 kisi var
Evde sadece bir tane tuvalet var her tuvalete giren 20 dakika kaliyor kişisel bakim olarak hic bir sey yapamıyorum dus bile alamıyorum
Benden habersiz yegenlerine mesaj atip buraya cagiriyor.
Aşırı derecede bunaldim geleli 15 gün oldu
Ne yapmalıyım çok mu can azligi yapıyorum.
Bu arada cinsel hayatimiz 25 gündür yok.
Sanki benim eşimin ailesini anlatmışsın 😳 7 yıl. Napsakta cözum bulamadık surat yapcan mecbur En azından seninkiler az kalıyor

Sıkıntı evi sadece oğullarının evi olarak görmeleri , dolayısıyla kendi evleri olarak görmeleri. Siz kendi evinizde daha misafirsinizdir. 4-5 günlüğüne gelip 20 gündür neden gitmediler.
Size tavsiyem eşinizi ve kendinizi yemeyin, yeri geldiğinde suratınızı asın, cevaplarınıda verin.
13 senelik evliyim, ilk evlendiğimde benim eşimin ailesi de bu kafada insanlardı, canlarının istediklerini yapmaya çalışıyorlardı. Zamanla kavga gürültü herkes sınırını öğrendi.
Çoğu kişiye hoş gelmeyebilir belki ama biz eşimin ailesiyle ayrı şehirlerde yaşıyoruz yeni doğum yapmıştım, aramız zaten çok iyi değildi, geldiler kaldılar torunlarını gördüler filan sonra köylerine gittiler ağız tadıyla. Tam kurtuldum derken 3 gün sonra tekrar gelmeye kalktılar, bir de yanlarına akrabalarına almışlar, ben zaten uykusuzum yorgunum, aramızda iyi değil zaten, geldiler ben kimsenin yanına çıkmadım, misafirlerini gönderdikten sonrada ev de kıyameti kopardı kayınvalide, boşanacakmışız da bağırdı çağırdı, sonra da çıkıp gittiler yüzümü bile göremeden. Aradan geçti seneler şimdi cevaplarını ala ala ne konuştuklarına nerede duracaklarını öğrendiler. Burada tek sıkıntı arkanızda duracak bir eşiniz olup olmaması.
Sesinizi çıkarmadığınız sürece tepeninize binen çok oluyor.

İstanbulu çok seviyoruz diyolar samsundan geldiler yaslari 66 60 bu yastaki insan istanbulu neden sever ki
Ben belki hamile kalma plani yapabilirim zorlu bir süreç olabilir acaba böyle düşünmüyorlarmı ?:KK12:
Yılda iki üç kez gelip en az 1 ay kalmalarına, üstüne tüm sülaleyi sizde toplayıp mutfağınızı dolabınızı boşaltıp dağıtmalarına ses çıkarmayın aman sizi kötü bilmesinler. Eltiniz en iyisini yapıyor kafası rahat. Siz de aman ben en sevdikleri cici gelin olayım kafasında devam edin. En sevdikleri değil, en kullanışlı olansınız. Eninde sonunda sizi de kötüleyecekler. En küçük siteminizde, suratınız biraz düşse tüm fedakarlığınız silinip gidecek. Bari siz şimdiden haklıyken kötü olun. Siz başımın üstüne ama bana sormadan kimseyi çağıramazsınız, görüşmek istiyorsanız da ya lütfen müsait miyim diye sorun veya başka yerde buluşun diyince kötü olacaksınız da olun yani.

Eylül'de size sormadan tekrar geleceklermiş planını bile yapmışlar. "Belki bebek düşünüyoruz" u bile buraya yazdınız. Kendilerine söylediniz mi ben müsait olmayabilirim Eylül'de diye? İstanbul'u mu seviyorlar, yoksa tüm sülaleyi görüp kafalarına göre çağırdıkları, yedirip içirdikleri, kendilerine ses çıkaramayan üstelik dört dönen birinin olduğu evi mi seviyorlar. Eşimle aramız insanlar yüzünden bozuluyor yazmışsınız, sokaktan rasgele geçen insanlar mı bunlar? Eşinizle aranız siz bir şeylere ses çıkarana kadar bozulmaz niye bozulsun. Adamın tüm sülalesi dört dörtlük tatildeler. Eşinin annesinin yaptığı erzaklar bile kendi sülalesine paylaştırılıyor niye sesi çıksın kocanızın? Ben çöpe atarım yine de annemin emekle hazırladığı erzakları ona buna dağıttırmam.

Keşke ilk mesajınıza en son bir ilave yapsaydınız, tavsiyeleriniz fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim ama ben ne eşime ne de kayınvalideme bir şey söylemem, kocamla aramı bozamam o nedenle tavsiyelerinize kulak asmayacağım yazsanız çoğumuza vakit kaybı olmaz. Yardım ederiz belki bizden cesaret alır ezdirmez kendini diyoruz beyin fırtınası yapıyoruz burada boşuna.

Yılda iki üç kez gelip en az 1 ay kalmalarına, üstüne tüm sülaleyi sizde toplayıp mutfağınızı dolabınızı boşaltıp dağıtmalarına ses çıkarmayın aman sizi kötü bilmesinler. Eltiniz en iyisini yapıyor kafası rahat. Siz de aman ben en sevdikleri cici gelin olayım kafasında devam edin. En sevdikleri değil, en kullanışlı olansınız. Eninde sonunda sizi de kötüleyecekler. En küçük siteminizde, suratınız biraz düşse tüm fedakarlığınız silinip gidecek. Bari siz şimdiden haklıyken kötü olun. Siz başımın üstüne ama bana sormadan kimseyi çağıramazsınız, görüşmek istiyorsanız da ya lütfen müsait miyim diye sorun veya başka yerde buluşun diyince kötü olacaksınız da olun yani.

Eylül'de size sormadan tekrar geleceklermiş planını bile yapmışlar. "Belki bebek düşünüyoruz" u bile buraya yazdınız. Kendilerine söylediniz mi ben müsait olmayabilirim Eylül'de diye? İstanbul'u mu seviyorlar, yoksa tüm sülaleyi görüp kafalarına göre çağırdıkları, yedirip içirdikleri, kendilerine ses çıkaramayan üstelik dört dönen birinin olduğu evi mi seviyorlar. Eşimle aramız insanlar yüzünden bozuluyor yazmışsınız, sokaktan rasgele geçen insanlar mı bunlar? Eşinizle aranız siz bir şeylere ses çıkarana kadar bozulmaz niye bozulsun. Adamın tüm sülalesi dört dörtlük tatildeler. Eşinin annesinin yaptığı erzaklar bile kendi sülalesine paylaştırılıyor niye sesi çıksın kocanızın? Ben çöpe atarım yine de annemin emekle hazırladığı erzakları ona buna dağıttırmam.

Keşke ilk mesajınıza en son bir ilave yapsaydınız, tavsiyeleriniz fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim ama ben ne eşime ne de kayınvalideme bir şey söylemem, kocamla aramı bozamam o nedenle tavsiyelerinize kulak asmayacağım yazsanız çoğumuza vakit kaybı olmaz. Yardım ederiz belki bizden cesaret alır ezdirmez kendini diyoruz beyin fırtınası yapıyoruz burada boşuna.
Eşimle suratimin düştüğünü gelenlerden rahatsız oldugumu biliyor goruyor
Onlar gittikten sonra ben esimle konuscam
Anlarsa anlar anlamaz ise dedikleri gibi surat asip geldiklerine bin pisman olurlar
Bebek planindan haberleri var.
Kendi ailemle konuştuğumda bunlar çok basit seyler diyor 😵‍💫

Okurken darlandım. Hala eşinin cinsellik neden yaşamıyoruz demesi çok enteresan. Neden olabilir acaba bir düşüneyim …. Hmmm acaba eve beş yüz milyon , milyar insan çağrılıp , ağırladığım için olabilir mi ? Eşinin ailesi ne kadar düşüncesizse eşin de aynı şekilde düşüncesiz. Ben ilk misafir çağırdığı an tepkimi verirdim. Burası benim evim diyeceksiniz. Demezseniz buzluğunuza da göz koyarlar, tuşunuza da. Valla benim görüşümce benden değerli kimse yok. Buna eşim de dahil. Eşim göz göre göre beni düşünmüyorsa ben ne hatır bilirim ne gönül. Odadan tüm gün çıkmam. Ne hizmet ederim ne de gelene hoş geldin derim.

Hayir ben yediklerinde degilim kendileri bize destek vermezler beklemiyorum da
Annem tursuma varıncaya kadar verdi bana.
Buraya yegenlerini toplayip masa kuruluyor
Sonrasinda onlarain evlerine yiyecek yollaniyor
Evimde kac kez misafir agirlandi bu ara.
10 15 kisilik gruplar geldi 3 4 kez l.
Kayınvalideni çok seven yiğenleri nedense teyzeleri (ya da neleri oluyorsa) evlerine çağırıp ağırlayıp misafir etmiyorlar?! Demedin mi eşine"herkes anneni bizim evdeyken seviyor..bu ne hem hergün bizdeler hem evine çağıran yok!!" diye 😉

Eşimle suratimin düştüğünü gelenlerden rahatsız oldugumu biliyor goruyor
Onlar gittikten sonra ben esimle konuscam
Anlarsa anlar anlamaz ise dedikleri gibi surat asip geldiklerine bin pisman olurlar
Bebek planindan haberleri var.
Kendi ailemle konuştuğumda bunlar çok basit seyler diyor 😵‍💫
Kendi ailenle konuştuğunda bunlar çok basit şeyler mi diyor? Bence aileniz sırf evliliğiniz bozulmasın diye size bu şekilde konuşuyor çünkü onlar da biliyor ki ağzınızı açtığınız an kötü siz olacaksınız. Buradaki insanlar da size deneyimlerinden yola çıkarak diyor ki önleminizi baştan alın yoksa bunu hayat boyu çekersiniz. Eğer bu şekilde yaşamak sizin için sorun olmasaydı gelip bizimle bu mecrada paylaşmazdınız. Demek ki sizi üzen yoran bir durum var. Eviniz resmen insan kaynıyor ve tuvalete dahi çıkamıyorum diyorsunuz. Bunu eşinizle paylaşmanız lazım. Sınırlarınızı iyi çizin. Daha yeni evlisiniz. Eşiniz pasifse eşinize o zaman kendinizin bunu dile getireceğinizi söyleyin. Yok eşiniz sen benim ailemi istemiyorsun vs moduna girerse o zaman kendinizi savunun çünkü bunun ailesini istememekle bir alakası yok. Bunun özel hayata saygı ile çok alakası var.

Ağırlamicaksın arkadaşım. Hooop bi hasta olup yatak yorgan devrileceksin. Kayınvaliden kendisi yapsın temziliği ymeeği. Madem çok misafirperver. Uğraşsın o zaman. Sana da hizmet etsin. Ay annecim çok kötü zamana denk geldi hastalığım, bana da bi çorba yapıver zahmet olmazsa de.
Hastalık işe yaramazsa da sen de eve misafir çağır. Hatırlat kendini

Merhabalar bir kayınvalide konusunda benden,eşimle temmuz ayinda evlendik iki aileden uzaktayiz.
Kayınvalidem ve kayınpederim 4 5 günlüğüne gelcez dediler,bende onlar geliyor diye özendim herseyi temizledim vs.
Neyse geldiler geldikleri ilk günün aksami kayınvalidem burda iki yeğeni var onlari yemege cagirdi 10 kisiler
Evde sadece bir tane tuvalet var her tuvalete giren 20 dakika kaliyor kişisel bakim olarak hic bir sey yapamıyorum dus bile alamıyorum
Eşinizin ailesi tıpkı sizin aileniz gibi belli sınırlar içinde gelip kalabilir
Mutfakta temizlikte vs yardımlarını reddedip siz misafirsiniz ben ev sahibi siz misafir gibi davranın buyurun oturun bende ev sahibi gibi işimi gücümü yapayım derseniz bir adım geride kalmalarını sağlar evin onların olmadığını dolaylı yoldan söylemiş olursunuz, böylece herkes yerini bilir siz dahil
Size sormadan eve misafir çağırdıklarında lütfen bir daha bana danışmadan evimize kimseyi davet etmeyin derseniz olay biter bu kadar uzatmaya soruna dönüştürmeye ne gerek var anlayamıyorum, siz ne istiyorsunuz?isteğinizin gerçekleşmesi için ne yapıyorsunuz? Hiç. sınırlarınızı kimse bilmiyor ki ona uygun davransınlar, vahiyle mi anlayacak insanlar?
Kişisel bakımınızla duş almanızla misafirlerin ne alakası var Allah aşkına ya saçmalamayın, ben banyoya girecem işi olan varsa girsin hem duş alacam hem banyoyu WC yi temizleyecem uzun sürer der girersiniz yaparsınız ne yapacaksanız
Cinsel hayatınızın olmamasını da hiç anlamadım insanlar gelip eşinizle aranızda mı yatıyor ne alakası var misafirle cinselliğin
Sizin derdiniz düzeninizi oturtmak yada sorun çözmek değil çekiştirmek

Fazla fedakarlık kişinin kendi kul hakkına gitmesidir.Kendi kul hakkına giriyorsunuz. Şuan o eşinize gık demiyorsunuz ya onun gözünde de ailesinin gözünde de degersizsiniz. Degerli olsanız fikrinizi sorarlardı. Evdeki koltuktan farkınız yok.Evin hanımına sorma geregi bile duymuyorlar.Eylülde gene gelirler, daha sonra gene gelirler.Ben şimdiye eşimle milyon kere konuşmuştum.Ayrıca ne demek annemin bana yaptıgı erzağı ele vermek.Buna bile cesaret ediyorlar.Konuşarak çözülecek şeyler degil bunlar. Tavrınızı o an göstermeniz gerekti.

Eşinizin ailesi tıpkı sizin aileniz gibi belli sınırlar içinde gelip kalabilir
Mutfakta temizlikte vs yardımlarını reddedip siz misafirsiniz ben ev sahibi siz misafir gibi davranın buyurun oturun bende ev sahibi gibi işimi gücümü yapayım derseniz bir adım geride kalmalarını sağlar evin onların olmadığını dolaylı yoldan söylemiş olursunuz, böylece herkes yerini bilir siz dahil
Size sormadan eve misafir çağırdıklarında lütfen bir daha bana danışmadan evimize kimseyi davet etmeyin derseniz olay biter bu kadar uzatmaya soruna dönüştürmeye ne gerek var anlayamıyorum, siz ne istiyorsunuz?isteğinizin gerçekleşmesi için ne yapıyorsunuz? Hiç. sınırlarınızı kimse bilmiyor ki ona uygun davransınlar, vahiyle mi anlayacak insanlar?
Kişisel bakımınızla duş almanızla misafirlerin ne alakası var Allah aşkına ya saçmalamayın, ben banyoya girecem işi olan varsa girsin hem duş alacam hem banyoyu WC yi temizleyecem uzun sürer der girersiniz yaparsınız ne yapacaksanız
Cinsel hayatınızın olmamasını da hiç anlamadım insanlar gelip eşinizle aranızda mı yatıyor ne alakası var misafirle cinselliğin
Sizin derdiniz düzeninizi oturtmak yada sorun çözmek değil çekiştirmek
Sürekli mutfakta yemegi ben yapsam mutlu olurlar bize iş yaptirmiyor gelinimiz diye 😂
Düşündüm onu da

Sürekli mutfakta yemegi ben yapsam mutlu olurlar bize iş yaptirmiyor gelinimiz diye 😂
Düşündüm onu da
Evinizde kalanları aileniz olarak görüyorsanız işlere yardım etmelerinde yemek yapmalarında beis yok, yok evinizde kalanları misafir olarak görüyorsanız misafire iş yemek yaptırılmaz, evinizde kalanları tamamen yabancı görüyorsanız ya onlar o evde kalmayacak yada siz
Ev sizin düzen sizin sayılı gün evinizde kalan insan niye yemek yapıyor hiç anlamadım
İnsanlar gelinlerinin elinden 20gümde yemek yiyemiyecekse keşke yetimhaneden bir koca alsaydınız

Kavga etmeden güzellikle söyleyin, tabi ki gelebilirler size ,uzaktalarmış ama ,misafir oldukları eve misafir çağırmak olmaz. Kendileri gidebilirler akraba,eş,dost görüşmek istiyorlarsa ama size böyle yapamazlar. Bunu anlamalarını sağlayın önce. Bu da eşiniz söylemiyorsa sizin usulünce söylemenizle olur.
Zamanla onlarda alışırlar sizin huyunuza.

Ya aile uzaktaysa uzun kalınır ona bir şey diyemem ama yine de zor olur tabi sabredin. Ama kendi evi gibi zırt bırt misafir çağırması hiç hoş değil. Siz o Eylül ayına başka plan yapın ya da baştan deyin hala enişte olmaz siz gelecekseniz başımla beraber ama cümbür cemaat olmaz anne deyin.

Buna müdahale edecek kişi eşiniz. Anne keşke bize soyleseydin kırıcı olmadan . Ailelerin de şu oğlumun evi benim evim güdüsü çok rahatsız edici.cinsel hayatınız neden yok onu anlamadım kalabalık yüzünden sizin odanızda yatan mı var?

M
Buna müdahale edecek kişi eşiniz. Anne keşke bize soyleseydin kırıcı olmadan . Ailelerin de şu oğlumun evi benim evim güdüsü çok rahatsız edici.cinsel hayatınız neden yok onu anlamadım kalabalık yüzünden sizin odanızda yatan mı var?
istanbul da yasiyoruz malum evler küçük evimizde sadece bir banyo var klozetle ortak diger küçük tuvaleti ardiye yaptik
Onlar varken seks yapmak istemedik ama çok bunaldik ikimizde 🙈

Back
X