Bir ev meselesi

Medusan

Were all mad here
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
1.804
802
648
Merhaba ailemden uzakta istanbulda kirada oturuyorum bir cocugum var esim calisiyor. Oturdugum daire ayni binada baska bir aileye satildi ve de cok sinir bozucu bir aileye simdiden baska ev bakmaya basladik. Bize daireyi alirken siz oturursunuz dediler ama cocuklari bir yerde yaza dogru eve tasinacaklarini agzindan kacirmis.Zeminde oturuyorlar. O nedenle plan yapiyorlardir dogrudur. Simdi kiraya cikmak cok masraf olacak ufak bir birikimimiz var bunu degerlendirmek istiyoruz kredi cekip kendi oturacagimiz ev almak istesek yenilerden alamayiz 2003 2004 yapımi evlere girebiliriz. Ama mantikli mi ya da kendi sehrimizde 1+1ev alip degerlenmesini bekleyip satip onu pesinat yapmak mi o esnada biz kirada oturmak zorunda kalicaz. Sizce mantikli olan nedir.

Alıp kiraya vs verecekseniz,kenarda dursun değerlensin mantığıyla almayın. İçine girebileceğiniz bir ev alın. Varsın eski olsun,paranız birikince satar,üzerine ekler yenisini alırsınız. Kiranın sonu yok malesef.

Ben de oyle dusunuyorum aslinda esimi de o konuda ikna etmeye calisiyorum ama o baska turlu dusunuyor. Peki soyle 7bucuk maasin 3400 u krediye gidecek yine de mantikli mi bazen gecinmek konusunda da korkularim oluyor.

Bence 1+1küçük bir ev almaya bakın sıfır ya da bir kaç yıllık olsun ben yıllarca kira verdim İstanbul'da böyle yapmadığıma pişman oldum sonra 😔

Bence 1+1küçük bir ev almaya bakın sıfır ya da bir kaç yıllık olsun ben yıllarca kira verdim İstanbul'da böyle yapmadığıma pişman oldum sonra 😔

Yani eski ev mantıklı değil diyorsunuz :/ yillarca kira vermek bana da mantiklı gelmiyor

Peki alacagimiz ev cok yeni ve buyuk olamaz 2+1 2004 yapimi fln anca sizce yine de mantikli mi yeni evlere istanbulda yaklasilmiyor bile
Ben de Ankara dayım. Evim çok eski 50 küsur yıllık ama içi yapılı. 2004 çok eski degilki. Şimdi onu alırsınız, sonra elinize bı fırsat geçer daha iyisini alırsınız.

Ben de oyle dusunuyorum aslinda esimi de o konuda ikna etmeye calisiyorum ama o baska turlu dusunuyor. Peki soyle 7bucuk maasin 3400 u krediye gidecek yine de mantikli mi bazen gecinmek konusunda da korkularim oluyor.
4100 lira maaşla geçine bilirmisiniz onu siz daha iyi bilirsiniz. Elbette 4/4lük geçim olmaz ama eviniz olur. Böyle başka eve geçip yine kira ödeyeceksiniz,birikim yapsanız bile evler artıyor her geçen gün. 17 yaşında bina fazla eski değil. Ödemeler bitince 0 daireye geçme şansınız olur. Hayırlısı olsun hakkınızda.

Ben olsam 1+1 alır girer otururdum.
O arada da para biriktirmeye devam ederdim.
Bir kaç sene sonra evi satıp+birikim+krediyle kendime göre ev alırdım.
İnan benim de çocuk fikrim olmasa bende 1+1 ev alacağım.

Kiradan bıktık çünkü :(
Konu sahibinin de çocuğu varmış zaten. 1+1 çok zor onlara.

İçinde oturacağınız ev alın.
Bende ev bakıyorum, Allah nasip kısmet ederse inşallah almak istiyoruz.
500.000 TL ye İstanbul'da oturulabilecek semtte ev bulamıyoruz.
Başka semtlerde baktık onlarda oturabilecek muhit değil, ya da evler malzemeden kaçmak için salonun 3 tarafı yere kadar camlı kışın ısıt ısıtabilirsen.
Dedik ev al alıp kiraya verip prim yapmasını bekleyelim.
E ne anladım o işten kirada insanın düzeni olmuyor.
Bomboş ev kiralıyorsun, bir dolap yaptırsan başka eve olmaz,ciğeri beş para etmez para için can atan adamların evine gömme dolap yaptırıp da gitmek asla işime gelmiyor.

Artık bizde İstanbul büyükşehir Belediyesi'nin yaptırdığı alabileceğim site yapısına güvendiğim yerden alıcam.
75 metrekare ama evler baya kullanışlı.
Yaptırırım gömme dolap iki odaya girişe de boydan boya dolap, banyosunu mutfağını yapar paşa paşa oturur düzenimi bilirim.

Kira da da yok satıldı, satılınca çıkma derdi vs vs.
Çok doluyum bu konu da.

Bence geçinilir tek çocuğunuz varmış hem. Biraz kısılır önceye göre tabi ama olacak o kadar. 7maasla 3buçuk kredi ödeyip 2 çocuk okutan tanıdığım var çok da sıkışmıyorlar.

4100 lira maaşla geçine bilirmisiniz onu siz daha iyi bilirsiniz. Elbette 4/4lük geçim olmaz ama eviniz olur. Böyle başka eve geçip yine kira ödeyeceksiniz,birikim yapsanız bile evler artıyor her geçen gün. 17 yaşında bina fazla eski değil. Ödemeler bitince 0 daireye geçme şansınız olur. Hayırlısı olsun hakkınızda.

Amin inşallah sağolun 💜

Kredi cekip ev almak yani peki sizce 2004 yapimi olmasi sorun olur mu ? Yoksa yeni mi olmalı ? Oturdugum bolgede 2004 yapimi evlere anca girebilirim

deprem yönetmeliği 1999da geldi 2000 sonrası inşa edilen binaları gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz bence ille sıfır olmasına gerek yok. Eliniz rahatlayınca içine biraz masraf yaparsınız.

Bence geçinilir tek çocuğunuz varmış hem. Biraz kısılır önceye göre tabi ama olacak o kadar. 7maasla 3buçuk kredi ödeyip 2 çocuk okutan tanıdığım var çok da sıkışmıyorlar.

Ins oyledir kirada oturunca birikim de olmuyor çünkü para gidiyor her türlü. Bir yerden başlamamiz lazım yoksa omür kirada geçecek

Back
X