Bir ev meselesi

bir de burada mesela yeni gelişen bir yer var

sıfır evler 350 bin ama cidden oralar tam dağ başı

benim oturduğum evi belki daha ucuza alırsın ama insanlar ama onlar sıfır diye gidip daha uzak tercih ediyor

ya da mesela bizim evlerimiz geniş, site bahçesi var vs ama ebeveyn banyosu yok, planı yapan eski moda imiş

yani 2+1 ebeveyn banyolu bir evi tercih edebilirdim 2020 ye kadar belki ama gördüm ki benim çalışma odam önemliymiş, 3+1 bize gerekliymiş

Yani ben 2+1 böyle 100 m2 ebeveyn banyolu istiyorum çünkü benim bu evimde de var aşırı rahat geliyor.
Araba var, kendimde almayı planlıyorum biraz daha geçsin.
Öyle olunca çokta fark etmiyor sanki alacağım evin konumu diye düşünüyorum.
Tabi gidip dağ başında alamam ama daha sakin yerler bana mantıklı geliyor.
İnşallah o vakte kadar ruhsatı da alırsam ev, iş arası yakın olur.
Çocukta büyür giderse onu da ayarlarım artık :D

Hayal ettim gerçek olmasını ne çok isterim :dua:

İşte dedim ya yeni gelişen bir yeri var oradan alabiliriz ancak.
Ben çok takılmıyorum çalışıyoruz diye ama eşim pek gönüllü değil orası için.
Çocukta olursa arabamız var diye düşünüyorum.

Yani bilmiyorum bu ev konusu ne olacaksa :KK17:

çenem düştü ama konu sahibine de fikir olur belki

1613479756159.webp

şeklinde 2+1 evler var

hatta bunların tek cephesinde balkon olanı vardı

yani salon ve iki oda balkona bakıyor

mutfak da salon ile birlikte vs

minicik kutu gibi 2+1, ben gerçeğini görmüştüm güzeldi aslında

her yeri balkon vs ferah hissi yaratıyordu

çenem düştü ama konu sahibine de fikir olur belki

Eki Görüntüle 2784357

şeklinde 2+1 evler var

hatta bunların tek cephesinde balkon olanı vardı

yani salon ve iki oda balkona bakıyor

mutfak da salon ile birlikte vs

minicik kutu gibi 2+1, ben gerçeğini görmüştüm güzeldi aslında

her yeri balkon vs ferah hissi yaratıyordu

Gayet başarılı duruyor.

asıl aradığımı bulamadım

bence o daha da iyiydi

hem onda ebeveyn banyo da vardı

Bazen bir evler görüyorum ben.
Açık mutfak, pizza dilimi odalar, balkon yok, kutu kadar Allah'ım diyorum ev demeye şahit ister.
Rant meselesinden dolayı her yer ev oldu işte.

Merhaba ailemden uzakta istanbulda kirada oturuyorum bir cocugum var esim calisiyor. Oturdugum daire ayni binada baska bir aileye satildi ve de cok sinir bozucu bir aileye simdiden baska ev bakmaya basladik. Bize daireyi alirken siz oturursunuz dediler ama cocuklari bir yerde yaza dogru eve tasinacaklarini agzindan kacirmis.Zeminde oturuyorlar. O nedenle plan yapiyorlardir dogrudur. Simdi kiraya cikmak cok masraf olacak ufak bir birikimimiz var bunu degerlendirmek istiyoruz kredi cekip kendi oturacagimiz ev almak istesek yenilerden alamayiz 2003 2004 yapımi evlere girebiliriz. Ama mantikli mi ya da kendi sehrimizde 1+1ev alip degerlenmesini bekleyip satip onu pesinat yapmak mi o esnada biz kirada oturmak zorunda kalicaz. Sizce mantikli olan nedir.
Ben olsam böyle bir durumda eski de olsa oturacağım evi alırdım
Öteki türlü hem kiracı ile Ugrasa aldınız hem ev sahibi ile.
Ayrıca 1+1 e giren kiracı yıllarca oturmuyor ya öğrenci ya bekar oluyır kısa kalıyor bu da her cıkan kiracıya ugras boyat eksikleri tamamla demek. İmkan varsa eski bile olsa kendi oturacagınız ev derim ben

2004 yapım pekte eski ev sayılmaz, depremden sonra yapılmış. Yönetmeliğe de uygun olduğu sürece problem olmaz bu açıdan. Muhiti güzelse içi de yıpranmamışsa büyük ama biraz eski ev almak daha mantıklı bence. Bunun kredisi bitince nasip olur daha yenisini alırsınız ama çocukla 1+1 ev çok zor

1+1 kendim oturmak icin hic dusunmedim yatirimlik kiracili dusundum ama bana pek mantikli gelmiyor. 2+1e bile zor sigiyorum cocukla esyalar da var anca.

Açık mutfak, pizza dilimi odalar, balkon yok, kutu kadar Allah'ım diyorum ev demeye şahit ister.

1613480989651.webp

bunda Ebeveyn banyo var

1613481035824.webp

bunda yok

ama benim gördüğüm modelde salon köşede, mutfak tezgahı da ayrı bir balkona bakıyor

odalar ve salon da öndeki balkona bakıyor

Bi de labirent gibi yuvarlak sekilde bile gordum sanki fareyi almislar yuvarlak labirente koymuslar zaten eski yapilar o yuzden bana daha guzel ve kullanisli geliyor cogu zaman

Bi de labirent gibi yuvarlak sekilde bile gordum sanki fareyi almislar yuvarlak labirente koymuslar zaten eski yapilar o yuzden bana daha guzel ve kullanisli geliyor cogu zaman

Eskiden aile için yapılırdı evler, oturmak, yaşamak için.
Şimdi sadece satılsın diye yapılıyor.

2004 yapım pekte eski ev sayılmaz, depremden sonra yapılmış. Yönetmeliğe de uygun olduğu sürece problem olmaz bu açıdan. Muhiti güzelse içi de yıpranmamışsa büyük ama biraz eski ev almak daha mantıklı bence. Bunun kredisi bitince nasip olur daha yenisini alırsınız ama çocukla 1+1 ev çok zor

1+1kendim icin hic dusunmedim zaten sadece acaba yatirimlik alip kiraya versek mi diye dusundum ama o da pek mantikli gelmiyor bana :/

ayrı mutfak modeline geçmişler artık galiba

1613481210609.webp

1613481286803.webp

üsttekinin soldaki iki odasının yanına alttakinin mutfağını birleştireceksin

benim tarif ettiğim olacak :))))

o zor bir soru

zira farklı illerdeki projelerden aldım yapıştırdım sana

Bursa daki büyük bir inşaat şirketi

tek cepheye bakan evler yaparak binaya bir çok daire sığdırıyor

mesela o en alttakinin sadece bir cephesi var bir çok daire yan yana koyuyorlar

benim gördüğümde mutfak da balkona bakıyordu

o binada da her katta 4 daire vardı

Yani eski ev mantıklı değil diyorsunuz :/ yillarca kira vermek bana da mantiklı gelmiyor
Eski ev var eski ev var...babaannemlerin arsası vardı.ev yapıldı.1992 yılı falandı. istanbul da...ama yapan müteahhit çok güzel yaptı.ev sağlam,kullanışlı,çok temiz ve bakımlı...yeni evlere bin basar..eğer bina yaşı fazla ama güzel bir ev bulursanız alın..gereksiz yere fazla borca girmeyin

Damdan bizim de ev alma durumumuz var.
İzmir bucanın yeni gelişen yerlerinde evler var, fiyatları uygun geliyor.
Ama çevre düzenlemesi falan aman aman değil.
Alma mı diyorsun ?
Şuan daha iyi yerinde oturuyorum ama buradan ev alamam fiyatları çok yüksek.

Suan benim oturdugum bolge 10 sene oncesine kadar çakallar tilkiler vardi diye bahsediliyor simdi metro geldi bina yapacak yer kalmadi potansiyeli onemli .

Back
X