- 30 Aralık 2015
- 4.837
- 11.561
- 208
- 31
Herşey gönlünüze göre en güzeli olsun inşallahDeprem yonetmeligine gore yapilmis saglam binalar site icerisi apartman daireleri var bi kac tane bildigim guvenilir
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Herşey gönlünüze göre en güzeli olsun inşallahDeprem yonetmeligine gore yapilmis saglam binalar site icerisi apartman daireleri var bi kac tane bildigim guvenilir
Güle güle oturun canım![]()
o zor bir soru
zira farklı illerdeki projelerden aldım yapıştırdım sana
Bursa daki büyük bir inşaat şirketi
tek cepheye bakan evler yaparak binaya bir çok daire sığdırıyor
mesela o en alttakinin sadece bir cephesi var bir çok daire yan yana koyuyorlar
benim gördüğümde mutfak da balkona bakıyordu
o binada da her katta 4 daire vardı
o zor bir soru
zira farklı illerdeki projelerden aldım yapıştırdım sana
Bursa daki büyük bir inşaat şirketi
tek cepheye bakan evler yaparak binaya bir çok daire sığdırıyor
mesela o en alttakinin sadece bir cephesi var bir çok daire yan yana koyuyorlar
benim gördüğümde mutfak da balkona bakıyordu
o binada da her katta 4 daire vardı
Suan benim oturdugum bolge 10 sene oncesine kadar çakallar tilkiler vardi diye bahsediliyor simdi metro geldi bina yapacak yer kalmadi potansiyeli onemli .
bunlar hayal
hayatları atmayayım şimdi
ev çokkkkkkkkkkkkkk dağınık
salondaki koltukların minderleri dahi yerde
malum okul açıldı
Eti bumba gibi çalışırken dağıtıyoooooooooo
Herşey gönlünüze göre en güzeli olsun inşallah
Eğer 1+1 için kredi çekmeden alacaksanız mantıklı olan kiraya çıkmak. Sonra onu peşinat yapmak.Merhaba ailemden uzakta istanbulda kirada oturuyorum bir cocugum var esim calisiyor. Oturdugum daire ayni binada baska bir aileye satildi ve de cok sinir bozucu bir aileye simdiden baska ev bakmaya basladik. Bize daireyi alirken siz oturursunuz dediler ama cocuklari bir yerde yaza dogru eve tasinacaklarini agzindan kacirmis.Zeminde oturuyorlar. O nedenle plan yapiyorlardir dogrudur. Simdi kiraya cikmak cok masraf olacak ufak bir birikimimiz var bunu degerlendirmek istiyoruz kredi cekip kendi oturacagimiz ev almak istesek yenilerden alamayiz 2003 2004 yapımi evlere girebiliriz. Ama mantikli mi ya da kendi sehrimizde 1+1ev alip degerlenmesini bekleyip satip onu pesinat yapmak mi o esnada biz kirada oturmak zorunda kalicaz. Sizce mantikli olan nedir.
Eğer 1+1 için kredi çekmeden alacaksanız mantıklı olan kiraya çıkmak. Sonra onu peşinat yapmak.
Ama hem kredi hem kira zor. Aldığınız daireyi kiraya versenizde neyle karşılaşacağınızı bilemezsiniz
İkinizin de dediği doğru aslında. Deprem yönetmeliği 96 da değişti 97 ve 98 de guncellene güncellene 98 yönetmeliği olarak kaldı. Ama en son hali 2018 tbdyeşim inşaat mühendisi.
1998 yönetmeliğinden bahsediyorsunuz sanırım 1996 değildir o bir sorun isterseniz. Emin olalım. Tarihler yanlış olmasın
Ben kendim inşaat mühendisi olmadığımdan detaylara çok hakim değilim. Ama zaten demek istediğim 1999 sonrası yapılan yapılan denetiminden bahsediyorum.
Yanılmıyorum bence 1999 marmara depreminden sonra 2001 de yapı denetim olayı geldi. Bundan sonra olaylar değişti zaten. Burgu demire de sadece istanbulda geçilmedi bence.. Ben istanbul diye belirtmedim ki. Konu sahibi de şehir belirtmemiş sanırım.
Her neyse sıradan bir vatandaş olarak bilmemiz gereken de 2000 sonrası inşa edilmiş binaların güvenilirliğinin daha yüksek olması. Yanlışım var mı burada?
Evet benim de dediğim yerden olursa 2-3 seneye kadar izban gelecek İzmir için yani metro :)
o zaman bastırmaya devam :)))
bizim buradan da geçecekmiş
Merhaba ailemden uzakta istanbulda kirada oturuyorum bir cocugum var esim calisiyor. Oturdugum daire ayni binada baska bir aileye satildi ve de cok sinir bozucu bir aileye simdiden baska ev bakmaya basladik. Bize daireyi alirken siz oturursunuz dediler ama cocuklari bir yerde yaza dogru eve tasinacaklarini agzindan kacirmis.Zeminde oturuyorlar. O nedenle plan yapiyorlardir dogrudur. Simdi kiraya cikmak cok masraf olacak ufak bir birikimimiz var bunu degerlendirmek istiyoruz kredi cekip kendi oturacagimiz ev almak istesek yenilerden alamayiz 2003 2004 yapımi evlere girebiliriz. Ama mantikli mi ya da kendi sehrimizde 1+1ev alip degerlenmesini bekleyip satip onu pesinat yapmak mi o esnada biz kirada oturmak zorunda kalicaz. Sizce mantikli olan nedir.
kiranız ne kadar
yani yeni bir eve çıksanız o 3500 kredi ödenecek eve kira kaç lira ödeyeceksiniz onu da dikkate alın
3500 kredi deyince çok da zaten 2000 kira ödenecekse 1500 oluyor aradaki fark
bu arada evet yeni evlere heves ediyoruz vs vs ama o da eskiyor
oturduğum evin kaba inşaat zamanını biliyorum görümcem almıştı
biz sonra aldık, 3 yıllıktı
ev şimdi 11 yıllık oldu
içinde iken de eskiyor zaten, 10 yıl kirada olsak da aynısı olacaktı
kv dem 2002 de taşındı evi sıfırdı şimdi eski oldu ama taşınması söz konusu dahi değil
bir de İstanbul da semtleri bilemem de bizim burada bizim site ilk yapıldığında, görümcem taşındığında sitenin önünde asfalt dahi yoktu, market vs sıkıntılı idi
şimdi evler 10 yıllık ama her türlü ihtiyaca ulaşmak kolay, parklar vs bitti, düzenli bir şehir halini aldı
bir de yeni binaya taşınmanın en büyük sorunu çevresinde çok inşaat olması
bizim bina 10 yıllık ama hala çevrede inşaat oluyor gürültü toz vs bitmiyor
ben şimdi oturmuş semtlerden 15-20 yıllık bir ev alıp içini yapmanın eğer site düzgünse daha huzurlu olacağını düşünüyorum
kesinlikle katılıyorum. 8 sene boyunca 40 senelik 3 katlı binada oturduk, 3 daire vardı. biz en üstteydik. 100 m2 falan, 3+1. ayrı mutfak vs . balkon var. ferah, odalar birbirine zıt cephede yani atıyorum salon ve 1 oda güneye, arkadaki 2 oda kuzeye bakıyor gibi düşünün. her yeri aydınlık. yazın püfür püfür eser. duvarlar kalın, şimdikiler gibi komşunun gaz çıkarma sesine kadar duymuyorsunuz. içinde oturanlar zaten yapıldığı zamanda almışlar. kayalık zeminde, depremleri bile diğer ilçelere nazaran daha az hissederdik. kale gibiydi. şimdikilere bakıyorum, yok açık mutfak, yok fransız balkon... üstelik yeni binalarda internet altyapısı dahi eksik oluyor.ben olsam oturmak icin butcemin yettigi evlere bakarim,
eski dediginiz o evlere,
tabi ki yapan firma guvenilir mi falan diye sormak lazim, siteden alacaksaniz hali hazirda oturanlara danisirsiniz bir sorun var mi gibisinden.
ben kendi deneyimlerimden yola cikarak sunu soyleyeyim, eski evlerin hic birinde sorun yasamadim,
Istanbulda oturdugum eski evin merdivenleri cok dardi, o sorundu bir,
ama ev oturmustu, herhangi bir sey icin tamirat ihtiyaci duymamistim oturdugum sure boyunca.
hatta bir evim deprem atlatmisti, hala apartmanda cok cok eskiden oturan insanlar vardi, onlarla konustuk, bir tek sampuanlari falan dusmus banyoda deprem zamani,
ki bu ev izmitin gobeginde dusunun,
bir alt mahalledeki tum evler yikilmisken.
ama yeni diye oturdugum evlerin birinde, ki cok bilinen bir firmanin urunu inanilmaz yalitim problemi vardi, komsunun fisildasmasini duyabilirsiniz o derece, ki o sitede zamanla herkes kisisel yalitimini yaptirdi, oturmak mumkun degil dedigim gibi yoksa.
yine baska bir evde, daha ev 5 yillik catisi akti, tamirat gerekti,
giderlerde sorun oldu, bir suru tamirat edildi, problem tamemen yuzde yuz cozulemedi.
bunlar benim kisisel deneyimlerim, o yuzden buyuk konusmayayim tabi ki ama asla yeni sifir ev istegim yok.
bir 5 10 yillik olsun, evde ne bozuk kirik ortaya ciksin.
sonra arkadaslarin dedigi gibi insaat pisligi ortadan kalkmis olsun, bahcesi varsa duzenlenmis olsun.
ben olsam oturmak icin butcemin yettigi evlere bakarim,
eski dediginiz o evlere,
tabi ki yapan firma guvenilir mi falan diye sormak lazim, siteden alacaksaniz hali hazirda oturanlara danisirsiniz bir sorun var mi gibisinden.
ben kendi deneyimlerimden yola cikarak sunu soyleyeyim, eski evlerin hic birinde sorun yasamadim,
Istanbulda oturdugum eski evin merdivenleri cok dardi, o sorundu bir,
ama ev oturmustu, herhangi bir sey icin tamirat ihtiyaci duymamistim oturdugum sure boyunca.
hatta bir evim deprem atlatmisti, hala apartmanda cok cok eskiden oturan insanlar vardi, onlarla konustuk, bir tek sampuanlari falan dusmus banyoda deprem zamani,
ki bu ev izmitin gobeginde dusunun,
bir alt mahalledeki tum evler yikilmisken.
ama yeni diye oturdugum evlerin birinde, ki cok bilinen bir firmanin urunu inanilmaz yalitim problemi vardi, komsunun fisildasmasini duyabilirsiniz o derece, ki o sitede zamanla herkes kisisel yalitimini yaptirdi, oturmak mumkun degil dedigim gibi yoksa.
yine baska bir evde, daha ev 5 yillik catisi akti, tamirat gerekti,
giderlerde sorun oldu, bir suru tamirat edildi, problem tamemen yuzde yuz cozulemedi.
bunlar benim kisisel deneyimlerim, o yuzden buyuk konusmayayim tabi ki ama asla yeni sifir ev istegim yok.
bir 5 10 yillik olsun, evde ne bozuk kirik ortaya ciksin.
sonra arkadaslarin dedigi gibi insaat pisligi ortadan kalkmis olsun, bahcesi varsa duzenlenmis olsun.
İkinizin de dediği doğru aslında. Deprem yönetmeliği 96 da değişti 97 ve 98 de guncellene güncellene 98 yönetmeliği olarak kaldı. Ama en son hali 2018 tbdy
Dogru soyluyorsunuz ben de yeni bir binada oturuyor ses yalitimi sorunu gercekten berbat komsularla ic ice yasiyor gibiyiz. 5 10 senelik evler zaten cok da eski sayilmaz ama benim dedigim evler 16 17 yillik evler :/ ilerde cikmak durumunda kaldigimda satmada da problem olur mu mesela cunku memleketim bile burasi degil yillar sonra nerede oluruz o bile belli degil yine de kendi evime cikmak isterim