Bir ev meselesi

Kiralar 1300 den basliyor suan yeni bir yere ciksam belki biraz daha yuksek bile olabilir. Dusundugum eski bina dedigim yer bir konut projesi sanirim yari devlet yari ozel destekli zemini baya saglam diye bil6iyorum parki var guvenligi var cevre duzenlemesi de fena degil market ulasim zaten cok iyi bu bolgede. Yani evlerin eski olmasi disinda sorun yok gibi. Bu bolgede yeni yapilan binalarin sevmedigim ozelligi tek apartman seklinde yapilip direk yola caddeye bakmasi ayrica balkonlar ya kucuk ya da yok. Suan oturdugum kiralik ev ornegin 82 metrekare net 2+1 ama balkon iki kisi zor sigiyoruz diger eski bina 2+1 110 metrekare balkonu da bizimkinin iki kati cevresi de daha guzel

Bence olur

Çocuk küçükken daha kolay ödenir kredi

Sonra da maaş artar ödenir gider

Sıkışılırsa da satılır

Biraz karar verip yola çıkmak lazım

Kararsizlardan biri de benim, o kadar çok komşu şikayeti duyuyorum ki ev almak korkutuyor... kiracı olsan çıkar gidersin ama ev alınca hele bir de krediyle, mecbur bir süre çekiyorsun artk komşu çilesi ya da tesisat vs ne denk gelirse. O yüzden ev beğenemedim yıllardır 🤷‍♀️

Amin hepimize insallah isteyen bekleyen kim varsa bu zamanda ev almak cok zor Allah herkese kolaylık versin 🙏
Amin canım annemler de ev alalı beş yıl oldu o zaman daha uygundu ama annemlerin parası yetmiyordu 100 bin paraları vardı evler 150 bindi .... Evim ler var ya onlara kaydolup aldılar evi mesela 100 verdiler 750 lira taksitle bir yıl sonra 150 bin aldılar firmadan borçları da bu yıl bitiyor mesela banka faizi gibi uçuk faizler de olmuyor ben yazıyorum hep bana kızan bir kesim oluyor araştırmaktan zarar gelmez hiç birşey sonsuz güvenilir değil

Amin canım annemler de ev alalı beş yıl oldu o zaman daha uygundu ama annemlerin parası yetmiyordu 100 bin paraları vardı evler 150 bindi .... Evim ler var ya onlara kaydolup aldılar evi mesela 100 verdiler 750 lira taksitle bir yıl sonra 150 bin aldılar firmadan borçları da bu yıl bitiyor mesela banka faizi gibi uçuk faizler de olmuyor ben yazıyorum hep bana kızan bir kesim oluyor araştırmaktan zarar gelmez hiç birşey sonsuz güvenilir değil
1 yıl sonra 150bin aldıklarında evin fiyatı ne kadar olmuştu?

Yani o ev 1 sene önce ne kadardı onu anlamadım. 750 ödeseler 45bin yapıyor 5 yılda aldıkları para bile etmiyor ki
Bir sene önce 120 bindi annemlerin istediği sıfır ev annemlerde 100 bin lira peşinat vardı annemler onu verdi 750 lira taksit ödedi 1 yıl sonra 150 bin lira aldı içinin masrafını cam balkonunu felan yaptırdılar işte 150 bini buldu ev

Bir sene önce 120 bindi annemlerin istediği sıfır ev annemlerde 100 bin lira peşinat vardı annemler onu verdi 750 lira taksit ödedi 1 yıl sonra 150 bin lira aldı içinin masrafını cam balkonunu felan yaptırdılar işte 150 bini buldu ev
Yani sadece 10bin bekledikleri için kaybettiler. 5 sene ödedi dediniz ya önün kalan 4 senesi 750 değil o zaman. Daha fazla. Benim kardeşim 7 sene önce 140a ev aldı sıfırdı ev. 40bini vardı 100bin çekti 5 yıllık. 122bin olarak ödedi. Yani faizi 22binidi. Fazla ödediği para o. Ki evi 1 sene sonra alayım diye beklese ev 160bin olurdu zaten sanırım. Yani ben ailenizin 50bin alıp geri kaç ödediğini anlamadım hala. Mesela 50 aldı 5 senede 60-65 ödedi gibi.

Hımm 100bini 1 sene kiraya vermiş gibi oluyorsun. Yani onun için daha az ödüyorsun sanırım. Sonuçta 1 sene boyunca 100binin olmuyor organizasyona giren ve ilk evleri alanlar için kullanılıyor.

Yani sadece 10bin bekledikleri için kaybettiler. 5 sene ödedi dediniz ya önün kalan 4 senesi 750 değil o zaman. Daha fazla. Benim kardeşim 7 sene önce 140a ev aldı sıfırdı ev. 40bini vardı 100bin çekti 5 yıllık. 122bin olarak ödedi. Yani faizi 22binidi. Fazla ödediği para o. Ki evi 1 sene sonra alayım diye beklese ev 160bin olurdu zaten sanırım. Yani ben ailenizin 50bin alıp geri kaç ödediğini anlamadım hala. Mesela 50 aldı 5 senede 60-65 ödedi gibi.
Hm ben doğru anlatamadım zannımca 50 bin aldılar fazladan sadece 2 bin ödediler ödeme çizelgelerini bulabilsem daha net açıklaya bilirim bu firma sadece kayıtta dosya masrafı aldılar ek başka ödeme yapmadılar ben araba aldım 600 dosya masrafı verdim 15 bin lira aldım ayda 300 ödedim başka fazla para vermedim vade ortasında aldım parayı yani hesabımda 7.500 birikince 15 bin lira aldım

Hımm 100bini 1 sene kiraya vermiş gibi oluyorsun. Yani onun için daha az ödüyorsun sanırım. Sonuçta 1 sene boyunca 100binin olmuyor organizasyona giren ve ilk evleri alanlar için kullanılıyor.
Annemgil bireysel girdiler bende öyle vade ortasında paranı alıyorsun mesela 100 bin peşinat verip 150 bin almak için hesaplarında 25 bin biriktirdiler verdikleri 100 binden ayrı o zaman bankalar 50 bin civarı faiz alıyordu mesela annemgil fazladan 2 bin mi ne verdiler dosya masrafı daha azı olabilir ama daha fazla değil

Hm ben doğru anlatamadım zannımca 50 bin aldılar fazladan sadece 2 bin ödediler ödeme çizelgelerini bulabilsem daha net açıklaya bilirim bu firma sadece kayıtta dosya masrafı aldılar ek başka ödeme yapmadılar ben araba aldım 600 dosya masrafı verdim 15 bin lira aldım ayda 300 ödedim başka fazla para vermedim vade ortasında aldım parayı yani hesabımda 7.500 birikince 15 bin lira aldım
Mesela 10bin de evi o sene almadıkları için kaybettiler. Toplan 12bin oluyor sanki o zaman. 50bin de 12 bin gibi. Kardeşim de 2 sene önce almış evi ailenizden 100bine 22bin ödedi. Pek fark yok gibi. Ben mantığını anlamıyorum pek. Anlaştım ve bana 1 sene sonra ev sırası gelecek diyelim ve yaz sonu olduğu için ev fiyatları fırladı diyelim..yani 300bin alacağım ev 380 oldu. O zaman 0 80bini nasıl ayarlayacağım. Bana o zamanki beğendiğim evin parasını verecek mı?

Annemgil bireysel girdiler bende öyle vade ortasında paranı alıyorsun mesela 100 bin peşinat verip 150 bin almak için hesaplarında 25 bin biriktirdiler verdikleri 100 binden ayrı o zaman bankalar 50 bin civarı faiz alıyordu mesela annemgil fazladan 2 bin mi ne verdiler dosya masrafı daha azı olabilir ama daha fazla değil
Annemlerin 50bin eksiği varmış. 50bin krediye 50bin faiz çıkmaz ki?neyse sanırım anlatamayacağız biz birbirimize:)

Annemlerin 50bin eksiği varmış. 50bin krediye 50bin faiz çıkmaz ki?neyse sanırım anlatamayacağız biz birbirimize:)
Canım dosyayı buldum yanlış yazmışım bilgileri düzeltme olsun bu mesajım 2015 de anlaşma yapmışlar 150 bin tllik eve 94.500 TL peşinat vermişler 6 bin 500 tl organizasyon bedeli dosya masrafı yani 74 ay 750 TL taksitle toplam maliyet 156.457 TL olmuş annemler ev bakarken de 100 _ 130 bin arasıydı eski evler

Bu kararları vermek çok zor oluyor. Bana iki kararınız da kendi içinde mantıklı geldi.
1+1 ev kolay kiraya verebileceğiniz bir yerde mi.
1+1 evi oturmak için kullanmayacaksanız size ekstra kira geliri olur. Ama yeni evin kirasını karşılamaz. iyi tarafı , kredi borcunuz olmaz o zaman. Para biriktirme şansınız daha fazla. Yeterince para birikirse 1+1 satıp oturacağınız evi borçsuz alma şansınız olur.

Şuan baskı altında karar vermek gibi olduğu için ev almamaya karar verdik çünkü çok sağlıkli bir karar olmaz gibi geliyor ayrica kredi faizleri de cok yuksek 2 sene kadar birikim yapıp daha içimize sinen bir ev aliriz diye düşünüyoruz. Insallah planladigimiz gibi olur piyasada duzgun ev de yok zaten bi de herkes kafasina gore fiyat cekmis ayni binada 450.000 e de satan var 330.000e de seneye calisma planlarim da var eger onu da gerceklestirirsem daha kolay olur herkese cevaplari fikirleri icin tesekkur ederim.

Ne olacak ki 2004 olsa. Sıfır ev almak imkansız. Ben problem etmezdim.

Haklisiniz ama o evleri bile biraz da kira olmasin kendi evime cikayim mantigiyla dusunuyordum yani sonrasinda pisman olmak da var daha rahat kafayla karar vermek doğru olur diye vazgectik. Ins pisman olmayiz hayirlisi

2000 sonrasi evler deprem yonetmeligine uygundur. Küçük de olsa krediyle ev alin bence.
Hem bu aralar faiz yüksek olduğu için ev satışları azaldi pazarlik payınız yüksek olur

Back
X