Bir ev sahibi ve kira artışı konusu da benden

Siz de yasal haklarınızı sonuna kadar kullanacağınızı söyleyin,ihtarname olmadığına göre en fazla %25 zam yapıp geçersiniz.Ne kanun,ne hukuk kaldı ülkede artık,iyi ev sahiplerini tenzih ediyorum ama çoğu bu şekilde şu anda.

Valla bizimki de mafya ile tehdit ediyor çayı koydum kek yaptım mafya bekliyorum 3 ayda toplamda %400 kira artışı istiyor bir sürü msj attı pazartesi hakaret davası acicam eve peşinat olur he birde ztn çıkacaktım ama çıktığımda da kira davası acicam onuda ödesin şimdi değil 1 seneye
Ayın 15inde cikmazsam mafya gönderip eşyalarımı sokağa atacakmış bize daha fazla katlanamazmis
Niyeti de sözleşme yenilemeden 1 yıl oturtup cikarmak katlaya katlaya kira almak
1 kez bile kira aksamadi ayrıca sitedeki 5 kiracidan 1000 tl fazla veriyorum ztn

Her ay yaşayacağım bir sorun yok aslnda. Eski ev sahibimle bir kez bile konuşmadım. Telefonunu bile vermedi bana. Emlakçıyla irtibat kurun demiş. Evi emlakçıdan kiraladım. Her ay kiramı ödedim geçtim. Kira artışı için bile emlakçıyı arayınca evin satıldığını öğrendim. Şu anda da bir tek kirayı göndereceğim iban değişecek benim için .

Eh süper o zaman %25ten artırıp gönderin dediğim gibi yasal olarak hiç bişey yapamaz

Şirket mi yoksa?Bizim de ev sahibi yoktu muhatap olacağımız,apartman girişinde bir emlakci var,bütün herseyi ile o ilgileniyordu.Her ay şirket hesabına gönderiyordum kirayı.10 dairesi var şirketin apartmanda ama sadece benim başıma geldi bu olay.

Merak ediyorum acaba şu kirayı 3-5 ay ödemeden evi boşaltan, ya da hep anlatılan; kira ödemeden evi gasp eden kiracılar nasıl yapıyor bu işi .. İyi ve dürüst olmanın hiç bir faydasını görmedim ben, ki yaşım da az değil 36 oldu .. bu yaştan sonra değişimem oda ayrı konu..

Şahıs hesabına gönderiyordum hesabı ama sözleşme imzalarken bile ev sahibini görmedim. İmzalayıp emlakçıya vermiş sözleşmeyi .telefon numarası bile yoktu bende. Bende çok kurcalamadım. Kiramı ödeyip geçtim ..

Valla ben zerre huzursuz değilim, bu bir ticari ilişki, ben doğruyum. Bu kdr inatlaşmaya devam ederse 9yil 364. Gün boşaltılırim bekler durur.
Kendini çok önemli sanıyor ama öyle değil. Garip olan sinirden tüm kanıtları bana verdi, hakaret davası vs herseyi kazanabiliriz avukatlada görüştüm
Hayır mafyada kıytırık bir şehirde kıytırık ev boşaltmak için bekliyordu He tabi

Eğer satıldıysa ve yeni ev sahibine para gitmiyorsa bana kira vermiyorlar demek için size haber vermemiş olabilirler mi? Bence kirayı her halukarda tapu sahibine gönderin istiyorarsa kendi aralarında halletsinler. Sonradan iş 1 sene bize kira ödemediye gelmesin

Adap denen bir şey var, evin içinde kiracı varken satış niyetin varsa ilk olarak kiracını haberdar edersin; hatta ilk ona satış teklif edersin. Tabii ki insanlar mallarını satabilir, bunda sıkıntı yok, bu derece iletişimsizlik garibime gidiyor. Bundan sonrası için sizin yapacağınız şu an yasal(!) olan %25’lik zamlı oranla kiranızı göndermek, eğer kendileri oturacaksa ihtarname çekmelerini istemek, ihtarname sonrası altı ay süreniz var yanlış bilmiyorsam; siz çıktıktan sonra takip edin, baktınız kendileri oturmuyor, başka kiracı soktular, dava açarak tazminatınızı alın.

Benim evin satıldığından haberim yoktu ki? Ben her ay ev sahibime kiramı ödedim. Evime hiçbir ihtar vs gelmedi. Ben kanıtlarım dekontlarımla kira ödediğimi. Yeni ev sahibi benle irtibat kurmazsa Evin satıldığını ben nereden bilebilirim ki . Gecikme olmasın diye bu ay için hemen tapu ve iban istedim zaten yeni ev sahibinden.

Aslında yeni ev sahibinizin evi aldığı gün sizi arayıp kendini tanıtıp iban göndermesi lazımdı. 3 ay kime gönderdiniz kirayı?
Evi yeni alan kişi kendisi oturacaksa ihtar çekmesi lazım, ama kiraya verecekse sizi 5 yılınız dolana kadar çıkaramaz. (Kira yatırmaz veya binadan sizin adınıza şikayet olursa çıkarabiliyor)
Tekrar kira sözleşmesine gerek yok, eskisi ile devam edebilirsiniz. Kira artırımını ne şekilde imzaladıysanız aynı şekilde devam edin. Orta yol bulmaya çalışmıyorsa sizde onu zorlayacaksınız mecburen. Sizin yerinizde olsam %25 zam yapar geçerim. 5 yılım doluncada çıkarım.

5 yil dolunca cikmaya niyetiniz var mi ? o zamanda cikamam derseniz orta yol bulcaksiniz yada %25 den yatirirsiniz .ev sahibi ya kendim oturcam diye dava acar yada 5.yili bekleyip emsal davasi acar .

Karşıyaka'da yeni bina mi? Merkezi olduğu için isterler . Haklariniza başvurun . Ben ulukentdeyim burda 4 binden aşağı yok üstü var. Merkezde değil.

Karşıyaka'da yeni bina mi? Merkezi olduğu için isterler . Haklariniza başvurun . Ben ulukentdeyim burda 4 binden aşağı yok üstü var. Merkezde değil.
40 yıllık bina ama merkezi konumda sayılır , nezih ve güvenilir bir yer . Sanırım ilk defa kötü olup haklarıma başvuracağım ama haklısıyım diye emin olmak için açtım konuyu

İşte o sizin ev ahibiniz değil artık. Eski Borcu vardı onu ödüyordu diyebilir. Haber verdik bize kira vermedi diyebilirler. İnsanların nereden pislik yapacağı belli olmaz bence ama yine de siz bilirsiniz tabi belki ben fazla paranoyak düşünüyorumdur. Ama resmi ev sahibiniz kimse bankadan ona ödeme yapıyor olmanız gerekir. Yoksa kirayı o kadar artırmayı düşünen adam o kadar zamandır neden sizle oturup bi konuşmuyor. İçini görmedikleri evi almaları da ilginç kendi aralarında anlaşmış bile olabilirler.

5 yil dolunca cikmaya niyetiniz var mi ? o zamanda cikamam derseniz orta yol bulcaksiniz yada %25 den yatirirsiniz .ev sahibi ya kendim oturcam diye dava acar yada 5.yili bekleyip emsal davasi acar .
5 yıldan sonra kanuni olarak ev sahibi haklı olduğu için tabiki oturma niyetim yok. Ama bu yıl çıkamam. Ufak bebeğim var . Ve yeni evlerin fiyatları 8-10 bin , üzerine taşınma masrafı, emlakçı parası , depozito derken 50 bine yakın para yapıyor

Karşıyakadakilerin evlerin nerdeyse çoğu eski asla 10 bin etmez birde zemin kat. Yeni bina 1+1 rezidans da oturuyorum bayraklı deniz manzaralı 3200 tl ödüyoruz. Kafayı yediler iyice 10 bin tl nedir ? İzmirdeki ev sahipleri ayrı aç gözlüler . Evlerinin ederi olmadığı halde kiraları arşa çıkarıyolar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…