Yeni ev sahibinden tapu istedim.Gercekten sattığına emin misiniz?
Siz de yasal haklarınızı sonuna kadar kullanacağınızı söyleyin,ihtarname olmadığına göre en fazla %25 zam yapıp geçersiniz.Ne kanun,ne hukuk kaldı ülkede artık,iyi ev sahiplerini tenzih ediyorum ama çoğu bu şekilde şu andaBilmiyorum gerçekten iyi kiracı olmak mı suç ? Ben de eğer çıkartamayacaksa %25 zam yapıp oturmayı düşünüyorum . Ama hala acaba 6500 yapsam ses çıkarmaz mı diyorum??Bir yandan da ev sahibinin İyi niyeti yoksa , devletin yasasına göre zam yapıp geçeyim diyorum. Devlet memuruyuz biz, şuanda öngörülen zam oranımız %17 .
Her ay yaşayacağım bir sorun yok aslnda. Eski ev sahibimle bir kez bile konuşmadım. Telefonunu bile vermedi bana. Emlakçıyla irtibat kurun demiş. Evi emlakçıdan kiraladım. Her ay kiramı ödedim geçtim. Kira artışı için bile emlakçıyı arayınca evin satıldığını öğrendim. Şu anda da bir tek kirayı göndereceğim iban değişecek benim için .Yasal olarak kesinlikle çıkaramaz merak etmeyin. Eğer gerçekten arayı bulamıyorsanız %25 artırıp gönderin. Ama her ay aynı şeyleri yaşamakta sorun tabi ki. O yüzden keşke arayı bulanilseniz. Yasal olarak siz haklısınız ama insan diken üstünde devamlı rahatsız edilerek oturmak da istemez…Aynı şeyleri biz de yaşadık yıllık ödüyoruz biz 18binden 45bine çıkarmak istedi. Kabul etmedik. Yasal olarak yapabileceklerinize bir bakın diyip dik durduk. Son tlf konuşmasında baya çirkinleştiler hatta.
Aslında %25 artırıp gönderecektik ama elimizde iban vS. Hiç birşey yoktu. Sonra araya kıramayacağımız bir aile dostu girdi 30binde anlaşıp gönderdik
Eh süper o zaman %25ten artırıp gönderin dediğim gibi yasal olarak hiç bişey yapamazHer ay yaşayacağım bir sorun yok aslnda. Eski ev sahibimle bir kez bile konuşmadım. Telefonunu bile vermedi bana. Emlakçıyla irtibat kurun demiş. Evi emlakçıdan kiraladım. Her ay kiramı ödedim geçtim. Kira artışı için bile emlakçıyı arayınca evin satıldığını öğrendim. Şu anda da bir tek kirayı göndereceğim iban değişecek benim için .
Şirket mi yoksa?Bizim de ev sahibi yoktu muhatap olacağımız,apartman girişinde bir emlakci var,bütün herseyi ile o ilgileniyordu.Her ay şirket hesabına gönderiyordum kirayı.10 dairesi var şirketin apartmanda ama sadece benim başıma geldi bu olay.Her ay yaşayacağım bir sorun yok aslnda. Eski ev sahibimle bir kez bile konuşmadım. Telefonunu bile vermedi bana. Emlakçıyla irtibat kurun demiş. Evi emlakçıdan kiraladım. Her ay kiramı ödedim geçtim. Kira artışı için bile emlakçıyı arayınca evin satıldığını öğrendim. Şu anda da bir tek kirayı göndereceğim iban değişecek benim için .
Merak ediyorum acaba şu kirayı 3-5 ay ödemeden evi boşaltan, ya da hep anlatılan; kira ödemeden evi gasp eden kiracılar nasıl yapıyor bu işiValla bizimki de mafya ile tehdit ediyor çayı koydum kek yaptım mafya bekliyorum 3 ayda toplamda %400 kira artışı istiyor bir sürü msj attı pazartesi hakaret davası acicam eve peşinat olur he birde ztn çıkacaktım ama çıktığımda da kira davası acicam onuda ödesin şimdi değil 1 seneye
Ayın 15inde cikmazsam mafya gönderip eşyalarımı sokağa atacakmışbize daha fazla katlanamazmis
Niyeti de sözleşme yenilemeden 1 yıl oturtup cikarmak katlaya katlaya kira almak
1 kez bile kira aksamadi ayrıca sitedeki 5 kiracidan 1000 tl fazla veriyorum ztn
Şahıs hesabına gönderiyordum hesabı ama sözleşme imzalarken bile ev sahibini görmedim. İmzalayıp emlakçıya vermiş sözleşmeyi .telefon numarası bile yoktu bende. Bende çok kurcalamadım. Kiramı ödeyip geçtim ..Şirket mi yoksa?Bizim de ev sahibi yoktu muhatap olacağımız,apartman girişinde bir emlakci var,bütün herseyi ile o ilgileniyordu.Her ay şirket hesabına gönderiyordum kirayı.10 dairesi var şirketin apartmanda ama sadece benim başıma geldi bu olay.
Merak ediyorum acaba şu kirayı 3-5 ay ödemeden evi boşaltan, ya da hep anlatılan; kira ödemeden evi gasp eden kiracılar nasıl yapıyor bu işi.. İyi ve dürüst olmanın hiç bir faydasını görmedim ben, ki yaşım da az değil 36 oldu .. bu yaştan sonra değişimem oda ayrı konu..
Benim evin satıldığından haberim yoktu ki? Ben her ay ev sahibime kiramı ödedim. Evime hiçbir ihtar vs gelmedi. Ben kanıtlarım dekontlarımla kira ödediğimi. Yeni ev sahibi benle irtibat kurmazsa Evin satıldığını ben nereden bilebilirim ki . Gecikme olmasın diye bu ay için hemen tapu ve iban istedim zaten yeni ev sahibinden.Eğer satıldıysa ve yeni ev sahibine para gitmiyorsa bana kira vermiyorlar demek için size haber vermemiş olabilirler mi? Bence kirayı her halukarda tapu sahibine gönderin istiyorarsa kendi aralarında halletsinler. Sonradan iş 1 sene bize kira ödemediye gelmesin
Karşıyaka'da yeni bina mi? Merkezi olduğu için isterler . Haklariniza başvurun . Ben ulukentdeyim burda 4 binden aşağı yok üstü var. Merkezde değil.Başlıktanda anlaşıldığı gibi konu kira artışı anlaşmazlığı. Oturduğum evde 3. yılım olacak. Ev sahibi 3 ay önce evi satmış haberim bile yok :) .. çünkü her ay kiramı zamanında ödeyen sorunsuz bir kiracıyım.. aralarında anlaşmışlar 2022 yılı eski ev sahibinin diye . Neyse bu ay kira artış ayı diye eşim ev sahibiyle görüşmek için arayınca biz bunları öğrendik. Yeni ev sahibini aradık. Şuanki kiramız izmir Karşıyaka’da 2+1 zemin kat evde 4500 TL . Biz max 6500 yapabiliriz diye eşimle konuşmuştuk ama yeni ev sahibi 10 bin TL istiyor. Benim araştırmalarıma göre ev satılsa bile yeni ev sahibi yasanın üst limiti %25 ten fazla zam isteyemez oldu. Şimdi ne yapmalıyız ?? Kanunen atladığım bir şey var mı ? Eğer ev sahibi yasal yollara başvuracaksa haklı olur mu ?? Zaten yasal yollara başvuracaksa ve ben haklıysam %25 zam yapıp 5625 mi yapayım kirayı ?? Çünkü 6500 ü kabul etmiyor. Aldığı eve taşınma gibi bir niyeti olsa 3 aydır bizi bir şekilde bulurdu diye düşünüyorum. Dolayısıyla yatırımlık almış. Benim araştırdığımda evden çıkartamayacağı sonucuna vardım çünkü evi alınca ihtarname vs yollamadı . Ev sahibi Beni evden çıkartabilir mi ?? Ve kirayı üst limitim 6500 mü yapıp bekleyeyim ya da yasanın üst limiti % 25 mi yapayım mı ? ( çünkü nasıl olsa kabul etmeyecek ) bu arada muadil evler 8-10 bin arası . Ev sahibi eğer 10 bin veremeyecekseniz ev buluncaya kadar bi kaç ay sizi 6500 TL den idare edeyim ev bulunca çıkın diyor ama evden çıkma durumum söz konusu değil
40 yıllık bina ama merkezi konumda sayılır , nezih ve güvenilir bir yer . Sanırım ilk defa kötü olup haklarıma başvuracağım ama haklısıyım diye emin olmak için açtım konuyuKarşıyaka'da yeni bina mi? Merkezi olduğu için isterler . Haklariniza başvurun . Ben ulukentdeyim burda 4 binden aşağı yok üstü var. Merkezde değil.
İşte o sizin ev ahibiniz değil artık. Eski Borcu vardı onu ödüyordu diyebilir. Haber verdik bize kira vermedi diyebilirler. İnsanların nereden pislik yapacağı belli olmaz bence ama yine de siz bilirsiniz tabi belki ben fazla paranoyak düşünüyorumdur. Ama resmi ev sahibiniz kimse bankadan ona ödeme yapıyor olmanız gerekir. Yoksa kirayı o kadar artırmayı düşünen adam o kadar zamandır neden sizle oturup bi konuşmuyor. İçini görmedikleri evi almaları da ilginç kendi aralarında anlaşmış bile olabilirler.Benim evin satıldığından haberim yoktu ki? Ben her ay ev sahibime kiramı ödedim. Evime hiçbir ihtar vs gelmedi. Ben kanıtlarım dekontlarımla kira ödediğimi. Yeni ev sahibi benle irtibat kurmazsa Evin satıldığını ben nereden bilebilirim ki . Gecikme olmasın diye bu ay için hemen tapu ve iban istedim zaten yeni ev sahibinden.
5 yıldan sonra kanuni olarak ev sahibi haklı olduğu için tabiki oturma niyetim yok. Ama bu yıl çıkamam. Ufak bebeğim var . Ve yeni evlerin fiyatları 8-10 bin , üzerine taşınma masrafı, emlakçı parası , depozito derken 50 bine yakın para yapıyor5 yil dolunca cikmaya niyetiniz var mi ? o zamanda cikamam derseniz orta yol bulcaksiniz yada %25 den yatirirsiniz .ev sahibi ya kendim oturcam diye dava acar yada 5.yili bekleyip emsal davasi acar .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?