Bir ev sahibi ve kira artışı konusu da benden

Adam kendi kiradan kurtulmak için aldıysa başka ne yapacakki bende bu yüzden çok beğendiğim kiracili evlere bakmıyorum aramıyorum hatayı tebligat gondermemekte yapmış bu konuda oturma talebi yok ama oturmak isteyenede engel olmamak lazım

Konular karışmış edit..

Son düzenleme:

Bugün twitterda gördüm polis ve icra kanali ile tahliye etmişler sizin konuyu çok merak ediyorum gerçekten bela insanlar
Asla kiracili eve bakmam aylarca rezillik çıkıyor yahu

Bunu bizim ev sahibi için mi yazdınız farklı biri için mi algılayamadım

Bunu bizim ev sahibi için mi yazdınız farklı biri için mi algılayamadım

Sizin için yazdım aslinda tam bir kısır döngüye girdik. Sizi kazıklamayi beceremeyen ev sahibi evi satmış yeni gelen oturmak için aldı eski kiracı cikmiyor yeni alacak olan kiracili diye evden vazgeçiyor bu döngü çok kötü çoğunluk ne iyi niyetli ne empati yapıyor
Sizi de eleştirmek için yazmadım ama karşı taraf yüksek kira veriyorsa oturmak istiyorsa çare varmi

Bugün twitterda gördüm polis ve icra kanali ile tahliye etmişler sizin konuyu çok merak ediyorum gerçekten bela insanlar
Asla kiracili eve bakmam aylarca rezillik çıkıyor yahu
Tövbe demek istemiyorum ama olurya miras falan ev kalirsa bundan sonra bana satıp yiyecegim.milletin nazını cekecegime.satip yicem inan
Iste martin 14ünde mahkeme var.keske diyorum aylardir vermedigi kirayi da vermeden kacsa gitse.valla kactigini görsem uzaktan bakarim hic ses etmem.
Yeterki defolup gitsinler

ben bu dertten muzdaribim annem ikizlere bakarken yakinimda otursun diyd ev alayim diyorum kiracilar sagolsun asla cikmayiz dava ac modunda .ben de pes ettim 1.5 milyonluk evi kiraciya hibe edemicem pes ettim anneme kiralik ev bakiyorum simdi ama o da yok .cunku kimse ev alip kiraya vermiyor nasil bir kisir dongu anlamadim

Ben böyle birsey yaşasam 6 7 ayda cikarim benide şu an mafya ile tehdit ediyordu kredi paketi bize uygun geldi onu araştırıyorum sanırım alicam. Ama 2. El asla dolu ev almam
Ztn bankacı bile iyi oldu dedi, kendi kazıklamayi beceremedi yeni ev alamayacak eski evi sayamıyor bu iş çığırından çıktı dedi

Elbet bir sonu var sabır diliyorum

Bizdede iban falan yoktu şimdi 4.5 a anlaştılar (zaten adam 5 diyordu) iban aldık şimdi zorla oda kızının, ben kullanmıyorum hesap dio.allah onları bildiği gibi yapsın

Babamın dükkan sahibi de aynı şekilde %100 artırmak istemişti babam kabul etmedi ama hamle de yapmadı her ay %25 zamdan hesabına gönderdi. adam en sonunda gelmiş yükselmiş babam da rahatsızsa mahkemeye verebileceğini söylemiş ama mahkemede ve kanunlarda adam haksız çıkacağı için veremedi %25 zamdan veriliyor su an

Benim bildiğim satış sonrası yeni ev sahibi sizi evden çıkarabilir. Hukuken böyle bir hakkı var diye biliyorum. Yani eğer anlaşma yoluna gitmezseniz malesef haklı taraf o olacaktır. Tabi ki avukat arkadaşlar daha iyi bilirler.

Millet parayı ağaçtan mı topluyor nedir,evin içini görmeden nasıl satın almışlar? İçindekine haber dahi vermeden satan gerizekalıya hele söyleyecek laf bulamadım

Evin içini bile görmeden alan yeni ev sahibine müstehak bu durum.

Ev satın alındığında eski sözleşme devam eder. Oradaki artış oranları da belli ayrıca 5 yıl geçmediği için kira tespit davası da açamaz.

Yapması gereken şuydu evi satın alır almaz 1 ay içinde ihtarname gönderecekti, buna istinaden 6 ay içinde de siz çıkacaktınız. Yasal süreyi kaçırmışlar.

Eski ev sahibi ile anlaşmalarının hiçbir anlamı yok, eski ev sahibi sizin adınıza söz veremez. Burada yeni ev sahibi size önem verip sizinle anlaşacaktı.

Kiranızı mutlaka gününde açıklama ekleyerek gönderin (size geri göndersin önemli değil). Kirayı göndermezseniz bu sefer onu bahane ederek ihtarname gönderir.

Kira kabul etmiyor diye düşünmeyin, mutlaka bir avukatla görüşün.

Kirayı kabul etmemesi iyi bir şey değil, iyi paramız cebimizde kalıyor diye düşünmeyin, bu durun için size deneyimli avukat tavsiyesi lazım ki tuzağa düşmeyin.

Kendisi de hata ettiğinin farkında, sizi kira ödememiş gibi göstererek çıkarmaya çalışıyor.

Millet parayı ağaçtan mı topluyor nedir,evin içini görmeden nasıl satın almışlar? İçindekine haber dahi vermeden satan gerizekalıya hele söyleyecek laf bulamadım

Satan kişide problem yok aslında, sattıktan sonra kafaları rahat.

O kadar parayı verip içinde kim var diye merak etmeyende kabahat. Eski ev sahibi epey uyanık (anladınız) diyebilirim.

Sanırım icra ile yollanıyor yada PTT üzerinden mutlaka avukattan görüş alıp tekrar yollayın.

Zam yapmiyoruz diyeceksiniz.. kira odeme zamanı da ibanı isteyin mesajla vermezse elden kira odemeyeceginizi söyliceksiniz.. zam diye tutturur ibani vermezse maliyeye sikayet edecegim deyin

3 sene olmuş daha %25'den bir kuruş fazla alamaz. Umarım zorlamışsınızdır hemen kabul etmemişsinizdir

Ya bu sev sahipleri ne ara bu kadar aç gözlü oldu tamam kimse babasının hayrına oturtsun demiyor ama bir asgari ücret veya üzerini istemek de artık aç gözlülük

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…