bir garip doktor muayenesi

Dirimcim şu hadi yazalım ne kadar maaş alıyoruz konusunda mı yazmışım.

neredeyse 20 kasımdan beri hastayım,iyileşemiyorum.sebep seneler önce yaşadığım bir olaydan dolayı.seneler önce hastalanıp acile gittim,dr bey hastalığımı beğenmedi.bunun için mi geldin dedi.şimdi de dr hasta olduğuma inansın diye son raddeye gelmeden gidemiyorum,bu da iyice kötüleşmeme neden oluyor,en son pazar günü cesaret edip dr gittim o da niye bu kadar geciktin diye söylendi.diyemiyorsun meslaktaşınız neden oldu diye

dün bir arkadaşla konuştuk o da çok rahatsız.dr gitmiş soğuk almışsınız diye önemsememiş,arkadaş da dr bey eşim de söyledi soğuk algınlığı olduğumu ama reçete yazma durumu olmadığı için size geldim,demiş.dr bozulmuş kalkmış öylesine muayene edip reçete yazmış.
her meslekte olduğu gibi doktorlarda da çürük elmalar var.neden kabullenilmiyor anlamıyorum

Uzun yıllar doktorlarla birebir çalıştım. Hala devam ediyorum ama sahada değil artık. Asistanindan doçentine kadar bir çoğu ile yakın iş ilişkim oldu. Bir kere gerçekten çalışma şartları ağır ve yaptıkları iş insan hayatı olduğu için tum sağlık personelleri kadar saygıyı hak ediyorlar. Her meslekte iyi kötü vardır bunu mesleğe değil karaktere bağlamak gerek. Burnundan kıl aldirmayan doktor tanıdığım kadar hastasının acısını icinde hisseden de tanıdım. Ama sağlık Şartları sahada gercekten cok ağır. Asıl şikayet edilmesi gereken sistem bence. Bir doktorun 1 hastaya ortalama 4 dakikada teşhis koyması ve hastayı memnun etmesini beklemek cok utopik. Doktor sayısı yetersiz. Bir arastirin hangi fakulte kac tıp mezunu verebiliyor. Kardesimin mezun olduğu sene 1 tıp mezunu verebilmisti fakülte. Demek ki okuması bitirmesi o kadar kolay bir meslek değil.
Ama bu doktora hastaya kaba davranma hakkı vermiyor tabi. Bizlerin nasıl iyi hizmet alma hakkımız varsa onların da düzgün şartlarda çalışmaya hakkı var ve malesef kötü şartlarda çalışıyorlar bu bir gerçek. Sağlık sistemi hem hastayı hem doktoru memnun etmedikçe bu şikayetler bitmez. Eğer çirkin muameleye maruz kaliyorsaniz oncelikle sabimden ziyade bimere bildirin sikayetinizi. Daha dikkate alinacaktir. Başbakanlıkta belki sorunlarin temeli kaynaklı calisma yapar. Sabim gibi sadece hasta ya da doktor odaklı değil.

Son düzenleme:
Her meslekte oldugu gibi cok iyi ve tam aksine insanliktan cikmis dr larda var
Kadin dogum dr um cocuk dr umuz harika onsanlar

Bundan iki hafta once kayinvalidemi kaybettik
Safrakesesinde tas sebeboyle hastaneye yatti annem nefes alamiyor surekli hava veriliyor insanliktan cikmis dr lara annemin durumunu soruyoruz gerekilen yapiliyor tek cvp bu neden nefes alamiyor kadincagiz diyoruz psikolojik diyorlar saka gibu
Sonrasinda nerdeyse annemin hastaneye yattigi on gun oldu nefes almasi gunden gune kotulesiyor hala psikoljik diyorlar kafayi yedik
Esim en son hastanede baska bir dr buldu ki o bile olay oldu nasil kafaniza gore dr bulursunuz diye neyse adam ciger filmi istedi tam.3 kg su cikti cigerlerde ve gelen dr larin hicbirisini hbr i yok gerekilen yapiliyor psikolojik diyerek annem can verdi simdi nasil.iyi gozle bakarsin ordaki o dr lardan nefret ediyorum cok iyi birseyi yok dedigimiz annemizi ansizin kaybettik son gun baska hastaneye goturduk dedigi dr un bu hastanin kalbi cok.kotu durumda kalbi icin hic birsey yapilmamis 1 saat sonrada can verdi

gören duyan da ülkedeki doktor sayısı bi elin parmakları kadar sanıcak
sen bi istifa et yerine o işi yapacak biri bulunur merak etme

ayrıca herkesin doktor olmak için can attığını nereden çıkardın onu da anlamadım doğrusu
sizi kim gazlıyo böyle ya
yoksa oturup biz ne kadar mükemmel yüce insanlarız herkes bizi kıskanıyo herkes yerimizde olmak için can atıyo filan diye mi düşünüyosunuz

Son düzenleme:

çok üzüldüm başınız sağolsun
bu strestendir lafını da ezberlemişler herşeye stres diyolar
ben de bi rahatsızlıktan doktora gittim beni 6-7 kere çağırdı hiçbirşey bulamadı ama şikayetlerim hiç azalmıyo verdiği ilaçlar bi işe yaramıyodu strestendir diyodu tahlillerde birşey yok diyodu
ben de sonrasında başka doktora gittim ve hemen sebebini buldu adam
önceki doktor yapılması gereken bi tahlili yapmamış o yüzden sonuç bulunamamış o kadar ay boşuna ağrı çekip durmuşum

Allah razi olsun arkadasim 53 yasindaydi daha annecegizim

Senin adina sevindim canim.en azindan hastane ve dr degisme sansin olup sorununu bulabilmissin kesinlikle.tek hastane tek dr ile kalmamak.gerekiyor
Rahmetli annem 2oo kg oldugu icin ameliyay etmeyi sadece o hastanede prof kabul.etti diye alamadik.ordan

Hem üzüldüm hemde baya güldüm konunuzu okurken doktor biraz anormalmiş

Lütfen yorumlara dikkat ediniz ve konuya " doktor eşleri" gibi topikleri karıştırmayınız. Topikler alay etmeniz için açılmadı.

Iyi akşamlar arkadaşlar.
4 günlük cezanın ardından girip cevap yazmam gerekirdi ama malum griple savaş halinde olduğum için anca fırsatım oldu. öncelikle cevaplar için çok teşekkür ediyorum. Size gelişmelerden bahsetmek istiyorum.
Konumuzun baş kahramanı doktor bey hastalığımı değil açıklamak, söylemek zahmetine bile girmediği için geçtiğimiz pazartesi başka bir doktora göründüm. Bu kez tavsiye üzerine devlette görevli bir doktor hanıma gittim. Muayenemi oldum, hastalığımı öğrendim. Sonra bu durumdan ona da bahsettim. Doktor gülümseyerek dinledi ve sonunda bombayı patlattı. Ne çok kader ortağım varmış da haberim yokmuş. Burası küçük bir yer ve neredeyse herkes herkesi tanır. Meğerse bu doktorun kabalığından ve iletişimsizliğinden nasibini alan kadınlar soluğu doktor hanımda alırlarmış. "hepsine söylüyorum sana da söyleyeyim kimsenin kimseye hakaret etme lüksü yok. Hakkınızı arayın" dedi. Bu konuşma bana her yerde olduğu gibi hastanelerde de çürük elmalar olduğunu ve bunları sadece ve sadece aynı meslekten oldukları için can havliyle savunmanın ne kadar komik bir girişim olduğunu göstermiş oldu.

Son düzenleme:

Şikayet ettin mi canım?

Şikayet ettin mi canım?

aslında bu konuşmanın gazıyla şikayet edesim vardı ama çok fena bir grip geçiriyorum. başhekimin karşısında burun çekip durmak pek hoş bir manzara oluşturmaz diyerekten şikayetten vazgeçtim. adamdan zaten yeterince şikayet varmış.
kendimce boykot ediyorum. bir daha gitmem. gitmeye yelteneni de çok pis uyarırım.

Son düzenleme:

sen bu konuda mı ceza almıştın canım
çok saygısızca bi yorumunu görmedim çünkü merak ettim

Ben olsam ederdim internetten falan da vardır seninbu konuyu okuyunca ben de gaza geldim otobüs firmamı şikayet edicem

Hangi yorumdan ceza aldın ki ya :26:

sen bu konuda mı ceza almıştın canım
çok saygısızca bi yorumunu görmedim çünkü merak ettim
hemi de 4 gün sonraki günler de hasta olduğum için yazma şevkim kırıldı. o yüzden anca yazabildim..
caza alma sebebim de doktor hanımlardan biri bana hakkını helal etmeyeceğini! yazmış da ben de şu cevabı yazmıştım.

buradaki inşaat işçisi benzetmesi birkaç kişinin dikkatini çekmiş. yeri gelmişken yazayım dedim. ben işin insani kısmından bahsettim. zaten mesleki olarak eşit oldukları sonucunu çıkaran arkadaşı da anlayamadım. herhalde inşaat işçisine muayene olabilirsiniz anlamında yazdığımı düşünmemiştir. herkes yaptığı işin karşılığını alıyor,, inşaat işçisi de, doktor da.. meslekler üzerinden üstünlük taslayanlara ithafen söyledim. hala da arkasındayım.

ha bu arada sıcak para kısmı da doktorların geneli için değil sadece muhattap olduğum bayanın mesajlarına karşılık olarak, onun zatına yazmış bulunmuşum sanırım ceza da oradan gelmiş..

Son düzenleme:
Ben olsam ederdim internetten falan da vardır seninbu konuyu okuyunca ben de gaza geldim otobüs firmamı şikayet edicem

Hangi yorumdan ceza aldın ki ya :26:

hadi hep beraber şikayet edek.. yaşasın şikayetçi müşterilerin kardeşliği
sen otobüs firmasıyla ne sorun yaşadın ki just?:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…