- 14 Mayıs 2010
- 16.477
- 22.430
- 598
doktorlar kimsenin eşekleri değiller.eşek gibi anlatmaya mecbur değiller.memnun kalmazsanız şikayet edin ya da hepimizi öldürüp doktorsuz kalın
bilerek provakatif biçimde çalışma koşullarımdan bahsederken hesaplayamazsınız diyerek bir haftanın 144 saat olduğunu yazdım.herkes bana karşı çıkarken bir kişide 7*24=168 eder dememiş diyememiş.bana cevap verip eleştirenler ne kadar haklı olduğumu teyit etmiş oldular :)
yine bir hanım istifa et zorla mı çalışıyorsun demiş.ben istifa etsem kim yapacak bu işi?yerime gelen için de aynı koşullar içinde olacak.pardon unutmuşum hepinizi kan tuttuğu için doktor olmadınız.yoksa çalışma koşulları nedir ki?hem istifa etmeyişime sebep sizin bu düşünceleriniz.evet ben doktorlara isnat ettiğiniz gibi paracı,bencil biri olmak için sabrediyorum.az kaldı.sizleri yalancı çıkarmayacağım :)
doktorluk zor meslek. önce bunda anlaşalım. ağabeyim. 6 sene tıp okuyup, 6 sene üzerine plastik cerrrahi okudu. . 2 sene askerlik ve mecburi hizmet. ve hala okuyor. kitap açmayan doktor olmaz. devamlı kendini yetiştirmerk zorundasın. devamlı gelişmeleri takip edeceksin.
en yakın kasnkamda doktor. ağasbeyimin adliyede hasta yakınlarının tehditlerinden dolayı koşturduğunu bilirim. arkadaşıma sütyenimi aç diye emreden hastayıda..ağabeyimin asansör bozulduğunda hastsyı üst kata sırtında taşıdığı hasta olayınıda.
ama bu değilki bütün doktorlar melek yada bütün hastalar şeytan.
her meslekte iyi ve kötü vardır.
inkar edilmez tek şey ben doktor olamazdım.. 12 sene okumak bana göre değil.
doktorluk zor meslek. önce bunda anlaşalım. ağabeyim. 6 sene tıp okuyup, 6 sene üzerine plastik cerrrahi okudu. . 2 sene askerlik ve mecburi hizmet. ve hala okuyor. kitap açmayan doktor olmaz. devamlı kendini yetiştirmerk zorundasın. devamlı gelişmeleri takip edeceksin.
en yakın kankamda doktor. ağabeyimin adliyede hasta yakınlarının tehditlerinden dolayı koşturduğunu bilirim. arkadaşıma sütyenimi aç diye emreden hastayıda..ağabeyimin asansör bozulduğunda hastayı üst kata sırtında taşıdığı hasta olayınıda.
ama bu değilki bütün doktorlar melek yada bütün hastalar şeytan.
her meslekte iyi ve kötü vardır.
inkar edilmez tek şey ben doktor olamazdım.. 12 sene okumak bana göre değil.
zaten işini severek yapan hiçbi doktorunda ben şu kadar saat çalışıyorum bu kadar para alıyorum bağırırımda çağırırımda diyeceğini sanmıyorum, bir insanın başka bir insanın ellerine hayatını teslim etmesinden daha kutsal daha değerli bişey olabilir mi, maddi kaygıları bu manevi hazzın önüne koyan doktorlar bu şekilde ağlanıyolar, yoksa ben direk telefonunu veren saat kaç olursa olsun beni arayın gelirim diyen doktorda tanıdım ki o doktor annemi iyi etti Allah iki cihanda ondan razı olsun
her meslek kendine göre kutsaldır zordur mesele statün ne olursa olsun insan olabilmeyi başarmak...
zaten okypete bu iş sevmeden yapılacak iş değil insanla uğraşmak kolay mı hemde o insan hasta ya da yakını hasta psikolojisi alt üst, ama bu ben şu kadar sene okudum herşeye hakkım var demek değil tabiki
bilerek provakatif biçimde çalışma koşullarımdan bahsederken hesaplayamazsınız diyerek bir haftanın 144 saat olduğunu yazdım.herkes bana karşı çıkarken bir kişide 7*24=168 eder dememiş diyememiş.bana cevap verip eleştirenler ne kadar haklı olduğumu teyit etmiş oldular :)
yine bir hanım istifa et zorla mı çalışıyorsun demiş.ben istifa etsem kim yapacak bu işi?yerime gelen için de aynı koşullar içinde olacak.pardon unutmuşum hepinizi kan tuttuğu için doktor olmadınız.yoksa çalışma koşulları nedir ki?hem istifa etmeyişime sebep sizin bu düşünceleriniz.evet ben doktorlara isnat ettiğiniz gibi paracı,bencil biri olmak için sabrediyorum.az kaldı.sizleri yalancı çıkarmayacağım :)
inan doktorların psikolojiside bazen feci oluyor..
geçenlerde ağabeyimi aradım. sesi fena. noldu dedim. gencecik bir adam elektriğe yakalanmış. kollarını bacaklarının kesilmesi gerekiyormuş.. yoksa yaşamazmış.. ve bunu ben söyleyeceğim dedi... odaya doğru gidiyorum ve hiç iyi değilim şu an diyede ekledi..
onun yerinde asla olmak istemezdim o an.
gerçekten zor. hem fiziken hem ruhen insanını zorlayan bir meslek bu.
Biz birbirimize tuzaklar kurarak yorum yapmayız burda. Güven icinde bir ortamımız var. Siz idrardan test yaparken biz yazı stilinden karakter analizi yapıyoruz merak etmeyin.
Sistemi eleştirin bizi değil, beğenmiyorsan ve arkadaşlarını cok düşünüyorsan acarsın bir muayenehane orada calısırsın.
Bizi yalancı cıkarmalık bir durum yok, herkesin kendi hayatı kendi kararı.
Ben işimi seviyorum, kimsenin masasında gözüm yok, haftada 45 saat insani koşullarda calısıp doktordan daha fazla maaş alıyorum. Ah bir de önlisans mezunu bir garibim
Size konuyla ilgili hak vermekle birlikte, bir konunuzda gördüğüm yorum üzerine bir şey soracağım. Başka bir konuda maaşınızın 2.700 TL olduğunu söylemişsiniz. Bu doktordan daha yüksek bir maaş değildir. Maliye Bakanlığınca hesaplanan 2013 Temmuz ayı maaşlarına göre;
Doktor Maaşı 7/1 : 3.310
Uzman Doktor Maaşı 4/1 : 4.043
Döner+Performans+Nöbet vs. ile birlikte bu rakam daha yukarılara çıkıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?