bir garip doktor muayenesi

doktor değilim ,10 yıldır9-10 nöbet tutan bayramı seyranı cumartesisi pazarı olmayan en az doktorlar kadar çalışan bir hemşireyim,devlet hastanelerinde doktor arkadaşlarında dedikleri gibi yoğun çalışma şartları mevcut bu herkes tarafından bilinir ama işin içindekiler daha ayrıntılı bilir,devlet hastanesi doktorları günde kaç tip insanla muhattap olur uzun saatler çalışır bundan sebep verimsiz oldugu anlar olabilir en nihayetın de doktorda bir insan ama ,burda gelen hastaların hiç bir suçu yok gelen hastaya düzgün bilgi verilmek zorunda bizim yorgunlugumuz hastayı bağlamaz benımde yorgunluktan ağladıgım günler oldu hastalarla kötü diyaloglar yaşadıgım hatta ve hatta şiddet eğilimi gösterenler oldu hakkımı hukuki olarak aradım o ayrı,ama ben bu işi yapıyorsam zorluklarına da katlanmalıyım ,karşıdaki insan+hasta yani insana cevap verince dilimiz aşınmaz diye düşünüyorum,ben başka bir sağlık kuruluşuna gittiğimde doktor ilgisiz ve soruma cevap vermıyorsa kusura bakmayın ama tartışmaya girerim ...kaldı ki konu sahibinin gittiği yer özel bir hastane yani devlet yogunlugu yok üzülerek söylüyorum hasta değil müşteri gözüyle bakılan özel hastanelerde böyle muamele görünce insan paramla rezil oluyorum der tartışmayada girer hasta haklarına şikayette eder vs vs

burada tek sorun sistemin sistemsizliği ,doktorların çok çalışmasından hastalar değil sağlık bakanlığı politikaları suçludur.

doktorlar kimsenin eşekleri değiller.eşek gibi anlatmaya mecbur değiller.memnun kalmazsanız şikayet edin ya da hepimizi öldürüp doktorsuz kalın

Şaka mı bu yazdığınız

size gelen insan değil koyun mu ? tabiki hasta soracak doktor cevap verecek

hasta gelsin ağzını açmasın soru sormasın ben ona ilaç yazayım göndereyim.... bu mu normal olan olması gereken!

Tıp okumayanlar eğitimsiz, cahil..Tıp okuyan eğitimlilerin biz eğitimsiz cahillere dilediği muameleyi yapmaya hakkı var..
Neden? Çünkü tıp okuyanlar 596898465 saat çalışıyor..

Bu meslek sizlere insanlığı unutturup sinirlerinizi bu denli bozuyorsa bırakın efendim mesleği..
Parası mı tatlı geliyor?

Bu doktor arkadaşların bu tip konularda tepkilerini anlamak mümkün değil..

Doktorun iyisi var kötüsü var, her meslek grubunda olduğu gibi..
Bunu kabul etmek bu kadar zor olmasa gerek..

Biz müşteri memnuniyeti diye özel sektörde yırtınalım, hanım güler yüz gösteremezmiş de bilmem kaç saat çalışıyormuş.

Zaten hastanın doktorun güler yüzüne değil, hastalığıyla ilgili birkaç kelamına ihtiyacı var. Güler yüzü falan zaten geçmiş arkadaşımız işin içinde saygısızlık, aşağılama olmasın yeter. Bunu anlamak bu kadar mı zor arkadaş? Bu tip doktorların savunulacak neyi var Allah aşkına??

Son düzenleme:

yapma yaa doktor var doktor var ben bu konuda kendimden örnek vermiştim salı günü ürolojideydim doktor testlerime bakıp bişeyin yok gidebilirsin diyebilirdi ama testlerimi önüne aldı tek tek anlattı bana durumu hamile olduğun için şunlar şunlar olabilir şu şu olursa bi daha gelirsin şimdilik iyisin hayırlı doğumlar dedi yolladı beni, yanaklarından öpesim geldi adamın, sen doktorsan o ne o doktorsa sen nesin

valla kimse kusura bakmasında nöbetlerinde mışıl mışıl uyuyan doktorlar var kimse bilfiil bilmem kaç saat çalışmıyo

Kimler bana katılır bilemiyorum da kendini doktor diye tanıtan bir kişi olduğunu düşünmüyor değilim…

doktorluk zor meslek. önce bunda anlaşalım. ağabeyim. 6 sene tıp okuyup, 6 sene üzerine plastik cerrrahi okudu. . 2 sene askerlik ve mecburi hizmet. ve hala okuyor. kitap açmayan doktor olmaz. devamlı kendini yetiştirmerk zorundasın. devamlı gelişmeleri takip edeceksin.
en yakın kankamda doktor. ağabeyimin adliyede hasta yakınlarının tehditlerinden dolayı koşturduğunu bilirim. arkadaşıma sütyenimi aç diye emreden hastayıda..ağabeyimin asansör bozulduğunda hastayı üst kata sırtında taşıdığı hasta olayınıda.
ama bu değilki bütün doktorlar melek yada bütün hastalar şeytan.
her meslekte iyi ve kötü vardır.
inkar edilmez tek şey ben doktor olamazdım.. 12 sene okumak bana göre değil.

Son düzenleme:
zaten işini severek yapan hiçbi doktorunda ben şu kadar saat çalışıyorum bu kadar para alıyorum bağırırımda çağırırımda diyeceğini sanmıyorum, bir insanın başka bir insanın ellerine hayatını teslim etmesinden daha kutsal daha değerli bişey olabilir mi, maddi kaygıları bu manevi hazzın önüne koyan doktorlar bu şekilde ağlanıyolar, yoksa ben direk telefonunu veren saat kaç olursa olsun beni arayın gelirim diyen doktorda tanıdım ki o doktor annemi iyi etti Allah iki cihanda ondan razı olsun

zaten okypete bu iş sevmeden yapılacak iş değil insanla uğraşmak kolay mı hemde o insan hasta ya da yakını hasta psikolojisi alt üst, ama bu ben şu kadar sene okudum herşeye hakkım var demek değil tabiki

Okypete konu böyle başlamış olup, bazılarınca ülkede “en zekiler doktorlardır” kavramına dönüştürülmüş, hatta çarptırılmıştır.

Bu tip doktorlar yani maddi çıkar hesabına düşenlerde bir süre sonra özel hastanelerde hakediş derdine düşüyorlar. Zor bir meslek, zor bir eğitim sürecinden geçiliyor ama bu hiç bir mesleği aşağılama ya da hiç bir insanı azarlama hakkını kişiye vermez. Görevi hayat kurtarmak kadar ulvi olan bir mesleğe benim tarafımdan da saygı duymamak mümkün değildir, sadece bu ufak ayrımı yapabilenlere.

her meslek kendine göre kutsaldır zordur mesele statün ne olursa olsun insan olabilmeyi başarmak...

Bence de.. insan helal yoldan kazanıyorsa sabırla ne mutlu. Ben fabrikada soğuk ortamda çalışan işçileri görüyorum. Ay sonu bir çoğumuzun kredi kartını dahi kapatmayacak kadar kazanıyorlar. Onlar da ev geçindiriyor. Bakınca çok saygı duyuyorum gerçekten. Kısa yoldan onlar da kazanmayı bilirdi. Ama zor olanı, buna rağmen doğru olanı seçiyorlar.

zaten okypete bu iş sevmeden yapılacak iş değil insanla uğraşmak kolay mı hemde o insan hasta ya da yakını hasta psikolojisi alt üst, ama bu ben şu kadar sene okudum herşeye hakkım var demek değil tabiki

inan doktorların psikolojiside bazen feci oluyor..
geçenlerde ağabeyimi aradım. sesi fena. noldu dedim. gencecik bir adam elektriğe yakalanmış. kollarını bacaklarının kesilmesi gerekiyormuş.. yoksa yaşamazmış.. ve bunu ben söyleyeceğim dedi... odaya doğru gidiyorum ve hiç iyi değilim şu an diyede ekledi..
onun yerinde asla olmak istemezdim o an.

gerçekten zor. hem fiziken hem ruhen insanını zorlayan bir meslek bu.

Son düzenleme:

Tüm doktorlara isnat etmiyorlar, senin gibilere ediyorlar... Kadındoğumcu doktorum, çocuk doktorum, dahiliye doktorum... Allah onlardan binlerce kere razı olsun... Her meslekte var mesleğinin yüzkarası insanlar, canını sıkma anladık biz....

iyi insanın psikolojisinin bozukluğu bile insani oluyo bak...

Size konuyla ilgili hak vermekle birlikte, bir konunuzda gördüğüm yorum üzerine bir şey soracağım. Başka bir konuda maaşınızın 2.700 TL olduğunu söylemişsiniz. Bu doktordan daha yüksek bir maaş değildir. Maliye Bakanlığınca hesaplanan 2013 Temmuz ayı maaşlarına göre;

Doktor Maaşı 7/1 : 3.310
Uzman Doktor Maaşı 4/1 : 4.043

Döner+Performans+Nöbet vs. ile birlikte bu rakam daha yukarılara çıkıyor.

o konuyu hatırlayıp şimdi baktım,bende yazdığım için ordan hatırlıyorum
2700 küsür+fazla mesaim var demiş.fazla mesaiden ne kadar aldığını bilmiyorum.birde yazalı neredeyse
1 sene olmuş.maaş zammını da aldığını düşünürsek birde sanırım yeni başlayanlar için dedi
başa baş oluyor.elmayranın söylemek istediği bu sanırım

Bir yorumumda (hangi tarih?) görmüşsünüzdür taban maaşımı.

Maaş+Fazla Mesai+İkramiye (3 ayda bir alınanlardan değil), 666 ile gelen farkı katmadım. 657 ye işçiyim.

7/1 doktor maaşından daha fazla alıyorum. 2014 Ocak ayı itibarı ile daha fazla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…