bir garip doktor muayenesi

bende yaklaşık iki hafta önce böyle bir durum yaşadım kasımpaşa asker hastanesinde..
zaten utana sıkıla gitmiştim bide beni öyle sebepsiz yere azarlayınca çok üzüldüm bugün kontrolüm vardı
gitmedim bile
anlamadığım sabah sabah ilk hastasıydım (zaten basşka hastasıda yoktu)
neden öyle bişey yaptı ben ona insan gibi şikayetlerimi anlattım ne ultrason ne bişey hiçbişey bakmadan
iki tane tahlil isteyip hemen obez teşhisi koydu
hayır öyle aman aman kilomda yok
çok sinirlerim bozulmuştu halen aklıma geldikçe üzülüyorum
böyle kendini bişey sananlara da sinir oluyorum

Bagirmak kucuk dusurucu, onur kirici bir davranis bana gore. Kizmakta hak verdim.

Demek ki boyle durumlarda sen bana boyle davranamazsin turunden bir cikismak, sonra o kisiyi sikayet edecegini soyleyip sikayet etmek lazim.

Geçen annemi götürdüm kadın doğum bölümüne. Allahım verseler o doktoru bir güzel paralardım
Hayatımda ilk defa bir dr dövmek istedim
O nasıl bir kendini beğenmişlik, nasıl bir insan küçümsemektir aklım almıyor
Bizden önce giren bayan kadına söverek çıkmıştı çok kötü küfürler etmişti
Kimse alınmasın ama gerçekten çok kötü doktorlar var artık çok azından memnuniyet duyar oldum
Egzamam için gittim de adam masada yayılmış oturuyor bana eğil bakayım dedi kalemle ayırıyor saçlarımı
Ne diyeyim bilemiyorum. Şikayet etsem de sonuç alamadım ki..

ben hangi anımı anlatsam diye seçemedim içinden okadar çok varki allah hepsini islah etsin ama ağızlarının payını vermeyince böyle milletin tepesine çıkıyolar şikayet etmesende cevabını verip kapıyı çarparak çıkacaksın haddini bilecek ama insan neye uğradığını anlayamıyoki apışıyo

jinekolojik muayene fobisiyle ne ilgisi var ya
adam reçete yazarken konuşuomuş
kimbilir kaç kere tekrarladı aynı şeyleri
önceden ben de belki hak verirdim ama gözümün önünde acildeki işi başından aşan doktor 5 kere aynı yeri tarif edince karşısındakine artık bilmiyorum.
ayrıca millet ne kadar meraklı şikayet etmeye be
bankada kırk saat beklerler gıkları çıkmaz
devlet dairesinde ordan oraya koştururlar bugün git yarın gel.
hastaneye gidince efelikleri tutuyo bi.

Bir yerlerde cok beklemek, isinin uzamasi vs seylerle birine bagirilmasi ayni sey mi pardon? Ayrica ben bu konuda 5 kere tarif edilmis yer filan goremedim. Konu farkli yani. Herkes insan gibi muamele edilmemesine aliskin olmak zorunda degil. Sizin kadar rahat olmalarini beklemeyin. Evet, sikayet edeceksin ki herkes haddini bilecek, insana insan gibi davranacak. Ahir degil orasi, ayrica kimse de babasinin hatrina calismiyor.

Ben ABD'de yasiyorum, hem saglik sektorunde calisiyorum, hem de cok kez doktora gittim. Bir kez bile boyle muamele gormedim, kendim de uygulamadim hastalarima. Hayir, isin nasil olmasi gerektigini gormesem yiyecem dediklerinizi de, insana insan gibi muamele edilebiliniyormus, bunu gordukten sonra yemiyorum bahaneleri.

sanırım sende bağırıp çağıran bi sağlık çalışanısın kraldan çok kralcı dediklerindemisin anlamadım bankayla sağlık konuları birmi yuh yani ayrıca burda beklemekten değil kötü muameleden bahsediliyo

hizmette kusur varsa şikayetimizi elbette yapacağız.. zaten her yerde dilek-şikayet kutuları var. yoksa müşteri bir daha gelir mi. eksiklikleri söyleyeceksin ki işyeri de kazanacak.. bu durum hizmet için çok önemli. koyun gibi ne yaparlarsa ne isterlerse gıkımız çıkmayacak mı.. her yerde aksaklıkla varsa söylenir. daha iyi hizmet verebilmek içindir bu..

ben de şikayet ettim. bir özel hastaneye gittim.randevumu aldım işyerinden 20 dakika diye çıktım. yer çok yakındı.kulaklarım çok kötüydü. odasında bekleyin biz haber vereceğiz dediler. aradılar her yeri yok. ben de bir bankonun oraya bir odaya gidiyorum geç kalıyorum diye.. adam dışarı çıkmış ordan geldi. hani ben kusura bakmayın beklettim diyecek sandım. merhaba derken de söyledim bekledim hocam gibi birşey dedim. ne bekledin ne kedar bekledin diye beni azarladı. adam değişik bir tipti ben de pek oralı olmadım. cevap veriyorum ne kadar beklediğim eee söle neyin var söyle diye sert birşekilde sordu.. ben de cevabını söyleyim ne kadar beklediğimin dedim.ama o saçma sapan konuşmaya devam etti. ona daha önce de gitmiştim. içerde bir amca vardı hasta değildi sanırım. ama ne alaka yani dışarda beklesin.. hem sohbet ediyor hem beni muayene ediyor. o zaman şaşırmış çıkmıştım.

ama bu sefer şikayet edeceğimi söyleyip muayene olmadan çıktım. şikayet kutusuna da yazdım. sonra halkla ilişkilerden aradılar.. durumu bir kez de benden duymak istediklerini söylediler.. ben de söyledim.

sonuç hala o doktor orada.. ama değişen birşey var. hasta varken başka bir hasta kabul etmiyor.. ona dikkat ettim. çünkü ben başka bölüme her ay tsh kontrolüne gidiyorum.

Son düzenleme:
Niye en az hastanin onda oldugu cok belli iste.
Hastalarini azarliyorsa hep kimse de gitmiyordur...

Son düzenleme:

bir yerlerde yoğunluktan sıra beklemekle durup dururken azarlanmak aynı şey mi
üstelik özel hastanede
paramızla rezil mi olalım
doktorları da iyice tepemize çıkardınız
o da para karşılığı çalışan biri ve kazandığı paralar bizim cebimize girmiyor
bize saygısızlık edene neden saygı duyalım ya da görmezden gelelim
her türlü şikayetimizi yaparız gerektiğinde ağızlarının payını da veririz
bu sadece doktorlar için değil herhangi bi kurumda çalışıp başkalarına saygısızlık edenler için de geçerli ayrıca

Bol bol sikayet edin, yarin obur gun hepsini biktirip doktorluktan illallah ettirdiginizde ananizi/babanizi haci-hocaya goturursunuz artik :)

Bol bol sikayet edin, yarin obur gun hepsini biktirip doktorluktan illallah ettirdiginizde ananizi/babanizi haci-hocaya goturursunuz artik :)

merak etmeyin onlar bıksa da gitmez
birden fazla yerde çalışmak için can atıyolar zaten

herhalde adam jinekolog olmaktan utanıyor.kadınlarla kadın hastalıkları hakkında konuşmayı kendisine yakıştırmıyor.

Son düzenleme:

yaw he he 80'lerde aynen kafa buydu da şimdi 2013 deyiz.. kendinizi bir refresh edin bakalım değişen birşey olacak mı sizin için

azarlayan doktora hak veren arkadaslarda aynı mantalıtede calısan sağlıkcılar heralde. bende sağlıkçıyım suan calısmasamda kımsenın kımseye bu sekılde davranma hakkı yok ama bosuna dememısler ya ıste okumak cehaletı goturur esseklık bakı kalır dıye =) ne olursa olsun adı uzerınde hasta duymamıs olabılır anlamamıs olabılır bı kere daha soylendıgınde agız asınmaz bu hem meslek adaletıne edebıne aykırı hemde kısısel terbıyesızlık kendıne saygısı olmayan ınsan karsısındakını assagılar korkmayın kımse bırakıp gıtmez gıdenınde yerı dolar zaten bos kalmaz nıce mezunlar var atanmayı bekleyen ıs bulamayan kımseye bısey olmaz işini yapamıyosan bırakıp gıtcen zaten mustehaktır.

bundan yaklaşık 3 sene önce smear testi yaptırdım devlet hastanesinde.
o zaman medeni halim "bekar" idi.
sonuçları almaya gittiğimde senin doktorun yok şu doktordan alacaksın dediler.
erkek bir doktordu ve ben girdiğimde hemşireler başka hastalar (karısını getiren bi adam da) vardı odada.

sonucumu almaya geldim dedim adımı verdim,
hemşire atladı hemen
eee sen bekarsın nasıl yaptırdın bu testi?
sonra 2-3 dk bunu konuştular,
oradaki diğer hasta ve kocası falan da şahit oldu.
yahu yaptırdım işte sonucunu alabilir miyim dedim.
çıkmamış, bekle dediler.

yerin dibine girmiş vaziyette çıktım o hastaneden ve bir daha da hiç jinekolojik muayene falan olmadım.

Bazı doktorların noldumdelisi tavırları beni de çok rahatsız eder..
Ama bazı doktorlar da var ki, sanki ailenizden biri gibi ilgileniyor..Her meslekte çürük elmalar var.

Kendinizi azarlatmayın bu tip doktorlara..Yukarıda söylemiş bir arkadaş, ahır değil orası..Siz de hayvan değilsiniz..
Haddini bildirin böylelerine..Sonra da doğru şikayete..

jinekologa gidip de hiç tatsızlık yaşamayan yok gibi bir şey sanırım. ben de çok yakın zamanda yaşadım o yüzden görünce dayanamadım yazmaya karar verdim.

önce o meşhur evli misiniz sorusu geldi, yahu kadın bekar ve ilişkisi var olamaz mı, şunu ilişkiniz var mı ya da vajinal muayeneye uygun musunuz diye sormak çok mu zor. üniversite mezunu ama bekarsa=bakire mantalitesini aşamamış insanlara muayene olmaya gidiyoruz.

neyse yaptırdım ultrasonu transvajinal olarak, sonuçlarını o doktor yerinde olmadığı için başkasına gösterdim. ultrasonu incelerken evli misiniz diye bir daha sordu. haydi ilk doktorun o şekilde sorması ağız alışkanlığı, sonuçlara bakarken evli misiniz diye sormasında ben iyi niyet arayamadım.

bir de kan testi yaptırmıştım onun sonuçlarını da başka doktora gösterdim ultrasonla beraber, çocuk istemiyorsanız doğum kontrol hapı kullanabilirsiniz dedi. bekarım zaten dedim. "hmm nedense aklımda evli diye kaldınız" dedi. gerçi mimik yapmadan ve imasız ses tonuyla söyledi ama yine de sinirlendim. sinirlerim çok yıpranmıştı çok git gel yapmaktan sizin de anlayacağınız üzere, muhatap olmadan çıktım. ki şu yazılanları okuyorum da bana olanlar yine çok aşırı değilmiş, "bekarsınız bu muayeneyi nasıl yaptırdınız ki" vs dese o hareketini oraya gömerdim. 24 yaşında insanım kimseye hesap verecek değilim.

bende bekarım ama ultrason çekiyolar anlamadım galiba en durumu:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…