bir garip doktor muayenesi

ben de bekarım ve bakireyim ama jinekolojik muayene oldum
bana hiç soru bile sormadı doktor
evli olmadığımı biliyodu heralde
genelde hemşireler çok soruyo ama evli misin vs tarzı sorular
hatta direk özel hayatla ilgili sorular sormaya başlıyolar sanane diyesim geliyo

Son düzenleme:
bende bekarım ama ultrason çekiyolar anlamadım galiba en durumu:26:

çekmediler ya da çok ters bir şey söylediler, yargıladılar demedim zaten. bana olan tavırlar pek çok kadının karşılaştığı soru ve imalar yanında devede kulak kalıyor zaten. ama insan hassaslaşıyor işte işin içine hastane ortamı muayene olmak vs girince.

ultrason iki farklı şekilde yapılır, alttan ve üstten diye, alttan olanı bakirelere yapmazlar çünkü vajinaya aletle girip bakıyor. üstten olanda da aleti karna bastırıp yapıyor. alttan muayeneye uygun olup olmadığınızı anlamak için bakire olup olmadığınızı öğrenmeleri gerekir. bunu evli misiniz diye sormaları bana acayip geliyor. haydi orası ağız alışkanlığı, ultrasonu olup sonucu da çıkmışken evli misiniz diye sormalarına anlam veremedim...

Ahır orası ahır.......te allaaam ya........hemen başlıyorlar işkembeden sallamaya........herkesin nezaketini koruduğu bir ülkede yaşasaydık en çok sağlıkçılar rahat ederdi.......konu sahibini tenzih ediyorum belliki terbiyesiz bir doktora denk gelmiş lafını hemen orada yapıştırsaydın içinde kalmazdı
Ingilterede de doktora gitmişliğim var her ne kadar teyzem için doktora gitsek te doktor hastalara 20 dakika ayırırdı ve tek bir konuda görüşebilirsiniz
Acilde ambulansta özelde çalıştım kısa bir süreliğine çocuk doktorluğu asistanlığı yapıp istifa etmiştim..............ahırı da görmüş biri olarak söyleyebilirim ki ahır daha nezih ve huzurlu bir yer.........zira pislik olsun diye ortalığa tüküren belki cam çerçeve indiren ortalıkta avazı çıktığı kadar bağırıp kurallara uymayan insanımsıları gören öküzler ürkerdi eminim
Neyse allahtan tüm bu terbiyesizliklerin yaptırımı hapis cezası oldu da biz de artık sakin işimizi yapıyoruz

Son düzenleme:

Aynen yoktur heralde jinekolojiye gidip o tur muamele gormeyen...

Karin agrisiyle ozel hastaneye gittim acile. Ordan dahiliye ve evet jinekoloji. Herneyse testler fln yaptirdiktan sonra doktora gosterdim. Bu arada ultrasonla fln bakildi ; kist varmis bu yuzdenmis adet gormemem. Bi kac gun bi ilac icmem gerekiyordu ama gerek kalmadi. Adet bittikten 3 gun sonra mi ne tam hatirlamiyorum doktora kontrol icin gittim. Ama doktor ve hastane fobim var ve oyle boyle degil artik o davranislar yuzunden.. Neyse sozlmde var yanimda sagolsun girdik doktorun yanina anlattm fln sonuclari gosterdim. Kadin bana bisey sormadan etmeden diyo ki: kulotunuzu cikarip yatin fln. Pardon anlamadm deyip kalmisim. İlla o sekilde mi bakcaksiniz dedim. Ultrasonla bakilmasini istiyorum dedim. E o zaman bol su ic sonra gel dedi ve ciktim. Daha da gitmedim; adet oldugma gore bisey yoktur diye dusunuyorum.
Doktorlarin bu sekilde konsma ve davranmasi yuzunden ne tur bi piskolojiye burunuyorum...

Allah Allah, doktorlar ve diger saglik calisanlari nazik olsun da hastalar saygisiz olsun, onlara dayak atabilsin diyen mi oldu acaba bu konuda? Hastalar da saglikcilar da insan gibi olamaz mi yani? Bunu anlamak bu kadar mi zor acaba... Illa belirtmek lazim demek bazi seyleri, yoksa kimi anlamiyor. Her anlamayan istisnayi hesaba katip her turlu senaryoya uygun yorum yapamayiz yani, o kadar vakit de yok, burda yer de yok. Kimileri saglikcilar insanca davranmali lafini bile hakaret gibi algiliyor. Burda hikaye anlatacaginiza gidin de bahsettiginiz ulkeden medeniyet ogrenin o zaman, ne diyim.

Ne diyecektik bu konuda? Aaa ona bakarsan ne hasta ve yakinlari var onlar da doktoruna saygisiz, hatta siddet uygulayan var. Birakin da biraz da onlar bagirsin, hakediyonuz, esitlik olsun filan mi diyelim? Tencere dibin kara, seninki benden kara misali. Tovbe Yarabbim... Tabii ki siddeti kim uygularsa ona kizacaz, burda doktor uygulamis, bagirarak, ona kizdik. Bagiran kisi hasta olsaydi da alkisamazdik, onu elestirirdik. Bunda sasilcak birsey yok. Bizim orda orman kanunlari gecmiyor, haddini asan sikayet edilir, bu hasta olur, doktor olur, baskasi olur. Medeniyet bazilarina cok zor geliyorsa boyle yani.

Bu arada burda hasta-saglikci diye takimlara ayrilmadik, onlar kapissin diye de yorum yapmiyoruz. Herkes isini dogru duzgun yapsin, insana insan gibi davransin, orasi ahir degil diyoruz. Bu doktorundan tut, saglik gorevlisine, hastasindan, hasta yakinina kadar gecerli. Hala saldiranlar var. Yok artik diyorum. Nezaketi korumaktan bahsetmeden once aynaya bakin.

Son düzenleme:

aynen sana katiliyorum...

yolcu gittigin hastane devlet hastanesidir kesin..

özellikle devlet hastanesinde yapiyorlar böyle...

sonrada haberlerde bol bol dayak haberlerini izliyoruz...

valla bazilari gercekten hakediyor...

birgun bir akrabamla gittik devlet hastanesine

arkadas derdini anlatiyir dr beyimiz git git kan ver bakarim ben dedi..
bende hocam bir dinleyin nedir ne degildir dedim.cunku akrabamin ciddi bir hastaligi var bunu soylemesi lazim
benim boyle boyle bir rahatsizligim var onuda goz onunde bulundurun diyecek..

ama dr habire elinin tersiyle ne konusuyorsun git kan ver dedim diyor
bende bir dinleyin dedim.

bana BURASİ MARKETMİ dedi NE ALAKAYSA
Sana kan ver diyorum diyo habire

yakinimda beni dinlemek zorundasin dedi neyse buz gittik kan vermeye

abowwww aşağidan iptal etmiş
kan falan vermedik (veremedik) çiktik geldik...

o doktor efendi gitti burdan hic kimse memnun degilmis zaten....

al, sen gelde bunu dovme simdi valla erkek olsam dalmistim kafa goz
çunku doktor olmus ama adam olamamiş karşisindaki insani dinlemeyi bile bilmiyor...

ikinci dayaklik doktor ise..

babamin apantisi patlamak üzere haberimiz yok

acilde habire serum takiyorlar
hatta bir ara hemsire baskasina takmasi gereken serumu tam babama takiyorken doktor geldi uyardi

neyse birde film cekecem dedi
babami zorla goturdum film odasinin onune
ayakta dikilemiyor.duvarlari tirmaliyor.

gittim iceri hemsireler üzum ekmek yiyo dedim
babam disarda dikilemiyor bekliyor ....
beklesin geliyorum diyor...

neyse yemin ederim 5 dkk oldu yok 10dkk oldu yok
ben birdaha gittim bunlar muhabbet ediyor üstelik tek bekleyen hasta babammm...

rahmetli babami yarim saat kapida diktiler
iceri girdik babam film cekiliyorken yavas yavas çökmeye basladi

bende saniyorum babam sancidan egiliyor.
meger adamin cani burnuna gelmis

canim babam birden yere yigildi...
kafasi yarildi.

ben o can havliyle bagiriyorum bir saga bir sola kosuyorum
babam öldü sandim...

sizin yüzünuzden sizin yüzünuzden diye bagiriyorumm

neyse ben babamin kafasina dikis atilirken o sapsari yüzünu gorunce
ayni sinir krizlerine girdim...

abimler geldi o ara

abimde durumu ögrenince hemsirelerle konusmak istedi
doktor abimin üstüne yürüdü falan kavga kiyamet o gun berbat bir gundu...

şimdi o lanet olasi doktor ve üzum yiyip kahkaha atan hemşirelere sesleniyorum

dilerim sizde bir gun ANNE YADA BABANİZİ YERDE O VAZİYETTE GORUP BENİM GİBİ KİVRANİRSİNİZ...

sonrada diyor ki DOKTORA UZANAN ELLER KİRİLSİN

asil hastasina adam gibi bakmayan doktor a VURACAN KİRBACİ

ne igrenc bir kelime
mune ablaaaaaaa

yetissssss

bu mesaj silinsin lütfen kazen abi mune bir el atsin

ne bicim birsey bu

Son düzenleyen: Moderatör:

aynen sana katiliyorum...

yolcu gittigin hastane devlet hastanesidir kesin..

özellikle devlet hastanesinde yapiyorlar böyle...

sonrada haberlerde bol bol dayak haberlerini izliyoruz...

valla bazilari gercekten hakediyor...

birgun bir akrabamla gittik devlet hastanesine

arkadas derdini anlatiyir dr beyimiz git git kan ver bakarim ben dedi..
bende hocam bir dinleyin nedir ne degildir dedim.cunku akrabamin ciddi bir hastaligi var bunu soylemesi lazim
benim boyle boyle bir rahatsizligim var onuda goz onunde bulundurun diyecek..

ama dr habire elinin tersiyle ne konusuyorsun git kan ver dedim diyor
bende bir dinleyin dedim.

bana BURASİ MARKETMİ dedi NE ALAKAYSA
Sana kan ver diyorum diyo habire

yakinimda beni dinlemek zorundasin dedi neyse buz gittik kan vermeye

abowwww aşağidan iptal etmiş
kan falan vermedik (veremedik) çiktik geldik...

o doktor efendi gitti burdan hic kimse memnun degilmis zaten....

al, sen gelde bunu dovme simdi valla erkek olsam dalmistim kafa goz
çunku doktor olmus ama adam olamamiş karşisindaki insani dinlemeyi bile bilmiyor...

ikinci dayaklik doktor ise..

babamin apantisi patlamak üzere haberimiz yok

acilde habire serum takiyorlar
hatta bir ara hemsire baskasina takmasi gereken serumu tam babama takiyorken doktor geldi uyardi

neyse birde film cekecem dedi
babami zorla goturdum film odasinin onune
ayakta dikilemiyor.duvarlari tirmaliyor.

gittim iceri hemsireler üzum ekmek yiyo dedim
babam disarda dikilemiyor bekliyor ....
beklesin geliyorum diyor...

neyse yemin ederim 5 dkk oldu yok 10dkk oldu yok
ben birdaha gittim bunlar muhabbet ediyor üstelik tek bekleyen hasta babammm...

rahmetli babami yarim saat kapida diktiler
iceri girdik babam film cekiliyorken yavas yavas çökmeye basladi

bende saniyorum babam sancidan egiliyor.
meger adamin cani burnuna gelmis

canim babam birden yere yigildi...
kafasi yarildi.

ben o can havliyle bagiriyorum bir saga bir sola kosuyorum
babam öldü sandim...

sizin yüzünuzden sizin yüzünuzden diye bagiriyorumm

neyse ben babamin kafasina dikis atilirken o sapsari yüzünu gorunce
ayni sinir krizlerine girdim...

abimler geldi o ara

abimde durumu ögrenince hemsirelerle konusmak istedi
doktor abimin üstüne yürüdü falan kavga kiyamet o gun berbat bir gundu...

şimdi o lanet olasi doktor ve üzum yiyip kahkaha atan hemşirelere sesleniyorum

dilerim sizde bir gun ANNE YADA BABANİZİ YERDE O VAZİYETTE GORUP BENİM GİBİ KİVRANİRSİNİZ...

sonrada diyor ki DOKTORA UZANAN ELLER KİRİLSİN

asil hastasina adam gibi bakmayan doktor a VURACAN KİRBACİ

bir dokunup bin ah işitmek bu olsa gerek yaşadıklarımız bu işte bir eksiklik olduğunu gösteriyor. eh tabi toplumun bir kısmının doktoru ilahlaştırması da bunlardan biri. şikayet etmek istemedim. tek istediğim o an kendimi dışarı atmak oldu. başka bir bölüm olsaydı cevabımı yapıştırıdım ama adam sanki terbiyesizmişim gibi, anlamışım da bilerek soruyormuşum gibi çıkışması beni çok üzdü. tek kelime söylesem ağlarım diye korktum. çıktım hemen.

bir dokunup bin ah işitmek bu olsa gerek yaşadıklarımız bu işte bir eksiklik olduğunu gösteriyor. eh tabi toplumun bir kısmının doktoru ilahlaştırması da bunlardan biri. şikayet etmek istemedim. tek istediğim o an kendimi dışarı atmak oldu. başka bir bölüm olsaydı cevabımı yapıştırıdım ama adam sanki terbiyesizmişim gibi, anlamışım da bilerek soruyormuşum gibi çıkışması beni çok üzdü. tek kelime söylesem ağlarım diye korktum. çıktım hemen.

o doktor bozuntuları hemşire o...puları dayağın alasını hakediyo ailde hasta kıvarnırken çaylarını bırakıp gelmiyolar allah o zihniyettekilerin belasını versin burda o tarz insanları savunanlarda sağlıkçı farkındayız mal değiliz demekki dokunmuş laflarımız birilerine iyi olmuş. hasta kıvranırken doktor hemşire oynaşmalarını bırakıp gelmiyo herkes herkesle iğrençler ar damarları çatlamış insanlık ne gezer

bu çok çirkin bir yorum.. lütfen benim konumda kimseye bu tür çirkin yaftalarda bulunmayın. konumun kapatılmasına sebep olmayın. coşmayın..

Son düzenleme:
Turkiyedeki doktorlarin yarisi boyle hatta yaridan cogu geri kalanida para icin suratina gulenlerr o yuzdenn doktor olan varsa aranizda kizmayin tek tuk belki siz ilgilisinizdir..hepsinde bi ukalalik hepsinde bi hic olmutcekmis gibi buyuklenme bole kisik sesle konusanimi ararsin yoksa sana catmak icin bi lafini kirpip carpitanimi ararsinn..oyle doktorlara biz cikinca dua dgl beddua ediyoz..sikayet edin demisinizz kimi kime edecezzzz pardonda bura T.c parasi olmayan yasamasin diyo doktorlarr

benim gittiğim hastane özeldi. yani kendi paramla rezil oldum. ama oğlumun astımı için sürekli gittiğimiz devlet hastanesinde bir doktor var. o kadar iyi, o kadar nazik ve ilgili bir adam ki.. bence bunun özelle devletle alakası yok.. egoyla, tahammülsüzlükle, insanlıkla alakası var..

onları bu hale getiren de türk milleti değil mi
doktor diyince bizim millete birşeyler oluyo
sanırsın karşındaki başbakan
ona mutlak koşulsuz şartsız saygı duymalıyız havası yaratanlar var
komik gerçekten

doktor dediğiniz insanlar da hizmet sektöründe çalışan insanlar
ve hizmet sektörü insanlar konusunda çok daha hassas olmayı gerektiren bi sektör
onların herhangi bir devlet memurundan farkı yok benim gözümde
hasta olunca hastaneye işimiz düşünce avukata vs yerlere gidiyoruz
bana saygılı hoşgörülü davranan herkese ben de aynı şekilde davranırım

kimseniz kendini büyük görmeye hakkı yok
çok para kazanıyo olabilirler ama kazandıkları para bizim cebimize girmiyo sonuçta
çok kazanıyolar diye de diğer insanlardan üstün oldukları sonucunu çıkaramazlar
bu tabiki tüm doktorlar için değil kendini bilmezler için geçerli
ama malesef bu şekilde düşünenler azımsanmayacak kadar çok
yoksa mesleğini hakkıyla icra eden çok doktor vardır tabi

Aaa deliye bak .
Sonra doktordan korkacak bir şey yok de .
Şİkayet et bence de .
İnsanları aşağılayıp bağırmayı bir halt sanıyor bazıları .

Tövbe tövbe o ne biçim yorum ya

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…