Calisan kadinsin...gune bi katiliyorsyn bi katilmoyorsun...katildigindada gec gidiyorsun...herkes ev yapimi goturuyor sen hazir aliyorsun...boyle bir durumda senin gune hic katilmaman gerek..katiliyorsanda iste boyle durumlarla karsilasman normal...cunku her seyin bir yeri ve saati vardir...kimse mecbur degil tekrardan cay demlemeye...sizin zamaninda orda olmaniz gerekmekte..yapamiyorsaniz katilmayin boyle oturma gunlerine...size kizmiyorum sadece olmasi gerekeni soyluyorum ok...
Zaten sormus tabak hazirliyimmi diye sormus..burda ev sahibinin yaptigi davranis umrumda degil.burda konu sahibinin surekli gec katilmasi..bir sureden sonra sıkıcı olur bu durum ev sahipleri icin..katiliyorsan boyle gunlere herkes nasil gelip gidiyorsa oyle davranilmali.yok yapamiyorsa o zaman jimseyi sikintiya sokmaya gerek yok.Konu sahibi geç katılacağını belirtmiş.
Siz evinize gelene aç mısın susuz musun diye sormaz mısınız?
Hı geç geldin sen cezalısın ilgi alaka yok sana misafir mi diyorsunuz?
Konu sahibinin anlatmak istediği nezaketen sorulabilirdi. Sormamış!
bir şeyler Tabağa koyup getirmek zor değil.
Ev sahibi konu sahiibini pek sevmiyor gibi geldi bana.
Çalışan biriyim.kryfimden geç gitmiyorum elbette.Amma önemliymiş sanırsın şirket toplantısı da geç kalmamak gerek....bana da çok zorlama geliyor gün olayı...insan keyifli vakit geçirmek sohbet etmek için toplanır...müsait olduğun zaman gidersin...yapılan cidden hoş değil misafirin varsa yorulmayı göze alacaksın...yorgunluk bahane değildir...üstelik tabak hazırlayayım mı diye sorulmaz hazırlanır gelecek olan varsa yeniden çay demlenir...misafir ağırlamanın kuralları vardır asıl...ya da vardı eski zamanlarda....
çok çok haklısın.Merhaba.
Biz 7 8 arkadaş toplandık gün yapıyor uz.
Kura çektik sırayla heray bir kişide toplanıyoruz.
Herkes bir çeşit yiyecek yapıp götürüyor
Ev sahibine yük olunmasın diye.
Ben çalışıyorum. Aralarında tek çalışan kişi benim. Bende hazır şeyler alıp gidiyorum genelde. Birşey demiyor lar zaten.watsap grubundan kim ne yapacak konuşulup yapıyorlar.
Bugunde gün vardı. Hepsi erken gitmiş bende saat 4 ü geçiyor du gittim.(iş çıkışı)
Tabi ben gitmeye çaylar içilmiş yemekler yenmiş.Normal olarak.
Evin sahibi tabak yapayım mı dedi çok üşüdüm çay ver dedim.1 bardak çay içtim kızlarla öteberi sohbet ettim çayım bitti bekliyorum devamı yok.kalkıp baktım.
Sobanın üstünde ki çay bitmiş.
Mutfağa gittim o da bitmiş. Hani kendim koyacaktım.
Masada kurabiyeler vardı bikaçtane yedim.ev sahibine de eline sağlık dedim.(ama iş çıkışı olduğu için çok açtım)
Kızlar dedi sana börek ayırdık yesene.
Ev sahibine de dediler tabak hazırla.
Arkadaşım gördü yüzüm asık sordu bende çay bitmiş öok çok üşüdüm dedim.kahve yapayım Vs dedi.
Oturdedim sen ev sahibi değilsin.
Baya bi bekledim yani 2nci çayı soran veya bir ihtiyaç ım varmı soran olmadı.kısaca ev sahibi çok ilgisizdi.bende hiç.çay sevmem ama üşüdüm ya çok yürüdüm çünkü.
Neyse paraları verdim.kızlar 5 te kalkıyor du bende onlarla hazırlandım çıktım.
Sokağa inince böreği yapan kız sitemle lütfedip böreği yemedin Vs dedi.
Bende ikram edilmeyen şeyi yiyemem heralde dedim.Anladılar tabi olayı.
Diğerleri de kasti yapmsmıştır çok yoruldu Vs vs dediler.yorum yapmadım.
Mutfakta herşeyden fazla fazla kalmıştı.
Yanlış anlaşılmasın aç gözlü biri değilim
Ama hani kötü hissettim ve biran önce o ortamdan çıkmak istedim.
Ben zaten her gün e gidebilen biri değilim parasını yolluyorum çoğu zaman.
Bidaha gün başka bşr arkadaşımızda olacak ama gitmek hiç içimden gelmiyor. Çünkü zaten geç gittiğim için hem muhabbet edemedik bir doğru.hemde böyle oldu.
Sizce ben haksız mıyım....
Sitem etmekte haklısınız bir kahve yapmak zor olmaz heralde ayrıca güne gelen birisine tabak hazırlıyayım diye sorulmaz ki direk hazırlanır verilir,ve eve hemen gidince insan 5-10 dk dinlenmek ister pat diye eline tabak tutuşturmakta hoş olmaz,siz çalışan birisi olduğunuz için bence günü cumartesileri yapsanız daha uygun olur eğer cumartesi çalışmıyorsanız.10 dk yol yürüdüm karda
Çok üşüdüm ve soluklanmak istedim.
Direk yemek istemedim dinlendim biraz
aslında bu gün olayında en güzeli dışarda buluşmakYa o grubun içinde bende varım.watsaptan falan beraber konuştuk menüye falan.
Hamile bir arkadaşımız bize mantı açmıştı
Tabi hepsi yalan oldu.
Bundan sonra dışarda 5 dk karnımı doyurup gidecem güne gidecek olursam...
aslında bu gün olayında en güzeli dışarda buluşmak
biz de velilerle yapıyoruz ama her ay başka bi mekana gidiyoruz
en baştan şöyle karar aldık ki o kadar insan hepimiz çocukluyuz yorulmayalım hizmet edeceğiz derken muhabbetten geri kalmayalım hem de dışarda vakit geçirmiş olalım
aslında biraz düşünseler hemen hemen aynı oluyor çünkü evde olunca onlarca şey yapılıyor kimi yeniyor kimi yenmiyor yorulmak da cabasıBen bunu önerdim ama kimse kabul etmedi
Mastaflı olur diye
Farkındaysanız beni bekleyin yemeğe başlamayın Vs vs gibi talebim olmadı onlardan.olmaz da.güne gelemeyecek olanlar ya da geç gelenler parasını yollasa daha iyi olur gibi.biz de gün yaptığımızda aynı apartmandaki komşu hep son anda gelir.pazar gününe ayarlandığı halde.kendisi katılmayı özellikle istedi,benide dahil edin diye.herkes onu bekledi yemeğe başlamak için vs.sıkıntı oluyor böyle durumlar.
aslında biraz düşünseler hemen hemen aynı oluyor çünkü evde olunca onlarca şey yapılıyor kimi yeniyor kimi yenmiyor yorulmak da cabası
kafede falan buluşunca isteyen istediğini yiyip kalkacak kimse kimseye hizmet etmeyecek dolayısıyla kimse muhabbetten geri kalmayacak hem de kimse de yorulmayacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?