Bir garip GÜN... Bir bakınız...

Calisan kadinsin...gune bi katiliyorsyn bi katilmoyorsun...katildigindada gec gidiyorsun...herkes ev yapimi goturuyor sen hazir aliyorsun...boyle bir durumda senin gune hic katilmaman gerek..katiliyorsanda iste boyle durumlarla karsilasman normal...cunku her seyin bir yeri ve saati vardir...kimse mecbur degil tekrardan cay demlemeye...sizin zamaninda orda olmaniz gerekmekte..yapamiyorsaniz katilmayin boyle oturma gunlerine...size kizmiyorum sadece olmasi gerekeni soyluyorum ok...

Düşüncesiz kırıcı bir hareket.
Ne kadar yorulmuş olabilir altı üstü tabağa iki poğaça koyup ikram edecek misafirine.

İnsan kendini istenmeyen biri gibi hiissediyor o an haklısınız.
Misafir baştacı!

Konu sahibi geç katılacağını belirtmiş.
Siz evinize gelene aç mısın susuz musun diye sormaz mısınız?
Hı geç geldin sen cezalısın ilgi alaka yok sana misafir mi diyorsunuz?

Konu sahibinin anlatmak istediği nezaketen sorulabilirdi. Sormamış!
bir şeyler Tabağa koyup getirmek zor değil.
Ev sahibi konu sahiibini pek sevmiyor gibi geldi bana.

Zaten sormus tabak hazirliyimmi diye sormus..burda ev sahibinin yaptigi davranis umrumda degil.burda konu sahibinin surekli gec katilmasi..bir sureden sonra sıkıcı olur bu durum ev sahipleri icin..katiliyorsan boyle gunlere herkes nasil gelip gidiyorsa oyle davranilmali.yok yapamiyorsa o zaman jimseyi sikintiya sokmaya gerek yok.

Amma önemliymiş sanırsın şirket toplantısı da geç kalmamak gerek....bana da çok zorlama geliyor gün olayı...insan keyifli vakit geçirmek sohbet etmek için toplanır...müsait olduğun zaman gidersin...yapılan cidden hoş değil misafirin varsa yorulmayı göze alacaksın...yorgunluk bahane değildir...üstelik tabak hazırlayayım mı diye sorulmaz hazırlanır gelecek olan varsa yeniden çay demlenir...misafir ağırlamanın kuralları vardır asıl...ya da vardı eski zamanlarda....

Çalışan biriyim.kryfimden geç gitmiyorum elbette.
Sağlık olsun

Bence gayet haklisiniz.ev sahibi gün yapıyorsunuz diye hizmet görev olarak görmemesi gerekiyor.evine misafir gitmiş ikramda bulunmasi gerekiyor.paralari gönderip aralarına katılmayın artık bence.ben öyle yapıyorum: )

çok çok haklısın.
ayip etmiş bi daha gitmeyin o kişiye .sizi arayıp da ilgilenemedim kusura bakma . farketmedim vs vs diye özür dilemedikçe

Ama tabak hazırlayım mı diye sormuş yok çay ver demişsin. İstemem yan cebime koy olmaz ki niye yok dedin anlamadım. Israr etmek istememiş olabilir. Ben de birisi istemem deyince ısrar etmem

kızlar atladığınız bir şey var tabak hazırlayayım mı diye sorulmaz ki.

biz gün yapıyoruz diyelim ben işten geldim aç olduğum belli siz bana tabak hazırlayayım mı diye sorar mısınız yoksa canım tabağını zaten hazırlamıştım afiyet olsun mu dersiniz?

doğru olan hangisi?

bazı yorumlardan yola çıkarak çoğunluğu tenzih ederek söylüyorum, gerçekten insana, misafire tahammül kalmamış. yazık. misafir ağırlamanın da bir adabı vardır.kadın keyfinden geç gitmemiş ya, çalıştığı için geç gitmiş. üstelik ev sahibi ve diğer arkadaşları bu durumdan haberdarlar. benim görüşüme göre saat akşamüstü olduğu için hanfendinin eşinin işten gelme saati yaklaştı heralde. bu yüzden herkesi yollama derdine düştü. ondan sormadı çay içer misin, bişi yer misin diye.

10 dk yol yürüdüm karda
Çok üşüdüm ve soluklanmak istedim.
Direk yemek istemedim dinlendim biraz
Sitem etmekte haklısınız bir kahve yapmak zor olmaz heralde ayrıca güne gelen birisine tabak hazırlıyayım diye sorulmaz ki direk hazırlanır verilir,ve eve hemen gidince insan 5-10 dk dinlenmek ister pat diye eline tabak tutuşturmakta hoş olmaz,siz çalışan birisi olduğunuz için bence günü cumartesileri yapsanız daha uygun olur eğer cumartesi çalışmıyorsanız.

aslında bu gün olayında en güzeli dışarda buluşmak
biz de velilerle yapıyoruz ama her ay başka bi mekana gidiyoruz
en baştan şöyle karar aldık ki o kadar insan hepimiz çocukluyuz yorulmayalım hizmet edeceğiz derken muhabbetten geri kalmayalım hem de dışarda vakit geçirmiş olalım

Ben geç gelen arkadaşıma kek kalmadı diye üzülup dert etmiştim. Ki haftasonu yani işten çıkıp gelme falan değil. Hemen börek tatlı kısır vs.hazırlayıp vermeme rağmen.. ben birde gelenlerin çocuklarına dondurma kaplarina paket yaparım giderken kalanlardan. Bence bitince tekrar başlarsa katılmayın.

Ben bunu önerdim ama kimse kabul etmedi
Mastaflı olur diye

Ben bunu önerdim ama kimse kabul etmedi
Mastaflı olur diye
aslında biraz düşünseler hemen hemen aynı oluyor çünkü evde olunca onlarca şey yapılıyor kimi yeniyor kimi yenmiyor yorulmak da cabası
kafede falan buluşunca isteyen istediğini yiyip kalkacak kimse kimseye hizmet etmeyecek dolayısıyla kimse muhabbetten geri kalmayacak hem de kimse de yorulmayacak

güne gelemeyecek olanlar ya da geç gelenler parasını yollasa daha iyi olur gibi.biz de gün yaptığımızda aynı apartmandaki komşu hep son anda gelir.pazar gününe ayarlandığı halde.kendisi katılmayı özellikle istedi,benide dahil edin diye.herkes onu bekledi yemeğe başlamak için vs.sıkıntı oluyor böyle durumlar.

Farkındaysanız beni bekleyin yemeğe başlamayın Vs vs gibi talebim olmadı onlardan.olmaz da.
Geleceğim saat belli çünkü işten geliyorum
Keyfi değil yani

Bende sizin gibi düşünüyorum ama dedim ya kabul etmediler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…